NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 13-maj
 • Srečanja v Mediadomu: Vasko Vidmar

 • petek 14-maj
 • Vrstni red ljubezni z Vladom Ilićem v Zagrebu

 • sobota 15-maj
 • Sobotni filmski klub - pomladni semester

 • petek 21-maj
 • Sensperience - online audio igra

 • sobota 29-maj
 • 3. Ulični ples po Novem mestu

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Tehnika šambala: posvečenost v zavest   
  torek, 10. junij 2003 @ 06:08 CEST
  Uporabnik: vesna3

  * Duhovna rastAnita&Marko Klasinc:
  ŠAMBALA SEDAJ TUDI V SLOVENIJI!

  Šambala je obljubljen kraj. Poznajo ga Vzhodna duhovna izročila. V Zahodni ezoteriki Šambala velja za upravo našega planeta.

  Nekateri menijo, da je Šambala postavljena v prostor puščave Gobi, ki je nekoč bila prekrasno morje. Tam obstaja na ravni bivanja, ki ni dosegljiva običajnim telesnim zaznavam, temveč energijskemu zaznavanju. Podobno kakor Belo bratstvo na območju Himalaje.

  Duhovni poznavalci Šambalo raje doživljajo kot stanje zavesti, s katerim se lahko vsakdo poveže kjerkoli in kadarkoli. Šambala je podobna našim predstavam o nebesih, zato je sporazumevanje z njenimi prebivalci eno najvznemirljivejših življenjskih doživetij.


  KAJ JE RES?

  Mnogi duhovni raziskovalci poročajo, da pot vase ni tako osamljeno početje, kot se zdi na prvi pogled. Nasprotno, naše misli in čustva tvorijo barvit svet občutkov in zaznav, ki zahtevajo našo pozornost. V njih se lahko celo izgubimo in ne zmoremo več vzdrževati potrebnega stika s svetom vsakdanjih človeških obvez. Odplavamo v svoje predstave in si v njih zgradimo svoj, vzporeden svet, ki je veliko prijetnejši.

  V tem pogledu se vsakršno podajanje v nedokazljive svetove zdi utopija, ki naj izpolni praznino našega vsakdana. Nebesa postanejo tolažba za naše trpljenje, pekel svarilo našim pohlepnim strastem. Zato veliko ljudi meni, da je vse, kar ni dosegljivo telesnim čutilom, najverjetneje izmišljeno.  Ostali menijo, da telesna čutila posredujejo premalo obvestil o dejanskem svetu, zato niso verodostojna. Prisegajo na usmerjanje pozornosti k notranjim zaznavam.

  Nekateri se usmerjajo v zaznavanje energijskih polj (prana, či, bioenergija), nekateri v zaznavanje čustvenih (astralnih) pojavov, nekateri v zaznavanje miselnih (mentalnih) tokov, nekateri v zaznavanje duhovnih svetov (mir, ljubezen, svoboda).

  Notranje zaznavanje poteka intuitivno in ga ni mogoče preverjati drugače kakor po njegovih učinkih. Vemo, da zdravilca ne sodimo po prepričljivosti njegovega govora, temveč po učinkih njegovega zdravljenja. Ti so edini dokaz njegove dejanske posvečenosti v delo z energijami.

  In tako kot sodimo zdravilca po njegovi uspešnosti, enako sodimo vse ostale duhovne delavce. Če govorimo o obstoju Šambale, bi se to nekako moralo odražati v našem vsakodnevju. Sicer je vse skupaj izmišljeno oziroma samo lepa zgodba in to je tudi vse.


  MIT O ŠAMBALI POSTANE RESNIČNOST

  Da Šambala ni samo lepa zgodba, je postalo jasno ne tako dolgo nazaj. Prvi glasovi segajo v 30-eta leta preteklega stoletja, dokončno pa se je Šambala spremenila v oprijemljivo resničnost, ki je sedaj dosegljiva pratično vsakomur, v 80-ih in 90-ih letih.

  Tedaj je Anglež dr. John Armitage odkril način, kako se povezati z zavestjo Šambale, a ne samo to. Bistveno je, da je odkril, kako se s Šambalo lahko poveže vsakdo!

  Podobno kakor Japonec dr. Mikao Usui, ki je v začetku preteklega stoletja odkril pozabljeno umetnost tehnike reiki, je dr. Armitage odkril umetnost tehnike šambala.

  Obe tehniki sta povezani. Njuna zunanja prepoznavnost je namreč, da sta tehniki (samo)zdravljenja. Obe delujeta skozi simbole. In obeh se naučimo samo tako, da smo vanje posvečeni s posebnim obredom.

  Zato tehniko šambala pogosto primerjajo s tehniko reiki. Šambala uporablja kar 352 simbolov. Ki pa se jih posvečenec ne uči posebej, saj po posvetitvi delujejo v njegovem energijskem (in čustvenem miselnem, duhovnem) telesu, občasno pa se mu med zdravljenjem razkrivajo in ga vodijo k še uspešnejšim dosežkom.

  Tudi v šambali tako obstajajo štiri stopnje posvečenosti (obstaja seveda več različic reikija). A to je samo vrh ledene gore. Najpomembneje šele sledi.


  TROJE POSVEČENJ HKRATI

  Tehnika šambala je prva, ki deluje na ravneh, doslej dosegljivim samo najvztrajnejšim duhovnim raziskovalcem. Odslej lahko nekatere navzven skoraj neverjetne reči počne vsakdo. In sicer varno, samo v skladu z dejanskim namenom svojega bivanja.


  POSVEČENOST V ZDRAVLJENJE

  Posvečenost v zdravljenje telesa je bila dana na razpolago vsakomur že z reikijem. Šambala tudi posvečuje v zdravljenje. Ki je raznovrstnejše in zajema zdravljenje vseh ravni.

  Bolezen se prične kot neravnovesje na duhovni ravni našega bivanja. Tam jo čutimo kot nesposobnost umiriti se. Naš nemiren duh ne more zadovoljivo nahraniti naših misli, zato se neravnovesje pojavi tudi v miselnem telesu (izgubljanje v skrbeh, pojav nesmisla).

  Misli ne morejo zadovoljivo nahraniti naših čustev, zato se ravnovesje poruši tudi v čustvenem telesu (izgubljanje v željah-strahovih), zaradi neuravnovešenih čustev zatem v energijskem (čutimo utrujenost, potrtost, bolečino) in nazadnje zaradi energijskega neravnovesja še v atomsko oblikovanem telesu (zbolimo, umremo).

  Šambala pogosto deluje že, če usmerimo pozornost v misel: »Šambala, deluj!« Vsaka stopnja posvečenosti prinaša razpolaganje z večjo zdravilno močjo. Pomembno je, da tehnika šambala ne more delovati napačno, niti je ni moč zlorabiti. Zakaj tako, nam bosta odkrili naslednji dve vrsti posvečenja, ki sta prvič dosegljivi zares vsakomur, ki to želi.


  POSVEČENOST V ZAVEST "SEM"

  Vsi ljudje, vsa bitja se med seboj vsaj malce razlikujemo. Vsakdo na svoj poseben način doživlja svet okoli sebe in na svoj poseben način doživlja celoto svojega bitja in Boga.

  Slišali smo tudi, da se medsebojno razlikujejo tudi ljudje, ki so presegli samoomejitve običajne človeške zavesti, se torej razsvetlili in jih imenujemo Mojstri.

  Vsako bitje je nekaj posebnega, vsako na svoj poseben način usmerja pozornost. Čemu se torej ne bi obrnili k sebi in odkrili svojo posebno zvezo s svojim Izvorom?

  Tehnika šambala utrdi našo posebno zvezo (kanal) s tem, kar dejansko smo in kar pravzaprav vseskozi odkrivamo, dosegamo.

  Odkriva nam našo pravo podobo, naš pravi jaz, višji Jaz, kakor tudi lahko rečemo. Ta višji Jaz je poseben zato, ker zaznava Celoto ali Izvor. Zaznava Izvor našega bitja, v katerem odseva Izvor vsega, kar je. Ko dosegamo zavest svojega višjega Jaza, zaznavamo podobno kakor – Bog. Tedaj preprosto vemo.


  POSVEČENOST V ZAVEST ŠAMBALCEV: MOJSTROV MODROSTI IN (NAD)ANGELOV

  Tehnika šambala nam po korakih odkriva svet nas samih, svet Sebe. Posvečenost v šambalo nam omogoča, da zveza ostaja trajna. To je pomembno v krizah, ki nastopijo, ko opuščamo stare navade, ki nas ne zadovoljujejo več, a se v novih, ki nas privlačijo, še nismo ustalili. Tedaj nam je najhuje, počutimo se odrezani od sebe, od vsega. Nastane praznina, ki nas razkraja in trpljenje lahko preraste celo v bolezen, smrt.

  Tudi razsvetljena bitja, ki domujejo v Šambali, poznajo tegobe samopreraščanja. Njihova zavest je spoznala, da je preseganje doseženega nujnost in prvo načelo vsakega bitja.

  Opuščanje navad, ki nas onesrečujejo, a smo ujeti vanje, ni prijetno. A je nujno. Če se ne bomo spremenili po lastni odločitvi, nas bo k temu prisililo naše telo. Če ne drugače, pa tako, da bo zbolelo in se razkrojilo.

  Posvečenost v tehniko šambale nam omogoči trajen stik (kanal) z zavestjo Šambale, z razsvetljenimi prebivalci zavesti, ki je bolj kot naša izpolnjena z zavestjo Boga (Izvora, »Sem«). Mojstri in (nad)angeli nam dejavno pomagajo na naši poti samopreseganja, ki nas vodi k zaznavanju celote svojega bitja.

  Kot naši mentorji skrbijo, da ne zaidemo tja, kamor ni potrebno. Z jasnimi znamenji in pomočjo pri razvijanju naše jasnovidnosti nam omogočajo, da se odločamo za evolucijo, samopreraščanje. To jasno prepoznavamo, najbolj kot občutek povezanosti, ki nadomesti občutek osamljenosti.

  Ta s pridom uporabimo zlasti v težavah, ko se počutimo »na tleh«. Šambalci so z nami na vsakem koraku in to nam dajo jasno vedeti, vsakomur na njegov poseben način. Ne morejo prevzeti naših bremen, saj je vsakdo celota zase, a so z nami in v nas. Vedno nas navdihujejo, spodbujajo, kadar ne moremo »črpati iz svojih zalog«.


  VSAKDO V ŠAMBALI

  Odslej je torej mogoče doseči »nebeško« stanje zavesti vsakomur, ki si to želi. Potrebno se je samo posvetiti, kar opravi usposobljen učitelj šambale. V Šambalo posvečujeva Anita in Marko Klasinc. Doslej sva se ukvarjala z več duhovnimi tehnikami, sedaj pa ugotavljava, da je tehnika šambala dejansko naučinkovitejša in najenostavnejša.

  Lahko bi dejala – v jeziku sodobnega trženja –s šambalo dobimo vse na enem mestu. Oporo, nasvet, meditacijo, zdravnika... Sliši se pravljično, a je res. Nekateri šambalo primerjajo kot preskok z avta na letalo.

  Šambala je tehnika, ki jo lahko uporabljamo kjerkoli in kadarkoli in kakorkoli. Celo zaželjeno je, da smo kar najbolj z njo. Napak ni. Zasvojenosti s šambalo prav tako ne. Naše povezave z notranjimi zaznavami se namreč pospešeno razvijajo. Postajamo samozavestnejši, saj se vse bolj zanašamo nase. Vse bolj zaupamo svojemu Notranjemu glasu. Vse bolj smo - doma!

  Obvestila o posvečenjih v tehniko šambala: Anita&Marko Klasinc, Koroška cesta 99,
  2000 Maribor; tel.: 02 251 34 00, 040 871 883


    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja vesna3
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20030601150848462

  No trackback comments for this entry.
  Tehnika šambala: posvečenost v zavest | 3 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Tehnika šambala: posvečenost v zavest

  Prispeval/a: Anonymous dne petek, 13. junij 2003 @ 07:49 CEST
  če je ta tehnika res prava, potem je brezplačna.
  kajti, zgodovina je pokazala, da so bile vse duhovne tehnike, ki so bile plačljive, - napačne.
  če so \"šambalci\" res duhovno prosvetljeni, potem delujejo brezplačno. če ne, potem pa niso duhovno prosvetljeni.  Tehnika šambala: posvečenost v zavest

  Prispeval/a: Anonymous dne četrtek, 19. junij 2003 @ 21:27 CEST
  Denar je sam po sebi brez vrednosti. Podobno kot ogenj. Ali nas greje ali pa se z njim opečemo. Ni kriv ogenj, temveč naš pristop.
  Očitno današnje stanje zavesti skozi denar vidi možnost rasti, razvoja. Ne morem iti v trgovino po kruh in mleko, ker sem zjutraj posvetil dva človeka v šambalo. Ali pa se s posvečevanjem v šambalo ne smem ukvarjati kot s svojo temeljno dejavnostjo? Se moram zaposliti kot pleskar, da bom lahko s svojim delom zaslužil dovolj in v prostem času deloval kot učitelj šambale, kar sicer počnem iz vsega srca? Koliko je slab denar, koliko pa naše mnenje o njem? In naj vas ne skrbi preveč , trenutno sva povsem - brez denarja! Niti za položnice nimava. Lep pozdrav! :) Anita&Marko Klasinc


  Tehnika šambala: posvečenost v zavest

  Prispeval/a: Millenius dne torek, 30. avgust 2005 @ 20:36 CEST
  Lp. saj to ni res. gre za izmenjavo energij, v tem primeru iniciacije z denarjem.. če ne bi plačali za iniciacijo, bi si navlekli karmo, tega nam pa res ni treba. Filozofija vesolja temelji na izmenjavi. :)

  lp


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2021 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 2,46 seconds