NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

ponedeljek 21-sep
 • Doba velikih migracij na Slovenskem

 • sreda 23-sep
 • Tomaž Lapajne Dekleva: Zelo kratke zgodbe

 • petek 25-sep
 • Knjige v meni puščajo sledi

 • nedelja 27-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 29-sep
 • Dr. Marko Robnik Šikonja: Umetna inteligenca

 • sreda 30-sep
 • Janez Bogataj: Kako nas kulturna dediščina usmerja

 • četrtek 01-okt
 • Program za otroke in šole 2020/21

 • petek 02-okt
 • 20. Festival za tretje življenjsko obdobje

 • nedelja 04-okt
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • sreda 07-okt
 • Strokovni posvet Knjiga. Znanje. Razum

 • petek 09-okt
 • 3 Mednarodni festival Čili in Čokolada

 • nedelja 11-okt
 • Ko se imaš rad...

 • torek 13-okt
 • Pogumne punce soustvarjanje plesne predstave

 • sreda 14-okt
 • Magični nakit

 • petek 16-okt
 • (Ne)znano Trnovo- brezplačno vodenje v Ljubljani

 • nedelja 18-okt
 • Nedelja v MAO: Od matrice do igrače

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Šola Djotiša in svetovalne metode IzaQ – preverjeno zanesljiva kombinacija za lepo življenje   
  nedelja, 24. september 2017 @ 05:03 CEST
  Uporabnik: Sonce

  Šola Djotiša in svetovalne metode IzaQ – preverjeno zanesljiva kombinacija za lepo življenje.
  Vpisujemo že 14. generacijo. Vpis je možen samo še do konca tedna, vabljeni k vpisu.

  Djotiš – starodavno znanje za potrebe sodobnega človeka

  Zakaj je Djotiš tako edinstven?
  Predstavljajte si, kako bi bilo, če bi šli na potovanje brez zanesljivih podatkov o poti in cilju, brez zemljevida ali navigacije in brez informacij glede vremena. Danes je za večino nas to skoraj nepredstavljivo. Ker vemo, da so nam vse potrebne informacije kadarkoli na voljo, se z njimi pravočasno opremimo, da bo potovanje čim bolj prijetno, brez nevšečnosti, ki bi nas sicer lahko doletele. Kaj pa, ko gre za naše najpomembnejše potovanje - potovanje skozi lastno življenje?

  Ali smo tu tudi podprti s potrebnimi informacijami, da bi lahko zanesljivo krmarili v zamišljeni smeri, na načrtovan način, ne pa živeli na slepo, prepuščeni naključjem? Mislim, da ne, kajti sicer v življenju ne bi doživljali toliko negotovosti, razočaranja, stisk in trpljenja. Žalostno pri tem je, da so nam vse potrebne informacije o življenju že davno na voljo, da so vsem dostopne, a si z njimi ne znamo pomagati. Ne uporabljamo jih, ker o njih preprosto premalo vemo. Govorim o življenjskih napotkih, ki jih dobimo z Djotišem -  starodavnim znanjem, a nadvse aktualnim tudi za potrebe današnjega časa.

  Kako si lahko z Djotišem pomagamo v življenju?
  Podobno kot si na poti pomagamo z navigacijo. Če vemo, kje smo, kam želimo priti in kakšna je pot, ki vodi do tja, nam na cilj ne bo težko priti. Z Djotišem pridobimo tri vrste ključnih informacij, brez katerih je težko izkustveno doživeti, da je življenje lahko preprosto, lepo in v skladu z našo predstavo. S pravimi informacijami smo usklajeni z naravnimi ritmi in lastnim ritmom, zato lahko vse poteka gladko in brez napora.

  V nasprotnem primeru pa se nam hitro zgodi, da živimo kot bi hodili miže – zaletavamo se v ovire, smo negotovi in v strahu, zato lahko napredujemo le počasi in z veliko truda. Djotiš nam nudi priložnost, da si v življenju zagotovimo notranji nadzor nad situacijami in možnost izbire ter s tem občutek svobode in radosti. Že več kot pet tisoč let nam življenjske modrosti razkriva na preprost, a izjemno celovit  način, skozi simbolne pomene, ki jih pripisuje planetom, njihovemu gibanju in njihovim medsebojnim odnosom.

  Djotiš razkriva tri vrste nepogrešljivih informacij!

  Djotiš je neprecenljive vrednosti, ker razkriva:

  • našo izhodiščno psihološko naravnanost,
  • našo izhodiščno situacijo na vseh pomembnejših področjih življenja in najpomembnejše,
  • kdaj se bo najmočneje izrazila katera od naših karakternih lastnosti ter na katero področje življenja bo imela največji vpliv.  
  Z Djotišem so nam na voljo informacije o naših izhodiščnih karakternih prednostih in slabostih. Vidimo lahko, katera prepričanja in odzive je smiselno spremeniti, še predno zaradi njih zaidemo v težave. Pokaže nam, kakšna je naša samopodoba, kako je z našo samozavestjo in našim nastopom v družbi, kako je naravnan naš um, skozi kakšne oči gledamo na svet okoli sebe, koliko je v nas poguma, ali se znamo učinkovito postaviti zase, kakšen je vpliv drugih na nas in naš občutek za druge, koliko je v nas podjetnosti, kako je z našimi komunikacijskimi sposobnostmi, koliko je v nas optimizma in sposobnosti za rast, kako je z našo vztrajnostjo, koliko odgovornosti prenesemo, kakšne so naše organizacijske sposobnosti, kako močno smo vpeti v posvetno življenje, ali si znamo zagotoviti notranji mir,…

  O svojem značaju pogosto zmotno razmišljamo kot o danosti, ki smo jo dobili ob rojstvu in nas bo spremljala vse življenje. A to ne drži. Vsi vemo, da z leti skozi izkušnje spreminjamo pogled na stvari in sčasoma na marsikaj gledamo popolnoma drugače kot nekoč. Ko spreminjamo svoje poglede, spreminjamo svoj značaj. Tega procesa ne moremo ustaviti, pač pa je od nas odvisno, ali bomo pustili, da se nam značaj spreminja spontano ali ga bomo spreminjali zavestno. Veliko lažje se bomo zavestno spreminjali, če bomo uporabili Djotiš in izkoristili razpoložljive informacije o svojih izhodiščnih karakternih danostih. 

  Djotiš nam razkriva tudi sliko izhodiščnih situacij na vseh pomembnejših področjih življenja. Življenje ob rojstvu namreč ni nepopisan list, ampak nadaljevanje neskončnega cikličnega procesa, v katerem se prepletajo konkretne življenjske situacije in naši odzivi nanje. Naš današnji odziv je posledica včerajšnje situacije in hkrati vzrok  vsemu, kar bomo doživljali jutri. Z Djotišem nam je na voljo nekakšna matrika zatečenega stanja o tem, katere okoliščine bodo imele največji vpliv na nas, kakšne so izhodiščne možnosti glede imetja, kako je zastavljeno naše življenje, ko gre za vrstnike, mamo, družino, prednike, otroke, šolanje, tekmece, partnerstva, očeta, učitelje, vzornike, kariero, prijatelje, na katerih področjih bomo želeli imeti nadzor in kaj spustiti iz življenja. Povedano drugače: na voljo nam je slika naših izhodiščnih možnosti, da bi jih lažje polno izkoristili oziroma se pravočasno posvetili tistim področjem, kjer bi nas nadaljevanje v utečeni smeri lahko spravilo v težave.  

  In končno: z djotišem dobimo zelo zanesljivo časovnico, ki nam za celotno življenje pokaže, kdaj bo neko področje posebej izpostavljeno in kakšna bo naša izhodiščna naravnanost do tega področja. Tako kot v naravi se tudi v naših  osebnih življenjih v nevidnem ciklu izmenjujejo določena obdobja. Po naravi so si zelo različna, a so hkrati tudi predvidljiva. Z Djotišem lahko za vsako od njih v naprej vemo, kdaj bo prišlo, na katero področje življenja bo najbolj vplivalo, kaj nam bo takrat največ pomenilo in kako bi se zaradi svojih izhodiščnih značajskih potez ob tem lahko počutili. Če poznamo naravo obdobja, ki prihaja v naše življenje, če vemo, kdaj bo prišlo in za kako dolgo in če se zavedamo, da lahko kadarkoli zavestno spreminjamo svoja stara prepričanja in utečene odzive, se lahko na vsako prihajajoče obdobje ustrezno pripravimo in ne glede na naravo obdobja vedno zanesljivo krmarimo skozi življenje. Če vemo, kaj bi se nam jutri lahko zgodilo in zakaj, potem imamo izvrstno priložnost, da danes delujemo drugače in si s tem sami premišljeno ustvarjamo drugačno  prihodnost. V polni meri lahko izkoristimo svoje potenciale in se ognemo težavam, še preden se pojavijo!

  Djotiš povečuje možnost svobodne izbire!
  Od ljudi včasih slišim: "Nočem niti vedeti, kaj me še čaka v življenju. Že tako je dovolj hudo, če pa še v Djotišu ne kaže nič bolje, res raje niti ne vem.« To je približno tako,  kot bi na križišču rekli: «Raje niti ne pogledam na zemljevid, kaj pa, če bom videl, da ne vozim v pravi smeri!« Ravno takrat, ko vse kaže, da nismo na pravi poti, je zemljevid najbolj dragocena pomoč, da se lahko orientiramo in poiščemo pravo smer. Enako je z Djotišem - opremi nas z informacijami, da lahko pravočasno ukrepamo. Življenje ima v vsakem  trenutku neko smer, ki jo je z Djotišem možno predvideti. Kam nas vodi, je odvisno od vsega, kar smo doslej počeli. Tistega, kar se je že zgodilo, ne moremo več spremeniti, lahko pa pomembno vplivamo na prihodnost. Kakšna bo, je zelo odvisno od tega, kako se bomo odzvali v položaju, v katerem smo, in kakšen pomen bomo pripisali situaciji, ki jo doživljamo. Naš zdajšnji odziv bo pomembno oblikoval našo prihodnost.

  Res je, da so stvari, ki so z rojstvom že določene in jih v tem življenju ne moremo več spremeniti. Določeno je, katero področje življenja bo aktivno v določenem obdobju in kako bomo v izhodišču nanj naravnani. Medtem ko področja in obdobja ne moremo spreminjati, svojo naravnanost lahko. Naravnanost je tisto, kar pri različnih ljudeh ustvarja zelo različne izkušnje na istem področju življenja. Če poskrbimo za svojo naravnanost, poskrbimo za vrsto izkušnje, ki jo bomo doživeli. Izkušnje pa so edino, kar zares šteje v življenju. S poznavanjem Djotiša, sebe in zakonitosti življenja spoznamo, da življenje ni niti pravično niti krivično, ampak nepristransko in predvidljivo. Djotiš nam pomagama, da se iz strahu pred novim in drugačnim ne oklepamo starih poti, ki nas niso vodile k cilju. Strah je namreč čustvo, ki se poraja iz negotovosti. Najbolj učinkovito zdravilo zanj je vedenje, to pa prihaja od Djotiša.

  In še nekaj zelo pomembnega: djotiša se lahko nauči čisto vsak, ne glede na izobrazbo ali starost. Vpisujemo že 14. Generacijo študentov. Preberite si podrobnejše informacije o šoli in si z vpisom zagotovite mesto v skupini.

  Vpis je možen še do konca meseca. Vljudno vabljeni!

  Prijave in informacije na mateja.kunc@izaq.si ali na 051/422-444.

  Mateja Kunc, univ.dipl.ekon.

  Učiteljica djotiša in svetovalka, motivacijska terapevtka, predavateljica in avtorica

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • šoli
 • vpisom
 • mateja.kunc@izaq.si
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Ekskluzivno in intervjuji

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/Starodavno-Znanje-Izaq-Sola-Djotis

  No trackback comments for this entry.

  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,31 seconds