NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 26-jun
 • Festival Lent 2024: Vita Mavrič in Kvartet Akord
 • Val 202 na Lentu: Izštekanih 10 - Poklon Vladu Kreslinu

 • četrtek 27-jun
 • Poletne pravljične vesele počitnice
 • Plavi Orkestar

 • petek 28-jun
 • Disco opera

 • sobota 29-jun
 • 36. Folkart: zaključek

 • ponedeljek 15-jul
 • Mednarodna poletna šola - Podnebju prijazne kmetijske prakse

 • sobota 20-jul
 • VegaMarket v Kopru

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Njeno veličanstvo - voda   
  nedelja, 28. januar 2018 @ 11:24 CET
  Uporabnik: Sonce

  NJENO VELIČANSTVO - VODA

  Piše: Majda Ortan, Cora agrohomeopathie®

  Zmotno je mnenje, da o vodi vemo vse. Večina ljudi jo obravnava kot samouveuvno, kot naravni vir, ki nam je na voljo za pitje, umivanje, kuhanje. Teče iz naših pip in le kadar je dobava reducirana, se v pomanjkanju udobja spomnimo na blagre, ki nam jih voda v življenju omogoča. Dobesedno nam pada z neba in kadar je deževnih padavin premalo, si za kmetijske, vrtnarske in vrtičkarske potrebe  pomagamo z namakanjem in tako koristimo vodne zaloge.

  Pozimi smo (bili) v naših krajih vajeni snežnih padavin, poleti soparnih dni. Vemo, da je pitje zadostnih količin vode za zdravje organizmov potrebno. Kakšen je naš odnos do vode in kako z njo ravnamo, kaže, kako malo poznamo njeno dušo, njeno inteligenco in njen pravi pomen za življenje. Prepričani smo, da ima voda tri agregatna stanja - trdno, tekoče in plinasto.

  Vemo, da ima glede na ostale tekočine nekaj posebnih lastnosti, njena gostota je največja pri štirih stopinjah Celzija, zato lahko led plava na vodi. Nekaterim je znano, da voda sprejema frekvence iz okolja in se  pod njihovim vplivom organizira v različne vzorce. Masaro Emoto je poskrbel, da je fenomen spomina vode postal znan širši javnosti. A kaj je tisto, kar ta fenomen omogoča?

  Vsaj trije visoko cenjeni znanstveniki so opravili desetletja raziskav in potrdili, da voda poseduje četrto fazo, ki se je do nedavnega izognila odkrivanju.
  Poleg razumevanja biofotonov nas to odkritje vodi k razumevanju misterija življenja in popolnosti naravnega reda. Bo to dovolj, da se človeška aroganca in človeška slepota glede inteligence Narave umakne Resnici s spoštovanjem in ljubeznijo?

  Spoznanje, da je voda v resnici tudi baterija, ki sprejema energijo iz okolja in jo inteligentno pretvarja v obliko, ki je potrebna celicam v organizmu, je revolucionarno. Enako velja za spoznanje, da skupaj z biofotoni voda služi za komunikacijsko sredstvo, ki celicam, organizmom, Naravi, omogoča homeostatično (samouravnalno) delovanje, torej popolnost.
  A da je vse to mogoče, da je vse to usklajeno z naravnim redom, je med drugim potrebna deviškost vode, čistost njene materialea fizionomije in njena Duša.  Ko sta le - ti  okrnjeni, izmaličeni, zavlada kaos, kajti naravni red je s tem omajan, načet, kršen. Pojavijo se težave, ki imajo mnogo obrazov - bolezen, pomanjkanje, trpljenje, smrt - štirje jezdeci apokalipse.

  Lahko torej krize, ki nas pestijo, v resnici odpravljamo tako, da vodi povrnemo živost in jo spoštljivo ohranjamo? DA, ker s tem vodi povrnemo čistost, njeno Dušo in življenju svetost! (Nekaj več o tem najdete v knjigi Simfonija ravnovesja - razkritje zelene skrivnosti, avtoric Majde Ortan in Miše Pušenjak.

  Revolucionarno odkritje: četrta faza vode - kvantna koherentna tekoča kristalinična voda

  Prisotnost četrte faze vode ni popolnoma nepričakovana. Že približno stoletje nazaj se v znanstvenih krogih tu in tam pojavi dokazovanje o obstoju četrte faze vode (npr. Sir Wiliam Hardy), po mnogih letih pa so na voljo dokazi, ki njenega obstoja ne le potrjujejo, ampak tudi detajlirajo lastnosti tekoče kristalne faze vode. Tako se odstirajo številni  misteriji, ki jih znanost brez upoštevanja dejstev o dvojni naravi delcev (mehanski in vibraciji, energijski), ni mogla razložiti ali jih je razlagala pomanjkljivo.

  Profesorju Geraldu H. Pollacku se pripisuje odkritje četrte faze vode, ki se razvija v obliki ekskluzivne cone (Exclusive Zone),  ali zapisano z okrajšavo EZ, pri čemer se voda loči v pozitivno nabito cono, polno raztopin in delcev in v negativno nabito območje blizu hidrofilne površine, ki je sprožila preoblikovanje običajne (navadne)  vode v prisotnosti svetlobne energije. Običajna voda tako absorbira svetlobno energijo (vse valovne dolžine od ultravijolične do infrardeče), kar povzroča, da se njene molekule uskladijo (poravnajo) in so podobne strukturi tekočih kristalov.

  Pollack tudi razlaga, da je naše telo interno sestavljeno iz približno 99% vode. To trditev je osnoval  na osnovi molekulskih proporcev, ne na osnovi teže. Tako Pollack s svojim timom dokazuje, da je voda  absolutno bistvena za vzdrževanje življenja in da naredi veliko več, kot je prenašanje hranilnih snovi v celice. Pollack verjame, da njegova teorija pojasnjuje tudi mnoge biološke pojave, ki jih ne more pojasniti drugačna fizika vode.

  Dr. Shui Lin Yo (62), znan po proučevanju atomskih in subatomskih delcev, je opredelil četrto fazo vode. V zadnjih 15 letih je dr. Lo s svojo ekipo odkril novo, četrto  fazo vode, ki jo imenuje voda z dvojno vijačnico -  Double Helix Water®. Pravi, da je ta faza vode prisotna v ultra čisti vodi brez dodatkov ali kakršnih koli kemičnih spojin. Kitajska medicina že več kot dva tisoč let zagovarja tezo, da je električna matrika glavni dejavnik pri vseh zdravstvenih vprašanjih.

  Struktura vode in njen polarni naboj, so osnova za to.  To dokazujejo mikronske fotografije elektrona in atomske sile, ki dokazujejo, da se ti delci organizirajo tako, da sklenejo konec s koncem tako, da tvorijo krožne strukture. To je praktično materialna razlaga za meridiane, ki jih vključuje kitajska medicina. Prav tako Dr. Lo pojasnjuje, da je visokozmogljiv snop povečanih klastrskih združkov delcev vode, tisočkrat močnejši od najmočnejšega svetovnega laserskega laserja (izjemno hladno stabilen snop koherentnih, težkih, subatomskih delcev, znanih kot bozoni, ki lahko razgradijo molekule ali celo atome in njihova jedra. Tako imenovani Baser se lahko uporablja za vrtanje kamna, medicinsko kirurgijo ali natančno rezanje metalov brez poškodb).

  Doktorica Mae- Wan Ho, pa je tretja znanstvenica, ki je s svojimi raziskavami potrdila obstoj četrte faze vode- kvantno koherentne tekoče kristalinične faze vode. Zagovarja, da se kontinuum tekočega kristalina vode, razteza brez prepletanja skozi ekstra celični matriks v notranjost vsake posamezne celice. Pravi, da je kmalu po tem spoznanju spoznala, da je to lahko osupljiv ključ, ki dejansko omogoča hitre interkomunikacije v telesu, kar organizmom omogoča, da delujejo kot popolnoma usklajene celote. Ta tekočinski kristalinični kontinuum je tisto, kar dr. Pollack imenuje EZ vode. S tem je odstrt koncept homeostatičnega delovanja živih organizmov, narave, te holističnost, celostnost živih organizmov, ekosistemov, narave, planeta Zemlja.

  Vsa ta spoznanja preokvirjajo iskanje rešitev na različnih področjih človeškega razvoja, hkrati pa zanimivo utemeljujejo različne dileme, ki jih brez tega koncepta nismo znali pojasniti.

  Z upoštevanjem tega koncepta, so na voljo odgovori na nekaj zanimivih vprašanj:

  Kaj polni vodno baterijo, ko je njena struktura v tekoči kristalinski fazi?
  Svetloba, zlasti infrardeča svetloba je povsod in je zastonj, je prosta. Trdni predmeti jo emitirajo (oddajajo oz. sevajo). Infrardeča radiacija organizira vodne molekule in polni baterije. Prav tako, kot rastline absorbirajo sončno svetlobo in rastejo, producirajo oblike, pridelke. Na tej osnovi Pollack formulira kemično formulo E=H2O, kjer E označuje energijo. Ali absorbiramo energijo iz našega okolja, rastlin, sten, pohištva, drugih ljudi? Kako se to dogaja?  Odgovor na to vprašanje ima - voda!  Pollack je izpostavil, da voda lahko pretvarja elektromagnetno energijo tudi v mehansko energijo. Zagotovo ne fotosiontetiziramo, pač pa zagotovo uporabljamo svetlobo na druge zelo pozitivne načine.

  Voda je motor ali pretvornik, ki transformira energijo
  EZ voda deluje kot baterija z delitvijo v negativno in pozitivno cono. Pollak razlaga, da z namestitvijo elekrod v vsako od teh con, dobimo opazno električno energijo. Voda je motor ali pretvornik, ki transformira energijo. Pri tem kot gorivo uporablja zunanjo sevalno energijo in jo pretvarja v mehansko, električno in tudi optično energijo.

  Ultra nizko trenje - zakaj naši sklepi ne cvilijo?
  Preskusi so pokazali, da ne glede na to, koliko obremenitvene mase naložimo na okostje oz. na skelet, se kosti v sklepih ne dotikajo. Pollack meni, da je  hrustanec, ki prekriva kosti v sklepih,  sestavljen iz hidrofilnih con, zato nastanejo protoni znotraj nastalih izključitvenih območij v skupni sinovialni (sklepni) tekočini, se medsebojno odbijajo in preprečujejo dotikanje kosti v sklepih. Osnova sklepne tekočine je seveda voda...

  Zakaj so znotraj-celične tekočine negativno nabite?
  Celične komponente so obdane z EZ vodo, zato so znotraj-celične tekočine negativno nabite. Povprečen prostor med celičnimi komponentami ima velikost sedmih vodnih molekul.  Znanstveniki, ki niso Pollackovega mnenja trdijo, da je negativni električni potencial znotraj celic posledica okoliške membrane. Pollack je s svojim timom potrdil, da je električni potencial gelov podoben znotrajceličnim tekočinam, okoli gelov ni prisotne nobene membrane. Pollack je mnenja, da voda znotraj celic spreminja faze od negativno nabite EZ faze (- 100 mV), v nevtralno nabito vodo tekoče faze  (0 mV) in tako povzroča dejanski potencial, ki omogoča mišičnim celicam, da izvajajo silo (oz, da opravljajo delo), sekretornim celicam da izločajo in živčnim celicam, da skozse spustijo živčne impulze.

  Zakaj so žive celice negativno nabite?
  60% celic v človeškem telesu ima negativen naboj. Zunajcelični prostor v telesu predstavlja naslednjih 20%. 80% našega fizičnega telesa ima negativen naboj. Pozitivno nabite komponente našega telesa vsebujejo urin, sladkor, izdihan zrak (ki vsebuje pozitivno nabiti CO2 v vodi oz. ogljikovo kislino). V dobrem zdravju telo stremi k čim večji elektronegativnosti.  Tudi vse rastline so elektronegativno nabite, saj so povezane z elektronegativno zemljo. Dr. Pollack meni, da je vzdrževanje elektronegativnosti fundamentalni atribut življenja. Zato so antioksidanti koristni za zdravje, saj preprečujejo izgubo elektronov. To je tudi razlog, da so negativni ioni in prizemljevanje tako koristni za vzdrževanje dobrega zdravja. EZ voda je kot motor, ki jemlje energijo iz okolja ter jo pretvori v druge oblike energije, ki so esencialnega pomena za življenje, dobro počutje in zdravje.

  Samo srce ni zadosti, da nam kri teče po žilah
  Kot kaže, koncept EZ vode podpira tudi teorijo, da samo srce ni zadostna črpalka za opravljanje podvigov, ki so mu zgodovinsko pripisani. EZ voda lahko spontano poganja biološke tekočine skozi telesne črpalke. Podobno velja za rastline - tako odpade vprašanje, kako neki pridejo rastlinski sokovi  na vrh več deset metrov visokih dreves - brez črpalk. S tem konceptom bi lahko tudi Issac Newton odgovoril tudi na vprašanje, kako je jabolko prišlo na drevo in ne le, kako to, da je padlo z drevesa tla.

  Ker so Pollackove hipoteze smiselne, lahko morda pričakuje konflikte in težave
  Njegove ugotovitve in hipoteze so zelo smiselne, pojasnjujejo številna opazovanja, ki se nanašajo na vodo in jih nobeni drugačni koncepti in teorije ne pojasnjujejo. Kako voljno se bodo številni akademiki sprijaznili s to tezo in ovrgli svoje pretekle oz. zastarele dosežke? Videli bomo. Kako voljno se bo s tem sprijaznila industrija, ki temelji na njih? Videli bomo. A dejstvo je, da se teh spoznanj nemudoma lahko poslužimo ljudje in uživamo njihove koristi. Evolucija spoznanj je na delu in njena naloga je vzdigniti zavest ljudi.

  Tisti, ki se zavedamo minljivosti spoznanj in uvida resnic v kontekstu evolucijskega razvoja, z razkritji naravne inteligence ne bi smeli imeti težav. Bodimo hvaležni zanje in jih vključimo v svoj vsakdan in v dojemanje Življenja, Narave, Zemlje, Stvarstva, okolja in ljudi. Cenimo naravne dobrine in opustimo navade, s katerimi jih uničujemo in povzročamo škodo sebi, svojim zanamcem, Naravi, Zemlji, Stvarstvu in Življenju. Prepričana sem, da bodo prav zaradi interesa ljudi, dr. Pollacka ter njegove somišljenike in njihova razkritja, slej kot prej pustili pri miru in mu pustili, da dela dalje.

  Jaz mu to srčno privoščim; tudi jaz sem v svojem projektu Cora agrohomeopathie z mojimi inovativnimi slovenskimi proizvodi Cora agrohomeopathie, dobila nekatere podobne izkušnje, v katerih pa je zmagala moč argumentov - verjamem, da v skupno zadovoljstvo vseh vpletenih, neminovno pa v korist slovenske agrohomeopatije Cora agrohomeopathie, kupcev proizvodov Cora agrohomeopathie, slovenskega ekosistema!

  Tekoča kristalinska faza vode in vortex
  Gibanje vode v obliki desnosučne spirale pojasnjuje teorija četrte, kvantno koherentne tekoče kristalinične faze vode. Pollack zagovarja, da je EM faza vode izraziteje prisotna pod pogoji pritiska na vodo. Vsi vemo, da se podzemna voda vzdiguje do površine in s konceptom Pollacka z upoštevanjem inteligentne termostatske zasnove, povezane s temperaturo tal na površju, je tudi pojasnjeno, kako.

  Fenomen vorteksa je prisoten v zgodovini človeštva, od nekdaj je znano, da je to gibanje povezano z izvorom življenja, poznamo ga kot vzorec svete geometrije, kot Božansko razmerje - kot Zlati rez. Prav dejstvo, da EZ faza vode zahteva čistost, pa nam nalaga odgovornost, da spremenimo svojo brezbrižnost in navade, s katerimi v pridelavi rastlinske hrane za ljudi in krme za živali, onesnažujemo zemljo in talnico s pesticidi, s kemičnimi FFS-ji, z metodami enostranskega kmetovanja in vrtičkanja.

  Napredne sonaravne metode pridelave energijsko žive hrane, ki vam krepi življenjske sile, lastno imunologijo in moč, v tej pridelovalni sezoni in v nadaljevanju, udejanite s pomočjo slovenske sonaravne agrohomeopatije Cora agrohomeopathie®. S tem boste ravnali odgovorno in skladno z naravnim redom - zase, za druge, za naravo in za naravne vire - tudi za vodo, ki ji tako pomagate vračati Dušo. S tem pa prispevate k temu, da se Življenju povrne svetost. Tudi vašemu! Berite več - tukaj.

  Vir: Dr. Luis Gordon: The "mystical" triple energizer

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • tukaj
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Osveščanje in ekologija

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/Naravni-Vir-Njeno-Velicanstvo-Voda

  Here's what others have to say about 'Njeno veličanstvo - voda':

  Zemlja diha, prva opravila v tej vrtnarski sezono se priÄŤenjajo! – Cora agrohomeopathie
  Tracked on petek, 9. februar 2018 @ 07:02 CET

  AKTUALNO: POZOR ZA VAĹ  PUĹ PAN- pušpanova vešča je spet na delu! – Cora agrohomeopathie
  Tracked on ponedeljek, 30. april 2018 @ 23:43 CEST

  PomoÄŤ za teĹľave z bramorji in ostale spomladi najbolj aktualne rešitve na vrtu, na njivah in v sadovnjakih – Cora a
  Tracked on ponedeljek, 30. april 2018 @ 23:44 CEST

  Pozor- zdaj je treba sonaravno ukrepati za dober pridelek krompirja! Vaš aktualni pridelovalni opomnik za vrt, polje, sadovnjak
  Tracked on ponedeljek, 30. april 2018 @ 23:47 CEST

  INVAZIJE IN ANTI-INVAZIJE – VAŠ KLJUČ! | Cora agrohomeopathie
  Tracked on sreda, 20. junij 2018 @ 21:15 CEST

  Zelenjadne in sadne muhe vam lahko uničijo pridelek- koristite sonaravne rešitve! Vaš opomnik za vrt, polje in sadovnjak! | C
  Tracked on četrtek, 21. junij 2018 @ 21:11 CEST

  WHEN THE PLANTS REMEMBER … | Cora agrohomeopathie
  Tracked on petek, 10. julij 2020 @ 22:58 CEST

  Njeno veličanstvo - voda | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2024 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 0,56 seconds