NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 21-apr
 • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

 • sreda 24-apr
 • Zoh Amba »Bhakti«

 • četrtek 25-apr
 • Tadej Toš: ABRAhmm

 • petek 26-apr
 • VegaFriday v Mariboru

 • sobota 27-apr
 • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

 • torek 30-apr
 • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

 • nedelja 12-maj
 • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

 • torek 14-maj
 • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

 • sreda 15-maj
 • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Zmaj v 2012   
  torek, 24. januar 2012 @ 05:04 CET
  Uporabnik: Mirza FENG SHUI

  Leto Zmaja v 2012 - značilnosti

  Kitajsko novo leto se je začelo včeraj 23. januarja 2012.

  Po kitajskem zodiaku, ali živalskem dvanajst letnem krogu, leto Zmaja traja približno eno leto, natančno do 10. februarja 2013. Upošteva se pravilo, da se novo leto na Kitajskem začne po drugi mladi luni, po zimskem sončnem obratu in ima vedno drug datum, za razliko od našega, ki je fiksen in je 1. januar.

  To je osnovna razlika od našega zahodnega pogleda na energije letnega zodiaka, v katerem simboličen prikaz lastnosti in energij vsake živali v krogu traja samo en mesec.

  Oba zodiaka, kitajski in naš, se skladno dopolnjujeta in sta zelo koristna za lažje celovito spoznavanje večplastne lastne sestave energetske strukture in možnosti, definiranih ob prvem vdihu vsakega posameznika.

  Zmaj – Skupina tekmecev, ki se izjemno ujemajo: Zmaj, Opica, Podgana

  Ta skupina ljudi je močnega duha in optimistična. Orientirani so k napredku in delovanju. Radi so pobudniki v tistem, kar delajo in čemur se posvetijo. Zelo so dinamični in ambiciozni, ne marajo ovir in zastojev, ki jih naredijo nemirne in nestrpne. V tej trojici Zmaj uči Podgano samozaupanja, Opico pa skromnosti. Zmaj in Podgana se učita od Opice fleksibilnosti.

  Zmaj in Pes: Rojeni v znaku Zmaja so nezdružljivi z rojenimi v znaku Psa!
  Zmaj je nagnjen k vladanju. Pes je ljubitelj skromnosti in umirjenosti, Zmaj pa potrebuje stalne pohvale. Ker Zmaj od umirjenega Psa ni deležen ploskanja za svojo teatralnost, temveč samo kritiko, je nezadovoljen, Pes pa izčrpan. Pes lahko postane za Zmaja naporen in dolgočasen, zato ga lahko podcenjuje zaradi njegove umirjenosti, misleč, da je to njegova slabost in hiba, namesto različnost temperamenta.

  To sta dve popolnoma različni mentaliteti: Zmaj je nezmerni optimist, Pes je pa pesimist, nagnjen k mazohizmu. Njuna različnost je lahko vzrok, da se Zmaj počuti omejevan, Pes pa utrujen od Zmajevih akrobacij. Zmaj je za Psa preveč družaben in dramatičen ter spregleda malenkosti, ki so Psu zelo pomembne. Da bi se lahko družila, se mora Zmaj naučiti večje obzirnosti, Pes pa mora kontrolirati svojo kritičnost in razvijati lastna zanimanja.

  Ljubezen
  Osebe, rojene v tem znamenju, ljubezen in pustolovščine močno privlačijo in partnerja pogosto spoznajo nepričakovano. Včasih ženske privlačijo starejši moški, ki nastopajo zaščitniško. Oboji, moški in ženske, se včasih težko odločijo in pogosto izpustijo dobre priložnosti. Ženske, ki se razvežejo, se navadno znova poročijo.

  Da bi Zmaja osvojili, morate ravnati inteligentno in diplomatsko, pa tudi vztrajno. Manj časa potrebuje Zmaj za to, da svojega partnerja zapusti. Dovolj je že, če med njima pride do večjih ljubosumnih izpadov. Izginil bo, kot bi se vdrl v zemljo. Običajna ljubezenska zveza ga ne zanima, saj mora tudi v ljubezenskem življenju dokazati svojo izvirnost. Zmaji se poročajo šele v zrelih letih. Takrat namreč spoznajo, da so se naveličali številnih ljubezenskih navezav, in si zaželijo zanesljive in mirne zveze.
  Zazdi se jim, da si nikoli niso želeli ničesar drugega.

  Zmaj in Opica
  Sta odličen par, oba sta privlačna in zanimiva drug za drugega. Ker sta ambiciozna, skupaj lahko uresničita veliko ciljev in dosežeta veliko materialno bogastvo. Hrepenita po tem, da bi naredila vtis pametnih in kreativnih ljudi, zato imata vedno nove zamisli v te namene. Njuna največja podobnost in hkrati največji problem je, da svoje zadovoljstvo in osebno srečo pogojujeta s priznanji in občudovanji drugih. Če se ne počutita uspešne, sta zmožna podcenjevati osebno in skupno srečo. Zaradi pretirane želje po materialnih dobrinah in ugledu lahko izgubita pravo bližino drug do drugega.

  Zmaj in Podgana
  Se odlično razumeta in dobro ujemata. Veliko se pogovarjata o svojih ciljih in dosežkih in spodbujata drug drugega pri njunih ambicijah. Zmaj je tisti, ki zbira družbo in opazi nove priložnosti. Podgana uči Zmaja, da stvari vidi bolj poglobljeno. Glede na to, da imata oba močno voljo, lahko tudi ogrozita svojo zvezo po neumnosti, če ne najdeta pravega načina medsebojne komunikacije.

  Poklici
  Uvoznik - izvoznik, tesar, obrtnik, ljudski umetnik, prodajalec, turistični delavec, televizijski delavec, založnik, filmski producent, upravnik TV, oglaševalec, skladiščnik, borzni posrednik, poslovodja trgovine z mešanim blagom, snovalec industrijskih izdelkov, izdelovalec tkanin.

  Kjerkoli se že zaposlijo, gotovo bodo kmalu dosegli mesto, ki jim bo dajalo veliko moč in ugled. Vzrok za to so njihove sposobnosti, pa tudi izredno velika sreča.

  Lastnosti Zmaja
  Znamenje Zmaja ponazarja mladost starejše, zrelejše rasti. Je najbolj eksotičen znak kitajskega zodiaka, poseben in izjemen. Osebe tega znamenja so preudarne in praktične ter prinašajo srečo sebi in vsem svojim domačim. To so vodje skupin in mojstri obredov, vendar posebno veljavo pripisujejo samim sebi, svojim mnenjem in svojim rezultatom dela, ki so vedno najboljši. Igrajo glavno vlogo, občinstvo pa imajo zraven samo zato, da jih obožuje in občuduje.

  Zmaj vedno hrepeni po moči, pozornosti, uspehu in slavi. Noro je pogumen in vedno pripravljen na nove podvige, premagovanja in tveganja. V službi je perfekcionist in idealist, odločen, jasen in precizen v svojih zahtevah. Sovraži polovičen uspeh in poraze. Če mu ne gre, kot si je zamislil, postane težak in pogosto agresiven. Rad je glavni v svojem okolju in ne prenese tistih, ki so pametnejši ali močnejši od njega. Po naravi je snob in lahko preraste v majhnega tirana.

  Ego Zmaja je velik kot on sam, torej ima velik ego. Uživa v svoji velikosti, rad govori in svetuje. Ne mara poslušati drugih, ker takrat ni v središču pozornosti. Prijateljstvo z Zmajem je težko obdržati. Po naravi je velikodušen in je kot velik otrok, ki želi biti vedno v središču pozornosti. V družini želi imeti glavno besedo na vseh področjih: ureditve doma, izbire prijateljev ali načrtovanja denarnih zadev. Če ga partner ne vpraša za njegovo mnenje, se počuti zelo prizadetega. Takrat se zateče k igri moči, dramatizaciji, nevrozi in trmoglavosti.

  Zbuja pozornost, kjerkoli se pojavi, in je zelo priljubljen med pripadniki nasprotnega spola. Posebno zaželen je ženski Zmaj, ki ima vedno oboževalce. Težave Zmaja pa so v tem, da bi se moral privaditi upoštevati tudi mnenja drugih.

  Da bi partner lahko shajal z Zmajem, mora biti fleksibilen, potrpežljiv in z veliko smisla za humor. Zmaj se boji bolezni, staranja in izgube kontrole. Rojen je za finančni uspeh in spremlja ga sreča, ki ga ščiti pred napakami in polomi. Je velikopotezen, zato lahko izgubi manjše posle, ker pričakuje »veliki posel«, ki bi čez noč prinesel uspeh. Sposoben je dobro zaslužiti, vendar tudi hitro zapraviti zasluženo.

  Zmaj čuti vedno veliko potrebo po spremembah, novostih, po gibanju in akciji. Velika umska prodornost mu omogoča, da priložnosti, ki vodijo k uspehu, zasluti in zgrabi ob pravem času.

  Njegovi uspehi so tako veliki, da si jih kdo drug še zamisliti ne upa. Odličen govornik je, samozavesten, zato povsod pritegne pozornost in je, nenamerno, ves čas v središču pozornosti. To je pravi intelektualec in prefinjeni estet. Od življenja pričakuje in zahteva vse, prepričan je, da je ves svet njegov. Je tudi narcisoiden.

  Zmaj je sicer mitološka pošast, ki je v srednjeveški Evropi predstavljala nevarnost in zlo, medtem, ko ima v Vzhodni Aziji pozitivne lastnosti, saj naj bi pomagal v boju proti zlim mističnim silam.

  Govoriti o pustolovščini, to je Zmaj zemljišč. Tukaj, Zmaji niso v domišljiji. V resnici obstajajo. Če ne ukrotite Zmaja v vaši avanturi, vas bo pojedel. In če vam uspe ukrotiti Zmaja, vam on omogoči leteti na hrbtu, kjer koli želite.

  V tej zgodbi, so meči, vendar pa obstaja en meč, ki ima neverjetno pooblastilo-meč jasnosti. Vsakdo ima jasnost, vendar se boji. Oni se ne bojijo Zmaja.

  Pa jih bi bilo treba, ker Zmaj ima le eno misijo v mislih: hrano.

  In če niste previdni, bodo nekatere od vaših najbolj dragocenih stvari vzeti od vas. Ste zaščitnik princa na belem konju te zgodbe. Imate meč jasnosti, ki zagotovi, da je vse prav, vendar ste v strahu, da bi ga potegnil ven.

  Osebe rojene v naslednjih letih Zmaja:

  1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012…

  Zmaj je poln energije in prepričan v lastno superiornost. Kitajci pravijo, da je Zmaj obdarjen s štirimi darovi: bogastvom, spretnostjo, harmonijo in dolgim življenjem – tako dolgim, dokler ga lahko nadzira. Če želite karkoli opraviti z Zmajem, se boste vi morali odpraviti k njemu, on sam k vam zagotovo ne bo prišel. Zmaj je zverina nabita z znanjem in modrostjo, je zelo razgledan in znanje vsrkava tako kot mi dihamo.

  Da Zmaj zaživi polno življenje, si mora predstavljati, da je poslanec usode s posebno nalogo na tem svetu. Po svoji naravi je Zmaj oseba trenutka in ima rad nastopanje. Zaradi njegove zagnanosti, intuicije in superiorne inteligence ga imajo radi in ga občudujejo, on pa svoj vpliv izrazi na manipulativen način.

  Zmaj je pripravljen slediti le svojim lastnim mnenjem in ničemer drugemu. Po naravi je zahteven in večno nezadovoljen s tistim, ki ga obkrožajo, saj jim vedno nekaj manjka in nikoli ne dosežejo njegovih visokih kriterijev. Ni je stvari ali človeka, ki bi lahko zadovoljili Zmaja. Zato je večno nezadovoljen in večno zagrenjen. Če pa bo Zmaj naletel na močno nasprotovanje se bo pogumno boril in pri tem ne bo prav nič pazil na svoje besede. Njegova jeza je strašna in tistega, ki ga je izzval zna Zmaj zelo prizadeti.

  Zmaj ne bo nikoli priznal poraza, če se umiri pa je pripravljen ljudem odpustiti napake. V družbi ima rad pozornost in je pravi zabavljač, po srcu je dobrodušen in energičen, pravi prijatelj, ki vam bo vedno znal svetovati. Zmaj je najraje v krogu prijateljev, ki ga hvalijo in občudujejo.

  Zmajevka
  Vedno jo boste našli obkroženo z občudovalci. Zmajevke so magnetično privlačne in občudovane v družbi tudi zaradi širokega spektra organizatorskih sposobnosti. Vedno so pripravljene pomagati in ko so v akciji, to počno s stilom in elegantno. V sebi imajo neomajno samozaupanje, ali pa si v vsaj misli tako.

  Zmaj
  Je milijonar v super limuzini s prešvercano kubanko med zobmi, to je slika uspešnega Zmaja. Po naravi sicer ni preveč ambiciozen, a kljub temu se zna prebiti zelo visoko in postane uspešen.

  Če Zmaje kaj spravi v obup, je to tako imenovana vsakdanja rutina. Zmaji so odlični viri idej in so prave vodje projektov, saj so pametni in znajo zelo dobro predvidevati poteke dogodkov. Sovražijo podrobnosti, raje vidijo, da se z njimi ukvarja kdo drug, sebi pa raje pripišejo usluge za uspešno izpeljani posel.

  Zmajček
  Pustite ga pri miru in hvaležen vam bo. Zmajevi otroci imajo radi svobodo in ne sme jim biti dolgčas. Če je le možno, morajo imeti okoli sebe čim več knjig. Informacije dobesedno vpijejo vase in za to porabijo manj časa, kot pa za učenje. Njihova želja po znanju je brezmejna. Zato postanejo dobesedno neznosni, ko začno spraševati o določenih temah, ki niso prav nič vsakdanje. Zaradi nemirnega duha jih je potrebno stalno spodbujati, da nekaj počno in se skozi to tudi razvijejo.

  Zmajeva ljubezen
  Zmaji so na tem svetu zato, da jih občudujemo, obožujemo in jih seveda ljubimo. Oni ne igrajo istih iger, kot navadni ljudje, so namreč preveč nebeški in čudaški in njihova pravila so drugačna. Ker so dobesedno mitski, se težko prizemljijo in zaljubijo v povprečne smrtnike. Pošasti iz legend pač ne reagirajo tako kot navadni ljudje. Če pa se zgodi, da Zmaj malce pozabi na svojo nebeškost in koga sprejme, potem bo tega človeka obravnaval po Zmajevsko. Takrat se ga ne sme prevarati ali lagati.

  Tudi v postelji so stvari pri Zmajih drugačne, saj zelo radi igrajo, vendar so njihove igre nevarne in bizarne. Zmaj ima namreč v postelji zelo širok horizont dejavnosti, ki se jih vedno z veseljem loti, saj ima nadvse rad spolnost.

  Vseh pet energetskih oblik Zmaja

  Ognjeni Zmaj
  Zmajev naravni element je Les in če je ta v kombinaciji z Ognjem, dobite Zmaja, ki se bo prekuril in uničil. To je zares strašljiv Zmaj, ki je nepredvidljiv in zelo temperamenten po naravi. Pri Ognjenem Zmaju sta samo dve skrajnosti, ali je zmagovalec, ali pa poraženec, anonimen ne bo nikoli. Ker nima prav nobenega potrpljenja, mu vedno uspe prizadeti ljudi v svoji bližini.

  Prsteni Zmaj
  To je prizemljeni Zmaj, ki čuva neprecenljiv zaklad. Če postane bogat, zagotovo ne bo vlagal denarja v reševanje planeta, ampak ga bo raje obdržal zase. Nikamor se ga ne da premakniti in prav nič ga ne morete prepričati, to je Zmaj, ki ima svoj prav in konec.

  Kovinski Zmaj
  Najbolj pikolovski in najbrž zato najuspešnejši iz rodu Zmajev. Njegov prav nič ne ustavi, ko se odpravi svojemu cilju naproti. Je zelo premišljen, samosvoj in prilagodljiv, kot Zmaj pač lahko je. Po srcu pošten in malce agresiven, če je potrebno se tudi skrega.

  Vodni Zmaj
  Družbeno osveščen Zmaj, ki ga celo zanima, kaj se dogaja v njegovi okolici. Rad ima izzive, vendar v nasprotju s svojimi brati sprejme samo tiste, za katere ve, da jih bo uspešno opravil. Je zelo čustven Zmaj, ki zna zelo hitro reagirati, če je kdo od njegovih ljubljenih ogrožen. Zato se lahko zgodi, da ostanete brez glave, če ste takrat v njegovi bližini pa čeprav ste hoteli samo vprašati koliko je ura. To je Zmaj, ki zna biti pozoren in ljubeč, izkaže se lahko kot dober diplomat ali politik.

  Leseni Zmaj
  Zabaven, kreativen in spodbujajoč je. Kljub strašnemu videzu, je zelo dobrosrčen in topel. Je pravi ljubitelj umetnosti in ima zelo dober okus. Morda v življenju ni tako aktiven, kot njegovi bratje, ki jim prav nič ne uide. Je zelo egocentričen po naravi, ampak saj je vendar Zmaj in mu je to že prirojeno.

  www.mirza.si

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.mirza.si
 • Več od avtorja Mirza FENG SHUI
 • Več s področja * Horoskop in astrologija

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Zmaj v 2012 | 1 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Zmaj v 2012

  Prispeval/a: Nan dne torek, 24. januar 2012 @ 13:35 CET

  zelo lepa imaginacija Zmaja, prva črno-bela


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2024 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 0,42 seconds