NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

ponedeljek 01-jun
 • Ženske, duševno zdravje in procesi okrevanja

 • torek 02-jun
 • Motorizirana preteklost

 • sreda 03-jun
 • S kajaki po reki Krki

 • četrtek 04-jun
 • Zgodbe mojega kraja - natečaj za najboljšo zgodbo

 • petek 05-jun
 • Predstava Zgodba o Lipici

 • sobota 06-jun
 • Kraljevska ponudba knjig, zgoščenk, izdelkov

 • nedelja 07-jun
 • Mesto bere ... zgodbe iz Avstralije in Oceanije (2019-2020)

 • ponedeljek 08-jun
 • E-knjige Biblos za vse!

 • torek 09-jun
 • Likovna delavnica z naslovom DREVO

 • sreda 10-jun
 • 30.000 brezplačnih filmov na MKLJ Kanopy

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Premagati čuvarja praga   
  nedelja, 11. avgust 2019 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Kdo je čuvar vrat na oni strani ali "deželi?", ki ga mitologija imenuje tudi Cerberus. V mitologiji je opisan kot triglavi "pes iz pekla". Govori se da ima petnajst glav, da ima rep kakor zmaj, grivo iz sto kač ter še strupeni dih in slino. Baje, da se je od njegovega lajanja zatresel pekel. Ta simbol vidimo tudi na Tarot karti X-Kolo sreče ali Fortuna.

  Duhovni pot nas pelje k cilju, ki je vstop v novo duhovno dimenzijo, kjer smo rešeni vezi smrtne narave. Zato je povsem jasno, da moramo enkrat prekoračiti reko. Toda elektromagnetne sile naše narave nas ne pustijo kar tako enostavno oditi. Tisto, kar je bilo v naši naravi smrti zgrajeno in ohranjeno na milijone let, ne more kar nenadoma izginiti!

  Čuvaj vrat-Cerberus je v bistvu simbol grešnega bitja, ki je zamaskiran v našem Višjem jazu kot senca-kača. Zaradi zakonov privlačnosti in magnetne vezanosti, se nam do zadnjega vsiljuje, dokler ne izgine in nam ne dovoli prehoda. Pod pojmom "grešno bitje" ne mislim na rezultat skrajno nezdravih dejanj in tudi zločinov predhodnikov v mojem/tvojem energijskem telesu("hiši" v kateri se sedaj nahajam in katero bom enkrat zapustil), ampak na vsoto vsega, česar so se moji/tvoji predhodniki in tudi jaz sam oklepali in se še oklepamo.

  Pomislimo kdaj na življenjski strah, na bojazen, ki je v eno z vsakim človekom v našem boju za preživetje. Vidite, to je že en vidik Čuvarja vrat. Potrebno je popolnoma razumeti, kakšen je Čuvar vrat, da lahko vsak trenutek veš, ali si na svoji poti že dovolj močan, da si lahko kos tej senci preteklosti. Napočil pa bo čas, da nam vse tisto, naj bo to v našim možganih, naj bo to v našem srcu, kar se v tej magični igri zrcali, ne more narediti ničesar več in nas ne more prizadeti. Tako bomo lahko v nekem določenem trenutku zmotno sliko lahko razpršili v meglo.

  Čuvaj vrat je simbol grešnega bitja v nas samih. To bitje leži podobno kači-senci skrito v Višjem jazu v katarem je zapisana vsa naša karma in se nenehno projicira v nas same. Čuvaj vrat je končno stanje minljivega človeka, vsota preteklosti v sedanjosti. V primeru, da se naša prebijena sedanjost nahaja v Bogu, potem je povsem samoumevno, da prideš neizbežno v nekem trenutku z jedrno, bistveno silo preteklosti v konflikt. V takem trenutku soočenja se mora izkazati, kdo je močnejši.

  Vedimo, da je Čuvar vrat semenska moč preteklosti, ki popolnoma nadzoruje našo naravno rojeno stanje zavesti in je logično povezano s pravico"čuvarja" na drugi strani"dežele". Vsak popotnik na poti k deželi nesmrtnih, mora mimo tega čuvarja. Iti mimo njega pa pomeni, uničiti ga, kar pomeni, da v celotnem našem energijskem sistemu poplnom izbrišemo vso preteklost in postavimo popolnoma nov začetek razvoja. To je začetek sedanjosti oz. večnosti.

  V astralnem telesu ali dihalnem področju ima vsako magnetno sevanje strukturo. Tako v našem astralnem področju nastane podoba, ki je bolj ali manj strah vzbujajoča(kdor je kdaj videl risbe, kaj narišejo v umobolnici ljudje, ki preživljajo panične strahove, mu bo jasno o čem je tu govora) V primeru, da se v našem astralnem področju podoba pojavi in mi popotnik zares dobi novo energijo od božanske sile, potem se sevanje spremeni v drugo višjo nežnejšo vibracijo. Posledica tega, da izginejo vsi hudobci-vse groteskne oblike v našem astralnem področju bivanja.

  Potem nam ostane samo še semenska moč Višjega jaza, iz katerega vsi ti magnetični vplivi izhajajo. Izginiti mora tudi ta moč, odstranjen mora biti Čuvar vrat, Čuvar vrat je pravzaprav ključ iz naše omejitve našega sedmega področja bivanja. Ko gre kateri koli popotnik iz sedmega področja v šesto, se bo neizbežno srečal s Čuvarjem vrat. Čuvar ob srečanju odpre trojno maščevanje, da bi tako odstranil popotnika, ki se mu bliža, in bi mu pokazal, naj se vrne v področje, kateremu pripada po naravnemu rojstvu.

  Ko je govora o mojem in tvojem Čuvarju in njegovem delovanju kot o našem nasprotniku v Višjem jazu, potem je potrebno misliti na ena pot, po kateri morami iti vsi in na odpor, ki ga moramo v sebi zlomiti. Čuvaj vrat nastopi proti vsem, ki želijo iti mimo njega. Poglavitno in odločilno je, da je za uspeh veliko bolj potrebno razmišljati o tem, kako bi spremenili sebe, kako v sebi odpraviti napake pri samem sebi!

  Spomnimo se samo duha strahu. Strah nas brez izjeme vse zajema in nas ima ujete zaradi tega. Poznamo koga, ki ga ne bi bilo strah? Zagotovo ne. Strah nas zajema zaradi tega, ker smo rojeni iz te narave. Strah je lastnen tej naši naravi. Vsakdo se boji za svoje zdravje, svoj ekonomski položaj in za svojo družbeno vlogo. Strah nas je za našo posest, za ženo/moža, brata, sestro, otroka, prijatelje/prijateljice itd. Strah nas je tudi zaradi dogajanj, ki lahko nastopijo v mojem/tvojem življenju.

  In zaradi strahu večina ljudi dela stvari, ki bi jih morala opustiti, in tako opuščajo stvari, ki bi jih morala narediti. Skrbi, stresi, strah in utesnjenost zagotovo prinašajo napetost ter povzročajo notranjo raklanost, oz. razdeljenost, če seveda človek sploh želi iti poti v svobodo. Čuvaj vrat je za vse nas na poti svobode velika ovira in je kot tak vzrok, zaradi katerega vedno znova iščemo v svetu kompromis.

  V primeru, da ne obstoja strah zaradi ovir in omejitev tega sveta, potem je tu še strah, da nam ne bo uspelo. Čuvaj bo v nas vedno tako ali drugače povzročil strah: iz strahu, da bi popotnik izgubil smer, lahko popotnik postane fanatik. To je tipičen primer človeka, ki iz tega dvopolnega strahu nekaj naredi. V takem trenutku, je edino pametno in modro predati vodstvo Kristusu. Kajti v takem trenutku obstaja v človeku strah, da bi sodeloval, in strah, da ne bo. Na tej točki je mnogo romarjev zdrknilo v fanatizem. In iz tega razloga je potrebna pomoč božanske sile, vztrajnosti ter stanovitnosti, da bi ta strah izkoreninili. Zaradi tega je potrebno iti pravilno skozi to postajo zavesti. To pomeni - biti moramo v komunikaciji s božansko silo ljubezni, tako, da ta ljubezen krepi, da vsako ravnanje ali neravnanje v svoji moči naredimo pravilno in k vsemu pristopimo iz miru, ki je znotraj nas, ki nam jo podarja ljubezen.

  Vse dokler ta ljubezen v nas še ni popolna, nam Čuvaj zapira prehod. Iz strahov, skrbi in bojazni se moramo dvigniti z močjo in lučjo drugega kraljestva, ki budno motri na nas in želi vsestransko pomagati. Pri tem pa tu ne gre za noben pogum, kajti tisti, ki v sebi zasidra luč drugega kraljestva, odide iz vse teme. Strah, tema sta iz njegovega življenja izginila in sploh ne gre zato, da bi šli mimo čuvarjev vrat s nekakšnim bojem ter dokazovali česar koli.

  Naslednji vidik Čuvaja vrat v nas je dogma. Vsi vemo, da je dogma nauk. Tako obstajajo številne dogme, oz. nauki. Tudi naš način lahko označimo, opišemo in definiramo kot dogmatično. Vemo, da so vsi veliki po Duhu dali svetu poleg vsega drugega tudi še nauke. Vsi, brez izjeme! Tako imajo vsi nauki dogmatični vidik. To pa pomeni, da nam podarjajo temeljni program. Zato, katero koli pot da že gremo je nauk neizogiben, takšen nauk je prenesen in s pomočjo duhovne literature podrobno razsvetljen.

  Vsakdo, ki nauk nosi v svoji glavi in srcu, si ga neizbežno vtisne v svojega duha, se s tem popolnoma obda s plaščem dogmatike. Tako ta dogmatika izpolnjuje vso njegovo življenje. In zaradi tega se lahko zgodi, da bo imel Čuvaj vrat romarja v tem položaju in na tem temelju izredno trdno v lasti. Romar se ima za "razsvetljenega, odrešenega, duhovno bolj razvitega...", kajti takega človeka sedaj drugi ljudje zelo spoštujejo. Vsi smo že srečali take ljudi, samo spomnimo se kako gladko in razločno zna govoriti o nauku, kako pravilno oblikuje misli, kako dobro razmišlja...

  Vendar pa prav tu preži velika nevarnost! To je past! Zakaj? Ha, nauk je program in program je sedaj tu, da se ga izpelje. In tisti, ki ta program izpeljuje je več kot samo poznavalec programa. Nekdo je lahko slab poznavalec programa, vendar dober izvajalec le-tega. In iz tega razloga je romar v nevarnosti, da bo zabredel v nauke, takšna je pač strategija in metoda Čuvarja vrat.

  Takšen primer stanja lahko najdemo tudi v teologiji. Vsaka cerkev je svojem večjem delu dogmatični ištitut. Izvorna Božanska sila prihaja k nam ljudem popolnoma osvobojena vseh mogočih doktrin. Obstajali so in še obstajajo ljudje, ki so črpali od teh doktrin in so utonili ter potem šli, da bi ta nauk pridigali, nekateri so napisali knjige, da bi tako oznanilo predajali naprej ter ga posredovali drugim, ki jih niso mogli doseči neposredno. Tako je naslednja generacija gradila na teh knjigah. Iz tega so nastale univerze, visoke šole, da bi učile nauke. Dogmatiki so se sestali, da bi nauke uredili, popravili ter prilagodili svetu, kulturi in obstoječemu redu na zemlji.

  Toda, skozi vrata je vstopil strah in spremenil nauke. Nauki so tako postali zmedeni, kompleksni in so si nasprotovali. Posledica tega je bila, da so razpadli na dele. In ena skupina je rekla: pravilen je ta del. Druga je iskala svojo odrešitev v drugem delu ali drobcu. Nadaljni tok je ustvaril univerze razkola. Tako nosimo vso to dogmatiko stoletij v svoji podzavesti. Iz tega razloga, zaradi dogmatičnih instiktov preteklosti nas ima Čuvaj kar trdno v svoji lasti.

  Odrešitev je v tem, da pokličemo Kristusovo silo, da vstopi v naš Višji jaz, da nam ta mogočna sila ukine vse kar se je nabralo v njem in nas vodi naprej v vsakem trenutku našega življenja.

  Miran Zupančič

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/Cuvaj_Vrata_Duhovnost_Mitologija_Prag

  No trackback comments for this entry.
  Premagati čuvarja praga | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,31 seconds