NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 22-jan
 • ... o baročni modi

 • sobota 29-jan
 • Društvo Center Luči vabi na Tečaj Jasnovidnost 1. del; naučimo se pridobivati jasnovidne informacije

 • torek 01-feb
 • Modre urice / Iz Londona v Pariz in New York

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Blagodejen zvočni wellness   
  torek, 4. december 2007 @ 05:01 CET
  Uporabnik: Mojca Morya

  IZOBRAŽEVANJE ZVOČNE MASAŽE in IGRANJA GONGOV - VPIS ZA 2008

  Do vključno 11.1. 2008 poteka vpis v izobraževalni program zvočne masaže s himalajskimi posodami in v program igranja gongov
  * za domačo uporabo
  * za terapevtsko uporabo

  Vse informacije dobite:
  * na VELIKI ZVOČNI INVOKACIJI OB ZIMSKEM SOLSTICIJU, ki bo v petek, 21.12.ob 19. uri v Živa centru, Kurilniška 18. Predhodne prijave na ta dogodek so obvezne.
  * na VELIKI ZVOČNI INVOKACIJI PRIKLICA OBILJA DOBREGA, ki bo v petek, 11. januarja ob 19. uri prav tako v ŽIva centru.

  Izobraževanje vodi Mojca Morya Malek, zvočna terapevtka. Izobraževala je terapevte Šmarjeških in Dolenjskih toplic, Olimja, mariborskega hotela Habakuk in nekaj hrvaških wellnessov.
  Nadaljevalno izobraževanje igranja gongov bo vodil mojster Don Conreaux iz new Yorka.

  BLAGODEJEN ZVOČNI WELLNESS
  (povzeto iz nove revije Wellness)

  Splošno je znano, da nas glasba lahko sprosti in umiri ali pa napolni z energijo in požene v aktivnost. Lahko nam prebudi paleto globokih čustev, dvigne spomine, pospeši utrip srca...
  Toda - na nas ves čas vplivajo tudi subtilnejši zvoki naprav, računalnikov, televizij... in drugih, manj subtilnih zvočnih onesnaževalcev, kot so hrup motorjev, telefonov.... , ki nam povzročajo živčnost in nespečnost ali pa utrujenost in izpitost.

  V svetu welnesa, zavestni pomena harmonije v našem življenjskem okolju, pomena telesne vadbe, diha, zdrave prehrane, zunanje in notranje celostne nege, vse večjo pozornost namenjamo zvoku kot izredno močnemu sredstvu ponovnega celostnega uglaševanja instrumenta človeškega bitja.

  VIBRACIJSKA MEDICINA uči, da vse vibrira. Vsaka vibracija pa predstavlja določen zvok. Vibracije zdravega telesa, optimalnega delovanja notranjih organov, kakor tudi vibracije zadovoljstva, izpolnjenosti, miru, pozitivnih misli... so uglašene, harmonične. Vibracije bolnega telesa, nepravilnega delovanja organov, kakor tudi občutkov živčnosti, stresa, strahu, ter negativnih misli... so razglašene, neharmonične.

  Vsak človek je instrument in simfonija, ki jo poje v svet, je vsak trenutek odvisna od skupka njegovega zdravja, počutja, čustvene in miselne naravnanosti.

  Zvok je most med energijskim in materijalnim svetom, o tem beremo v različnih starih spisih mnogih kultur. Njegov učinek je močan in globok. Zato so zvok že od nekdaj uporabljali za regeneracijo in zdravljenje, pa tudi za transformacijo zavesti in pomlajevanje. Danes se modrost uporabe zvoka ponovno vrača. Še posebej v svetu wellnessa je zelo dobrodošla.

  ZVOČNA MASAŽA S HIMALAJSKIMI POJOČIMI POSODAMI
  je prastara oblika regeneracije, stara tisočletja. Pojoče posode, narejene iz mešanice kovin, med katerimi marsikdaj najdemo tudi žlahtne kovine, ob udarjanju s posebnim udarjalom tvorijo bogat spekter nadtonov, ki si sledijo v razmerju zlatega reza, katerega poznamo kot razmerje optimalne lepote in harmonije v naravi. Harmonizirajo levo in desno možgansko polovico in človeka vodijo v zelo globoko stanje telesne, čustvene in mentalne sprostitve.
  Pri zvočni masaži posode polagamo na lahno oblečeno telo, kjer jih igramo. Od mesta, kjer je posoda na telesu položena, zvok kot reka potuje in vsako celico, vsak atom telesa napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije, ravnovesja. Zato imenujemo zvočno masažo tudi celična masaža. Prav tako posode igramo v auričnem polju človeka in harmoniziramo delovanje energetskih centrov – čaker.

  Učinki zvočne masaže so zelo globoka sprostitev in regeneracija ter pomladitev. Posode uspešno uporabljajo tudi v kozmetiki za mini-liftinge.
  Zvočna masaža razgrajuje in odplavlja tujke iz telesa, izboljša cirkulacijo krvi in limfe ter lajša bolečine. Njena posebnost je v tem, da ima zvok moč osvobajanja starih travm iz celičnega spomina. Tako je mogoče, da med zvočno masažo za trenutek podoživimo bolečino padca iz otroških let ali pa se spomnimo pozabljenega travmatičnega dogodka; temu sledi sprostitev in olajšanje.

  Zvok pojočih posod sprošča napetosti in odplavlja blokade fizičnega telesa in subtilnejših nivojev, podobno kot tok reke odplavlja vse, kar mu stoji na poti.
  Razgrajuje, kar je zdravemu telesu tujega ter prebuja izvorne zdrave frekvence naših celic, organov, našega bitja. .

  Zanimivo je, da ljudje, ki se pri drugih masažah le s težavo sprostijo, v ponavljajočih se zvokih himalajskih posod in v njihovi nežni, a v globino prodirajoči vibraciji zelo hitro potonejo v globoko stanje celostne sprostitve.

  POMEMBNO SE JE ZAVEDATI, da je zvok močno orodje in da sodijo holistični instrumenti v ponudbi wellnessov, savn in spa-jev LE V ROKE USPOSOBLJENIH ZVOČNIH TERAPEVTOV.

  Čustva so po zvočni masaži umirjena in um jasnejši, vibracije zvoka pa učinkujejo v telesu še dolgo zatem, ko so bile posode na njem igrane.

  ZVOČNA KOPEL Z GONGI
  je sestra zvočne masaže. Pri njej zvok le poslušamo, vendar je frekvenca gongov tako močna, da jo kljub temu, da se instrumenti telesa ne dotikajo, na trenutke čutimo kot valove mravljincev, hladu ali vročine po telesu. Gongi pojejo na Zemlji že tisočletja, od davnin so njihov zvok uporabljali pri svečanostih, z namenom priklica obilja dobrega, prav tako pa so v njihovem zvoku regenerirali in pomlajevali svoja telesa.

  Naš vedno delujoči um v zvokih gongov potihne; potopimo se v zvočno maternico, v kateri so pogosta doživetja sebe onkraj parametrov časa, prostora in materije. Zvok gonga vodi poslušalca v stanje zavesti, ki ga imenujemo »budno sanjanje«. Po krajši zvočni gong kopeli se počutimo kot po dolgem zdravem spancu. Stres je odplavljen, telo pa občutno pomlajeno.

  Novost so planetarni gongi, uglašeni na frekvence vrtenja planetov našega sončnega sistema. Vsak od njih ima določeno delovanje na človekovo telo, čustva, um. Tako na primer sončev gong, ki poje s tonom C, še posebej blagodejno deluje na sončni pletež ter z njim povezane organe vranico, jetra, žolčnik, želodec, nadledvične žleze... Pomaga razvijati moč volje in preobraziti jezo, dvom, krivdo in nemoč. Gong lune je še posebej dobrodejen za ženske organe in ledvice ter mehur. Preobraža strah in tesnobo ter spodbuja spolno energijo.

  Čudovito je, da se lahko v zvokih gongov koplje več poslušalcev hkrati, pri čemer bo vsak od njih imel svojstveno doživetje, saj vibracije holističnega zvoka odgovarjajo na trenutne potrebe vsakega posameznika.

  Nežna glasba gongov je še kako dobrodošla v svetu savn ter v prostorih, namenjenih počitku in regeneraciji. Ponekod najdemo usposobljenega zvočnega terapevta, ki gostom igra, spet drugje si pomagajo z glasbenimi zgoščenkami.

  KRISTALNE POSODE
  so narejene iz kremenovega peska čistega naravnega kvarca.
  Človeško telo je zelo dovzetno sozvočju z nihaji kristalnih posod, saj je samo grajeno iz mnogih kristalnih snovi. Čisti ton kristalne posode ustvari zvočno polje, ki zavibrira telesni energetski center, kakor tudi z njim povezane organe fizičnega telesa, jih uglasi in harmonizira. Pospeši izločanje telesnih hormonov, ki med drugim pospešujejo pomlajevanje, krepitev življenjske energije, premagovanje odvisnosti, lajšanje bolečin... Glasbo kristalnih posod lahko programiramo; kvarc kristal je sposoben sprejemati, hraniti in prevajati miselne forme.

  Čudovite so ZVOČNE KOPELI V TOPLI VODI
  saj je voda močan prevodnik zvoka in so učinki tako še globlji. Medtem ko gostje v bazenu ležijo (bodisi na pripomočkih, ki jih varno držijo na gladini ali pa na rokah terapevta, ki včasih izvaja watsu - vodno masažo), so gongi igrani ob bazenu, himalajske posode pa plavajo na vodni površini in ob vsakem udarcu nanje se od njih po vodi širijo drobni valovi v čudovitih geometrijah zlatega reza.

  TEKOČI ZVOK
  je posebnost nemškega wellnessa v Bad Sulzi, kjer posebna akustična opremljenost zagotavlja čudovito izkušnjo poslušanja zvoka z ušesi po vodo toplega termalnega bazena.
  Vodna zvočna kopel, v kateri nas zvočni valovi obdajajo z vseh strani, omogoča zvoku, da vzvalovi notranjost našega telesa skoraj petkrat hitreje kot na kopnem. Močno stimulira naša čutila, še posebej, ko Bachovo glasbo obarvajo podvodne rumene in rdeče luči ali čustven blues modre... Ob posebnem dogodku festivala tekočega zvoka pa lahko doživimo tudi poslušanje poezije v popolni temi v topli tekočini - kot v maternici.

  DOMAČI ZVOČNI WELLNESS
  zahteva od nas najprej zavestnejše poslušanje zvokov okolice, katerim smo izpostavljeni.
  Don Campbell, glasbenikl in raziskovalec dobrodejnih učinkov zvoka, avtor 18 knjig o zdravju in zvoku, pravi: "Pomembno je ločiti slišanje od poslušanja. Slišimo z ušesi, poslušamo pa z vsem našim bitjem, pri čemer so aktivna ušesa, oči, nos in koža. Poslušanje je most med zunanjim in notranjim svetom. S pravilnim poslušanjem izbrane glasbe in zvokov lahko doprinesemo k ravnovesju telesa in duha. Ustvarjalno poslušanje glasbe, v katerem si dovolimo gibanje telesa, bujenje občutkov srca in vizij uma, je prav tako blagodejno in odpira našo komunikacijo in izraznost. Vsakodnevna zvočna dieta nam pomaga nevtralizirati stres, povečati raven energije in preporoditi našo ustvarjalnost."

  Njegovi praktični predlogi so:
  1. Bodite pozorni na zvoke v vašem domu in okolju.
  2. Tišina je pomembna za zdravje telesa in duha. Imate tihe trenutke v dnevu? Ob vsej zvočni onesnaženosti okolja in doma si najdite nekaj minut popolnoma tihega prostora vsaj dvakrat dnevno, še posebej zvečer. Ob koncu "tihega obroka" si privoščite malce lepe glasbe kot prehod v vsakdanji svet.
  3. Uživajte uravnoteženo glasbeno dieto. Poslušanje radia skozi ves dan ni priporočljivo. Uporabite pol ure Mozarta ali popularne glasbe sredi dneva kot stimulator ter počasnejšo, globljo glasbo zvečer in pri obrokih. Ustvarite si 10 minutno dieto zavestnega fokusiranega poslušanja glasbe, ki dovoljuje vašemu telesu in duhu da se nahrani s harmonično inspiracijo.

  Dandanes je na voljo široka paleta glasbenih zgoščenk, ki so ustvarjene za sproščanje, regeneracijo in celo za transformacijo starih miselnih, čustvenih in vedenjskih vzorcev. Glasba je posneta marsikdaj tako, da ob poslušanju na slušalke omogoča trodimenzionalno doživljanje zvoka. Tišje so posnete dodane afirmacije, ki delujejo na našo podzavest in omogočajo globoke spremembe.

  VAJA
  Za doživljanje notranjega zvoka lahko poskusite naslednjo preprosto vajo:
  * v mirnem okolju se udobno namestite in za nekaj trenutkov usmerite svojo pozornost na dih, ki naj bo počasen, sproščen in globok. Dopustite si slišati svoje počasne in dolge izdihe skozi nos. če želite, si lahko s prsti nežno zatisnete ušesa in uživate v notranjem tekočem zvoku. Pustite si pri nekaj naslednjih izdihih mrmrati z zaprtimi usti. Naj bo zvok mrmranja čim daljši. Občutite, kako se ta zvok širi znotraj vašega telesa in vas globoko sprošča.

  SPROŠČANJE Z ZVOKOM SMEHA
  Znani so celostni dobrodejni učinki smeha na zdravje ter zgodbe o ljudeh, ki so ozdraveli s pomočjo smeha, tako da so vsakodnevno gledali komedije in se ob njih smejali in smejali….

  Res je, da že smehljaj ustnic in oči povzroči izločanje »hormonov sreče«, ne glede na to, kakšno je naše resnično trenutno počutje. Vendar je velik del zasluge zdravilnih učinkov smeha v tem, da skozi zvok smeha sprostimo celo paleto čustev, od frustracije, jeze, žalosti…

  Dr. Madan Kataria, stvaritelj vadbe smeha in oče svetovnega gibanja klubov smeha, priporoča, da z naslednjima vajama sami preizkusimo moč smeha.

  * Skozi obdobje 10 dni se vsakodnevno smejmo pod tušem; začnemo s tihim hihitanjem in nadaljujemo do glasnejšega smeha. Nič zato, če je ta na začetku »narejen«, saj naši možgani ne ločijo med igranim in resničnim smehom ter hormone sreče izločajo v obeh primerih. Če bomo nekaj prvih dni vztrajni z našo smejalno vadbo, se nam bo kmalu zgodilo, da se bomo v kopalnici ob dotiku prvih kapljic vode začeli samodejno smejati.

  * S predklonom počasi dobro izdihnemo zrak iz pljuč in z naslednjim vdihom se počasi dvignemo z rokami nad glavo, pretegnemo telo in zadržujemo dih, dokler lahko. Ko ne moremo več, sprostimo preteg in z močnim glasom aaaaa-ha-ha-ha-ha, ki naj preide v smeh, sprostimo telo. Vajo lahko ponovimo nekajkrat. Po njej se bomo počutili energetizirano in osveženo.

  Taka vsakodnevna smejalna vadba nam pomaga pri osvobajanju od stresa in neželenih čustev.

  MOJCA MORYA MALEK, zvočna terapevtka in wellness svetovalka, učiteljica zvočne masaže in ustvarjalka glasbenih zgoščenk zdravilne glasbe.

  NUDIM:

  * izobraževanje in svetovanje celostnega zvočnega wellnessa
  * izobraževanje zvočne masaže s himalajskimi pojočimi posodami s certifikatom
  * zvočne gong kopeli
  * vrhunske nastope z mnogimi gongi na slavnostnih prireditvah
  * izobraževanje voditeljev joge smeha s certifikatom
  * delavnice odpiranja lastnega zdravilnega glasu
  * glasbene zgoščenke za sprostitev, regeneracijo in za osvobajanje od starih vzorcev mišljenja in delovanja
  * pomoč pri nabavi kvalitetnih holističnih instrumentov, himalajskih in kristalnih skled
  * individualni zvočni tretmani

  Holistični zvok ni nadomestilo za posege tradicionalne medicine.

  MUZA MOjca Malek s.p., www.muza.si, mojca.morya@gmail.com; mobi:031 826 345

  Pogovor z Mojco na Studiu 12, o zdravilnem zvoku si lahko ogledate v video obliki:
  http://www.s12.si/component/option,com_seyret/Itemid,61/task,videodirectlink/id,116/

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.muza.si
 • mojca.morya@gmail.com
 • http://www.s12.si/compo...
 • Več od avtorja Mojca Morya
 • Več s področja * Ekskluzivno in intervjuji

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Blagodejen zvočni wellness | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 2,70 seconds