NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 14-apr
 • 54. Veganski pohod za Vsakogar - Porezen (1630 m)
 • Razširjeni vid

 • sreda 17-apr
 • Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev
 • Razstava interspace

 • petek 19-apr
 • Ingmar Bergman: Prizori iz zakonskega življenja

 • sobota 20-apr
 • Plečnikova Lectarija

 • nedelja 21-apr
 • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

 • sreda 24-apr
 • Zoh Amba »Bhakti«

 • četrtek 25-apr
 • Tadej Toš: ABRAhmm

 • petek 26-apr
 • VegaFriday v Mariboru

 • sobota 27-apr
 • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

 • torek 30-apr
 • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

 • nedelja 12-maj
 • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Dokončno se začenja »nova doba«   
  petek, 15. marec 2024 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Sonce

  Piše: Tatjana Svete v novih Misterijih, www.misteriji.si

  Plutonove radikalne spremembe in preobrazbe svetu vedno prinesejo globoke krize
  Življenje je ciklično, ponavljajoče se in merljivo. Tisočletja vnaprej je mogoče izračunati, na kateri dan bo kateri planet v konjunkciji z drugim in na kateri dan bo v ustrezni točki svojega krožnega gibanja. Na podlagi astrologije je tako mogoče tudi prepoznati, v katerem trenutku obstaja možnost, da bo na Zemlji prišlo do večjih naravnih nesreč, vojne ali česa drugega.

  Zanimalo nas je, ali zdaj obstaja nevarnost tretje svetovne vojne? Ali ta morda celo že poteka? To se sprašuje vedno več ljudi, v svetu je izšlo več knjig na to temo, zato smo vprašanja zastavili vodilni slovenski astrologinji Emi Kurent.

  V februarskih Misterijih smo objavili intervju z Janom van Helsingom, nemškim raziskovalcem, avtorjem knjig Roke proč od te knjige in Priročnik za bogove, ki je med drugim dejal, da tretja svetovna vojna že poteka:

  »Vodja bavarskega reda iluminatov Guiseppe Mazzini in veliki mojster starodavnega in sprejetega škotskega obreda prostozidarstva‹ Albert Pike sta leta 1871 pripravila načrt, kako bi lahko s tremi svetovnimi vojnami prevzeli nadzor nad svetom. Po tem načrtu naj bi tretja svetovna vojna nastala zaradi nesoglasij med sionisti in Arabci.

  Načrt predvideva razširitev spora po vsem svetu. Del tretje svetovne vojne naj bi bil tudi ta, da se zoperstavi nihiliste in ateiste, da bi sprožili družbeni preobrat, ki bi ga dosegli z brutalnostjo in zverinskostjo brez primere. Zdaj v živo doživljamo, kako to uprizarjajo, zato naša prihodnost ni videti preveč obetavna.«

  Bi se strinjali z njim, da tretja svetovna vojna že poteka?
  Nobene teh knjig nisem brala, niti ne poznam imen teh ljudi. V tak načrt, kot ga omenjate, enostavno ne verjamem. Menim, da je to zgolj še ena od pravljic, ki si jih izmišljujejo teoretiki zarote. Vojne so vedno bile in vedno bodo. Nihče si jih ne želi, ampak nihče jih tudi ne zna preprečiti.

  Za nastanek vojn niso krivi nekakšni iluminati ali prostozidarji. Spori med sionisti in Arabci seveda obstajajo že dolgo, intenzivno od leta 1948, ko je bila z odlokom Organizacije združenih narodov ustanovljena država Izrael. Napetosti med židovskim in arabskim prebivalstvom včasih izbruhnejo v večje spore, kot je bilo to konec leta 2023, ko je celo nastradalo največ ljudi doslej.

  Ali tretja svetovna vojna že poteka? Svetovna vojna je po definiciji vojna velikih ozemeljskih razsežnosti, v katero je vpleteno večje število držav iz vsega sveta. Vojna pa pomeni oborožen spopad. Ker torej ti pogoji niso izpolnjeni, se seveda ne strinjam, da bi tretja svetovna vojna že potekala. In človeku ni treba biti astrolog, da to ugotovi.

  Kakšne astrološke razmere bi morale pogojevati tretjo svetovno vojno in ali so sedaj že take razmere?
  Najprej moram povedati, da je astrologija veda, ki počiva na statistiki. Konkretno to pomeni, da takrat, kadar so izpolnjeni določeni astrološki pogoji, recimo določena planetna konfiguracija, obstaja verjetnost, da se bo zgodilo to in to. Prognoziranje usode človeka je s tega vidika enostavno, saj se vzorci, ki jih sledimo, ponavljajo in jih zlahka prepoznamo ter ugotovimo verjeten način delovanja.

  Recimo, kadar koli tranzitni Jupiter doseže mesto rojstnega Sonca v astrološki karti neke osebe, bo ta oseba zagotovo doživela nek uspeh. In da se tudi razbrati, na katerem področju življenja. Ali pa, recimo, kadar koli tranzitni Saturn doseže opozicijo z rojstnim Soncem, bo oseba doživela neko težavo, oviro, frustracijo. In tako naprej. To je enostavno. Ampak svetovna vojna?

  Napovedati tako intenzivno globalno krizo je neprimerno težje. Glede na to, da smo imeli v novejši zgodovini samo dve svetovni vojni, je sicer nemogoče, da bi imeli takšno statistiko oziroma astrološki vzorec, ki bi nakazoval kolikor tolikšno zanesljivost oziroma verjetnost že samega nastopa tretje svetovne vojne, kaj šele, da bi lahko prognozirali čas, ko naj bi se to zgodilo.

  Ali pa obstaja kakšen vzorec, po katerem se da razbrati, kdaj je povečana možnost za globalna trenja, krize …?
  Da, obstaja vzorec, ki sem ga celo odkrila sama, ki kaže, kdaj obstaja povečana verjetnost globalnih trenj, kriz in vojn. Ta vzorec temelji na raziskavi skoraj tisočletne zgodovine. Nastal je tako, da sem sledila gibanju Plutona v dveh različnih koordinatnih sistemih - ekvatorskem in ekliptičnem. Članek na to temo je objavljen med blogi na angleški različici moje spletne strani Emakurent.com.

  Objavila sem ga že leta 2018. Druga raziskava bo objavljena v knjigi o deklinacijah v mundani astrologiji, ki jo sedaj pišem. Preprosto povedano gre za to, da take krize praviloma nastopijo takrat, kadar Pluton - najpočasnejši planet, ki dirigira najbolj globalne in tudi najbolj uničevalne trende, oziroma z njimi sovpada - na svoji orbiti doseže katero od kritičnih stopinj, ki so: raven ekliptike ali nebesnega ekvatorja, najvišja ali najnižja točka v deklinaciji ali nebesni širini ter 23,5 stopinje severne ali južne deklinacije. Leta 2025 bo Pluton začel dosegati 23,5 stopinje južne deklinacije, vpliv pa se čuti oziroma se bo čutil že letos, saj se gradi počasi in postopno narašča.

  In kakšen je ta vpliv?
  Preden nadaljujem, moram pojasniti nekaj tehnikalij. Celotno obdobje, ko Pluton presega 23,5 stopinje deklinacije, je faza Plutona OOB (out of bounds ali 'izven meja') in pomeni čas, ko Pluton presega maksimalno deklinacijo Sonca. V takšnih obdobjih se energija planeta izraža na skrajnostne oziroma ekstremne in tudi neobičajne načine. Pluton v osnovi predstavlja najbolj radikalne spremembe in preobrazbe, zato ni čudno, da so taka obdobja svetu vedno prinesla zelo globoke krize. V zadnjih tisoč letih je bilo takih faz sedem, sedaj se začenja osma.

  Zaradi specifične Plutonove orbite se te faze časovno postopoma skrajšujejo. Tista, ki se je začela leta 1028, je recimo trajala 35 let, medtem ko bo ta, ki se začenja sedaj, trajala samo deset let in bo tudi zadnja v sedanji epohi. Največji premiki se dogajajo ravno v obdobju enega do treh let, ko Pluton začenja OOB fazo.

  Poudarjam, da gre za astronomske pozicije nebesnega telesa, ki sovpadajo z določenimi dogajanji v naravi in družbi, kar pomeni, da si ničesar ne izmišljujem, ampak podajam samo izsledke raziskav. In, kot rečeno, v takih časih se precej pogosteje kot sicer dogajajo kataklizmični procesi v naravi, kot so recimo vulkanski izbruhi (na Islandiji se to že dogaja), izjemno močni potresi in druge vremenske skrajnosti ali pa zaostritev družbenih kriz, ki vodijo v večje, globalne spopade in vojne.

  Če ostanem pri novejši zgodovini - poglejte diagram, ki prikazuje gibanje Plutona v dvajsetem stoletju. Druga svetovna vojna se je začela leta 1939, ko je Pluton dosegel 23,5 stopinje severne deklinacije in s tem začel OOB fazo. Prvi napadi Džingiskana na sosednja plemena, ki so vodili v mongolske vojne, ki so trajale več kot sto let, datirajo v leto 1188 - spet leto začetka Plutonove OOB faze.

  V času preteklih Plutonovih faz OOB so poleg druge svetovne vojne potekale nekatere najpomembnejše vojne v zgodovini, kot so ameriška vojna za neodvisnost, francoska revolucija, še prej velika turška vojna in velika severna vojna. Zgodili so se tudi kataklizmični procesi v naravi, kot je denimo izbruh vulkana Kuwae v petnajstem stoletju, ki je za tri leta ohladil cel naš planet; pa zgodovinski potres v Lizboni leta 1531, ki je zahteval trideset tisoč žrtev, in megapotres v Cascadiji na zahodu ZDA leta 1700.

  Kaj ste na podlagi tega zaključili?
  Zaključujem, da ne morem vedeti, ali se bo globalna družbena in politična kriza in preobrazba, na pragu katere zagotovo stojimo in ki bi lahko trajala celo naslednjih deset let, zgodila v obliki uničevalne svetovne vojne. Je pa res, zgodovinsko in statistično gledano, da je svet v krizi in da so spremembe neizbežne.

  Glede na to, da se je na vrhuncu zadnje Plutonove OOB faze leta 1947 kot svetovna velesila ustoličila ZDA, lahko sklepam, da bo krona sedaj počasi prešla v druge roke. Obrat je pač obrat. Menim, da bodo kot zmagovalke iz te krize prišle države članice gospodarske skupnosti BRICS, torej Kitajska, Rusija, Indija, Savdska Arabija, Brazilija in Južna Afrika in še nekatere.

  V življenju narave pa lahko v naslednjih letih pričakujemo ekstremne dogodke, kot so strahovito uničevalne poplave in tudi suše, povečano število vulkanskih izbruhov in vsaj en potres nad magnitudo 9. Največ možnosti za kaj takega je v letih 2024, 2025, 2029, 2030 in 2031. Seveda pa za vsako leto posebej sproti delam dodatne prognoze, ki izhajajo tudi iz drugih astroloških tehnik.

  Nekateri astrologi so na spletu objavljali, da naj bi Hamas napadel Izrael na najbolj »ugoden« astrološki termin za napad. Kakšno je vaše mnenje o tem?
  Kdor je rekel, da je Hamas napadel Izrael na najbolj ugoden astrološki termin za napad, se je očitno zelo zmotil. Razen če ne meni, da je več kot 25.000 človeških žrtev in prek 65.000 ranjenih v lastni deželi v samo nekaj mesecih uspeh? Med njimi več kot deset tisoč otrok? V primerjavi s kakim tisočem mrtvih v vrstah napadenega sovražnika? To naj bi bil uspeh? Sama karte napada do sedaj nisem komentirala.

  Začelo se je 7. oktobra 2023 ob pol sedmih zjutraj, z Marsom v Tehtnici, kjer ima izgon, in v aplikativnem kvadratu s Plutonom. Temeljno astrološko pravilo glede primernega časa za kakršen koli napad je, da mora biti Mars močan. Takrat pa je bil zelo šibek. Že po tem lahko presodimo, da je bil napad dejansko samomorilski.

  Gerhard Konstantin, soavtor knjige »Korona z vidika okultista« (Corona aus der Sicht eines Okkultisten), meni, da se je tretja svetovna vojna začela celo že s pandemijo korone leta 2020. (Piše, da vojna ni bila nikoli uradno napovedana, poteka pa drugače kot prvi dve.). Kako vi kot astrologinja gledate na to?
  Leta 2020 se je začela sedanja OOB faza Lune. Gre za še en izjemno pomemben ciklus, ki ga zaradi kompleksnosti na tem mestu ne bom razlagala, čeprav ima določene podobnosti z že omenjenim deklinacijskim ciklusom Plutona. Za razliko od ljudi, ki dogajanje v tem letu komentirajo za nazaj, sem jaz radikalne spremembe v družbi za leto 2020 napovedala tako v intervjujih kot v mojem blogu, objavljenem decembra 2019.

  Predvidela sem tudi epidemijo širših razsežnosti, začetek dogajanja sem postavila v marec. Ta blog si lahko vsak prebere na moji angleški spletni strani. Eksplicitno sem med drugim napisala, da se bodo leta 2020 dogajale reči, zaradi katerih leto 2020 še dolgo ne bo pozabljeno. Uporabila sem besede »nenavadno, nezaslišano in nepredstavljivo«.

  Seveda, takrat se je zaradi protikoronskih ukrepov, ki so bili marsikje v svetu izrazito nehumani in v nasprotju s temeljnimi človekovimi pravicami, kot jih razumemo v 21. stoletju, začel prebujati narod. Začutili smo, da moramo kljubovati in da to lahko počnemo. Na simbolni ravni bi temu res lahko rekli »vojna«, a to še ne pomeni, da se strinjam z mnenjem, da je bilo vse skupaj zrežirano.

  Dejali ste, da se letos s prehodom Plutona v znamenje vodnarja (kjer bo do leta 2043) dokončno začenja vodnarjeva doba. So tudi te spremembe, ki jih doživljamo zdaj, povezane s tem - kajti ob vsaki veliki spremembi kozmične dobe, tako kot zdaj iz dobe rib v dobo vodnarja, je svet doživel velike ideološke, verske, politične … pretrese?
  Malce ste se zmotili. Tega namreč nisem rekla, ker astroloških dob ne priznavam, saj počivajo na iluziji tako imenovanega siderskega ali zvezdnega zodiaka, ki je obžalovanja vredna zgodovinska zmota in zato neumnost. Rekla pa sem, da se letos s prehodom Plutona v znamenje vodnarja dokončno začenja »nova doba«. To je nekaj drugega. Ta nova doba, o kateri sem se razpisala že v lanskoletni izdaji Luninega vodnika, vključuje – skladno s pomenom znamenja vodnarja - izjemen tehnološki napredek in razvoj umetne inteligence po eni strani ter upor ljudstva proti oblastnikom na drugi strani.

  Začelo se je že lani, saj je bil Pluton v vodnarju tri mesece, nato se je zaradi retrogradnega gibanja vrnil v kozoroga, januarja je spet prestopil v vodnarja in bo še tretjič, zadnjič, novembra letos. Pomeni, da smo tam! In samo poglejte, kaj se dogaja prav te dni. Fantastičen upor kmetov v Franciji in Španiji, medtem ko je Elon Musk vgradil prvi čip v človeške možgane. Pretresljivo in strašljivo hkrati, a obenem se čuti, da ljudstvo dokončno izgublja potrpljenje z oblastniki (simbolno znamenje lev, s katerim je Pluton sedaj v opoziciji, torej nasprotju) in dobiva moč, da se upre izkoriščanju in teptanju svojih pravic. Vzdušje je revolucionarno in samo želimo si lahko, da v teh procesih, ki so še pred nami, ne bo prelite preveč krvi.

  Zakaj pa ne priznavate »vodnarjeve dobe«?
  Zodiak, kakršnega so razvili Mezopotamci in kasneje Grki in kakršnega uporabljamo v zahodni astrologiji že več tisoč let, je v osnovi razdelitev letne poti Sonca (ekliptike) na dvanajst enakih delov. Ekliptika ima štiri glavne obrate, dva ekvinokcija in dva solsticija, ki so tudi začetki štirih kardinalnih zodiakalnih znamenj (ovna, raka, tehtnice in kozoroga). Zodiak je torej projekcija ekliptike v prostor, ampak je v osnovi časovna, ne prostorska kategorija.

  Nobene zveze nima z zvezdami in ozvezdji, razen skupnih imen, ki pa so sprva služila poimenovanju zodiaka, ne ozvezdij. Zaradi počasnega zamikanja ekvinokcijske točke (ena stopinja v 72-ih letih) se zodiakalna znamenja ne pokrivajo z ozvezdji, ki so skupine zvezd različnih velikosti in oblik in hkrati osnova za razne siderne zodiake, ki jih uporabljajo Indijci in tudi nekateri astrološko neizobraženi zahodnjaki.

  Te astrološke dobe so osnovane na gibanju ekvinokcijske točke skozi ozvezdja, ki pa sama po sebi nimajo nobenih karakteristik, zato je tudi popoln nesmisel, da se tem dobam pripisuje kakršen koli pomen. Ozvezdja nimajo natančno začrtanih meja, kot jih imajo zodiakalna znamenja. Zato obstaja tudi več različnih sidernih zodiakov. Indijci, ki so prevzeli zodiak od Grkov, so namreč zanemarili dejstvo precesije, zodiak so umestili med zvezde in mu tako odvzeli smisel in pomen. To je tudi delni razlog, da njihova astrologija stagnira. Za nas je itak neuporabna tudi zato, ker je zrasla v čisto drugem kulturnem okolju.

  Kako pomembni bodo letošnji sončni mrki?
  Sončni mrki so vedno pomembni, saj so to nebesni dogodki, pri katerih je del svetlobe, ki s Sonca prihaja na Zemljo, zablokiran, kar močno vpliva na elektromagnetno polje, ki prežema naš planet. Vpliva na vsa področja življenja, tako na živo kot neživo naravo, povzroča večje odklone in strese tako pri vremenu kot v družbi in v življenju posameznikov.

  Ravno na podlagi mrka, ki je nastopil aprila 2023, sem že predlani napovedala zelo težko leto 2023 za Slovenijo. Omenila sem nevarnost ekstremnega vremena v obdobju približno pol leta od tega mrka, ki je bil za nas tako pomemben, ker je nastopil natanko na vzhodni točki ekliptike za našo lokacijo. V družbi je deloval destruktivno na vlado. Upor kmetov, ki so s traktorji zapeljali v prestolnico, se je zgodil ravno aprila. Mrk torej ne vpliva na vse dele sveta enako, obenem se reči, ki jih povzroča, ne zgodijo ob času samega mrka, ampak kadar je reaktiviran, kar je lahko še v letu dni ali celo več let od samega dogodka, lahko pa tudi mesec do tri mesece prej.

  Kdaj se mrk reaktivira, ugotovim z astrološkimi izračuni. Tisti, ki bo nastopil 8. aprila letos, je bil recimo predhodno aktiviran med 19. in 25. januarjem, kar sem tudi napovedala. To je bilo obdobje strahovito nizkih temperatur v ZDA, orkanov v Veliki Britaniji in zares pravega zimskega vremena pri nas. Tudi v dneh okoli samega mrka bo povečana nevarnost nesreč (v svetovnem merilu), lahko nastopi kak močnejši potres, spremembe v ozračju pa bodo prispevale k tvorbi močnih nevihtnih in padavinskih sistemov.

  Ta mrk bo močno vplival na zahodni del ZDA, Mehiko, sredinski del ZDA, Novo Zelandijo, južno Ameriko (zlasti Brazilijo in Kolumbijo) in Kitajsko, medtem ko bodo v Evropi njegove učinke čutili bolj v zahodnem delu, zlasti v Franciji, Španiji, Belgiji in na Nizozemskem ter v Veliki Britaniji, ter globalno tudi na območju okoli 49 stopinj severne zemljepisne širine. A kot rečeno, je že bil predhodno aktiviran januarja in videli smo, kako je deloval.

  Kako pa bo na usodo sveta vplival oktobrski sončni mrk?
  Drugega oktobra bo nastopil obročasti sončni mrk. Pri nas ne bo viden, toda bo zelo močan in dolgotrajen - trajal bo kar sedem minut in pol - kar pomeni, da bo močno vplival na usodo sveta, deloval pa bo več let. Z vremensko pogojenimi ujmami ali potresi lahko prizadene Indijo, Mehiko, Srednjo Ameriko, bliže nam Kanarske otoke. Na dolgi rok lahko povzroči suše in požare, saj bo ob mrku Luna v apogeju.

  Močna povezava z Uranom lahko pomeni, da bo ta mrk »zakrivil« kak rušilni potres, ki lahko nastopi celo v obdobju enega leta po mrku, lahko pa tudi kak mesec do dva prej. Ta mrk lahko prinese težave Moskvi - in s tem posredno Rusiji - kot tudi ZDA. Obenem bo ta mrk učinkoval na severno Evropo, zlasti Anglijo, Francijo, Nizozemsko, Belgijo in Portugalsko. Predhodno bo aktiviran že okoli 10. julija 2024.

  Dodati moram še, da imamo tako imenovano »sezono mrkov«, v kateri običajno nastopi dvoje ali troje mrkov (sončnih in luninih), vsako leto dvakrat. Ne gre torej za nič novega in izjemnega. So pa razlike v »kakovosti« oziroma značaju ter intenzivnosti mrkov, in seveda v lokacijah, na katere delujejo.

  Morda bi na koncu dodali še, da namen astroloških predvidevanj ni strašiti ljudi, temveč jih opozoriti, kaj prihaja, da so bolj previdni, da razumejo dogodke, se pripravijo …?
  Če bi res lahko napovedali svetovno vojno, ne bi bilo načina, da ljudi s takšno napovedjo ne bi prestrašili. Nobeno opozorilo ne bi zaleglo. Zato ne razumem, zakaj se nekateri posamezniki sploh trudijo napovedati svetovno vojno. To so senzacionalistične napovedi, ki nikomur ne koristijo. Kar sem vam povedala v tem intervjuju, vem že dolgo, ampak o tem sem doslej pisala zelo malo ali skoraj nič, ker je ljudem take reči težko razložiti tako, da ne začnejo paničariti.

  Končno je tudi res, ko pravim, da ne vem, ali svetovna vojna bo ali ne bo. Z astrologijo tega ni mogoče napovedati. Niti z nobeno drugo vedo, če smo že pri tem. Sama sem podala le izsledke svojih raziskav, ki pravijo, da ne bi bilo nič čudnega, če bi bila, vendar nikakor ni neizbežna. Vsaj ne v obliki globalnega oboroženega spopada. Prenos moči oziroma ta globalni preobrat, o katerem sem govorila, je možen tudi na druge načine. Kaj več ne vem in tudi ne želim vedeti.

  Tatjana Svete

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.misteriji.si
 • Emakurent.com
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20240308094739143

  No trackback comments for this entry.
  Dokončno se začenja »nova doba« | 1 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Dokončno se začenja »nova doba«

  Prispeval/a: Nan dne petek, 15. marec 2024 @ 14:55 CET

  "medtem ko je Elon Musk vgradil prvi čip v človeške možgane. "

  Ni Musk prvi vgradil čip, ampak je to prvi možganski čip Elona Muska. :)  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2024 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 3,14 seconds