NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 14-apr
 • 54. Veganski pohod za Vsakogar - Porezen (1630 m)
 • Razširjeni vid

 • sreda 17-apr
 • Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev
 • Razstava interspace

 • petek 19-apr
 • Ingmar Bergman: Prizori iz zakonskega življenja

 • sobota 20-apr
 • Plečnikova Lectarija

 • nedelja 21-apr
 • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

 • sreda 24-apr
 • Zoh Amba »Bhakti«

 • četrtek 25-apr
 • Tadej Toš: ABRAhmm

 • petek 26-apr
 • VegaFriday v Mariboru

 • sobota 27-apr
 • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

 • torek 30-apr
 • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

 • nedelja 12-maj
 • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Poznavanje starodavnega znanja   
  četrtek, 11. januar 2024 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Sonce

  Piše: Andreja Paljevec v novih Misterijih, www.misteriji.si

  Kvantna tantra za razcvet v življenju
  »Tantra je ezoterična tehnologija, kvantna tantra pa lahko udejanja stvari z energijskim delovanjem na ravni kvantne resničnosti. Pravo znanje o tantri nam tako lahko prinese vsakdanjo pomoč in olajšanje pri boleznih, pa tudi uspeh v življenju,« pojasnjuje Daman Radhey Derling*, ustanovitelj kvantne tantre, džotiš astrolog in reiki mojster, ki že vrsto let živi razpet med Indijo in Slovenijo.

  Ustanovil je Gandabherunda inštitut za integralno zavest, v okviru katerega bo letos vodil petstopenjsko osnovno izobraževanje in energijske iniciacije.

  Že kot otrok je imel Daman nenavadne sposobnosti. Veliko je bral knjige o starih kulturah, arheologiji in podobnem. Do leta 1993 je živel v Švici, kjer je spoznal bhakti jogo. Potem je zbolel, prišel v Slovenijo in poiskal bhakte. Leta 1997 je šel prvič v Indijo. Neko obdobje je bil osebni pomočnik svojega duhovnega učitelja Džajapatake Svamija in z njim potoval naokoli.

  V Indiji je spoznal številne politike, multimilijonarje, pa tudi duhovne in mistične ljudi, ki izvajajo obrede za zvezde Bollywooda, politike, predsednika Narendro Modija … Nekateri od njih so mu pomagali razviti posebne sposobnosti. V znanju o obredih je dobil naziv »visoki svečenik«.

  Sedaj združuje staro znanje o naravnih elementih s sodobno znanostjo. Meni, da morata znanost in duhovnost na eni točki pokazati isto, se ujemati. Leta 2015 je v Mariboru ustanovil Gandabherunda inštitut, ki ga simbolizira dvoglavi ptič in predstavlja energijo Feniksa, uničenja in ponovnega dviga.

  Prelomnica v vašem nenavadnem in zanimivem življenju je bilo srečanje z jogijem, ki je videl vaše življenje in vam točno napovedal prihodnost …
  Bil sem trener v športnem centru v Zürichu. Prišel je šef in mi rekel, da me na recepciji čaka nek Indijec. »Opisal te je, kakšen si, in te čaka,« je dejal. Indijec je nosil turban, začel mi je govoriti: »Ti imaš neke moči. Šel boš v Indijo.« Takrat sploh nisem imel namena iti v Indijo. Imel sem jo za zaostalo državo, ljudje tam so precej neorganizirani. Ta jogi pa me je takrat šokiral.

  Res imam tudi sam nenavadne sposobnosti. Imel sem jih že v otroštvu, ampak o tem nisem govoril z drugimi, da me ne bi imeli za čudnega. Lahko gledam na daljavo. Včasih ljudem naredim džotiš, vedsko astrologijo, samo zato, da vidijo nekaj otipljivega. Tudi moj stric je imel te sposobnosti. To je družinska genetika.

  Kdo vse vam je pomagal razviti vaše sposobnosti, kje ste pridobili svoje duhovno znanje?
  Raziskoval sem bhakti jogo, džotiš astrologijo, jagje ali ognjene obrede ... Poleg tega sem spoznal veliko mističnih smeri v Kerali in na Himalaji. Eno od teh razlaga znanje o naravnih elementih. V vesolju so fizični elementi. Tudi Bhagavad-gita govori o zemlji, vodi, ognju, etru … Prek manter in meditacije se lahko povežeš z energijo teh elementov, pet stopenj je. To znanje sem prejel in ga potem razvil v petnajstih letih v kvantno tantro.

  V džotišu lahko vidiš neke stvari, denimo pot odraščanja, družino, značaj … Vsak človek ima neke primanjkljaje. Meni, denimo, primanjkuje elementa zemlje. To znanje ti pomaga uskladiti se z elementom, ki ga potrebuješ, potem se umiriš, imaš bolj organiziran pristop. Voda je bolj dinamična, povezana z umetnostjo.Če je moten element zraka, pride do srčnih težav, artritisa, bolezni kosti … Kombiniram znanje ajurvede in džotiša, pa tudi vastuja, vedskega znanja o bivališčih. Človek se namreč rodi z neko danostjo, zato izbira prostor za bivanje, ki mu ustreza, a morda zanj ni dober.

  Delam komplementarno. Neka gospa, ki ima artritis, se je obrnila name. Zdravi se uradno, ker mora jemati zdravila. Jaz poskušam poiskati vzroke, da se to zdravljenje izvede hitreje in bolj uspešno. Ko se uskladijo energije, zdravljenje bolje deluje. Biti mora oboje. Pri nekaterih je problem, ker zaidejo v skrajnost. Denimo negirajo klasično medicino. A alternativna medicina tudi ni vse. Če se kdo ponesreči, mu ne more narediti operacije.

  Pomagam lahko pri zdravljenjih, če imajo ljudje težave, jim nekaj blokira življenje, se stalno vrtijo v začaranem krogu, imajo težave v odnosih … Pogledam astrološko rojstno karto in naredim analizo naravnih elementov, česa komu primanjkuje, in potem svetujem. Džotiš sam namreč ni absoluten. Človek, ki vloži trud, lahko nadgradi svoje izhodišče, določeno s trenutkom, ko se je rodil. Lahko pa ga tudi pokvari. Iz Ljubljane gremo, na primer, na Dunaj. Ko se vozimo, lahko po poti delamo različne stvari. Nekdo se bo napil, prišel šest ur pozneje … Pri elementih je treba pogledati, kaj je človek z leti naredil v svojem telesu, ali si je z delovanjem elemente pokvaril, in potem to uskladiti. Imam bolj celovit pristop, lahko pa naredim tudi samo džotiš.

  Ljudem se lahko pomaga tudi prek izobraževanj. To izobraževanje pomaga, da se oseba energijsko okrepi. Tovrstnega izobraževanja v svetu ni. Posredoval mi ga je nek gospod v Indiji, ki še živi in gre že proti stotim letom. To znanje se prenaša v njegovem rodu že več kot tisoč let. Starodavno besedilo ni na papirju, ampak je vgravirano v srebro. Zato, da je bolj stalno.

  Zakaj ste izobraževanje poimenovali kvantna tantra?
  Tantra zajema praktično znanje, obrede, je nekakšna bližnjica. Znanje kvantne tantre temelji na valovanju. Sodobna znanost je odkrila, da je na koncu vse valovanje. To se sklada z vedskim znanjem o etru. Spiritoni so duhovni delci. Ti poganjajo stvarstvo. To je živa energija. Na stopnji živali ta energija ni toliko vezana na osebnost. Na stopnji človeka pa je pri spiritonu razvita osebnost. Regresije pokažejo, da imajo včasih ljudje podobno osebnost tudi več življenj. Ta spiriton ostane tudi, ko se vse uniči. Ko se vesolje uniči, spiriton obstaja še naprej.

  Ko spiriton pride v duhovni svet, se razširi v popolno moč. Potem oseba dobi duhovno telo. Kolikor energije vložiš, toliko se boš razvil. Do tega lahko prideš po različnih duhovnih poteh. Spiriton duhovnika se širi in krepi z molitvami in znanjem. Frančišek Asiški je letel po zraku. Njegov spiriton je presegel kvantne zakone, ki vladajo temu svetu. Na tej ravni človek ni več toliko podrejen fizičnim zakonom. Energija njegovega telesa vibrira z višjo frekvenco. Vsak ima ta potencial. Nihče ni niti zavržen niti izbran. Odvisno je od človeka, kam vlaga energijo.

  Prek mantranja naj bi se razvili tudi sidhiji
  Na teh petih ravneh bomo učili tudi posebne mantre in tehnike, da se človek s tem poveže. Vsak element ima svojo razsežnost, silo. Imel sem več učiteljev iz različnih smeri. Pri Šri vajšnavizmu imam narejenih devet stopenj čaščenja. Posvečen sem v čaščenje Narasimha deve. Obvladam nekatere poti čaščenja Šive. Zame osebno je Krišna Bog, vsa druga božanstva pa niso manj pomembna, imajo neko svojo vlogo. To gledam bolj na široko. A vsako energijo se lahko zlorabi, tudi naravne elemente. V Indiji sem spoznal mnoge, ki to zlorabljajo; denimo nekega človeka, ki komunicira z boginjo Durgo in dela za indijsko vlado … Na našem inštitutu ne bomo učili v tej smeri, da bi kdo lahko to znanje zlorabljal.

  Ste doživeli kaj zelo nenavadnega, kar že meji na znanstveno fantastiko?
  V vesolju je štirinajst dimenzij. So višji in nižji planeti. In se lahko priklopiš nanje. Osebno sem imel zanimivo doživetje leta 1999 v Indiji v Orisi, ko sva s prijateljem naredila poskus. V sobi se je prikazal jogi in začel leteti naokoli. Prijatelj je to naredil namensko, ker je imel to znanje. Hotel me je impresionirati. Meditacija ni fantazija, da si nekaj zamišljaš. To se mora resnično pokazati na fizični ravni.

  Obstaja torej več vzporednih dimenzij, do katerih imajo duhovno razviti ljudje dostop?
  Te dimenzije so na veliko večjih obratih, ali na manjših, kvantno. Zato mi ne vidimo vsega. Jagja, denimo, je samo en pristop. To je obred z ognjem. Tudi v Sloveniji uporabljamo besedo ogenj ali 'ag?n'. Imamo kresovanje, ki je vedsko razložljivo po indijskih Vedah. Kresuje se, ko so prehodi sonca. Ogenj je pretvornik energije. Višje od ognja je naša zavest, misli. V Bibliji piše, da so angeli z zvokom trobent zrušili zid. Enako velja za mantre, zvok manter ima enako moč. Ko delujemo na področju ognja, uporabljamo ognjene obrede. Pri elementu zraka, etra pa uporabljamo mantre. Eden od mojih učiteljev je imel tako moč, da je zadostovalo že, če je samo enkrat izgovoril mantro.

  Proučili ste že veliko natalnih kart. Ali se džotiš ujema z življenjem ljudi ali so kakšna odstopanja?
  Če je pravi džotiš, se ujema. Poleg džotiša delam tudi prašne (moč trenutka), ki omogočajo napovedovanje. Pri Deva-prašnah se priklopiš na višjo raven in dobiš informacijo od izhodišča. Džotiš se sicer absolutno ne ujema, ker lahko v življenju počneš stvari, ki ti spremenijo karmo. Lahko si na primer zelo izboljšaš zdravje. Nekomu, ki je energijsko oslabljen, se lahko stanje izboljša. Z meditacijo in priklapljanjem na energije lahko izboljšaš tudi DNK. Sicer sem imel več učiteljev, za katere sem spoznal, da imajo znanje, nimajo pa kabla za povezavo.

  Pozimi, ko ni toliko sončne energije, se lahko z meditacijo energijsko napolniš. Jagje delam za akutne primere. Pomagam lahko tudi v zadnjem stadiju raka. Zdravnica moje mame je celo kartoteko vrgla v koš, ko sem ji pozdravil raka. Odstranjujem tudi črno magijo. Če ima kdo kakšne travme, se da tudi to popraviti …

  Kakšna je cena za vaše svetovanje?
  Individualna svetovanja so 51 evrov. Pri svetovanju je vključen tudi bon za storitve.

  Andreja Paljevec

  * 070/511 050 (Daman Radhey Derling)

  Slika: Daman Radhey Derling, ustanovitelj kvantne tantre

  Foto osebni arhiv

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.misteriji.si
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/2023122608325656

  No trackback comments for this entry.
  Poznavanje starodavnega znanja | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2024 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 0,55 seconds