NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 09-dec
 • Božični Zeleni Sejem

 • sreda 13-dec
 • Božični koncert MePZ KUD Coda

 • petek 15-dec
 • Moj živòt je ROKentROL

 • sobota 16-dec
 • Božični Zeleni Sejem

 • ponedeljek 18-dec
 • Moj živòt je ROKentROL

 • torek 19-dec
 • Igudesman & Joo

 • sreda 27-dec
 • Jaslice iz slame

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Božja volja ali svobodna volja? (8/6)   
  četrtek, 17. avgust 2023 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Ta serija člankov bo del moje nove knjige, v kateri bom prvič v zgodovini človeštva predstavil konkretne dokaze, da bog ne obstaja. Karmičarji so po svojem dualističnem (dvojnem) pristopu razdelili ljudi na vse mogoče načine - po spolu, barvi kože, denarju, narodni, politični in seveda po verski oziroma neverski pripadnosti.

  Nasprotja, konflikti in nasilje med vernimi in nevernimi so eden od glavnih razlogov za planetarno dramo, vojne, trpljenje in nesmiselne smrti. Del boja med vernimi in nevernimi, teisti in ateisti, se odvija tudi na teoretičnem področju, kjer branitelji boga, Cerkve in vere ter branilci naravnosti, svobode in zdravega razuma na svoj način dokazujejo, da bog obstaja oziroma ne obstaja.

  Zelo pomembno je, da razumete, da so si vse bogove, religije in biblije izmislili karmičarji, ki so prav tako napisali scenarije za verne in neverne. Vse, kar teisti in ateisti izrečejo in napišejo, je že vnaprej pripravljeno, in to do zadnje besede. Glede na to, da je avtor boja med teisti, tistimi, ki verjamejo v boga, in ateisti, tistimi, ki ne verjamejo, isti, Karmična organizacija, je to v bistvu isto, kot bi se nekdo pogovarjal sam s sabo oziroma v prispodobi boja med Zlim in Dobrim igral šah sam s seboj.

  Še bolj zanimivo je, da tudi če verni opustijo religijo in preidejo med ateiste, ali ateisti postanejo verni, so oboji še vedno v isti karmični igri, le da so stopili v drugi kot boksarskega ringa. Da bi zares izstopili iz karmične arene, bi se morali prebuditi v Čisto Zavedanje, spoznati Matrico od zunaj, se vrniti nazaj notri in živeti kot zavedajoče se bitje, na katerega karmični čustveno-mentalni program ne deluje več. Točno to bomo naredili z vsemi Zemljani, še posebej z vernimi, ko jih bomo po koncu blokade dvignili, jim dali nova telesa in temeljito deprogramirali, streznili in jim na stežaj odprli oči v Resnico.

  Naj na kratko še povem zelo dobro novico glede ukinitve blokade Zemlje. Včeraj, to je v petek, 11. avgusta, sem dobil sporočilo, da bo blokada našega planeta ukinjena hitro. Več bom napisal v novem Vesoljskem Poročilu št. 8, po koncu te serije člankov, ki bo imela 10 delov, torej čez tri tedne, 3. ali 4. septembra. Če bomo imeli srečo, bom že prej objavil, da je Zemlja osvobojena, vi, naročniki na moje novice, pa boste tako med prvimi, ki boste odpotovali na nove planete. Že zdaj vam želim srečno pot in čudovito novo življenje v raju.

  Svobodna volja in bog se izključujeta

  Poglejmo ateistični (neverni) argument svobodne volje proti obstoju boga, s katerim trdijo, da bog in svobodna volja ne gresta skupaj, kar trdijo in zagovarjajo teisti (verni) na drugi strani ringa.

  »Argument svobodne volje

  Argument svobodne volje, imenovan tudi paradoks svobodne volje ali teološki fatalizem, trdi, da sta vsevednost in svobodna volja nezdružljivi in da je zato vsako pojmovanje Boga, ki vključuje obe lastnosti, nepredstavljivo.

  Vsevednost in svobodna volja

  Če je bog ustvaril igro, njena pravila in igralce, kako je lahko kateri koli igralec svoboden?

  Nekateri argumenti proti obstoju boga se osredotočajo na domnevno neskladje med človekovo svobodno voljo in božjo vsevednostjo. Ti argumenti se močno ukvarjajo s posledicami predestinacije.

  Znani judovski filozof Mojzes Maimonides je konflikt med božjo vsemogočnostjo in svobodno voljo človeka njegove stvaritve v tradicionalnem smislu dobrih in slabih dejanj opisal takole: … “Ali Bog ve ali ne ve, da bo določen posameznik dober ali slab? Če rečeš ‘ve’, potem iz tega nujno sledi, da je človek prisiljen ravnati tako, kot je bog vnaprej vedel, kako bo ravnal, sicer bi bilo božje znanje nepopolno….”.

  “Standardni anglikanski” teolog je podal podoben opis krščanskega razodetja: … Sveto pismo ima pred seboj dve veliki nasprotni resnici – prvič, božjo absolutno suverenost (prim. Rim 9, 20 in dalje), in drugič, človekovo odgovornost. Naš razum ju ne more uskladiti.

  Logična formulacija tega argumenta bi lahko bila naslednja:

  1. Bog pozna izbiro “C”, za katero bi človek trdil, da jo je “svobodno izbral”.

  2. Zdaj je potrebno, da je “C”.

  3. Če je zdaj nujno, da je C, potem C ne more biti drugače (to je definicija “nujno”). To pomeni, da zaradi predestinacije ni nobenih dejanskih “možnosti”.

  4. Če pri delovanju ne moreš ravnati drugače, ne deluješ svobodno (načelo alternativnih možnosti).

  5. Zato, ko storiš dejanje, ga ne storiš svobodno.«

  Kot lahko vidimo, so se karmičarji zelo potrudili, da bi preprosto dejstvo in osnove logike čim bolj zakomplicirali. Če bi bog ustvaril Vse, kar obstaja, to pomeni, da bi bilo Vse že ustvarjeno vnaprej in da nihče ne bi mogel ničesar več ustvarjati, saj bi bilo vse že narejeno. V tem primeru bi lahko ljudje le izvajali to, kar je že narejeno.

  Ko je film posnet, je posnet

  Ko gledamo film, ki je bil vnaprej posnet, vidimo, kako igralci soustvarjajo zgodbo, ki se postopno razpleta do konca. Ko začnemo gledati film, se že ve, kako se bo končal, saj je celotna zgodba že sestavljena, mi jo moramo le še pogledati do konca. V filmu, ki se že predvaja, igralci nimajo nobene svobodne volje, da bi karkoli ustvarjali ali spreminjali, saj je že vse posneto. Da bi igralci lahko imeli svobodno voljo pri nastanku filma, bi moral režiser upoštevati njihove ideje in jih vključiti v film pred in med snemanjem.

  To se sicer dogaja, a je zelo redko. Tu in tam kakšno idejo sprejme, večino jih zavrne, ker ima svojo vizijo filma. Treba je še vedeti, da igralci prostovoljno podpišejo pogodbe za sodelovanje v filmskem projektu, da scenarij v celoti dobijo vnaprej, tako da se lahko odločijo, da bodo sodelovali ali ne, ter lahko prekinejo sodelovanje, kadarkoli želijo. To pomeni imeti svobodo in delovati s svobodno voljo. Ko je film enkrat posnet, nima smisla govoriti o svobodni volji igralcev, saj je film že dokončan.

  Če ustvarjanje filma primerjamo s teoretično božjo »stvaritvijo« oziroma Svetom, lahko vidimo, da naj bi bog po bibliji Svet ustvaril sam, po lastnem scenariju, in to še preden naj bi ustvaril igralce. Celotno zgodbo naj bi ustvaril vnaprej, vključno z ljudmi in z njihovimi življenji v celoti. To seveda pomeni, da v tej teoretični varianti, ki se v resnici ni zgodila, ljudje niso bili svobodni, da bi sodelovali v stvaritvi, saj jih ob njenem nastanku sploh še ni bilo. Nihče od njih ni podpisal pogodbe za sodelovanje, nihče ni dobil scenarija in nihče ne živi svojega življenja prostovoljno, saj mu ga je bog preprosto vsilil.

  Glede (teoretične) božje »vsevednosti« je jasno, da bi lahko vedel, kaj bodo ljudje naredili vnaprej le v primeru, če je vse že narejeno. Če je vse že narejeno, nihče nima svobodne volje, da bi deloval, kot želi. Režiser v že posnetem filmu točno ve, kaj bodo igralci naredili vnaprej, saj jih je on usmerjal, da so to naredili. Ko so enkrat odigrali svoje vloge, so te vloge že odigrane. S tem, da so igralci prostovoljno pristopili k filmu, vernike pa bog ni niti vprašal, če bi igrali v njegovem filmu, temveč jih je - po tem mitu - ustvaril sam, in to skupaj z vlogami oziroma z njihovimi življenji, ki jih morajo odigrati, kot jim jih je določil bog.

  »Predlog, ki ga je prvi ponudil Boetij, pozneje pa Tomaž Akvinski in C. S. Lewis, nakazuje, da je božje dojemanje časa drugačno in da je to pomembno za naše razumevanje lastne svobodne volje. Lewis v svoji knjigi Mere Christianity trdi, da je bog dejansko zunaj časa in zato ne “predvideva” dogodkov, ampak jih preprosto opazuje vse naenkrat. Pojasnjuje:

  Toda predpostavimo, da je bog zunaj in nad časovno linijo. V tem primeru je tisto, čemur pravimo “jutri”, zanj vidno na enak način kot tisto, čemur pravimo “danes”. Vsi dnevi so zanj “zdaj”. On se ne spomni, da ste nekaj delali včeraj, ampak preprosto vidi, da to počnete: ker čeprav ste vi izgubili včerajšnji dan, On tega ni storil. On ne “predvideva”, da boste jutri nekaj počeli, ampak preprosto vidi, da to počnete: ker čeprav za vas jutri še ni, za njega je. Nikoli niste domnevali, da so vaša dejanja v tem trenutku manj svobodna, ker bog ve, kaj počnete. No, on pozna vaša jutrišnja dejanja na povsem enak način - ker je že v jutrišnjem dnevu in vas lahko preprosto opazuje.«

  Vir: https://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_free_will

  Kje se kdo nahaja, ko je film že posnet, ni pomembno, saj se v posnetem filmu ne more več nič spremeniti. Tudi bog, ki na srečo ne obstaja, ne bi mogel spremeniti že posnetega filma, ki se predvaja na televiziji ali v kinu.

  Križščanski bog Jahve lahko živi le v Absolutnem Niču, ki ne obstaja

  Trditev, da je bog izven časa, je popolnoma nesmiselna, saj takšnega prostora, v katerem ne bi bilo časa, v Obstoju oziroma v Vsemu, kar obstaja, ni, ker je to nemogoče. Vse, kar je, se dogaja v času. Dejstvo je, da v Obstoju obstajajo različna časovna področja. V našem vesolju merimo čas glede na gibanje planetov okrog sonc, v višjih dimenzijah ga merijo drugače. V bistvu bi ga tudi mi lahko merili, kot bi želeli. Dogovorili bi se za nov način merjenja in bi ga preprosto spremenili. Tudi Obstoj ima svoj čas, Čas Obstoja je večni Zdaj, v katerem se Vse, kar je, dogaja sočasno, in to v tem trenutku, in to se bo dogajalo za vedno.

  Bog bi bil lahko izven časa edino v primeru, če bi bil izven Obstoja. Ker pa Obstoj obsega Vse, kar obstaja, ni izven njega ničesar, tudi boga ne.

  Zli Jahve mora biti čist, da bi bili lahko ljudje umazani

  Glavni razlog, da se križčanski teisti tako trudijo, da bi boga ločili od ljudi, in to tako močno, da ga dvignejo nad čas in celo nad prostor, saj naj bi bil bog tudi nematerialen, je, da bi ostal čist, ljudje pa umazani. Kljub njihovemu napenjanju ne eno ne drugo ni možno, saj bitja brez fizičnih oziroma energijskih teles, ki so prav tako materialna, saj je materija narejena iz energije, ne morejo živeti. Vsa bitja imamo fizična in energijska oziroma samo energijska telesa in živimo v prostoru in času, drugih bitij v Obstoju ni.

  Teisti želijo na vsak način ločiti boga od ljudi zato, ker ga predstavljajo kot idealno čistega in »Dobrega«, ljudi pa kot umazane, slabe, grešne in preklete. Po njihovi prozorni, lažni in nesmiselni teoriji naj bi bog ustvaril Vse, kar obstaja, in to vnaprej, a le Dobro, ljudje, ki naj bi imeli »svobodno voljo«, pa so ustvarili Zlo in vse slabo. To trdijo kljub temu, da jim Jahve v bibliji jasno pove, da je Zlo ustvaril on sam: Izaija 45:7: »Delam svetlobo in ustvarjam temo, narejam mir in ustvarjam gorje, jaz, Gospod, delam vse to.«

  V angleški bibliji dobesedno reče »Evil«, kar pomeni Zlo.

  Da bi teisti lahko ohranili Jahvejevo »čisto« podobo, so si pripravljeni izmišljevati tudi takšne nesmisle, kot sta trditvi, da je bog ustvaril Vse vnaprej, ljudje pa imajo svobodno voljo, da delajo, kar hočejo, ter da bog živi izven časa in prostora. V resnici živi izven pameti, saj je tam edino mesto, ker bi takšna božjastna blodnja lahko živela.

  Lažna trditev, da bog živi izven časa je teistični poskus, da bi se izognili preprostemu vprašanju »Če je bog ustvaril Vse, kdo je ustvaril boga?«. Teisti trdijo, da je bog večen, njegova stvaritev pa ni, saj naj bi jo ustvaril iz Niča. Tudi to je nemogoče, saj Nekaj in Nič ne moreta sobivati ob istem času. Obstaja lahko samo Nekaj, in to od vedno za vedno. Absolutni Nič, v katerem ni ničesar in tudi tega ne, ne obstaja, ker ne more, saj nima ničesar, kar bi lahko obstajalo. Enako velja tudi za boga, ki naj bi ustvaril Vse, in to iz Niča, a s tem, da je on kot »večno« in celo breztelesno bitje že prej obstajal, in to izven časa in izven prostora, kar je seveda nemogoče. Vsako bitje ima svoje nujne dele, brez katerih ne more živeti in to velja tudi za boga, ki pa sploh ne obstaja. Vsakdo mora imeti:

  1. Energijsko telo - v višjih dimenzijah.

  2. Um, ki je energijsko orodje za mišljenje in je del energijskega telesa.

  3. Fizično in energijsko telo - v nižjih dimenzijah.

  4. Osebnost - značilna kombinacija lastnosti, sposobnosti in izkušenj.

  5. Zavest, pozornost in zavedanje - vse troje je del Čistega Zavedanja.

  Vseh pet elementov je del Obstoja, ki je sestavljen iz Čistega Zavedanja in Energije, iz katere so vsi energijski in materialni objekti, vesolja, galaksije, sonca, planeti, narava, ljudje in živali. Vsako bitje, in to ne glede na dimenzijo, ljudje in živali, mora imeti vseh pet elementov, saj drugače ne more živeti in delovati v vsakdanjem razumevanju tega izraza. Tudi nekatere živali imajo neko varianto uma, ki pa je v primerjavi s človeškim močno omejen.

  Teisti trdijo, da bog živi izven časa in prostora, se pravi, da nima nobenega telesa, obenem pa je »vseprisoten«. Ha, ha, ha.

  Podrobnejši opis neobstojnega in nemogočega boga, ki ga je predstavil apologet (branilec vere) Frank Turek, in vključuje še večje neumnosti in nesmisle, boste lahko skupaj z mojimi komentarji prebrali v moji novi knjigi z dokazi, da bog ne obstaja. Objavil jo bom v začetku naslednjega leta, to je 2024.

  Pravijo tudi, da ima bog um, vendar njegov um ni energijski oziroma materialen, temveč je iz Niča, saj tudi v teoriji ne more biti iz ničesar drugega. Um je lahko le energijski, kot so vsi drugi, ali pa ne obstaja.

  Po teističnem opisu boga lahko Jahve živi samo v Absolutnem Niču. Ker ta ne obstaja, tudi Jahveja ni.

  Vasun, eden od kontrolorjev iz višjega vesolja, pravi, da Jahve lahko živi samo v bibliji, saj po njegovem opisu ne more živeti nikjer drugje. Zdaj je še dodal, da bog »lahko živi samo še v glavah vernikov, ki so čisto zmešani, da verjamejo v takšne nebuloze«.

  Se nadaljuje.

  Vse najboljše za vse.

  Seno

  P. S. Verjetno ste opazili, da sem zgoraj omenil Vasuna, enega izmed kontrolorjev. Po osmih letih blokade in njihove prisotnosti pri meni (prej so bili skriti, a so mi vseeno večinoma škodovali) smo se pred kratkim začeli pogovarjati. Z dvema, Milom in Anevom, ki sta namesto karmičarjev brala sporočila in sta že odšla, smo postali prijatelji, druga dva mi še vedno škodujeta (Lesuv je zdaj skoraj že prenehal, ker je začel brati sporočila).

  Veselim se, da bo blokada res hitro ukinjena, kot je napovedano, in da bosta tudi preostala dva kontrolorja odšla. Več o kontrolorjih, ki se imenujejo Beleni, in živijo nad našim vesoljem oziroma nad 8. dimenzijo, bom napisal v novem Vesoljskem Poročilu št. 8. Tukaj samo še to, da so ljudje tako kot jaz in vi, nekateri so mlajši, drugi starejši, govorijo slovensko in imajo tudi svoj jezik.

  Preberite več o čudovitem življenju, ki nas čaka po ukinitvi blokade Zemlje, v moji seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

  Vse štiri dele si lahko izposodite ali kupite na:

  https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

  Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

  Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

  Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

  Kliknite tu in se naročite tam.

  https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja SENAD
 • Več s področja * Osebna rast in odnosi

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20230814142921972

  No trackback comments for this entry.
  Božja volja ali svobodna volja? (8/6) | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2023 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,86 seconds