NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 03-jul
 • Bistriška kuhna - festival ulične kulinarike

 • torek 05-jul
 • Sodobna slovenska ilustracija

 • torek 12-jul
 • Ustvarjalno poletje v UGM

 • torek 19-jul
 • Razstava: Vino naše vsakdanje

 • sobota 23-jul
 • Postavljanje klopotca pred Hišo Stare trte

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  “Smrt janšizma, SVOBODA! Naroda!” (3/4)   
  četrtek, 23. junij 2022 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Na slovenski politični sceni obstajata tudi dve svobodi: leva in desna

  Dr. Bernard Nežmah o desničarski “svobodi” kot o najbolj svobodni svobodi sploh: “Svobode, ki jo je omenjala novoustanovljena stranka tudi po volitvah, ni mogoče zaznati, oziroma kakršnekoli spremembe v svobodi.«

  Nežmah meni, da bodo Slovenci po volitvah težko kaj bolj svobodni kot pred njimi, saj je bila po njegovih besedah svoboda “totalna” pod Janševo vlado, “lahko smo imeli neprijavljene demonstracije, lahko si izpeljal, napisal, izrekel, karkoli si želel, uporabil najhujši besednjak in vse je bilo sprejemljivo.

  Na področju svobode gremo lahko kvečjemu v drugo smer, v manj svobode”.” (Vir: https://nova24tv.si/slovenija/dr-nezmah-ta-velika-zmaga-napoveduje-poraz-goloba-na-naslednjih-volitvah/)

  Poleg formalne in zakonske svobode bivanja, govora in izražanja ter druženja obstaja tudi vsebinska svoboda, ki je bolj osebna in predstavlja občutke miru, sproščenosti in prijetnega bivanja.

  Svoboda ni samo nasprotje vojne, zapora in omejitev, je tudi mir brez nasilja; sproščenost brez pritiskov; varnost brez napadanja in zmerjanja; moč namesto nemoči; občutek vrednosti in cenjenosti nasproti zaničevanju in zmerjanju; enakovrednost in enakopravnost nasproti podrejanju in izključevanju.

  Janša krši zgoraj naštete človekove pravice do svobode, saj javno in glasno zaničuje večino ljudi, ki mu že 30 let plačujejo lagodno življenje, poklanjajo dobro plačo in vrhunske privilegije.


  Foto: gov.si

  Desničarji ne razumejo svobode enako kot levičarji, svobodomiselni in nepolitični, saj so ujetniki religiozne hierarhije, v kateri ni svobodnih ljudi. Za verne ni svobodne volje, saj ima po njihovem verovanju bog že vnaprej narejen načrt za vsakogar od njih. “Tvoja volja naj se zgodi, ne moja!”

  Bogu morajo poslušno, podrejeno in ponižno služiti kot služnji, enako tudi cerkvenim in političnim voditeljem. Te jim je dal bog, da jim sledijo, jih ubogajo in izvršujejo njihove ukaze. Verni nimajo pravic, le dolžnosti. Za njih “svoboda” pomeni privilegij, da so izbrani, da lahko služijo bogu, Cerkvi in političnim vodjem. Hierarhični nadrejeno-podrejeni komandni način je značilen za vse religije, kulte in diktature. Ko je Hitler prišel na oblast, je najprej ukinil človekove pravice. Kakšne pravice neki, dolžnosti!

  Slovenski desničarji se počutijo “svobodne”, ker niso na udaru nasilnih janšistov. Oni so na strani agresorja in se v njegovi senci počutijo varne. Zadovoljni so, ko pada po nevernih, svobodomiselnih, levičarjih in nepolitičnih grešnikih in se ob tem počutijo dobro. Tudi zato jim je težko, ker so izgubili volitve, saj Janša ne bo mogel več z vrha oblasti maltretirati drugačnih, saj iz opozicije ne bo imel več toliko moči. Po obsodbi na pogojno zaporno kazen zaradi žaljivega tvita pa bo moral še posebej paziti, kaj govori.

  Janšin eksorcizem: izterjevanje rdečega komunističnega demona iz Janše

  Kot je splošno znano, je bil Janša goreč komunist in zaprisežen Titov omladinac. Kot spreobrnjenec, ki je v Komunistično partijo prišel iz domobranske družine, je moral biti bolj komunističen od vseh komunistov in drugu Titu dokazati, da mu je zvest do groba ter pri rdeči zvezdi priseči, da ne bo skrenil s Titove poti.

  Janšizem je tako najprej njegov lastni eksorcizem in njegova osebna, religiozna in desničarska politična čišča, spokora in ločevanje od komunističnega zla, s katerim se je okužil v mladosti. Na drugem mestu Janša z janšizmom kot politično terapijo skuša “ozdraviti” tudi vse “bolne” levičarje, neverne, svobodomiselne, civilne, pripadnike LGBT, imigrante, južnjake, balkance in čefurje, matere samohranilke in prostitutke ter prejemnike denarne socialne pomoči od njihovih “bolezni” ter jih spreobrniti v poslušne hlapce, ki ga bodo sprejeli kot osebnega Rešitelja in častili kot svojega Odrešenika.

  Janša in desničarji z namernim razdvajanjem in razkolom slovenske družbe ločujejo verne od nevernih, domobrance od svobodomiselnih, levičarjev in nepolitičnih, zato da bi se končno ločili od komunistov in živeli v svoji državi. Janša se hoče znebiti starega komunista v sebi, oprati zgodovinskega izdajstva domobranstva in postati brezmadežno čist. Z zaničevanjem in zmerjanjem drugih nezavedno preklinja in obtožuje sebe za svojo komunistično preteklost. Tako se tudi kaznuje in izvaja pokoro za lastne rdeče grehe, ko je bil še goreč partijec. Zmerjanje drugih oziroma nezavedno sebe je antimolitev: namesto očenaša sovražne psovke in zmerljivke.

  Janša je svojo osebno travmo pozunanjil, kolektiviziral in vanjo vključil tudi svoje sledilce, volilce in simpatizerje. Desničarji so njegov kolektivni jaz, ki mu pomagajo pri “čiščenju” komunistične “umazanije” in »zdravljenju« komunistične “bolezni”. Janšino zmerjanje je nasilno in grobo izganjanje rdečega hudiča iz sebe in sočasno tudi izganjanje komunističnega zla iz slovenskega desničarskega rešnjega telesa. Dokler ni in niso čisti, ne morejo v domobranska nebesa. Desničarji z “izganjalskim” zmerjanjem vseh drugačnih, svobodomiselnih, levičarjev, nepolitičnih, pripadnikov LGBT, nevernih, južnjakov, imigrantov, prejemnikov socialne denarne pomoči ter mater samohranilk in prostitutk pomagajo Janši, da bi postal svetnik: Mučenik, ki je prestal komunizem na lastni koži, in Junak, ki se ga je znebil. Da bi postal čist, mora najprej odstraniti iz sebe komunistično “golazen” in rdečo “drhal”, da bi lahko kot politični Jezus vstal iz smrtnega greha komunizma kot prvi Idealni Janšist.

  Ker je Janša dežurna žrtev komunizma, se žrtvuje tudi za levičarje in z zmerjanjem komunističnega “demona” tudi iz njih izganja rdečega hudiča. Levičarji, neverni in nepolitični mislijo, da jih Janša sovraži in zmerja, on pa jih v njegovi nezavedni blodnji rešuje in z zmerljivkami tudi iz njih izganja rdečega komunističnega zmaja. Namesto da bi mu bili hvaležni, so ga v svoji “nevednosti” in “zmoti” še zrušili iz oblasti. Desničarji trdijo, da so se volilci zmotili, ko niso glasovali za Janšo in da morajo biti nori, da so glasovali proti njemu.


  Ujeti domobranci, izdajalci slovenskega naroda in kolaboranti z nacisti. Foto: twitter.com

  Tudi desničarji se z nasiljem nad svobodomiselnimi javno spovedujejo in s projiciranjem zla v druge nezavedno samokaznujejo za poraz v 2. svetovni vojni, ko niso uspeli premagati komunistov in ustvariti čiste domobranske države. To je njihova zgodovinska travma, ki jo je čutiti v večini njihovih pisanj, ki so polna grenkobe, razočaranja in obupa. Skupaj z nacisti so imeli zgodovinsko priložnost, a so jo zapravili. Le kdaj jo bodo spet dobili, če sploh še kdaj? Po osamosvojitvi Slovenije so še enkrat poskusili prevzeti Slovenijo, a jim je tudi tisti poskus klavrno propadel. Letos so prepričljivo izgubili tudi volitve, kar jih je še dodatno potolklo.

  Čudijo se, kako to, da so volilci tako neumni in da volijo zase, za svobodomiselne, levičarje in nepolitične, za enakovrednost in enakopravnost, človekove pravice in svoboščine, ne pa za izdajalce, kolaborante, nacistične hlapce, domobrance, desničarje, nacionaliste, rasiste, homofobe in ksenofobe ter sovražnike vseh drugačnih. Desničarji so prepričani, da bi morali zgoraj našteti voliti za njih, da bi jih Janša lahko še naprej javno zaničeval in poniževal, medtem ko bi si gradili svojo Domobranijo.

  Janša je v postopku komunističnega eksorcizma po komunistični formuli, ki se je je naučil v partiji, moral naprej identificirati v sebi notranjega sovražnika in ga izločiti iz sebe. To sta bila komunizem in socializem, rdeči demon in krvavi hudič. Sovraga je potem v drugi fazi prepoznal kot zunanjega sovražnika v podobi svobodomiselnih, nevernih, levičarjev in nepolitičnih.

  V političnem smislu se ta boj proti zunanjemu sovražniku vidi tudi kot boj proti opoziciji, saj Janša kot voditelj kulta osebnosti ne prenaša nasprotovanja in kritike. Njegovi ponižni sledilci se mu le klanjajo in ga hvalijo, tako da ima občutek, da je glavni. Na obravnavah v komisijah v parlamentu in v predvolilnih televizijskih soočenjih smo lahko videli, kako je popolnoma izgubljen in negotov, ko mu nekdo nekaj pove neposredno v obraz, saj tega ni navajen.


  Foto: siol.net

  Da bi se lahko znebil tudi zunanje “nevarnosti”, se zdaj muči, da bi likvidiral tudi vse drugače misleče, ki ga ogrožajo, saj bi ga lahko znova okužili s komunizmom, to smrtonosno “kugo”. Levičarji mu z občasnimi nasilnimi reakcijami na njegovo zaničevanje pri tem še pomagajo, saj je to za Janšo dokaz, da so oni ta ničvredni komunistični tujek, ki ga je izločil iz sebe, kot da bi izpljunil gnil pljunek, katerega se želi dokončno znebiti. Enako se je “čistil” tudi Hitler, ko je s pobijanjem Judov oziroma judovske “bolezni” “zdravil” judovsko poreklo v sebi in se skušal znebiti tega “strupa”.

  Če naredimo še en korak višje, se tudi karmičarji, še posebej Zla energijska bitja iz absorbcijskega dela vesolja nad 8. dimenzijo, “čistijo” tako, da so vse Zlo izločili iz sebe in ga vsilili nam. Mi moramo biti umazani, da so oni lahko čisti. To je očiten vzorec, ki se ponavlja po formuli “tako zgoraj kot tudi spodaj”.

  Se nadaljuje.

  Vse najboljše za vse.

  Seno

  Preberite več o čudovitem življenju, ki nas čaka po ukinitvi blokade Zemlje, v moji seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

  Vse tri dele si lahko izposodite ali kupite na:

  https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

  Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

  Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

  Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

  Kliknite tu in se naročite tam.

  https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

  Dobrodošli in vse najboljše.

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja SENAD
 • Več s področja * Osebna rast in odnosi

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20220619114727698

  No trackback comments for this entry.
  “Smrt janšizma, SVOBODA! Naroda!” (3/4) | 2 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Današnji kvizlingi še pridejo na vrsto

  Prispeval/a: Yoda dne četrtek, 23. junij 2022 @ 09:51 CEST
  -
  Takrat bo slika razkritih ter ujetih izdajalcev ljudstva in človeštva malo drugačna ......Smrt sovražnikom svobodnih ljudi !

  Borut Petrovič Vernikov:
  O ponovnem poskusu sprejema Zakona o nalezljivih boleznih

  https://docs.google.com/document/d/1ekjrg5rb-dLFQ4mGVQ9okRBZl8LH5xwn/edit?usp=sharing&ouid=106132550420462549686&rtpof=true&sd=true

  Pred volitvami smo opozarjali na nevarnost pred najradikalnejšimi, nasilnimi, škodljivimi hlapci globalizma iz vrst neoliberalov in levičarjev. Primeri katastrofalnih posledic takega vladanja so bili dovolj nazorni v Avstraliji, Novi Zelandiji, Kanadi, ZDA in še marsikje drugje.

  Ampak očitno nihče ni resno vzel niti popolnoma jasnega sporočila iz Golobjega intervjuja v avtobusu.
  -
  Golobov intervju v avtobusu
  https://drive.google.com/file/d/1K3H90Apame-ORoWabsHrEf4r1RuPurEv/view?usp=sharing
  -
  Kaj in kdo so Golobovi ideali & idoli, kakšna je Golobova Svoboda
  https://docs.google.com/document/d/1X8b5Rz0Y2UdA1Muu3zjytu13WKQZyw8y/edit?usp=sharing&ouid=106132550420462549686&rtpof=true&sd=true
  -
  -
  Yoda
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/


  3 skupne značilnosti religij ter ideologij

  Prispeval/a: Yoda dne nedelja, 26. junij 2022 @ 19:46 CEST
  -
  1. Ideološke in verske dogme določijo najvplivnejši guruji in tako dogme postanejo zakon nad Naravnimi zakoni. Radikalni pripadniki ideologij in religij se opranoglavo in bukovo, kot pijanec plota držijo določb svojih mesenih 'svetih', ki so jim 'darovali' dogmatske odredbe . Velja za leve vernike ateizma & liberalnega satanizma, desne vernike kapitalizma & demokrature in vse konfesionalne vernike inštitucionalnih verstev.
  -
  2. 'Našim' je vedno in povsod vse odpuščeno. RKC sekta npr. ščiti pedofilske 'očete' iz svojih vrst, državne inštitucije pa ščitijo 'svoje' preko svojega sodstva, medijev, stroke, politike. Odvisno od totalitarnosti oblasti imajo pod kontrolo večji, ali manjši del državnih inštitucij. Od tega je odvisna tudi stopnja nedotakljivosti 'naših', oziroma 'njihovih'. Na ta način je izvedena zaščita gospodarskih kriminalcev, pa tudi tistih, ki zlorabljajo svoj položaj v državnih inštitucijah.

  Če si pomembno 'naš' te niti za najhujša kriminalna dejanja ne bodo preganjali. Krambergerjevega morilca niso 'uspeli' najti, prav tako ne v mnogih manj znanih primerih. Fon der hitlerjeva je pod mizo sklepala kupčije za nabavo Pfizerjevih cepiv, kjer delata mož in sin, pa se ni nič zgodilo.....Je pomemben hlapec globalistov, oziroma 'gospodarjev'.

  'Našim' oziroma 'njihovim' se vse odpusti, tolerira, se jih zaščiti četudi gre za zločine. Torej vse inštitucionalne religije in ideologije štrlijo iz splošnih družbenih norm pravičnosti, spodobnosti, etike, morale, humanosti. Verniki ateizma, satanizma ter neoliberatorskega demokraturnega oportunizma so tu privzeti člani kluba 'vsi isti'.
  -
  3. Religije in ideologije si preko svojih prepričanih in kupljenih vernikov nastavljajo ogledala, ki jim kažejo plitkost in odsotnost avtorefleksije. To je eden od pomembnih razlogov za medsebojno izključujoče sovraštvo ter pristranskost v medsebojnih odnosih. Obstajajo seveda tudi čisto fizični razlogi, ki se tičejo animalnega spopada za plen. Ti razlogi so esencialni. Prej izpostavljene skupne značilnosti so del njihove politične retorike, ki na ta način izvede masovno psihoracionalizacijo lastnih zavržnih temeljev in postulatov.
  -
  Yoda
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2022 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 2,71 seconds