NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

nedelja 01-nov
 • Nedeljski bolšji trg - sejem starin

 • ponedeljek 02-nov
 • Pridi na Sekiromet!

 • sreda 04-nov
 • Skupinski plesi z Vrtnico

 • petek 06-nov
 • L. Bernstein: Kandid, komična opereta v dveh dejanjih

 • sobota 07-nov
 • L. Bernstein: Kandid, komična opereta v dveh dejanjih

 • ponedeljek 09-nov
 • Pridi na Sekiromet!

 • sreda 11-nov
 • Maribere: Mazohistka

 • petek 13-nov
 • Izvirna e-mobilna pustolovska igra na Bledu

 • nedelja 15-nov
 • Nedeljski bolšji trg - sejem starin

 • ponedeljek 16-nov
 • Pobeg iz zaklenjene sobe - escape room Maribor

 • sreda 18-nov
 • Escape room The Key Ljubljana

 • petek 20-nov
 • Zapri oči in občuti najglobljo igro Sensperience

 • sobota 21-nov
 • Poročni sejem na Ljubljanskem gradu

 • petek 27-nov
 • 36. Slovenski knjižni sejem

 • nedelja 29-nov
 • Voden ogled muzejskih zbirk

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Kako lahko postanete bolj odločni? (1/4)   
  ponedeljek, 5. oktober 2020 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Naj vas najprej pohvalim, da ste se odločili, da preberete ta članek. To je bila dobra odločitev, saj vam bo članek zelo koristil, da boste spoznali vzroke za vašo morebitno neodločnost in se naučili odločati oziroma izboljšal vašo odločnost in odločanje.

  Ko sem pripravljal članek, sem na netu videl kar precej različnih sopomenk, izrazov, ki pomenijo isto ali podobno, a zvenijo drugače, s katerimi imenujemo neodločnost in ali vzroke za to cincavost, cagavost in mencanje.

  Slovenski jezik pozna naslednje lastnosti in vzroke za neodločnost:

  labilnost, pasivnost, omahljivost, nesamozavest, nespretnost, trmoglavost, neizkušenost, nepremišljenost, neučakanost, zaletavost, lahkomiselnost, površnost, brezbrižnost, neresnost, zbeganost, neambicioznost, črnogledost, nemoč, zmedenost, naivnost, apatičnost, neodgovornost, nesproščenost, šibkost, popustljivost, nesigurnost, ravnodušnost, mlačnost, nezrelost, sramežljivost, nejevoljnost, nevednost in muhavost.

  Če ste pri sebi prepoznali kakšno od teh škodljivih lastnosti, metlo v roke. Zdaj poglejmo, kako te lastnosti vplivajo na ljudi, ki zaradi njih postanejo:

  bojazljivi, boječi, negotovi, obotavljivi, plahi, plašni in plahotni, ustrašljivi, malodušni in ravnodušni, cagavi, v zadregi, oklevajoči, šibki, mlačni, cincajoči, mečkavi, obotavljajoči, megleni, nepredani, brezbrižni, negotovi, slabotni, medli, strahopetni, mencavi, zadržani, neizraziti, brez hrbtenice, neopredeljeni, popustljivi, razdvojeni in v dvomih. In seveda neodločni.

  Če ste tudi med temi zadregami prepoznali kakšne vaše šibke točke, imam za vas dobro novico. Vse te škodljive lastnosti in vedenja lahko z lahkoto opustite z mojimi vajami za prebujanje. S prebujanjem boste postali močni in odločni in se naučili odločati za vašo in za korist vseh. Več o vajah v nadaljevanju.

  Na strani:

  https://www.slovenskenovice.si/lifestyle/astro/neodlocnost-je-posledica-nesamozavesti

  lahko v članku Neodločnost je posledica nesamozavesti preberemo:

  »Življenje je namreč nenehna reka odločitev, precepov in položajev, v katerih smo prisiljeni izbrati pot, čeprav nimamo zagotovila, katera je prava.« Pri tem nas lahko omahljivost »resno ovira pri doseganju ciljev«.

  Prvo vprašanje je, kako smo sploh postali omahljivi? Kdaj, kje in zakaj smo prvič omahnili:)

  Psihologi bi rekli, ali je to prirojena ali pridobljena lastnost. Ali smo neodločni po dedku, kljub temu, da je oče odločen. Razlog za to je znamenito dedno koleno, ki preskoči en rod:) Ali pa smo se tega navadili od mrzlega bratranca. Ali gre za kombinacijo prirojene nagnjenosti k omahljivosti, katero smo razvili z oponašanjem drugih.

  Ne eno ne drugo:) Vse lastnosti, tako škodljive in koristne, so nam že vnaprej določili karmičarji. Pred mojimi vajami za prebujanje bi ostali do smrti točno takšni, kot so nas karmičarji programirali. Z vajami za prebujanje in s pomočjo naših vesoljcev lahko karmične scenarije v celoti spremenimo in s tem tudi opustimo vse škodljive lastnosti.

  »Raziskave kažejo, da je odločnost zelo zaželena lastnost pri vodjih na vseh področjih. Neodločnost je po drugi strani nezmožnost sprejemanja odločitev, ki izvira iz strahu pred njihovimi posledicami ali pred tveganjem prevzemanja odgovornosti zanje. Delno je značajska lastnost, povzročajo pa jo še negativne izkušnje in priučeni načini odzivanja. Je vir stresa in tesnobe, lahko pa vodi v jezo, potrtost in občutke krivde.«

  Čeprav se zdi, da je izraz neodločnost tako absoluten, da se neodločne osebe ne morejo odločiti o ničemer, to seveda ni res. Vsi se vsak dan odločamo o številnih stvareh, vsaj tako se nam zdi;) Kdaj bomo vstali, na katero nogo, kaj si bomo oblekli, kaj bomo jedli, kaj bomo delali, s kom se bomo dobili itd. In pri tem nismo prav nič neodločni. Večina naših odločitev nima nekih velikih in zelo pomembnih posledic, zato vidimo odločnost kot neko idealno lastnost, pri kateri se odločni ljudje vedno in povsod odločajo hitro in pravilno.

  Tudi to ni res. Le redki ljudje stalno in povsod odločajo o življenju in smrti, ki sta prvi in najbolj pomembni odločitvi. Na drugem mestu so odločitve o družini, o partnerju in otrokih. In šele potem pridejo vse druge odločitve o vsakdanjih stvareh. Navadna neodločnost ne predstavlja neke posebne motnje, saj ne traja dolgo. Druga stvar je seveda zelo močna neodločnost, ki človeka paralizira.

  »Po študijah je neodločnost povezana z zelo visoko ali zelo nizko stopnjo vestnosti oziroma perfekcionizma, z nizko samozavestjo in zaupanjem vase ter z visoko ravnijo tesnobnosti, živčnosti in zaskrbljenosti. Omahljivost je lahko tudi simptom drugih težav, pogosto spremlja depresijo in kompulzivno obsesivno motnjo (prisilno ponavljanje nesmiselnih dejanj).

  Obstaja celo duševna motnja, pri kateri je bolnik bolezensko neodločen in se ne more odločiti niti o najpreprostejšem, denimo, katera jabolka kupiti. Zanj je vsaka odločitev pomembna, zato ga neprestano spremlja strah pred posledicami napačne odločitve – četudi je izbira v resnici brez njih. Vsako najmanjšo odločitev tehta do neskončnosti. Ta nezmožnost ga trpinči s silno tesnobo in duševno napetostjo ter krni njegovo zmožnost za normalno vsakodnevno življenje.«

  Bolj pogosta je druga osebnostna motnja, to je prisilno vedenje. Oseba s prisilnim vedenjem ni sposobna dojeti, da se je že odločila in da stalno sprejema eno in isto odločitev, in to ure in ure. Če zaklenemo vrata v naglici in se potem vrnemo, da preverimo, ali smo jih res zaklenili, je to varnostni pregled. Če se vračamo in to preverjamo tri ure in si nikakor ne moremo zapomniti, da smo že zaklenili vrata, in to tudi že preverili in potrdili, je to izraz prisilnega vedenja oziroma kompulzivne obsesivnosti.

  To je le še ena izmed karmičnih oblik nasilja nad nami, s katero karmičarji zaciklajo človeka v začaran krog negotovosti in skrbi, da ni naredil dobro in da se mu bo zaradi tega zgodilo nekaj slabega. V nuji, da bi naredil tako, kot je treba in šel naprej, stalno ponavlja eno in isto dejanje, a nikakor ne more priti do konca. To, da še ni (dovolj) dobro, prenaša potem še na sebe. On je slab, saj ne more niti ene stvari narediti dobro. Zato se stalno zaletava, da bi se poboljšal in naredil stvar perfektno. V to pozicijo slabih in nikdar še ne dovolj dobrih so ga porinili karmičarji, ki se ob njegovem prisilnem vedenju hranijo z njegovimi dvomi in skrbmi.

  »Če poenostavimo: praviloma smo neodločni oziroma se obotavljamo, ko moramo izbrati med več na videz enako prijetnimi (ali neprijetnimi) možnostmi ali ko imamo samo eno možnost, a ima ta tako prijetne kot neprijetne vidike (denimo zrezek, ki tekne, a masti žile). V prvem primeru smo često takšni kot sestradani bajeslovni osel, ki je bil enako oddaljen od dveh kupov sena, a je poginil od lakote, ker se ni mogel odločiti, katerega bi se raje lotil.

  V drugem primeru spominjamo na laboratorijske podgane iz znamenitega poizkusa: vohale so sir, a ko so mu prišle blizu, jih je stresla elektrika. V strahu so zbežale, a ko so bile dovolj daleč, so pozabile na bolečino in znova jih je premamil vonj priboljška. Toda ko so prišle do kraja, kjer jih je prej stresla elektrika, so se spomnile bolečine in znova stekle stran. Pa znova zavohale sir. In tako dalje.«

  Totalna neodločnost je zelo redka, tako da se bomo slej kot prej odločili za vanilijo ali čokolado. Večino odločitev tako nekoč sprejmemo prvič, na primer z oponašanjem staršev in drugih, potem pa jih le še ponavljamo in znova izbiramo isto. Ko enkrat ugotovimo, da stvar deluje, se znova odločamo za isto.

  »Psiholog Georges Potworowski z univerze v Michiganu je z raziskavami potrdil, da neodločno vedenje navadno nastopa v štirih značilnih oblikah. Pri prvi odlašamo z odločitvami, jih prelagamo na pozneje, praviloma na zadnji možni trenutek, medtem pa iščemo podatke, ki bodo pripomogli k boljši odločitvi, ali preprosto poskušamo na vse skupaj pozabiti.

  Druga oblika je nesprejemanje obveze, ko nočemo sprejeti odgovornosti za svojo odločitev, ker recimo nočemo koga užaliti z zavrnitvijo ali ker hočemo imeti odprte vse možnosti. Tretja je nezmožnost sprejetja odločitve, kjer se trpinčimo s premlevanjem, kako se odločiti. Zadnja oblika je neprestano spreminjanje odločitev, ko smo jih že sprejeli in se po njih že začeli ravnati; gre za nezmožnost dokončno posvetiti se eni poti.«

  To seveda velja za velike in pomembne odločitve, kaj bom, ko bom velik:), v katero šolo bom šel, kateri šport si bom izbral, kaj bom šel študirati, s kom bi se družil in poročil, katero stanovanje ali hišo bi si kupil, kateri avto bi imel itd.

  Pri odločanju imamo dve možnosti, ali se odločimo sami, ali namesto nas odločijo drugi. Pri neodločnosti imamo samo eno možnost:)

  Dokler sem bil neprebujen in razpet med številne delne osebnosti, se včasih nisem mogel niti odločiti, da bi se o čem odločil ali neodločil🙂 Na mojo srečo so karmičarji izbrali nekaj dobrih odločitev namesto mene:) Zelo sem zadovoljen, da sem se »sam« odločil za različne športne aktivnosti, še posebej windsurfing, jadranje na deski, za študij novinarstva in za budno Sanjanje:) In na moje veselje so tudi škodljive karmičarske odločitve zame že minile, tako da sem jih s prebujenjem že zdavnaj opustil.

  S katerimi vašimi odločitvami ste vi najbolj zadovoljni in katere bi raje spremenili, če bi le mogli?

  Se nadaljuje.

  Vse najboljše za vse.

  Seno

  Preberite več o prebujanju in vajah za prebujanje, s katerimi boste z lahkoto opustili neodločnost in vse druge škodljive lastnosti in postali enotni in odločni, v moji seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

  Vse tri dele si lahko sposodite ali kupite na:

  https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

  Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

  Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

  Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

  Kliknite tu in se naročite tam:)

  https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

  Dobrodošli in vse najboljše.

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • https://www.slovenskeno...
 • https://www.biblos.si/r...
 • https://www.pismapalkij...
 • Več od avtorja SENAD
 • Več s področja * Osebna rast in odnosi

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20201004134305787

  No trackback comments for this entry.
  Kako lahko postanete bolj odločni? (1/4) | 4 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Normiranje psihomentalnih stanj po dr. Grabovoju

  Prispeval/a: Yoda dne četrtek, 8. oktober 2020 @ 14:00 CEST
  -
  Besedilu članka, ki ga komentiram ni kaj očitati. Hvalevredni so vsi resni in dobronamerni poskusi izobraževanja ter pomoči za psihomentalno področje. Zato ne bo škodovala niti moja informacija o možnostih psihološkega normiranja po dr. Grabovoju. V ta namen dodajam relevantne linke spodaj.
  -
  Psihološko normiranje (strah, jeza, depresija, ..... volja, motiv, delovanje....)
  https://static.wixstatic.com/ugd/b8bd2d_0f24203ca5444a6e94e60904187fb529.doc
  -
  Psihološko normiranje je zelo obsežno področje in terja precizno obravnavo ter razumevanje etiket s področja psihologije in psihiatrije. Nabirka iz podanega linka seveda ni dokončna.
  -
  Podan link za psihološko normiranje je del širše zbirke linkov, ki skupaj predstavljajo 'Spletni priročnik o Učenju dr. Grabovoja'. Tega potrebujemo, da se uvedemo v uporabo Grabovojevih tehnologij, ki v osnovi temeljijo na mentalni koncentraciji zavesti. Tako artikulirana zavest pa proizvede kvantne učinke (refraktalizacije).
  -
  'Spletni priročnik o Učenju dr. Grabovoja'
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/forum/dr-grigorij-grabovoj/spletni-prirocnik-o-ucenju-dr-grabovoja
  -
  Za potrebe širše obravnave so na voljo tudi teme v spodaj polinkani forumski kategotiji.
  -
  'Razvojno nevrološke in osebnostne motnje'
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/forum/clovekove-razvojne-motnje
  -
  Izpostavljam koristno uporabno orodje Psihologije - link.
  -
  Test vašega osebnostnega prereza
  http://www.zmaga.com/prenosi/zmaga_com_osebnostni_plus.pdf
  -
  In še primer uporabe za perfekcionista in dislektika.

  -Perfekcionizem je v bistvu etiketa za nek značilen nabor in obseg lastnosti osebnostnega profila, ki so v klasični psihologiji razvrščene na 4 tipe: sangvinik, kolerik, flegmatik in melanholik. V vsakem primeru tudi 'perfekcionistu' in 'dislektiku' lahko dovolj natančno opredelimo njegov osebnostni, oziroma psihomentalni profil. V ta namen lahko uporabimo podan spletni test.

  -Zdravljenje, ali normiranje tega profila pomeni, da se osredotočimo na prevladujoče šibkosti, ki nam jih pomaga razkriti test. Gre za skupine opisanih psiholoških manifestacij, ki jih povežemo z ustreznimi psihološkimi številčnimi nizi po Grabovoju.

  -Po drugi strani pa morda lahko uporabimo tudi številčne nize za dodajanje odsotnih, ali nerazvitih lastnosti, primanjkljajev. Morda bi to spadalo že v področje osebnega razvoja in večjega osebnostnega spreminjanja, zato bom take možnosti za sedaj ignoriral. Lahko pa je to vprašanje aktualno za dislektike, kar odpira možno novo temo.
  -
  -
  Yoda
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage  Normiranje psihomentalnih stanj po dr. Grabovoju

  Prispeval/a: SENAD dne četrtek, 8. oktober 2020 @ 15:40 CEST
  Yoda, lepo pozdravljeni.

  Veseli me, da ste naredili korak naprej in želite prispevati za dobro vseh.

  Naj vam še povem, da je tudi psihologija v resnici karmična veda, katere namen ni osebnostno razvijati ljudi, temveč sprejemati Karmično organizacijo in vsiljen, izkrivljen in sprevržen način življenja. Psihološke obravnave v psihologiji, psihiatriji in psihoterapiji so v resnici le dramske igre filmskih igralcev, v katerih ene vloge kao "zdravijo" druge:) T.i. psiho strokovnjaki in njihovi pacienti so neprebujeni in nezavedajoči se in ne poznajo karmičnega ozadja njihovih življenj.

  Vse psiho motnje so namerno vsiljene v življenja ljudi preko karmičnih scenarijev in inkarnantov. Že to nasilje samo je prava norišnica.

  Da bi lahko zares izstopili iz karmične Matrice, se je potrebno zavesti Čistega Zavedanja, naše resnične Biti.

  Na planetu Palki smo s pomočjo naših vesoljcev v 48 urah najprej ozdravili več kot 13 milijonov najtežje bolnih ljudi in dobesedno izpraznili vse bolnice. Potem smo v mesecu in pol vsem prebivalcem dali nova, mlada, zdrava in lepa telesa ter v celoti očistili energijska telesa in čakre. Ob tem smo tudi odstranili vse škodljive energijske implante, hibride in druge omejitve. S tem smo avtomatično izbrisali vse čustveno-mentalne motnje ali po domače norosti in posledično ukinili patološki del psihologije, psihiatrijo v celoti, psihoterapija pa se razvija v klasično osebnostno svetovanje. Enako bomo naredili tudi na Zemlji.

  Vse najboljše.

  Senad

  P.s. Še kot zanimivost, (karmična) psihologija analizira ljudi in jih normira glede na njihovo delovno sposobnost. Če so sposobni za delo, so normalni:) In obratno. S tem podpira kapitalistični sistem, v katerem morajo ljudje delati in še raje garati za preživetje. Na Palkiju delo ni več največja vrednota, saj smo ukinili tudi kapitalizem (in demokracijo shizofreničnega razcepa-nja ljudi na politično pozicijo in opozicijo, za in proti, naši in nasprotni). Obvezno in prisilno delo za preživetje je treba ukiniti in ločiti od življenja in ljudem zagotoviti brezplačno življenje in možnost svobodnega ustvarjanja za korist vseh. Naša temeljna in največja Vrednota je naše Zavedanje. Za to nam ni treba narediti nič in služiti nikomur, le zavesti se ga trebamo.


  Normiranje psihomentalnih stanj po dr. Grabovoju

  Prispeval/a: Yoda dne sobota, 10. oktober 2020 @ 00:26 CEST
  Večina ljudi po lastnem prepričanju dela korake v pravo smer razen izprevrženih negativcev, ki pa morda po prepričanju delajo negativne korake. Ti pa spet lahko menjajo predznak polaritete glede na zorni kot zavedajoče zavesti. Zato smo potrebovali 'karmičarskega' Einsteina, da nam je razložil relativnost.

  Oba uporabljava psihološke kategorije 'hudiča', ali 'karmičarjev', kar še ni statistični dokaz da je 'hudič' neobhoden. Ampak sam sodelujem z informacijami 'satana' še na mnogih drugih področjih, kot je 'satanska' psihologija, zato je minimalno število 3 zanesljivo doseženo in statistično dokazana trditev, da se od 'hudiča' največ naučiš.

  Sam nisem imel 'ideoloških' predsodkov do psihologije v obdobju srednje šole. Ampak sem pa že takrat ugotovil, da je analiza brez sinteze rešitve malo premalo. Tu ni nobene dileme o retardiranosti celotne znanosti človeštva, ne samo psihologije. Še več ta znanost in vse ostalo je uzurpirano s strani 'elit'.

  Tu pa nastopijo pomembne razlike v identifikaciji 'elit'. In pojavljajo se tudi druge ključne razlike, kar ima odločujoče konsekvence tudi v pogledu percepcije polaritete + - . Vendar verjamem, da razlike morajo biti ravno zaradi tega, da se imamo česa zavedati. Razprava o manifestaciji latentne stvarnosti bi na tem mestu prekoračila okvire smiselnosti.

  Verjamem, da imam dober namen za vse, težko pa bi dokazal, da to res verjamem, še teže bi bilo takole iz rokava kanonizirati univerzalne kriterije dobronamernosti.

  Morda zateženo odbit odgovor, ampak vsebuje domnevno dobronamerna pojasnila.

  lp, Yoda  'Palki' vcepitev vs osebna odgovornost, kreativnost, transcendentna enost

  Prispeval/a: Yoda dne nedelja, 11. oktober 2020 @ 14:10 CEST
  -
  V prvem delu kramljava o večinoma konsenzualnih vsebinah. A spodobi se in pravično je spregovoriti tudi o naslovnem antagonizmu. Tokrat bom v uvodu izrazil svoje avtentično osebno stališče brez influence religij, ideologij, znanosti in ezoterike. Pomagal si bom v ta namen s svojim notranjim transcendentnim zavedanjem iz obdobja srednje šole, ki je bilo 'brezmadežno' v pogledu prej naštetih kasnejših vplivov.
  -
  Globoko v sebi sem se zavedal osebne odgovornosti za vse kar mislim in počnem, zavedal pa sem se tudi kreativnih potencialov zavesti v smislu, da je človek bitje vseh možnosti. V 4 letniku smo se di(v)jaki podpisali na tablo. Moj podpis je bil znak za neskončnost, čeravno z matematičarko nisva bila ravno zelo prijatelja. Bratje po orožju bi danes vedeli kaj pomeni ta znak nad glavo, ampak tedaj o tem nisem vedel nič. Poznavalcem tolteških izročil pa bo več povedal moj astrološki znak jaguarja.
  -
  Veliko desetletij kasneje sem prišel v stik z raznimi ezoteričnimi sistemi, vključno z religijskimi dogmatskimi inštitucijami. Po prijateljih pa mi je bilo dano tudi sprejeti koncepte kvantne fizike vključno z kreativnim potencialom zavesti. To vse skupaj mi je potem dalo logične in transcendentne doživljajske uvide o Enosti vsega kar je.
  -
  In sedaj k bistvu. 'Palki' sistem je vcepljen globoko v podzavestne strukture sogovornika v tej debati. In tako to sedaj predstavlja prepričanje, ki mu ne more do živega nič, razen morda kakšen učinkovit koan. A moj namen ni ukvarjati se s tujo karmo, pač pa opozoriti, da smo sami odgovorni za svoje življenje in, da imamo svobodno voljo ter kreativni potencial zavesti. Kako pa je to možno povezati skupaj ?
  -
  Svobodno voljo mora nekaj omejiti. In to je osebna odgovornost, če je dovolj razvita. Kdor pozna samo svojo svobodo in pravice, ga bo boleče omejila karma. Ta način tudi meni ni najbolj pri srcu. Še manj pa pristajam, na omejitve verskih ter ideoloških dogm, posameznikovih obsesij, ali pa 'elitnih' totalitarnih sistemov. Kdor želi biti bodoči biorobot na 'Palkiju' ali na Zemlji, izvoliste.....Izbira je vaša.
  -
  Skrajšan zaključek je sledeč. Odločno zavračam, da bi me 'Palki' sistem 'osvobodil' moje osebne odgovornosti in mojih osebnih kreativnih potencialov, ki so del Stvarnikovih potencialov. A 'Palki' podzavestna vcepitev ponuja ravno to infantilno degradacijo. Morda je svoboda brez odgovornosti všeč infantilnim osebam ter infantilnim ideologijam, kot so naprimer levičarske, še bolj pa liberalne.
  -
  In še o rahlanju ter ukinjanju karme. To bo omogočila družba odgovornih, kreativnih in duhovno razvitih individumov na osnovi znanja. V kolikor je človek discipliniran in odgovoren ob domnevni mentalni in duhovni razvitosti bo vsekakor na prvo mesto dajal svoje dolžnosti, ne pa pravice. Karma v boleči obliki se tako ne ustvarja več. Tu so še imperativi božanske ljubezni, kreativnosti, kolektivne mentalitete, enosti.
  -
  Vsa karma izhaja iz podzavesti in je rezultat naše in tuje pretekle neodgovornosti, neznanja, pa tudi delovanja zlih sil. Pomembna je zato tudi transformacija kolektivne zavesti in zavesten razvoj vsakega posameznika. Budne sanje so eden od načinov kreiranja podzavesti, a pri tem je ključno naše (ne)znanje.
  -
  Yoda podpira osebni razvoj in duhovno rast
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/post/yoda-podpira-osebno-in-duhovno-rast
  -
  Yoda
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,48 seconds