NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

torek 02-jun
 • Motorizirana preteklost

 • sreda 03-jun
 • S kajaki po reki Krki

 • četrtek 04-jun
 • Zgodbe mojega kraja - natečaj za najboljšo zgodbo

 • petek 05-jun
 • Predstava Zgodba o Lipici

 • sobota 06-jun
 • Kraljevska ponudba knjig, zgoščenk, izdelkov

 • nedelja 07-jun
 • Mesto bere ... zgodbe iz Avstralije in Oceanije (2019-2020)

 • ponedeljek 08-jun
 • E-knjige Biblos za vse!

 • torek 09-jun
 • Likovna delavnica z naslovom DREVO

 • sreda 10-jun
 • 30.000 brezplačnih filmov na MKLJ Kanopy

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja   
  nedelja, 12. april 2020 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: SENAD

  Neprebujeni živi v svetu objektov. Sam zase misli, da je objekt oziroma dve orodji, um in telo. Tudi za druge je prepričan, da so objekti. Ker so objekti vse, kar pozna, je na njih zelo navezan in od njih zelo odvisen. V sebi je prazen in šele z objektom, drugo osebo ali in predmetom se počuti nekako bolj polnega. Objekte nujno potrebuje, da ima njegovo življenje sploh kakšen smisel.

  Neprebujeni brez drugih kot objektov ne morejo obstajati kot vsaj navidezni subjekti (mislijo, da so »igralci«, čeprav so še vloge), zato so odvisni njih, saj jih šele ti vzpostavljajo in osmišljajo. Bog, mati, zastava:) Ali Oče, Sin in Sveti Duh:)

  Neprebujeni ne uporabljajo drugih kot/in objektov le zato, da se od njih ločujejo in razlikujejo, temveč tudi za naučeno in že skoraj samodejno družbeno strukturiranje in hierarhiziranje na Pomembne in Uboge. Takoj, ko jih opazijo, se z njim primerjajo in avtomatično uvrstijo na lestvico. Nad, pod ali tu nekje.

  Temeljni vprašanji pri tem sta, kako se lahko z njimi povežejo in jih čim bolje izkoristijo. Ali čim prej odidejo in preprečijo možnost, da bi drugi izkoristili njih:)

  To počnejo Pomembni, ki mislijo, da so več vredni od drugih in da imajo pravico, da izkoriščajo druge in da jim morajo ti še služiti, in Ubogi, ki mislijo, da so manj vredni od drugih in da imajo pravico, da izkoriščajo druge in da jim morajo ti še služiti:)

  Oboji izkoriščajo druge, le da vsaki na svoj način. Pomembni z podrejanjem drugih – nastopijo kot močnejši in prisilijo druge, da jim strežejo. Ubogi z nadrejanjem drugih – naredijo se nemočne in prisilijo druge, da jim strežejo.

  Neprebujeno življenje je tako eno smo učenje manipuliranja z drugimi osebami kot objekti. Kako ga opaziti, kako se mu približati, ga osvojiti, prisvojiti, o-lastniniti in izkoriščati.

  Za prvi takšen objekt uporabijo mamo, na kateri se tudi učijo temeljnih veščin izkoriščanja objekta. Tudi očeta.

  Potem dojamejo, da imajo tudi lastno telo, ki ga takoj prekvalificirajo v objekt in ga začnejo izkoriščati za lastni užitek v uživanju ali v trpljenju.

  Potem imajo za objekte še vse druge in vse drugo. Objekti so pomembni za preživetje, zato si jih je treba izboriti, vzeti, tudi ukrasti, kupiti, dobiti in imeti, kontrolirati in izkoriščati – ženske, delavce, nafto, denar. Takšni objekti so lahko tudi misli, čustva in predstave.

  Na drugi strani zavedanja prebujeni ne živijo izven sebe in niso vezani na objekte, od katerih bi bilo odvisno njihovo počutje, mišljenje in delovanje. Njihovo osnovno in stalno stanje je Čisto Zavedanje kot podlaga, na kateri s sočasnim celovitim zavedanjem in omejeno pozornostjo, ki sta postali en Pogled, zaznavajo, opazujejo in obravnavajo objekte.

  Od objektov niso odvisni in ti ne vplivajo na njihovo temeljno stanje Čistega Zavedanja. To je tako ali tako samo po sebi stalno in nespremenljivo. Zato so prebujeni stabilni, in to ne glede na dogajanje okrog njih.

  Zunanje okoliščine lahko tudi z vplivanjem na fizično telo – temperatura, napori in poškodbe – razburkajo čustveno telo, a prebujeni vseeno ostane buden in v istem stanju Čistega Zavedanja. To je nedotakljivo, tako da je prebujeni ne glede na zunanje okoliščine in dogajanje v čustvenem in fizičnem telesu stalno v notranjem Miru.

  Neprebujeni so s svojim omejenim zavedanjem, ki je skrčeno na pozornost, odvisni od zunanjih in notranjih objektov, kot so na primer misli, ideje in fantazije. Neprebujeni živijo v nujni povezavi z objekti, saj brez njih ne obstajajo. Brez objektov jih ni, saj brez njih ne morejo imeti osebne in družbene identitete.

  Sami so prazni in brez smisla in šele z objektnimi identitetami si ustvarjajo začasne in stalno se spreminjajoče identitete vloge. Večino življenja porabijo ravno za stalno iskanje, povezovanje in razvezovanje z objekti in s tem stalno spreminjanje identitete ter s tem ideje o tem, kdo so. Tako so popolnoma odvisni od zunanjih identifikatorjev kot lastnosti objektov.

  Ti identifikatorji ali po domače brandi, izdelki in storitve so seveda vrednostno in hierarhizirano organizirani po kapitalističnem tržnem merilu Pomembnosti in Ubogosti.

  Kolikor imajo objektov – tako zunanjih statusov, zvez in predmetov, ter notranjih fantazij o svoji Pomembnosti ali Ubogosti, toliko jih je in toliko so (ne)vredni.

  Ker se stalno istovetijo s tržnimi identifikatorji, ki se s trendi stalno spreminjajo, so neprebujeni le začasna bitja kot sezonske muhe eno-modnice. Njihove identitete se z novo kolekcijo pojavijo, so nekaj časa moderne, potem zastarajo in zgubijo vso vrednost.

  Razen plemiških, ki z leti še dobijo na veljavi, tako kot oldtimerji:)

  Neprebujeni so kot lutke v izložbah, ki jih počloveči šele obleka, ki naredi človeka. Sami po sebi so brez-smiselni in so le obešalniki za instant identitete. Zato jim je imidž tako pomemben, saj je imidž vse, kar so. Le površina in le videz.

  Neprebujeni z omejenim zavedanjem, ki je zoženo na nemirno in stalno preskakujočo pozornost v lovu na objekte, tudi sebe gledajo s pozornostjo. Tudi sami sebi so le še en objekt – telo in zbirka identifikatorjev. Lastnosti tržnih znamk, brandov, so tudi njihove osebne lastnosti, kot so prepoznavnost, slavnost in popularnost, in njihove trenutne tržne vrednosti.

  Po novem tudi število všečkov in sledilcev, ki jih po grdi kapitalistični navadi takoj prevajajo v denar ali po domače kapitalizirajo:)

  Šele ko se oblečejo v obleko imidža, se počutijo samozavestne, močne in Pomembne. Zato imajo tako radi uniforme kot obleke moči. Uniforma govori sama zase. Tista z višjimi oznakami ukazuje, tista z nižjimi ali brez izvršuje voljo avtoritete. Zato vojaki, policisti in gasilci na civile gledajo kot na nekaj manj, saj so izven sistema moči in so jim kot takšni avtomatično podrejeni. Enako velja tudi za bogataše, saj je kapital njihova bleščeča Uniforma:), s katero gledajo na golo in boso revno rajo.

  Neprebujeni s pozornostjo pregleduje druge kot objekte in ocenjuje njihovo vrednost. Ali je objekt njegove pozornosti sploh plen, je užiten, ali nevaren. S pozornostjo pregleduje, kako bi z objektom lahko zadovoljil svoje potrebe ali in želje. Za tu ali za domov, za takoj ali za kasneje.

  Morda ga šele objekt spomni na staro željo ali potrebo, ali si z njim izbere novo. »Sigurno ga potrebujem, ne vem pa še točno, zakaj ga rabim.«

  Razumljivo je, da pozornost bolj privlačijo objekti, za katere mislimo, da bi nas lahko zadovoljili. Seveda je to odvisno tudi od aktualnosti potreb. Ko se na primer najemo, hrano pospravimo, saj nas ne privlači več.

  Moč privlačnosti obenem govori tudi o hitrosti vživljanja in spozabe. Posameznik se poistoveti z objektom ali z občutki, ki jih ta obljublja. Več ponuja, hitreje se zlije z objektom in spozabi v njem. Zato sta alkohol in droga idealna objekt, saj se neprebujeni, ki je že tako nezaveden, v njiju raztopi brez ostanka in se premeni v omamo samo. Ali po domače, zadane se ga in postane Zadetek:)

  Neprebujeni so v sebi prazni, saj se ne zavedajo Čistega Zavedanja kot lastne Biti. Šele ko se ga zadenejo, začutijo nekaj konkretnega v sebi. Ko so zadeti, omamljeni ali pijani, še raje oboje, se čutijo bolj močne, pogumne in Pomembne. Zato tudi uporabljajo to lažno polnilo, da se vsaj umetno in začasno napolnijo z nečim konkretnim. Vseeno jim je, da sta alkohol in droga strupeni, škodljivi in uničujoči, saj jih zanima le Zadetek, ki je za njih zelo pozitiven. Ta Zadetek je njihov lažni občutek Idealnega Jaza, zato so tako odvisni od njega.

  Zadetek z veliko začetnico je njihova lažna bit. Zato je njihovo treznjenje tako neprijetno, saj se iz lažne ekstaze znova vračajo v praznino, nesmisel in bedo ne-zavedanja:) In zato se jim tako mudi, da se ga znova pribijejo. Žebelj se z žebljem zabija:)

  Dragi prijatelji, predlagam vam, da opustite vaše delne osebnosti kot lažno Ego identiteto in vse njihove objekte kot polnila in mašila za identitetno praznino. Ko se boste prebudili in zavedli Čistega Zavedanja, boste navdušeni nad svojo Polnostjo in Čudovitostjo.

  To je del poglavja Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja iz 2. knjige Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

  Vse tri dele si lahko sposodite ali kupite na:

  https://www.biblos.si/rezultati-iskanja?q=senad

  Na istem naslovu dobite tudi brezplačno knjigo Vi niste vaš um Vi ste Čudovito Bitje Čistega Zavedanja.

  Vse najboljše za vse.

  Seno

  Vabim vas, da se naročite na e-novice za prebujanje, osebni, partnerski in družinski razvoj ter spoznavanje vaše Čudovitosti.

  Dobili boste brezplačno knjigo »Kje sta Don Juan in Carlos Castaneda?«, v kateri opisujem primerjavo med starodavnim sistemom za osebnostni razvoj in mojim modelom za prebujanje.

  Kliknite tu in se naročite tam:)

  https://www.pismapalkijem.si/brezplacna-knjiga/

  Dobrodošli in vse najboljše.

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • https://www.biblos.si/r...
 • https://www.pismapalkij...
 • Več od avtorja SENAD
 • Več s področja * Osebna rast in odnosi

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20200405052323926

  No trackback comments for this entry.
  Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja | 2 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja

  Prispeval/a: Yoda dne ponedeljek, 13. april 2020 @ 10:40 CEST
  Igralec, vloga, režiser
  -
  Stanje čiste zavesti bi vsekakor moral bit vsem ljudem eden najpomembnejših osebnih razvojnih imperativov. Seveda pa tu spoznavanje in zavedanje samega sebe, kot čudovitega in popolnega bitja ni končano. Upoštevaje fraktalne lastnosti mikro in makrokozmosa, kar ustreza ponazoritvi z lastnostmi kristalov in shemi kabalističnega drevesa življenja se odpirajo neizmerne možnosti raziskav in spoznanj. Ob tem pa je koristno svobodno voljo uskladiti z mikro in makrokozmično Normo, oziroma Max Planckovo Božansko matriko.
  -
  Pomudil bi se nekoliko več ob meni priljubljeni temi igralec, vloga, režiser. V bistvu smo v vsakem primeru istočasno vloga ter igralec, zavestna bitja pa so tudi režiserjevi sodelavci. To vključuje predpostavko, da igra življenja ni stohastična kakofonija in da je potemtakem režirana. Seveda pa slabi igralci lahko ustvarijo kaotično stanje življenske drame. Tu nastopi vprašanje identifikacije režiserja, ki je odvisna od znanja in percepcije igralca. Nagonskim bitjem je režiser instinkt, skupaj z nekimi logičnimi avtomatizmi, ki so vgrajena v bio kodo določene vrste. Materialistom je režiser denar, morda so nekaterim režiser takoimenovani karmičarji, kar seveda default ne ustreza prej omenjenemu fraktalnemu modelu mikro - makrokozmosa. Obstaja transcendentni vseobsegajoči, vseprisotni 'režiser', kateremu so podrejene tudi vloge in scenariji 'karmičarjev' in vseh ostalih bitij. Preko igre življenja je morda za nekatere laže vpeljati koncept služenja temu najvišjemu ustvarjalcu in izvajalcu Življenja.
  -
  Nekaj misli bi dodal še okoli pojma 'Stvarnik'. Morda bi bilo primerneje namesto tovrstne po mojem ne čisto ustrezne personifikacije najvišjega 'režiserja' pojem opredeliti, kot eno od troedinih stanj njegove fraktalne zavesti. In sicer bi lastnost 'stvarnika' ustrezala lastosti opazovanja - osvetlevanja - emanaciji. Drugi dve lastnosti zavesti sta opažanje - percepcija in spoznanje - kvantizacija. To so težko doumljivi pojmi in morda sem tudi kaj medsebojno pomešal. Vsekakor pa razvoj koncentracije vodi k možnosti podrejanja materije človekovi volji. S to kratko 'razpravico' o Stvarniku sem želel izpostaviti eno od ključnih lastnosti zavesti, ki je tudi skladno z teorijo kvantne fizike - kreativnost. Čisto zavedanje je 'koncentacija na nič', kar je sicer blagodejen razvojni dosežek, a brez nadgradnje z koncentracijo na urgentno pomembne cilje koncentracije postane samo nekoristno in nekreativno tratenje časa.
  -
  Nenazadnje je možno razpravljati tudi o percepciji samega sebe glede na celoto Vsega kar je. Seveda je pogojenost z objekti nizka stopnja samopercepcije, lahko pa se zaznavamo tudi kot izolirane mehurčke, ki nepovezano z drugimi mehurčki (zavesti) lebdijo v nekakšnem praznem prostoru. Taka samoomejena percepcija slejkoprej lahko postane fatalna.
  -

  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage/2-stran
  https://yoda4newage.wixsite.com/4newage
  -
  Yoda  Pralni stroji, ki mislijo, da so bitja

  Prispeval/a: SENAD dne petek, 17. april 2020 @ 21:16 CEST
  Z opustitvijo lažne Ego identitete, delnih osebnosti in njihovih škodljivih vedenj, se s prebujenjem in stabilizacijo zavemo sebe kot Bitja Čistega Zavedanja. S tem se zaključi naše prebujanje in spoznavanje sebe kot Zavedajočega se Bitja. S prebujenjem se spoznamo, poznamo in tako živimo naprej.

  Kot Bitja Čistega Zavedanja izražamo naravne lastnosti Čistega Zavedanja, Enovitost in Celovitost, Mir, Transparentnost - Resničnost, Poštenost in Integriteto, Blagost in Dobronamernost, s katerima je povezana tudi Ljubezen.

  S prebujenjem smo spoznali sebe kot Bitje Čistega Zavedanja, naprej pa živimo, spoznavamo in izražamo našo osebnost Bitja Čistega Zavedanja. Med Čistim Zavedanjem, ki je le zavedanje, in osebnostjo, s katero kot posameznik živimo, je razlika.

  Ena od glavnih značilnosti največje večine ljudi, ki se "ukvarjajo z duhovnostjo", a v resnici le berejo New Age z-mešanico svega-i-svačega, od magije in mistike, astrologije, numerologije in šloganja do kanaliziranih sporočil, in seveda kvantne fizike:) je, da so pre-informirani. Angleški izraz je "couch warriors":)

  Ker nimajo svojega Bistva in se ne zavedajo Čistega Zavedanja, in seveda ne živijo kot prebujeni, ne poznajo temeljne resnice o Obstoju, sebi in drugih, ne morejo koristno uporabiti, in očitno tudi ne razumeti, vseh informacij, s katerimi so prenatrpani.

  To je tipično za homo sapiensa, ki misli, da če misli, da je že bitje:) Lažni duhovni tako mislijo, da če veliko berejo o duhovnosti, da so potem duhovno razviti:) Niso.

  Sam ne uporabljam izraza "duhovno-st", ker je zavajajoč. Bolj natančen izraz je osebnostni razvoj, pri katerem je najbolj pomembno, da dojamemo in spoznamo preprosto dejstvo, da smo mi zavedajoča se bitja.

  Osebnostni razvoj je zelo preprost in zanj ne rabimo mikro in makro fraktalov in podobnih kvantnih komplikacij:)

  Bistvo osebnostnega razvoja je spoznanje naše resnične identitete. Kdo smo mi? Odgovor je preprost. Mi smo zavedajoča se bitja. Bitja Čistega Zavedanja, Ljubezni in Modrosti. Modrosti pomeni, da ne škodujemo nikomur in delujemo koristno za vse.

  Obstoj je sestavljen iz Čistega Zavedanja in Energije, iz katere so vsi svetovi in vsa bitja. Ne enega ne drugega ni mogoče ustvariti in uničiti. Obstoj je večen in v Njem se vse dogaja sočasno.

  Kreator, ki bi ustvaril Stvarstvo, ne obstaja. Vse Obstaja od vedno za vedno. Tudi mi nič ne ustvarjamo, saj to ni mogoče. Mi se le zavedamo, kaj Vse že je. Ker imamo omejeno percepcijo, se nam zdi, da se stvari pojavljajo in izginjajo, vendar to ni res. Mi smo del Obstoja in smo zato povezani z vsem doganjem, zato se nam zdi, da mi "ustvarjamo" ali "razstvarjamo". V resnici se samo zavedamo, kaj vse že Obstaja.

  S koncentracijo ali brez ne moremo ničesar "podrediti človeški volji". Kot rečeno, mi ne ustvarjamo ničesar, le zavedamo se, opažamo in izkušamo, kar že Obstaja. Čeprav se nam zdi, da smo "kreativni", v resnici nismo, saj kreiranje ni možno.

  Naj jasno povem - vsa Energija obstaja na enkrat in v njej se vse dogaja sočasno. Nič se ne pojavlja in izginja, nič se ne ustvarja in uničuje. Vse je stalno isto, in to za vedno.

  Čisto Zavedanja ni "koncentracija na nič". Čisto Zavedanje je en od dveh delov Obstoja. Čisto Zavedanja je naša resnična identiteta zavedajočih se bitij.

  Pri prebujanju se ne koncentriramo na Čisto Zavedanje kot na nek objekt. Prebujanje pomeni zavedanje sebe kot Bitja Čistega Zavedanja. Z vajami premaknemo pozornost s fizičnega telesa, uma, zunanjosti in drugih objektov na Čisto Zavedanje. V času se popolnoma preselimo v Čisto Zavedanje in tako stalno živimo.

  V Obstoju ni "nepovezanih mehurčkov", ki bi "lebdeli v praznem prostoru". Mi smo vsi del Obstoja in si delimo Eno in Isto Čisto Zavedanje kot našo Bit. Obenem smo z našimi energijskimi in fizičnimi telesi del Energije, v kateri ni praznih prostorov, ker Absolutni Nič ne obstaja, ker ni možen. Energija je polna Energije in je vsa v enem kosu. Enako velja tudi za Čisto Zavedanje.

  Predlagam vam, da opustite kvantitetni pristop basanja z neuporabnimi informacijami, za katere tudi sami pravite, da jih ne razumete:), in začnete s kvalitetnim osebnostnim razvojem. Če želite, lahko uporabite moje vaje za prebujanje.

  Lahko pa začnete tudi s čisto preprostimi dejavnostmi, kot je opuščanje kajenja, pitja alkohola in drogiranja, laganja, preklinjanja in zmerjanja. Ob tem se naučite sproščati telo in ustavljati um. Že samo s tem boste naredili več za osebnostni razvoj kot bi prebrali cel New Age internet.

  Vse najboljše.
  Senad  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,55 seconds