NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 05-avg
 • Morske pošasti

 • četrtek 06-avg
 • Morske pošasti

 • petek 07-avg
 • Poletna vikend transformativna energijska delavnica Onkraj utvar

 • sobota 08-avg
 • Rudarski tek 2020

 • ponedeljek 10-avg
 • Poletni HITRI ZMENKI (30-45, 40-55 in 50-65 let)

 • sreda 12-avg
 • POLETNI MATCH - iščemo ujemanja - Dogodki za Samske

 • petek 14-avg
 • Potepini

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Sami v boj z virusom   
  petek, 27. marec 2020 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Sonce

  Piše: Anja Drašler v novih Misterijih, www.misteriji.si

  Koloidno srebro uniči viruse, bakterije in glive
  V Misterijih smo o koloidnem srebru že pisali. Izbruh nevarnega koronavirusa pa je spet priklical temo o njem. Študije na družini koronavirusov dokazujejo, da koloidno srebro lahko uniči tudi te viruse. Njegova uporaba je dokaj zanesljiva, hkrati pa najcenejša oblika preventive in kurative. Imamo ga lahko na zalogi kar doma. V EU je koloidno srebro prepovedano tako kot zdravilo kot prehransko dopolnilo. Ampak saj si ga lahko naredimo sami.

  Kako, je napisano v knjigi Koloidno srebro - dejstva in zmote. Pri izdelavi elektrolizerja nam lahko svetuje strokovnjak, ki jih izdeluje. O preventivi in kurativi pred koronavirusom smo se pogovarjali s Štefanom Požlepom, avtorjem knjige Koloidno srebro, upokojenim inženirjem elektronike in magistrom organizacijskih ved s Ptuja.

  Tako v EU kot pri nas je prepovedano tudi oglaševanje koloidnega srebra. Ni pa prepovedano informirati javnost, kako si lahko pomagamo z njim. V njegov bran še povejmo, da so koloidno srebro kot edini antibiotik v medicini uporabljali vse do leta 1942, ko so začeli množično uporabljati antibiotik penicilin, ker je bil bolj preprost za uporabo in ker je prinašal ogromne dobičke. Koloidno srebro pa je prinašalo »le« ozdravljene ljudi, ne pa dobičkov.

  Naš sogovornik Štefan Požlep s Ptuja šilce koloidnega srebra za zdravje popije vsak dan že kakih deset let. Zdrav je kot dren, virusi in bakterije mu ne pridejo do živega. Letos za božič bo imel devetdeset let, njegova žena pa jih je dopolnila devetdeset že konec januarja. Je živ dokaz blagodejnega delovanja koloidnega srebra. Štefan Požlep pripravlja že drugo knjigo o koloidnem srebru, kjer bo zbral najnovejša dognanja in izkušnje o njegovi uporabi.

  O koloidnem srebru imate zelo veliko znanja in praktičnih izkušenj. Kako bi se vi ubranili pred koronavirusom?
  Zagotovo s koloidnim srebrom. Od ameriškega raziskovalnega novinarja Steva Barwicka, ki najnovejše izsledke študij o koloidnem srebru objavlja na spletni strani Thesilveredge.com, sem dobil članek z navedbami, da so izvedli poskuse z uporabo koloidnega srebra - vendar ne proti temu novemu koronavirusu, ampak proti koronavirusu, ki so ga laboratoriji uporabljali kot nadomestek za virus, ki je pred nekaj leti povzročal sars.

  Koronavirus je namreč cela družina virusov z enako morfologijo, to se pravi, da enako izgledajo. Korona v latinščini pomeni krona; v resnici tista tipala, ki gledajo ven iz virusa, dajejo podobo krone in od tod njihovo ime. To je velika skupina virusov, ki spadajo pod ime koronavirusi. In za virus, ki naj bi bil identičen tistemu, ki je povzročil sars, so dosegli dobre rezultate.

  Najbolj uspešen način uporabe koloidnega srebra proti temu virusu pa je njegova inhalacija, vdihavanje. Ta koronavirus sars-cov-2, ki so ga prvič identificirali Kitajci in ki povzroča bolezen covid-19, se namreč naseli v spodnjih, slabo dihanih kotičkih pljuč, na pljučnih krilih. In tu je tudi prekrvitev slabša kot v zgornjem delu obeh pljučih kril. Zato je inhalacija praktično edina možnost, da pride ta virus neposredno v kontakt s koloidnim srebrom.

  Pri sistemski uporabi - če koloidno srebro zaužijete in pride do virusa prek krvotoka - nikoli ne more biti dosežena takšna koncentracija kot pri inhalaciji. V pljučih je zelo dobra absorpcija, zato se tam tudi koloidno srebro zelo dobro vsrka. Poznam veliko ljudi, tudi zdravnikov, ki uporabljajo inhalacijo koloidnega srebra z zmanjšano koncentracijo, da si zdravijo pljučnice, trdovratni kašelj, vnetja sinusov, grla in podobno.

  Kakšna pa naj bo koncentracija koloidnega srebra pri inhalaciji?
  Koncentracija za inhaliranje mora biti od štiri do največ pet, šest ppm ali delcev na milijon, drugače lahko poškoduje sluznice.

  Ali lahko inhaliramo koloidno srebro preventivno in kurativno?
  Preventivno lahko inhaliramo že zato, da si v krvi ustvarimo neko zalogo srebra, ki pomaga imunskemu sistemu, ga ojača in pripravi na trenutke, ko bo moral stopiti v akcijo zaradi neke take okužbe. Koloidno srebro ni čudežno zdravilo, dejstvo pa je, da proti virusom ni učinkovitejšega sredstva. Midva z ženo inhalator redno uporabljava, takoj ko se najavi kaka težava.

  Kakšen inhalator potrebujemo?
  Jaz uporabljam ultrazvočni inhalator.

  Kako inhaliramo?
  V posodico za zdravilo, kamor damo koloidno srebro za inhalacijo, damo lahko največ dvanajst mililitrov koloidnega srebra. Po navodilih inhaliramo toliko časa, da se vse koloidno srebro pretvori v aerosole, ki jih vdihavamo. Seveda lahko inhaliranje že prej prekinemo. Inhalacija traja osem do deset minut. Inhaliramo z masko, ki jo dobimo skupaj z inhalatorjem. Damo jo na obraz in dihamo skozi usta ali nos, kakor želimo. Midva z ženo uporabljava ustnik, skozi katerega inhaliramo koloidno srebro in ki ga tudi dobimo ob nakupu inhalatorja. Pritrdimo ga na cev, ki je povezana z aparatom.

  Ko vdihnemo, si nos malo stisnemo, tako da vdihnemo res samo tisti zrak, ki je poln aerosolov s srebrom. Namesto ustnika pa lahko uporabljamo tudi nosnik - to je konček, ki ga lahko vtaknemo v obe nosnici - in vdihavamo aerosole skozi nos; denimo takrat, ko si hočemo pozdraviti okužbo sinusov. V vsakem primeru pa gre to vdihavanje tudi do pljuč in tam ustvari neposreden kontakt med bolezenskimi organizmi in koloidnim srebrom.

  Kako dolgo to vdihavamo?
  Žena je imela nekaj let zjutraj precej močan kašelj. In ko se je odkašljala, je prišel ven velik sluzast izpljunek. Ravno tedaj sva kupila ultrazvočni inhalator. Le v nekaj dnevih je bil kašelj proč. Po tem je izpljuvala ogromne količine gnoja iz pljuč in po nekem času tudi neprijetnega izpljunka ni bilo več.

  Če se kdo okuži s koronavirusom, kaj bi priporočali?
  Tega pa ne vem, ker osebno nimam izkušenj s tem. Iz literature in drugih izkušenj pa vemo, da bi moral okužen človek koloidno srebro, kot rečeno, inhalirati. Pri trdovratnih okužbah priporočajo inhaliranje majhnih odmerkov večkrat na dan. Na spletu sem zasledil, da nekateri inhalirajo manjše odmerke do petkrat na dan, vsaki dve uri, da ves čas ohranjajo enakomerno koncentracijo koloidnega srebra.

  Je pitje koloidnega srebra preventiva tudi za druge okužbe? Kolikšni so varni odmerki?
  Pitje koloidnega srebra je pomoč imunskemu sistemu, zato ga dosti ljudi vztrajno pije. Treba pa se je držati načinov odmerjanja. V knjigi sem opisal tri načine, po treh kriterijih.

  Prvi kriterij je referenčni odmerek Ameriške okoljske agencije EPA, ki je pet mikrogramov srebra na dan na kilogram telesne teže. Za 70-kilogramskega človeka je to 350 mikrogramov ali 0,35 miligrama na dan. To je zelo malo; ti odmerki tudi pri njihovem doživljenjskem jemanju, če bi človek živel sedemdeset let, ne morejo sprožiti procesov, kot so argirija (modrikasti odtenek kože) ali neka kronična zastrupitev.

  Drugi kriterij je smernica ameriškega Sveta za varno srebro (Silver Safety Council) iz februarja 2009. Ta priporoča le eno četrtina tega, kar priporoča EPA.

  Tretji kriterij je pa Altmanova študija, ki se po priporočenih največjih odmerkih bistveno razlikuje od zgoraj predstavljenih priporočil. Altmana je kot samostojnega raziskovalca zanimala bilanca v telo vnesenega in iz telesa izločenega koloidnega srebra in na podlagi dobljenih podatkov sklepanje o preostali količini akumuliranega srebra v telesu. Raziskavo je avtor naredil na samem sebi. Rezultati so zelo zanimivi.

  Zakaj?
  Ker kažejo, da v nasprotju z večino drugih tovrstnih raziskav lahko organizem izloči skoraj vse zaužito srebro in je akumulacija skoraj nična. Altman kljub temu omejuje dnevne odmerke na največ dva miligrama srebra dnevno. V nekajmesečnem poskusu na samem sebi je ugotovil, da lahko človek z zdravimi ledvicami in jetri brez škode spije tudi do dva miligrama srebra dnevno, torej bistveno več od dnevno priporočenega odmerka Epe.

  EPA je nato na podlagi Altmanovega poskusa in na podlagi lastnih raziskav popravila svoje stališče, da se srebro akumulira v telesu. V novejšem poročilu v okviru programa IRIS, po štiriletnih raziskavah, je svojo prvotno oceno 4-odstotne akumulacije zaužitega srebra znižala. Ugotovila je, da se po enem dnevu izloči 90 do 99 odstotkov zaužitega srebra, več kot 99 odstotkov pa se ga izloči prej kot v enem tednu. Preostala količina je po teh ocenah skoraj zanemarljiva.

  Čeprav so ugotovili, da je pri uporabi kakovostnega koloidnega srebra nevarnost za pojav argirije zanemarljiva, EPA iz previdnosti še naprej priporoča, naj se dnevna količina omeji pod en miligram, kot to določa izračun RfD - dnevna, še varna referenčna doza za povprečnega odraslega človeka. Preobremenitev organizma lahko nastane samo, če bi naenkrat z nekimi udarnimi terapijami popili take količine, da jih organizem ne bi mogel sproti dovolj izločiti. Tedaj pa bi se pojavila začasna akumulacija srebra v telesu. Ne pa tudi argirija.

  Ali vdihavanje koloidnega srebra pomaga tudi pri astmi?
  Da, izjave pričevalcev in nekatere študije kažejo, da pomaga tudi astmatikom, tudi tistim s KOPB, kronično obstruktivno pljučno boleznijo. Nekateri pa trdijo, da so si s tem pozdravili celo nekatere alergije, pa tudi luskavico ali psoriazo. Pri luskavici to ni čudno, ker oslabljeno usnjico ali dermis, vrhnjo plast kože, ki se začne luščiti, vedno napadejo tudi neke bakterije, ki se tam skrivajo, na katere potem vpliva koloidno srebro. Zato se tem ozdravitvam ne čudim. Ampak da pomaga tudi pri alergijah, to me pa res pozitivno čudi. Očitno prek nekega mehanizma deluje tudi na alergije.

  Ali se navadno gripo tudi zdravi s pitjem koloidnega srebra?
  Pred navadno gripo se midva z ženo braniva s pitjem koloidnega srebra. Žena se sicer tudi vsako lepo cepi proti gripi, jaz sem se letos, ker me je prepričal moj sin, ki je zdravnik. Sicer se ne bi. Dejstvo pa je, da z ženo leta in leta nimava niti nahoda, ker takoj ko začutiva srbenje v nosu, koloidno srebro razpršiva v nos. Nekajkrat ga napršim najprej v eno in nato v drugo nosnico, globoko diham, čim bolj globoko, potem si napršim tudi malo v usta, da pride do grla, in nahod izgine. To je tipičen primer, da je koloidno srebro učinkovito proti virusom, ker nahod povzroča rinovirus ali nosni virus, in ga s tem skozi držite na vajetih.

  Ali lahko roke razkužujemo tudi s koloidnim srebrom?
  Da. Razlika pa je, da koloidno srebro ne deluje hipoma kot alkohol ali jod. Alkohol in jod žive mikroorganizme dobesedno spečeta, trenutno uničita, zato tudi peče, če ju daste na poškodovano kožo. Koloidno srebro pa ima drugačen način delovanja. Mikroorganizme zaduši, zato mora nekaj časa delovati. Ko si z njim razkužimo roke, mora biti nekaj časa na koži, da jih povsem razkuži.

  Če ga imamo v kuhinji kot razkužilo, mora biti steklenica ovita z aluminijasto folijo, da ga ne poškoduje svetloba?
  Najprej mora biti v lekarniški rjavi steklenici, že ta sama po sebi blokira zelo veliko svetlobe. Jaz jo imam potem še zavito v alufolijo, ki jo učvrstim s selotejpom; tako vzdrži kar nekaj časa. Morate pa paziti, da steklenička ni postavljena kje v območju močnega elektromagnetnega polja - to je pa že vsak vodnik, skozi katerega teče močnejši tok, amper ali več, ker ustvarja v okolici elektromagnetno polje. To je denimo štedilnik, sesalec …

  Anja Drašler

  V našem spletnem videoportalu si oglejte dva kratka videa Štefana Požlepa o tem, kako koloidno srebro zaduši viruse in kako naj ga jemljemo. Do videov dostopite tako, da na spletni strani YouTube vpišete »ARA založba«.

  Knjiga opisuje, kaj je koloidno srebro in kakšne so njegove lastnosti, biološke aktivnosti ionsko-koloidnega srebra, kako so že nekdaj in nedavno zdravili s srebrom, sedanji status zdravljenja s srebrom, objektivne možnosti zastrupitve s srebrom, vpliv farmacevtskih multinacionalk in farmacije, kako sami izdelamo koloidno srebro in kako ga odmerjamo za zdravljenje.

  Koloidno srebro je danes z veljavno zakonodajo kot zdravilo prepovedano, v EU je »ilegalno« tudi kot prehransko dopolnilo. Knjiga nam pove, zakaj, in nas nagovarja, da vendar odgovorno in z znanjem, ki nam ga nudi, vzamemo zdravje v svoje roke. V knjigi ni konkretnih nasvetov in napotkov za zdravljenje različnih bolezni in bolezenskih stanj. A je dovolj informacij, da do tega pridete.

  Knjiga ima 200 strani, dosegljiva je na Misteriji.si in 051/307 777; cena 19,90 €.

  KAJ SO KORONAVIRUSI
  Koronavirusi so skupina virusov, ki povzročajo različne bolezni, od navadnega prehlada do hujših bolezni. Štirje so človeški, trije pa so tako imenovane zoonoze, ki se prenašajo z živali na človeka. Slednji so sars, ki povzroča hudi akutni respiratorni/dihalni sindrom; mers, ki povzroča bližnjevzhodni respiratorni/dihalni sindrom; in sars-cov-2, ki povzroča bolezen covid-19 in so ga nedavno odkrili na Kitajskem.

  Osemdeset odstotkov obolelih za covid-19 ima simptome prehlada ali gripe. Oboleli bolezen lahko prebolijo, ne da bi vedeli, da jo imajo. V težjih primerih virus povzroči pljučnico oziroma hud bronhitis s suhim kašljem, kar je lahko usodno. Še posebej so ogroženi kronični bolniki, ljudje z oslabelim imunskim sistemom in tisti, ki imajo pridružene bolezni. Za potrditev okužbe je potrebno mikrobiološko testiranje. Samoplačniško testiranje v Sloveniji ni na voljo. Odločitev o testiranju sprejme lečeči zdravnik.

  HRANJENJE KOLOIDNEGA SREBRA
  Koloidno srebro hranimo vsaj trideset centimetrov stran od vira električnega sevanja, denimo hladilnika, televizije, mobitela, električnega voda, električnega stikala. Hranimo ga v medicinski rjavi steklenici (ne v plastiki ali kovini), ki jo lahko zavijemo še v alufolijo, ki še dodatno blokira svetlobo. Steklenico hranimo na temnem, denimo v omari, saj svetloba srebrove ione razelektri.

  Za pitje uporabljamo steklen kozarček, ki ga ne peremo, ne ročno ne v pomivalnem stroju, ker lahko s tem koloidno srebro nevtraliziramo. Če že moramo umiti kozarček, to storimo z laboratorijsko destilirano vodo, ki je 99,9-odstotno čista, kupimo jo le v lekarni. Tudi steklenice, v kateri imamo koloidno srebro, ne umivamo z vodovodno vodo, temveč le v laboratorijsko destilirani vodi. Vendar pa steklenic, kjer hranimo koloidno srebro, ni treba umivati.

  SLOVENSKA IZKUŠNJA
  Na koloidno srebro prisega tudi Stane Zevnik iz Trzina, ki si koloidno srebro dela sam doma z elektrolizerjem, po navodilih iz knjige Štefana Požlepa. Napravo mu je pomagal narediti prijatelj, ki je elektronik. Z doma narejenim koloidnim srebrom si je najprej odpravil glivice na palcih nog. Nato si je z njim pozdravil vnetje mehurja. Sicer pa preventivno vsak dan spije en požirek koloidnega srebra.

  Njegova žena si je pred leti na zarjavelem žeblju poškodovala noht na palcu desne roke, po dveh dneh se ji je začel gnojiti. Zdravnica ji je predpisala antibiotike, vendar e-recept ni in ni prišel v lekarno, zato se je odločila, da bo gnojno rano oskrbela le s koloidnim srebrom. Spila ga je nekaj požirkov na dan, rano pa je večkrat popršila z njim in v nekaj dnevih je bila poškodba odpravljena.

  Za več informacij o osebnih izkušnjah Staneta Zevnika, kako si sam dela koloidno srebro in kako ga uporablja, lahko pokličete na 041/637 503 ali mu pišete na stane.zevnik@gmail.com.

  OPOZORILO BRALCEM
  S pričujočim člankom ne propagiramo koloidnega srebra, ki se prodaja po spletu in se od tega distanciramo; niti ne spodbujamo in navajamo bralcev, da ga kupujejo prek spleta, ne v Sloveniji ne v tujini, niti da ga kupujejo kje drugje. S pričujočim člankom le ozaveščamo bralce revije Misterijev o načinu zdravljenja, ki ga je uporabljala uradna medicina pred letom 1942.

  Prebivalci Ljubljane so lahko denimo še pred drugo svetovno vojno v lekarnah legalno kupili koloidno srebro. Koloidno srebro lahko  še zdaj legalno kupimo osebno v avstrijskih lekarnah. Ob opažanju simptomov koronavirusa ne hodite naokoli, ampak pokličite osebnega zdravnika ali urgenco oziroma se ravnajte po navodilih medicinske stroke, ki so objavljeni v medijih.

  Uredništvo revije Misteriji

  KITAJCI ZDRAVIJO Z VITAMINOM C
  Bolnike s koronavirusom na Kitajskem uspešno zdravijo z visokimi odmerki vitamina C, poročajo v spletni publikaciji Orthomolecular Medical News Service. Z njim uspešno zdravijo tudi bolnike v Južni Koreji.

  Kitajska izvaja klinično študijo na bolnikih s koronavirusom s hudimi dihalnimi zapleti, ki prejemajo dnevni odmerek 24.000 miligramov oziroma 24 gramov vitamina C. Bolniki ga prejmejo intravenozno, torej jim ga injicirajo neposredno v žilo, sedem dni zapored. Študija poteka v bolnišnici Zhongnan univerze Wuhan. Vodi jo dr. Zhiyong Peng, ki je v tej bolnišnici, ki je zelo blizu epicentra koronavirusa, glavni zdravnik in profesor.

  Za boj proti nevarnemu virusu, dokler ni zdravila zanj, se mora človek zanesti na svoj imunski sistem. Imunski sistem pa za svoje delovanje nujno potrebuje vitamin C, saj ga človeško telo ne more tvoriti sámo. Že desetletja je znano, da njegovo pomanjkanje zviša tveganje za okužbo z virusi. Velika nevarnost koronavirusa je okužba pljuč, zato za ozdravitev uporabljajo visoke odmerke vitamina C, ki jih lahko telesu zagotovimo le intravensko.

  Medtem ko v Aziji poročajo o tem, pa zahodni mediji o tem superzdravilu narave molčijo; objave o tem pravzaprav blokirajo, češ da gre za lažne novice, čeprav jih objavijo strokovne revije in medicinski strokovnjaki. Vitamin C je namreč najbolj podcenjena in prezrta učinkovina v medicini, predvsem zahodni, ker ne prinaša dobička farmaciji.

  Kitajski zdravnik dr. Richard Z. Cheng, vodja Mednarodne medicinske podporne skupine z vitaminom C proti epidemiji na Kitajskem, zato apelira na svet, da je vitamin C ena redkih učinkovin, ki lahko prepreči okužbo s covid-19 in ga tudi ozdravi.

  Ob koncu redakcije smo izvedeli, da kitajska vlada zdaj že uradno priporoča zdravljenje covid-19 z visokimi odmerki vitamina C intravensko. Glede na resnost bolezni je treba bolnikom dnevno dajati od 50 do 200 miligramov C vitamina na kilogram telesne teže. To pomeni, da naj bi odraslim intravensko dajali štiri do šestnajst gramov vitamina C na dan.

  In kako je s tem v Sloveniji?
  Intravenske odmerke vitamina C je mogoče dobiti tudi v Sloveniji, na Futuristic life, kliniki funkcionalne in antiaging medicine, v Ljubljani. Injiciranje je pod kontrolo zdravnika. Več informacij na 041/328 218 ali klinika@futuristiclife.si. En intravenski odmerek stane sedemdeset evrov, kot preventivo priporočajo štiri odmerke, po sedem in pol grama vitamina C naenkrat. Bralcem Misterijev nudijo 20-odstotni popust.

  Sicer pa strokovnjaki za preventivo v tem času priporočajo, da zaužijemo trikrat na dan po dva grama C-vitamina, razporejeno čez dan v presledkih. Če uporabljamo liposomski vitamin C (Misteriji.si; 051/307 777; cena 26,96 €), pa manjše odmerke, denimo po pol grama na vsaki dve uri.

  A. D.

  »Poznam veliko ljudi, tudi zdravnikov, ki si z inhalacijo koloidnega srebra zdravijo pljučnice, trdovratni kašelj, vnetja sinusov in grla.«

  Preventivno lahko inhaliramo, da si v krvi ustvarimo zalogo srebra, ki okrepi imunski sistem in ga pripravi za okužbe.

  Če si s koloidnim srebrom razkužimo roke, mora biti nekaj časa na koži, da jih povsem razkuži.

  Foto:
  Štefan Požlep (Foto N. Čampelj)
  Zakonca Požlep - devetdesetletnika (Foto N. Čampelj)
  Stane Zevnik (Foto A. Drašler)
  Steklenica (Foto A. Drašler)
  Elektrolizer, generator koloidnega srebra, deaktivira tudi koronavirus. (Foto N. Čampelj)

   

  Srebro zaduši viruse

  Obramba pred katero koli prihodnjo globalno virusno pandemijo
  V farmacevtskih laboratorijih mrzlično razvijajo cepivo za novi koronavirus, a po ameriških virih že obstaja učinkovito zdravilo zanj. Gre za koloidno srebro, ki uničuje številne viruse, povezane s smrtonosnimi virusnimi okužbami. Dokazano je, da uničuje večino znanih patogenih bakterij, ki med virusno okužbo povzročajo resne sekundarne okužbe. Ker zmoti celično dihanje patogenih virusov, se ti zadušijo in odmrejo.

  Verodostojna medicinska literatura dokumentira učinkovitost virotoksičnosti srebra proti najmanj dva ducata virusom … Več ameriških znanstvenih raziskav dokazuje, da lahko ionsko srebro v razmeroma kratkem času deaktivira viruse. To naj bi veljalo tudi za smrtonosni kitajski koronavirus, ki se vztrajno širi in preti, da bo prerasel v pandemijo.

  99,99-ODSTOTNO ZNIŽANJE
  V Priročniku za vrhunsko koloidno srebro Steve Barwick navaja klinične študije, ki dokazujejo učinkovitost koloidnega srebra zoper koronavirus.

  Novejša raziskava na univerzi v Arizoni je pokazala, da je ionsko srebro učinkovito proti koronavirusu, ki ga raziskovalci uporabljajo kot nadomestek za sars. Novi kitajski koronavirus je genetsko zelo podoben virusu sarsa CoV-1, ki je po svetu razsajal leta 2003 in terjal podobne ukrepe. Povzroča namreč enako vrsto potencialno smrtonosnega respiratornega sindroma.

  »Študija je preizkusila različne koncentracije iona srebra in bakra, da bi ugotovila, ali so učinkoviti proti človeškemu sevu koronavirusa 229E, ki se običajno uporablja kot nadomestek virusa sarsa v laboratorijskih raziskavah. Raziskava je pokazala 90-odstotno znižanje ravni koronavirusa v prvi uri in 99,99-odstotno znižanje pod mejo zaznave po 24-ih urah izpostavljenosti,« pojasnjuje zdravnik Herbert Slavin, ustanovitelj in direktor Inštituta za napredno medicino v Lauderhillu na Floridi.

  VEČJI UČINEK MANJŠIH DELCEV
  V reviji Journal of Nutritional & Environmental Medicine, junij 2003, je bila objavljena retrospektivna študija terapij na osnovi srebra in njihovih učinkov na viruse. Avtorji so prišli do sklepa, da je mogoče celo pri novem koronavirusu, ki so ga poimenovali SARS-CoV-2, z uporabo oligodinamičnega Ag1 - električno ustvarjenega koloidnega srebra - doseči hitro zmanjšanje virusnih obremenitev.

  Takole so navedli: »Najsodobnejši oligodinamični Ag1 ponuja posebne prednosti in vsestranskost uporabe v primerjavi s starejšimi in primitivnejšimi formulacijami. Če ima veliko manjše delce, velikosti subnanometra, večji električni potencial in nižje koncentracije, je biološko bolj na voljo kot druge formulacije. Učinkovitost proti koronavirusu se lahko na primer poveča pri vdihavanju nebuliziranega Ag1. To bi moralo doseči hitro zmanjšanje virusnih obremenitev, zlasti v zgodnjih fazah.« Avtorji študije priporočajo uporabo ionske oblike koloidnega srebra z nebulizatorjem, ultrazvočnim vlažilcem zraka, da se lahko atomizira - razprši v meglico in zlahka vdihne v pljuča.

  Študijo sklenejo z navedbo, da elek­trično ustvarjeno koloidno srebro očitno učinkovito deluje proti koronavirusu tudi v njegovih mutiranih oblikah. »Ni mogoče pričakovati funkcionalnih ovir za virotoksične učinke oligodinamičnega Ag1, ne glede na hitrost ali raznolikost mutacij.« Da bi koronavirus lahko mutiral do te mere, da srebro proti njemu ne bi bilo učinkovito, je malo možnosti, meni tudi Steve Barwick, ki pri okuženosti s kitajskim koronavirusom priporoča pitje koloidnega srebra do štirikrat na dan in razpršitev koloidnega srebra v pljuča do tri- ali štirikrat na dan, lahko tudi po pet minut naenkrat.

  ZAŠČITA POVRŠIN
  Obstaja tudi že mednarodni patent japonskega proizvajalca kemičnih izdelkov za uporabo srebrovih ionov za deaktivacijo koronavirusa na stenah, tleh, pultih, oblačilih in drugih dotičnih površinah. Po tem patentu lahko srebrove ione uporabimo za popolno deaktivacijo koronavirusa na površinah.

  »Predloženi izum se nanaša na protikoronavirusno sredstvo, ki je učinkovito pri zdravljenju koronavirusov in ga lahko mešamo s plastiko, barvami in podobno. Nanaša se tudi na protikoronavirusni izdelek iz vlaken, smol in drugih sestavin, ki vsebujejo protikoronavirusno sredstvo. Srebrovi ioni - oblika srebra, ki jo je mogoče narediti poceni s katerim koli dobrim elektrolizerjem, generatorjem koloidnega srebra - deaktivirajo koronavirus na površinah, kot so kljuke in pulti.

  REŠITEV ZA PRIHAJAJOČE KUGE
  Dva ugledna raziskovalca, zdravnika Eric Gordon in Kent Holtorf, sta v reviji Townsend Letter napisala, da je po njunem mnenju koloidno srebro odgovor na številne oblike virusnih okužb, vključno z resnimi virusnimi okužbami zgornjih dihal in virusnimi pandemijami, kakršne povzročajo koronavirusi. »V zadnjih tristo letih je človeštvo utrpelo deset pandemij in več epidemičnih groženj. Ali bi lahko rešitev pandemije imela preprost odgovor? Ali je narava vedno imela ključ za poraz patogenov v preprosti molekuli Ag+ (tj. ionskem srebru)?«

  V znanstveni beli knjigi z naslovom Obetavno zdravilo za pandemije okužb zgornjih dihalnih poti, vključno s ptičjo gripo - ali je odkrita dokončna rešitev za prihajajoče kuge? je navedeno, da je skupna verodostojna medicinska literatura dokumentirala učinkovitost virotoksičnosti srebra proti najmanj dva ducata virusom.

  Poleg tega avtorji navajajo, da obstaja več kot dvesto virusnih vrst, ki povzročajo okužbe zgornjih dihalnih poti, vključno z večino virusov gripe, in da bi ti virusi najverjetneje podlegli močnim protivirusnim lastnostim zelo majhnih delcev oligodinamičnega srebra - električno ustvarjenega koloidnega srebra, ki je izjemno močno tudi v majhnih količinah.

  Avtorji poudarjajo, da bo srebro verjetno odgovor na katero koli prihodnjo globalno virusno pandemijo: »Protivirusno sredstvo širokega spektra, ki resnično deluje, je potrebno za boj proti več kot dvesto virusom, ki povzročajo okužbe zgornjega dihalnega trakta. Temu nedvomno ustreza oligodinamično srebro …«

  UNIČUJE TUDI BAKTERIJE
  Vrh tega avtorji navajajo, da ni bilo dokazano le, da je srebro uničilo številne viruse, povezane s smrtonosnimi virusnimi okužbami, temveč tudi, da uničuje večino znanih patogenih bakterij, ki med virusno okužbo povzročajo resne sekundarne okužbe, kot so streptokokna pljučnica, davica, kapavica, klebsielna pljučnica, hemofilusna gripa, oslovski kašelj, tuberkuloza, vnetna stanja oči, ušes, nosu in grla, pomladno vnetje sluznice, pnevmokoki …

  Te sekundarne bakterijske okužbe pogosto ubijejo okuženo osebo, ko virus gripe dovolj oslabi telo. Po zadnjih podatkih je novi koronavirus usoden za 2,3 odstotka ljudi, kar je malo več kot pri gripi, kjer se giblje med 0,01 do 2 odstotka. Prenaša se kapljično, za prenos pa je potreben tesnejši stik z bolnikom, razdalja do bolnika naj bi bila okoli 1,5 metra. A močne širokospektralne protivirusne lastnosti koloidnega srebra zajemajo tako širok razpon patogenih virusov, da je morda prav srebro končna rešitev za prihajajoče kuge, ki ogrožajo človeštvo.

  Andreja Paljevec

  Raziskave dokazujejo, da lahko ionsko srebro deaktivira viruse, vključno s smrtonosnim koronavirusom.
  Koloidno srebro učinkovito deluje proti koronavirusu tudi v njegovih mutiranih oblikah.
  Koloidno srebro nevtralizira tudi sekundarne bakterijske okužbe, ki pogosto ubijejo okuženo osebo.

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.misteriji.si
 • Thesilveredge.com
 • Misteriji.si
 • stane.zevnik@gmail.com
 • klinika@futuristiclife.si
 • Več od avtorja Sonce
 • Več s področja * Zdravje, gibanje in bivanje

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20200326131353509

  No trackback comments for this entry.
  Sami v boj z virusom | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,72 seconds