NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 15-jul
 • Henganje v Tivoliju

 • petek 17-jul
 • Grafika na žlico

 • nedelja 19-jul
 • Nedeljski bolšji trg - sejem starin

 • torek 21-jul
 • Trije spomini: Med Hajfo, Alepom in Ljubljano

 • četrtek 23-jul
 • Sončna delavnica

 • petek 24-jul
 • Poletje v Radol'c

 • sobota 25-jul
 • Poletni oddih: Ostani v srcu

 • nedelja 26-jul
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 28-jul
 • Torkove igrarije z Lutkovnim gledališčem Velenje

 • sreda 29-jul
 • Milonga MCC

 • petek 31-jul
 • Poletno počitniško varstvo: Od paža do viteza

 • nedelja 02-avg
 • Svetovna serija v odbojki na mivki

 • torek 04-avg
 • Torkove igrarije z Muzejem Velenje

 • četrtek 06-avg
 • Morske pošasti

 • sobota 08-avg
 • Rudarski tek 2020

 • ponedeljek 10-avg
 • Poletni HITRI ZMENKI (30-45, 40-55 in 50-65 let)

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  1, 2, 3, in svoboden si: 3 faze osebnostnega razvoja   
  nedelja, 23. februar 2020 @ 05:02 CET
  Uporabnik: SENAD

  Da boste lažje vedeli, kje ste v vašem osebnostnem razvoju, sem se spomnil nov rek: ena vaja je več vredna kot 1000 branj:)

  V osebnostnem razvoju greste skozi tri faze.

  1. Informiranje je teoretična faza, v kateri z branjem, gledanjem in poslušanjem ter pogovarjanjem pridobivate informacije o določeni temi.

  Na Zemlji je več tisoč različnih religij, kultov in sekt, ki se predstavljajo kot »duhovne«. Duhovno življenje naj bi pomenilo, da vam je duhovno življenje bolj ali vsaj tako pomembno kot materialno življenje.

  Sam tega izraza ne uporabljam, saj ni točen. Tudi tisti, ki živijo v samostanih, živijo tudi materialno življenje, saj samo »duhovno« življenje v fizičnem telesu ni možno. Umetno in nasilno omejevanje in odrekanje, kot je na primer osama v samostanih, hierarhični odnosi, stroga disciplina in kazni za prekrške, uniforme, britje glav, celibat, rituali, itd ne koristijo osebnostnemu razvoju, temveč mu samo škodujejo.

  Bistvo osebnostnega razvoja je zavedanje resnične identitete Bitja Čistega Zavedanja, opustitev lažnih Ego delnih osebnosti in njihovih škodljivih vedenj in naravno, resnično in pošteno življenje prijaznih in prijateljskih bitij. Za to ne potrebujete ne boga ne cerkve ne duhovnika ne guruja ne samostana ne celibata ne obrite glave ne molitve ne mantre. Moje vaje za prebujanje so dovolj. Osebnostni razvoj je osvobajanje in ne omejevanje in zategovanje.

  Trenutno je na planetu na voljo na milijone knjig, člankov, videov, delavnic na temo duhovnosti in osebnostnega razvoja. Večina teh je religioznih vsebin in New Age kombinacij različnih religioznosti, spiritualnosti, mističnosti in magičnosti, astrologije, numerologije, kanaliziranih sporočil itd itd. Tudi če bi želeli, ne morete vseh niti prebrati in pogledati, kaj šele, da bi jih preverili.

  2. Preverjanje in preizkušanje.

  Med informiranjem samo pregledujete različne teorije, jih primerjate med seboj in teoretično sprejemate ali zavračate. V tej fazi se še niste nič odločili, kaj bi poskusili in če bi vam bilo všeč, začeli uporabljati oziroma vaditi.

  Kot vidim, je večina bralcev takšnih vsebin še vedno v informativni fazi. Malo preberejo tu, malo tam, pogledajo video ali dva, kakšno rečejo in napišejo komentar. To je faza, v kateri se še niso nič odločili. Lahko so samo radovedni in jih privlači to področje, vendar se še niso odločili, da bi se zares razvijali.

  Vse to je še vedno čisto teoretično in kljub temu, da razumejo pomen besed, ne razumejo pomena vadbe. Da bi res razumeli, je potrebna osebna in konkretna izkušnja. Šele z izkustvenim razumevanjem lahko dejansko razumete določeno teorijo. Šele s prakso boste razumeli tudi teorijo.

  Razumljivo je, da dokler ne preverite zadeve, ne morete z gotovostjo vedeti, kakšna je. Preverite lahko tako, da poskusite. Ko boste imeli svojo lastno osebno in konkretno izkušnjo, boste vedeli in zares razumeli.

  Poleg osebne izkušnje je zelo pomembna tudi resnična, točna in pravilna razlaga, saj je ta pomemben del celotnega vedenja. Informacija + izkušnja + razlaga = celovito vedenje.

  Primer. V prejšnjem sporočilu sem vam poslal preprosto vajo za ustavljanje uma, misli, s katero ustvarite notranjo tišino. Napisal sem, da prisluhnite tišini in boste z lahkoto in takoj ustavili um in misli. To je bila informacija oziroma teorija. Predlagam, da naredite korak naprej in preverite to teorijo. Za nekaj sekund prisluhnite tišini – poskusite jo najti v prostoru:) in jo poslušajte.

  Kar izvolite, bom počakal.

  Ste jo našli? Ste slišali tišino? Ste opazili, da ste v hipu ustavili um in vse misli? S tem preizkusom informacije in teorije ste dobili osebno, konkretno in praktično izkušnjo. Zdaj veste, da ta vaja deluje.

  Da bi to informacijo in izkušnjo dopolnili z resnično, točno in pravilno razlago, vam še povem, zakaj vam bo ta vaja in vaša nova sposobnost ustavljanja uma koristila v vašem življenju.

  Dokler stalno mislite, ste dobesedno zliti z umom. Kot bi živeli v pralnem stroju in neprestano premlevali neke misli. Misli, še posebej dramatične in problematične, sočasno vplivajo na vaše energijsko in fizično telo in ustvarjajo neprijetne občutke in čustva ter napenjajo telo.

  Ko se naučite ustavljati um in misli, se takoj začnete sproščati in bolje počutiti. Sčasoma boste opazili, da ste lahko tudi dlje časa brez misli. Z vadbo se boste naučili uporabljati um kot vsak drug pralni stroj. Ko ga boste rabili, ga boste prižgali, ko ne, bo stal pri miru in v tišini.

  3. Življenje, praksa in modrost.

  Ko ste si izbrali neko teorijo, jo preizkusili in ugotovili, da vam koristi, ste začeli vaditi. Nekatere vadbe, kot je na primer meditacija, joga in druge telovadbe, vam lahko koristijo kot dopolnilne vaje za zdravo življenje. Za prebujanje niso dovolj. Meditirate in jogirate lahko celo življenje, a se ne boste prebudili niti za milimeter:)

  Da bi se prebudili, potrebujete vaje za prebujanje, s katerimi se vse bolj Zavedate, da se Bitje Čistega Zavedanja. Moje vaje delujejo tako, da ko enkrat opustite delne osebnosti – Pomembnega in Ubogega in njune otroke, Lažnivca, Narcisa, Nasilnika, Žalostnega, Jamravca in druge ter njihova škodljiva vedenja - ter se stabilizirate, kar pomeni, da se ne spozabljate več, vam ni treba več vaditi.

  Z opustitvijo delnih osebnosti in stabilizacijo ste prebujeni. Med prebujanjem ste se tako natrenirali, da se vse dogaja avtomatično. Iz uma ste se preselili v Zavedanje in ste večino časa v notranji tišini. Ko želite kaj premisliti, vklopite um, premislite in ga ugasnete. Vaše energijsko telo je urejeno. Vaše fizično telo je stalno sproščeno. Vi ste mirni, veseli in srečni. Počutite se fantastično, ne glede na to, ali je plača prišla, ali ne:)

  V tej fazi ste vadbo spremenil v celovit in stalni način življenja. Večina t.i. duhovnih praks in vaj se izvaja 3 x 5 minut minut na teden:) Moje vaje za prebujanje predstavljajo veliko več kot le vaje, saj so nov način življenja.

  Prebujate se tako, da stalno opazujete vaše misli, občutke in čustva, besede, gestikulacijo rok in mimiko obraza, gibanje in držo. Ko opazite škodljivosti, jih takoj ustavite, vdahnete in izdahnete in se sprostite. Greste v Čisto Zavedanje in uživate. Škodljivo dejanje si zapišete v dnevnik prebujanja in se odločite, da tega ne boste več delali. Potem živite naprej, se opazujete, ustavljate, sproščate, Zavedate, pišete in odločate.

  Če vas karmičarji zaustavljajo ali odvračajo od vadbe, se ne ozirajte na njih, temveč začnite in nadaljujte. Ne dovolite nikomur, da bi vam sabotiral vaš osebnostni razvoj. Če boste slišali misli, kot so :«To nima smisla., Tega ne rabiš, kaj če ti to., To že veš., Boš raje jutri.« itd, si jih zapišite v dnevnik, vendar jih ne sprejmite in raje vadite naprej. Pri teh mislih jasno ločite, ali ste vi sami to pomislili – po tihem rekli, ali ste le slišali te misli v glavi. Tako boste vedeli, katere misli so vaše in katere so tuje.

  Vedite, da karmičarjem ni všeč, da se osebnostno razvijate, saj boste s tem prenehali dramatizirati in problematizirati življenje, sebe in druge ter trpeti. S tem nehate proizvajati negativno energijo, s katero se oni hranijo. Zato raje vadite in ne hranite vesoljskih parazitov.

  Z vadbo boste imeli velikanske koristi, sočasno pa boste sodelovali v naši akciji, da zaključimo Karmično organizacijo in njihovo nasilje nad nami ter skupaj oblikujemo novo in lep življenje za vse.

  Naj vas spomnim na koristi prebujenega življenja. S prebujenjem se boste vse bolj zavedali sebe kot Bitja Čistega Zavedanja. Postali boste Mirni, Enoviti, Celoviti, Blagi in Dobronamerni. Prvič v življenju se boste počutili zares svobodne.

  V sebi boste vse bolj čutili tudi Ljubezen. Spoznali boste, da ste vi Vir Ljubezni. Želim, da spoznate, da ste čudovita Bitja Čistega Zavedanja, Ljubezni in Modrosti in da tako tudi živite.

  Ko nekega dne zaključite z vadbo, opustite vse škodljivce in se stabilizirate, vadba ni več potrebna. S stabilizacijo ste vadbo spremenili v vaš novi način življenja. Za prebujenje in stabilizacijo boste z redno vadbo potrebovali približno 6 do 12 mesecev.

  In še tretji del tretje faze. Ko začnete živeti kot prebujeni, ne delate več nobene škode sebi in drugim ter delujete za korist vseh, živite modro. To modrost v obliki vaših osebnih izkušenj lahko delite tudi z drugimi, jih spodbujate in podpirate, da se tudi oni prebudijo in spoznajo, kako Čudoviti so.

  1, 2, 3

  Predlagam, da uporabite vajo 1, 2, 3 in greste z njo skozi vse tri faze – informiranja, preizkušnja z osebno izkušnjo in redno prakso. Preberite, preizkusite in redno vadite.

  1. Ulezite se in sprostite. Začutite levo stopalo in ga sprostite. Zraven pomislite:«Levega stopala ne čutim več.« Saj ga boste še čutili, le pozornost boste premaknili na drug del telesa. Potem nadaljujte z desnim stopalom, levimi in desnimi meči, koleni, stegni, trupom in rokami. Pri vsakem delu pomislite enako:«Tega in tega dela ne čutim več.«

  Potem sprostite vrat, grlo, usta in jezik, obraz in celo glavo. Opazili boste, kako ste imeli napet jezik in obraz, ne da bi to sploh začutili. Ko sprostite vse dele, recite:«Telesa ne čutim več.« Saj ga boste še čutili, le da boste zdaj prenesli pozornost na energijsko telo.

  2. Okrog dlani začutite energijsko izžarevanje vašega energijskega telesa. Začutite ga lahko tudi okrog podplatov. Sčasoma ga boste čutili vsepovsod po telesu. Minuto ali dve ali kolikor želite ga čutite in opazujte, potem prenesite pozornost na vaše zavedanje.

  3. Zavejte se, da ste prisotni, da ste živi in da ležite. Vaše telo bo popolnoma sproščeno. Potem se zavejte, da se zavedate. Kot bi z očmi pogledali oči:)

  Kot bi naredili korak nazaj vase. Zavejte se, da se zavedate. Takoj boste opazili posebno stanje Miru, v katerem se nič ne dogaja. Če boste malo dlje v tem stanju, lahko tudi opazite, da je na videz »prazno«. To seveda ni res, kar boste spoznali z redno vadbo. Zavedanje ni prazno, saj je polno Zavedanja. V tem stanju boste tudi opazili, da ste ustavili um in da ste v notranji tišini.

  Bodite tako nekaj minut, ali kolikor želite, in se potem počasi vrnite v energijsko telo in za tem še v fizično.

  S to vajo boste spoznali, da imate fizično in energijsko telo in se zavedli Zavedanja. Z lahkoto se boste naučili sproščati in prenašati pozornost s fizičnega in energijskega telesa na Čisto Zavedanje. S tem premikanjem pozornosti boste znali ustavljati um po želji.

  Zdaj ga znate ustaviti že na dva načina – s poslušanjem tišine in s premikom pozornosti na Zavedanje. Obstaja tudi tretji:) za napredne prebujevalce.

  Poglejte z »očmi« Čistega Zavedanja. Kot bi šel Pogled od zadaj skozi vaše oči v svet. To je Pogled brez gledalca, to je Pogled Čistega Zavedanja. Kot prebujeni boste pogosto tako gledali na življenje, saj bo to vaš naravni Pogled.

  Z redno vadbo se boste postopno premikali iz telesa in uma v Zavedanje in vse bolj zavedali, da ste Zavedajoče se Bitje. Nekega dne se boste v celoti premaknili v Čisto Zavedanje in vaše naravno stanje.

  Sporočite me, kako vam gre vadba, kakšne izkušnje imate in kako napredujete. Če imate kakšna vprašanja, pišite in vam bom z veseljem odgovoril.

  Vse najboljše za vse.

  Seno

  P.s. V mojih knjigah je ogromno konkretnih koristi za vas. Edini način, da jih dobite in res razumete, je, da jih uporabite. Uporabite jih tako, da najprej preizkusite vaje in potem redno vadite. Ko bodo vaje in redna vadba postale vaš novi način življenja, boste razumeli in vedeli, kako Čudoviti ste.

  Več o prebujanju, osnovnih in naprednih vajah za prebujanje in spoznanju vaše resnične identitete lahko preberete v seriji knjig Pisma Palkijem Sporočila mojim prijateljem na drugem planetu.

  1. knjigo si lahko sposodite ali kupite na:

  https://www.biblos.si/isbn/9789612901981,

  2. del na: https://www.biblos.si/isbn/978961948330

  3. del na: https://www.biblos.si/isbn/9789619483343

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • https://www.biblos.si/i...
 • https://www.biblos.si/i...
 • https://www.biblos.si/i...
 • Več od avtorja SENAD
 • Več s področja * Osebna rast in odnosi

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/2020020908554416

  No trackback comments for this entry.
  1, 2, 3, in svoboden si: 3 faze osebnostnega razvoja | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,38 seconds