NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

ponedeljek 10-avg
 • Poletni HITRI ZMENKI (30-45, 40-55 in 50-65 let)

 • torek 11-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • sreda 12-avg
 • POLETNI MATCH - iščemo ujemanja - Dogodki za Samske

 • petek 14-avg
 • Potepini

 • sobota 15-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 17-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 • petek 04-sep
 • Handicap turnirji - vsak petek v Biljardnici Kaval

 • nedelja 06-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 07-sep
 • Poletni potapljaški tabor

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Sveta kapela - Moje Gospe iz Pariza ni več ali zmajeva črta po Parizu (Tretji del, 3/3)   
  četrtek, 28. november 2019 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Aurigo

  NIČ-VEČ
  Ko pride Angel smrti…
  ne reče NIČ…
  zamahne s krili…
  te poljubi  na oči…
  vzdigne meč…
  in ni te VEČ!

  Za vas - rajo, da boste postali prepričani in začeli verjeti, bomo zgradili "angelsko–demonsko areno" - katedralo v božjo čast – Mojo Gospo.
  Jaz francoski kralj, si bom tukaj ustvaril božje mesto na Zemlji – božji hram – božjo molilnico – Sveto Kapelo. (Sveti Lojz IX*)


  Slika 1: Portal na vhodom v sveto kapelo

  Še preden se lotim Svete kapele kralja Lojzeta IX, ki je postavljena v nadaljevanju zmajeve črte na Moji Gospe in je bila nekako označena za Kristusov dom, a zakaj Kristusov dom,o tem kasneje, moram locirati najbližjo stavbo okoli kapele.

  Sveta kapela, ki je bila zgrajena v letih 1238 – 1248, je dobesedno skrita med obzidjem in poslopjem Palače pravice in kasacijskega sodišča. Palača pravice, v kateri je hkrati kasacijsko sodišče, obdaja kapelo z vzhodne strani, severne in južne strani. Kasacijsko sodišče je tako rekoč najvišji sodni organi Francije. Predstavlja vrh civilnopravdnega in kazenskega sodstva in je nekakšna mešanica našega ustavnega in vrhovnega sodišče.

  Preden sem lahko vstopil v sveto kapelo in prišel do svetega prostora, me je nekaj zelo impresioniralo na stavbi tej sodni palači. Na fasadi, na vzhodni strani je imela simbol – združen z dvema podobama. Prvo podobo zasledimo kot označevalca zmajevih črt – to je osem kraka zvezda. Druga podoba v simbolu me je presenetila, saj bi ga nedavno umrli slovenski etnolog in antropolog uvrstil med ofidiolatrijo. Osemkrako zvezdo so obdajale tri prepletene kače. Ofidiolatrija ali obredno, religijsko čaščenje kač so priznavale samo določene (gnostične) sekte, bolj ali manj pred uveljavitvijo krščanstva**. Kaj delajo tri prepletene kače na sodni palači, bi lahko pojasnil le tisti arhitekt, ki je postavljal to zgradbo v devetnajstem stoletju. Francoska država je resda po francoski revoluciji naredila globok rez med državo in krščansko religijo in dobesedno ločila delovanje države od cerkve. A zakaj gnezdo kač, mi ni povsem jasno?


  Slika 2: Osemkraka zvezda in tri prepletene kače


  Slika 3: Sveta kapela južni del

  Vrnimo se sedaj nazaj k Sveti kapeli, božji kapelici svetnika in kralja Lojza IX. Sveta kapela ima dve nadstropji – spodnjo in zgornjo kapelo. Zgrajena je v gotskem slogu, ki so ga poimenovali Rayonnant. Kraljeva kapela je bila dograjena v letih, ko se je dokončevala gradnja katedrale Notre Dame de Paris. Devei Lojz si je zgradil sveto kapelo kot molilnico za sebe in za svojo mater Blanche Kastiljsko. Iz tega podatka lahko sklepamo, da je bil kar navezan na svojo mater. Vendar si sveti Lojz ni dal omisliti samo svoje kapele, ampak se je imel tudi za zbiratelja glavnih Kristusovih relikvij. Od bogatega benečanskega trgovca Quirina je dal kupiti del trnove krone Jezusa Kristusa. Ta nakup ga je stal dobrih 135.000 liver, kar je zelo, zelo drago, če vemo, da ga je sama gradnja kapele stala samo 60.000 liver. Kralj je kupil tudi delček križa*** na katerega je bil pribit Jezus Kristus. Za vse te relikvije je dal narediti posebno srebrno skrinjo, ki ga je dodatno stala še 50.000 liver. Za to Kristusov dom. Te relikvije so kasneje prenesli v katedralo Notre Dame in so preživele letošnji aprilski požar.


  Slika 4: Pohabljeni kip francoskega kralja in svetnika Svetega Lojza - brez rok, v Sveti Kapeli.


  Slika 5: Simbol francoske vladarske hiše lilije


  Slika 6: Simbol francoske vladarske hiše lilije, spodnja kapela

  Skratka kralj si je dal narediti odlično molilnico za svoje potrebe. Spodnja kapela je bolj temna, zaradi pomanjkanja oken, zgornja kapela pa je prečudovita zaradi vitražov, ki nam prikažejo biblijske prizore.


  Slika 7: Vitraži in nebo kapele posejano z zvezdami


  Slika 8: Glavno rozetno okno v Sveti Kapeli

  Spodnja kapela je že itak votlina. V zgornjih prostorih kapele, pa ko pade mrak, imaš občutek, da si v temni noči pod zvezdnatim nebom. In nate sije božja milost. Ko se naredi, še bolj mrak, imaš lahko občutek, da si v votlini. Pri dolgotrajnejšem bivanju človeka v votlinah, je znano, da pride pri človeku do stanja spremenjene zavesti. Zgornja dvorana je okrašena z apostoli in prizori s poldragimi kamni. V Sveti Kapeli prirejajo tudi koncerte resne glasbe. Zanimivo bi bilo prisluhniti tej izvedbi Cohnove pesmi Mennel v kapeli: (https://www.youtube.com/watch?v=Euxvb6sIajI). Sam sem to pevko poimenoval za reinkarnacijo Pariškega slavčka. A še bolj zanimivo bi bilo v njej sam preživeti 48 ali 96 ur.


  Slika 9: Kristus nebeški in zemeljski vladar


  Slika 10: Eden izmed apostolov


  Slika 11: Bogato okrašen prizor s poldragimi kamni

  DUH ČASA POŽARA NOTRE DAME
  Naj zaključim to triado, posvečeno Moji Gospe iz Pariza in današnjemu času s svojimi opažanji našega časa. Pravijo, da smo pred 20 leti vstopili v vodnarjevo dobo. Čas, ki naj bi prinesel spremembo človeštvu. A bojim se glede na vsa dogajanja, da bo to prej sprememba v negativno smer. Je zdajšnji čas morda podoben času, ko so se začele graditi gotske katedrale v Evropi po letu 1000. Le da sedaj prehitevamo 50 do 70 let, kar je malo za eno tisočletje.

  Onesnažnost. Tukaj pomislim na drugačno onesnaženost, na onesnaženost Zemlje s smetmi frekvenc, elektro smoga. Prižgite v tišini, sredi noči na pametnemu telefonu radio. Kakšen je občutek, ko vse zašumi? Si znate predstavljati, da vse te sicer neslišne komunikacije letijo okoli nas. Uvaja se nova 5G telekomunikacija za prenos podatkov. Je človek, človeštvo res bližje jajcu iz Matrice ali Atlantidi? Ali pa bo morda prišlo kaj tretjega, boljšega? Zavrtite si posnetek Sadhguruja: You"ll nevere eat…

  Stara pravljica se je v današnjem času malce spremenila in se glasi: »Telefonček, telefonček v roki povej, kdo je najlepša (afna) na svetu tem, pojejo mladenke? Zapazil sem, da zasvojenost žensk v vseh teh stoletjih ni premagal niti alkohol ali prepovedane droge kot so opij, heroin, kokain, amfetamin. A pametni telefon je ženske povsem zasvojil. Imamo celo obratno razmerje, kot pri zgornjih dveh drogah. Najbolj me popari, ko kakšna mlada mamica na klopci v parku kaže otroku, kakšnemu šestmesečnem dojenčku v vozičku, svoj pametni telefon. In da so se prepiri iz spalnic, prenesli kar na avtobusne postaje.
  Eden izmed najbogatejših Slovencev, še kar mlad Gorenjec, je pred kratkim v časopisu dal izjavo, da si je v mladosti zadal edini resni cilj v življenju: obogateti. V zadnjem intervjuju je omenil, da skorajda časti Elona Muska, kateri pripravlja polete na Mars in kjer se bo odprlo novo življenje v matičnjakih. Sicer ne več takšno kot na Zemlji, ampak novo življenje za tiste, ki bodo to lahko plačali. Za njeha Zemlja nima več prihodnosti zaradi prenaseljenosti. Samo bojim, se da je tudi življenje na Marsu utvara. Kajti trdno sem prepričan, da človeštvo še na Luno ni letelo, kaj šele, da bi letelo na Mars. Po Odiseji. V zadnjih 50 letih bi vsaj še enkrat morali poleteti na Luno, tako pa se Američani sedaj, po petdesetih letih šlepajo na ruske vesoljne postaje. Torej, ostane nam le ta ljuba Zemljica.

  ZA KONEC MOJE GOSPE OB TRIPTIHU VRAT
  Neki italijanski pisec v knjigi opisuje, da Kristus sploh ni obstajal. Da si je to zgodbo o mesiji izmislil Rim - Vatikan za svoje vladanje v svetu. Tudi za štiri priznane evangelije pravijo, da so večinoma ponaredki, ki jih je v promet spravila rimska družina.


  Slika 12: Zadnja večerja

  V poletnih dneh sem bil deležen iniciacije v sončno svetlobno telo ali žarek Večne svetlobe, preko Hatorjev in Hatorskih angelov. Žarek deluje na nivoju karmičnih odnosov in integracije. Gre za sidranje kavzalnega telesa in posledično integriranje kavzalnega telesa.**** Pri sami iniciaciji sem dobil v zavest dva simbola, katera sem potem raziskoval na zavestni ravni uma. Posledično sem ob tem raziskovanju prišel do avtorja (The Triptych Temples of Atlantis), ki piše tudi o treh človeških kanalih, sushumni, idi in pingali ter kako so določene verske in posmrtne stavbe postavljene s tremi vrati. Na skorajda isti zemeljski liniji ležijo: piramide v Mehiki, piramide v Egiptu in piramide v Kambodži. Tri vrata imajo mošeje, krščanske cerkve in hindujski templji. Spomnimo se na drugi tekst, ko sem opisoval troje vrat in stolpiče Moje Gospe ter masonska stebra iz prvega jeruzalemskega templja Boaza in Jahima. Ob tej primerjavi je avtor vpeljal tudi sliko Zadnje večerje Leonarda da Vincija in treh oken. Če je kdo bolj ameriško Brownsko ustrojen in je bral njegovo knjigo, ki vpleta Da Vincijevo sliko Zadnje večerje in s slike Poslednje večerje Magdaleno kot nositeljice kraljevskega potomstva, bo bil v nadaljevanju razočaran.

  Slika Zadnja večerja ima tudi zunanji del, ki ga nisem šel raziskovat. Nad sliko so narisani trije grbi. Je pa ta avtor poudaril tri okna za prisotnimi na zadnji večerji, preko katerih se vidi ven, v svet. Ta tri okna naj bi predstavljala tri stolpe ali tri vrata pri stavbah. Tri nadije potrebne za razsvetljenje. Ko sem pogledoval to Zadnjo večerjo in ta tri okna, sem opazil še nekaj. Barvna svetloba zunanjega sveta, je povsem neobičajno modro barve, fluoroscentna modra barva, ki kar odseva v prostor. No, takšno barvo na nebu boste videli ob trenutku razsvetljenja ali kakšnem podobnem dogodku. Poraja se torej vprašanje ali lahko sklepamo, da je bil na podlagi te slike Leonardo doživel pred tem razsvetljenje. Ob že znanih dejstvih, da naj bi bil tudi najvišji član tako imenovanih skrivnostnih lož.

  Malo sem se še usmeril k podobam na sliki ob Kristu. Zato se sprašujem, če je Leonardo še kaj skril ali namignil s svojimi podobami. Če bi rekli, da predstavlja Kristus osrednji kanal sushumno, si moramo še predstavljati levi kanal – ido in desni kanal pingalo. Je morda ženski princip, luna ali ženski pol potem na sliki Marija Magdalena. Na desni strani pa apostol predstavlja moški kanal ali sončni kanal? Kaj pomeni torej tista gesta pri Mariji Magdaleni, ko ji apostol z roko reže vrat? Ali to pomeni, da je treba prerezati, zaustaviti žensko energijo v telesu? Pri moškemu pa je prst usmerjen navzgor. Je treba sončni kanal, pingalo povzdigniti? Da se energija izlije v sushumno, v Kristusa?

  In kakor se je prevpraševal italijanski pisec, ali je res Kristus živel, sem se sam vprašal, ali so trije križani, Kristus, Dizma na desnici in Gestas na levici; na treh križih; bili samo prizor simbolike za tri glavne nadije in se je dogodek resnično dogodil?

  * Sveti Lojz IX, bilo bi morda pravilnejše Sveti Ludvik IX, vendar mi je bolj všečno Sveti Lojz iz rodu Kapetingov, ki je vladal Franciji od leta 1226 do leta 1270. Kronan za kralja v katedrali v Reimsu. Rojen leta 1214. Umre od griže na osmem križarskem pohodu pred Tunisom v Tuniziji leta 1270. Še pred tem je vodil sedmi križarski pohod proti egiptovskem sultanu v Egiptu, kjer so ga zajeli mameluki. Posvečen v svetnika v letu 1297 s strani papeža Bonifacija VIII, kot edini francoski kralj. Pokopan v baziliki st. Denis v Parizu. Njegove relikvije (srce) hranijo v katedrali Monreal blizu Palerma in v baziliki svetega Dominika v Bologni.
  Je tukaj reinkarnacija, ki sledi našemu primatu in mami primatki?

  ** Krščanstvo je seveda preganjalo čaščenje kač, saj je kačo izenačilo z zlim duhom Satanom. Tisto kačo, ki je v raju zavedla s prepovedanim sadežem Adama in Evo v smrtni greh. Čaščenje kač je bilo razvito v Evropi pri Starih Grkih (Asklepijeva svetišča), v Starem Rimu, na Siciliji in pri Keltih.

  *** Čeprav nekateri pisci o teh relikvijah (križ, krona, žeblji, ogrinjalo, goba, dlaka brade, itd.) v povezavi s Kristusom navajajo, da jih je bila večina ponaredkov. Na podlagi vseh relikvij, ki jih hranijo posamezne cerkve, bi lahko zložili več deset križev in čez dvajset žebljev s katerimi je bil pribit Kristus. Vendar brez določene samokritike ne moremo kar tako opustiti dejanske svetosti in avtentičnosti teh predmetov in sevanja določene energije iz njih. To svetost predmetov, tudi kot svetniški sijaj ali žarenje predmetov od svetnikov. Poznan je recimo zelo dobro v tibetanskem budizmu primer ringslov.

  Še nekaj lahko dodamo o čudežu iz Međugorje. Pred drugo svetovno vojno so frančiškani vzidali v križ, ki je postavljen na hribu nad Međugorjem, delček lesenega križa na katerega naj bi bil pribit Kristus.

  Za primerjavo. V tem poletju je na predavanju tibetanski rinpoče izpostavil, kako za vraga moraš dobro paziti v Indiji, da ne stopiš na drek. Naj bo to človeški, bodisi kravji drek. Tudi pri nas v Sloveniji imamo dosti kakcev po ulicah, predvsem pasjih. Dodam lahko samo to, da lahko začutiš tudi energijo od pasjega drekca in potem spontano pogledaš na tla in ne stopiš na ta zapuščeni kakec.

  **** Pri predhodnem v sončnem svetlobnem žarku, v katerega sem bil iniiciran pred pol leta, sem prejel informacijo, da ima naša aura strukturo oziroma je sestavljena tako, kakor luske od ribe.

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20191125183006387

  No trackback comments for this entry.
  Sveta kapela - Moje Gospe iz Pariza ni več ali zmajeva črta po Parizu (Tretji del, 3/3) | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,41 seconds