NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

torek 11-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • sreda 12-avg
 • POLETNI MATCH - iščemo ujemanja - Dogodki za Samske

 • petek 14-avg
 • Potepini

 • sobota 15-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 17-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 • petek 04-sep
 • Handicap turnirji - vsak petek v Biljardnici Kaval

 • nedelja 06-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 07-sep
 • Poletni potapljaški tabor

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Pogled na tumor, rak z znanjem petih bioloških zakonov 2. del   
  torek, 9. julij 2019 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Prvi biološki zakon, ki ga je Dr. Hamer poimenoval „Železni zakon raka” ima tri kriterije:

  1. Vsako rakasto ali raku enakovredno obolenje se prične s čustvenim pretresom oz. konfliktom (DHS), med katerim doživljamo močne in intenzivne občutke, ki so za nas zelo resni, dramatični in jih doživljamo izolirano. To sproži poseben smiseln biološki superprogram (SBS), ki se istočasno odvija v naši psihi (duši), v možganih in na organu, ki ga prizadeti predel možganov nadzoruje.


  Slika: DHS sproži smiseln biološki superprogram, ki se istočasno odvija v duši (psihi), možganih in telesnih tkivih oz. organih. Vir: www.biologika.si

  2. Emotivnavsebina biološkega konflikta je tista, ki v trenutku lokalizira možganski centerali rele, kjer bo prišlo do lezije oz. reakcije (imenujemo jo Hamerjevo žarišče oz. HŽ ali Hamer-Herd oz. HH), ki jo lahko primerjamo s kratkim stikom. Posledično se v istem trenutku lokalizira tudi tkivo ali organ, na katerem bo prišlo do rakaste ali raku enakovredne spremembe, ker ga ta "prizadeti" rele nadzoruje.

  3. Smiselni Biološki Superprogram (SBS) poteka na vseh treh ravnehistočasno, sinhronizirano in v istem tempu: v psihi/duši, možganih in na tkivu oz. organu.


  Vir slike: www.biologika.si

  Drugi biološki zakon nam pove, da vsak SBS poteka v dveh fazah,ki se iztečeta pod pogojem, da je bil biološki konflikt razrešen. Torej, če oseba doživi en sam biološki konflikt DHS, ki ga uspe razrešiti v dogledno kratkem času enega do dveh mesecev ter se ne bo ponovil, se bo v enakem času iztekel tudi smiseln biološki superprogram SBS, ki bo sledil spodaj prikazani dvofazni krivulji, ne da bi na organizmu pustil usodne posledice.


  Slika: SMISELN BIOLOŠKI SUPERPROGRAM (SBS)

   

  FAZA AKTIVNEGA KONFLIKTA (AK ali AC)

  POKONFLIKTNA FAZA A (PK-A ali PCL-A)

  EPILEPTIČNA KRIZA
  (EK ali CE)

  POKONFLIKTNA FAZA B (PK-B ali PCL-B)

  S prekinitvijo povezav med možganskimi celicami se sprožijo spremembe na organih. Te spremembe so lahko različne:
  – prične se razmnoževanje celic (raste tumor ali rak) ali
  – prične se odmiranje celic, nekroza ali “liza” (najbolj značilno pri kosteh; osteoliza) ali
  – pride do omejitve ali izpada določenih funkcij (npr. obmolknemo, postanemo paralizirani ali nam pade krvni sladkor).

   – Splošni oz. vegetativni simptomi: mrzle okončine, nespečnost (v 2. polovici noči), neješčnost in posledično izguba teže, hiperaktivnost, ki je usmerjena k rešitvi konflikta ali nerazumna utrujenost, občutek napetosti (ob povišanem krvnem tlaku).
  – Psihični ali duševni simptomi: vsiljeno, nenehno razmišljanje o konfliktu in rešitvi, oseba se ne zmore umiriti.
  – Simptomi v možganih: krožna, tarči podobna formacija (vidna na CT posnetku) z jasnim robom, ki se v trenutku konflikta pojavi v pristojnem možganskem releju in je vidna ves čas trajanja konflikta. Pri nerešenih konfliktih s časom zbledi intenziteta notranjih obročev, zunanji pa ostaja viden še naprej. Če moč konflikta v bodoče ne bo presegla prvotne intenzitete, bo tudi zunanji obroč s časoma zbledel brez drugih vidnih znakov. Lezija lahko obstaja tedne, mesece ali celo leta.
  – Simptomi na organih: na homogenih in kompaktnih organih se pojavi krožna, tarči podobna formacija, ki se jo pogosto vidi tudi na CT posnetkih. Na prizadetem tkivu se začne pospešena prilagoditev, razraščanje celic ali degeneracija. Na organih, ki jih nadzirata možgansko deblo in mali možgani, pride do rasti tumorja, na drugih tkivih, ki jih nadzirajo veliki možgani, pa do degenerativnega razkrajanja ali funkcijske nesposobnosti (npr. motorična hromost, brezčutnost itd.).

  Takoj po rešitvi konflikta se prične faza regeneracije. To je največkrat trenutek, ko prvič pomislimo na zdravnika. Pogosto se pojavi vročina, slabost, utrujenost, vrtoglavica in drugi neprijetni simptomi.

  - Splošni oz. vegetativni simptomi: tople okončine, vročina, dodatna potreba po spanju in počitku, povečan apetit in posledično povečanje telesne mase, razširitev ožilja na udih in znižanje krvnega tlaka (pod povprečje), dobre črevesne funkcije.
  – Psihični aliduševni simptomi: umirimo se, ne ukvarjamo se več samo s konfliktom, spimo normalno.
  – Simptomi vmožganih: kjer je bila prej lezija (prekinjena varovalka) je sedaj potrebno ponovno vzpostaviti povezave. V PK-A nastane edem, ki ga zelo lepo vidimo tudi na rentgenskih posnetkih. Nato pa obroči postopno izginejo in na koncu ostane brazgotina (glej fazo PK-B).
  Telesni simptomi: prične se regeneracija tkiva. Kjer je prej rasel tumor, se ta sedaj razgradi, kjer pa je tkivo odmiralo, se le-to ponovno izgrajuje. Na prizadetem organupride do edema: na organih, ki jih nadzirata možgansko deblo in mali možgani, pride do vnetnega razkroja tumorja, pri čemer sodelujejo mikroorganizmi (glive ali mikobakterije), na organih, ki jih nadzirajo veliki možgani (tako sredica kot skorja), pa se razkroj tkiv ustavi,prazna mesta, ki jih je povzročil razkroj, se napolnijo s tekočino in pristojni mikroorganizmi (bakterije, virusi) pričnejo s ponovno izgradnjo (kar lahko zaznamo kot tumor) inregeneracijo tkiva. Če je bila v fazi AK prisotna funkcijska motenost, lahko ta traja tudi v fazi PK-A in se zaradi  edema lahko celo stopnjuje.

  To je poseben dogodek, ko naš organizem zaključi s ponovno vzpostavitvijo vseh povezav med možganskimi celicami. Pojavi se nekakšen krčHamerjevega žarišča(HH) v možganih, ki se odraža v celem telesu in omogoči izločitev edema. Tu se pojavi največ akutnih simptomov, saj se tako čustveno, kot organskoponovno vrnemo v fazo aktivnega konflikta. Organizem enostavno preverja, če vse spet normalno deluje; je kot vnovični zagon za povrnitev v normalno stanje. Tu se pojavijo najhujši simptomi, od bruhanja, driske do nezavesti, krčev, srčnih zastojev, palpitacij, krvavitev itd.

  – Splošni oz. vegetativni simptomi: kratkotrajni, prehodni preklop v stanje simpatikotonije iz fizioloških vzrokov. Simptomi so zelo podobni tistim v fazi aktivnega konflikta, vendar intenzivnejši.– Psihični ali duševni simptomi:konfliktna tema ponovno vznikne in postane spet aktualna, občasno se ponovno pojavi vsiljeno razmišljanje s psihičnimi simptomi faze AK.– Simptomi v možganih:v teku je regeneracija tkiva, edem tukaj doseže svoj maksimum. Oteklina pritiska na sosednja tkiva, zaradi česar se lahko pojavijo glavoboli, migrene, slabost, omedlevica,prehodne senzorične, motorične in spominske motnje, celo izguba zavesti.
  – Telesni simptomi:tudi na prizadetem organu ali tkivu edem doseže svoj maksimum,zato sotukaj lahko simptomi najbolj izraziti in neprijetni, včasih tudi nevarni.
  Največ klicev za nujno medicinsko pomoč je ravno v tej fazi. V 95 % primerov simptomi niso usodni, vendar je stanje lahko objektivno nevarno.

  Ko je faza EK mimo, se na začetku PK-B edem izloči. To je tudi t. i. faza uriniranja in brazgotinjenja. Rane se celijo, telo izloči odvečno vodo in se na koncu povrne v prvotno stanje. Ta faza se ne konča vedno brez posledic, saj so na koncu lahko vidne brazgotine v obliki ostankov kalcifikacije zaradi delovanja TBC, kavern, tekočih cist ali inkapsulacij, brazgotin na vezivnem tkivu, kostnih kalusov, mišičnih fibroz, brazgotin in odebelitev roženice. Brazgotine pa ostanejo tudi v možganih. Toda z vidika funkcionalnosti je po koncu faze PK-B stanje telesu celovito in popolno.

   – Psihični ali duševni simptomi: umiritev, postopna normalizacija.
  – Simptomi v možganih: obroči edema postopno izginejo, na koncu ostane brazgotina.
  – Telesni simptomi: nadaljuje se regeneracija tkiva. Kjer je prej rasel tumor, se ta sedaj le-ta razgrajuje, kjer pa je tkivo odmiralo, se sedaj izgrajuje. Motnje v funkcijah in edemi izginjajo. Na organih, ki jih nadzirata možgansko deblo in mali možgani, poteka razkroj tumorja s pomočjo mikroorganizmov (glive ali mikobakterije), na organih, ki jih nadzirajo veliki možgani (tako sredica kot skorja), se prazna mesta razkrojenih tkiv regenerirajoin izgrajujejo s pomočjo mikroorganizmov (bakterije, virusi).


  KDAJ IN ZAKAJ SE ZAPLETE

  V realnem svetu in vsakdanjem življenju redkokdaj doživljamo le en biološki konflikt naenkrat. Le-ti se pogosto prekrivajo, novi nastopijo preden bi se prejšnji uspeli zaključiti poopisanem zaporedju krivulje SBS in podobno. Če čustveno obremenjujočih situacij ne zmoremoreševati sproti, jih puščati za seboj in živeti v "tukaj in zdaj", če ne znamo prepoznavati in razločevati odnosov, stvari in situacij, ki so za nas resnično pomembne in hkrati nujne od tistih, ki so samo nujne in ne tudi pomembne ali pa celo nujne za druge in sploh ne za nas, se lahko začne naša duševna stiska postopoma izražati tudi na telesu. Pomembno vlogo pri celem dogajanju ima tudi naš konstitucijski teren (diateza) in naše privzgojene, naučene navade, stališča in prepričanja.

  Če se nam čustvene stiske oz. biološki konflikti krepijo v svoji intenzivnosti, kopičijo v času ali celo oboje hkrati, selahko poveča masa našega konflikta s spremljajočo simptomatiko. Poleg tega pa se v primeru, ko se naši biološki konflikti ponavljajo, trajajo zelo dolgo ali ko jih doživljamo več hkrati in se med seboj prekrivajo, smiseln biološki superprogram SBS ne more zaključiti in se zato fizične manifestacije posameznih faz programa začnejo kopičiti.

  Poznamo več modelov takšnega dogajanja.Glede na specifičnost našega individualnega doživljanja (vsak človek je drugačen in se na okoliščine drugače odziva!), bo lahko od osebe do osebe potek krivulje SBS različen.

  Biološko se človeški organizem odziva enako kot pri divjih živalih, toda medtem ko žival posluša svoje telo in na konfliktno situacijo reagira hitro in smiselno (beg ali napad), sečlovek konfliktnim situacijam prilagaja in v njih vztraja, čeprav so zanj škodljive. Zato se v divjini pri živalih biološki konflikt hitro razreši in se krivulja SBS izteče do konca, ne da bi jo spremljali hudi simptomi (divje živali nimajo raka in sladkorne bolezni). Človeške krivulje poteka SBS (kot tudi krivulje udomačenih živali) pa so le redko monociklične (konflikt – rešitev – zdravljenje) in jih zato spremljajo različne več ali manj težke simptomatike. Poznamokronične krivulje z recidivi (viseča zdravljenja), zreducirane krivulje (viseči konflikt) z odlaganjem rešitve, zreducirane krivulje s končno zaostritvijo, … V bistvu bi lahko rekli, da imamo vsak svojo oz. svoje. V nadaljevanju so prikazane najbolj pogoste.

  PONAVLJAJOČA SE KONFLIKTNA AKTIVNOST (RECIDIVI) IN VISEČI KONFLIKTI

  Če je prišlo do razrešitve biološkega konflikta, se vedno pojavijo simptomi ozdravitve in smiseln biološki superprogram SBSse do neke mere ali do konca izteče. Če se kasneje pojavi enaka ali podobna situacija, na katero oseba reagira na enak način, z enakimi čustvi in jo ponovno, na enak način vrže iz tira, se bo SBS ponovno aktiviral od začetka (recidivi!).

  Do recidivov pa lahko pride tudi zaradi učinkatirnic. Ob prvem šokantnem dogodku (DHS), ki smo ga doživeli, so možgani v vzburjenem stanju do najmanjše podrobnosti vtisnili v spomin vse, kar je bilo prisotno v povezavi s tem dogodkom: slike, glasove, vonjave itd. Tirnica tega DHS je torej lahko kar koli, kar je bilo takrat prisotno v tisti situaciji in vsak od teh dejavnikov lahko povzroči ponovni povratek v aktivni konflikt: neka oseba, situacija, splet okoliščin, vizualna podoba ali slika, barve, oblike, glasovi, glasba, vonji, okusi itd. Ti nas "spomnijo" na prvotni DHS in ponovno aktivirajo postopek od začetka.Tu je pomembno tudi to, v kateri fazi krivulje SBS se je ta ponovna aktivacija zgodila.

  RECIDIVI, TIRNICE


  Slika prikazuje recidive zaradi učinka tirnic. Vir slike: www.learninggnm.com

  • Če sev fazi zdravljenja, to je pred zaključkom izteka krivulje SBS, nenadoma ponovi enak konflikt oz. čustveno obremenjujoč dogodek kot prvič ali pa smo naleteli na tirnico, se prvotni konflikt takoj znova aktivira. Vsaka ponovitev konflikta prekine in podaljša proces zdravljenja tako na organu oz. tkivu, kot v možganih, kar vodi do kroničnega stanja. Stalne težave s kožo (dermatitis, luskavica), artritis, Crohnova bolezen, Parkinsonova bolezen, sindrom kronične utrujenosti ali konstantno nizek krvni tlak, so primeri visečega zdravljenja. To je kot rana, kise vedno znova odpira in se nikakor ne zaceli. Na enak način se zaradi ponovitev biološkega konflikta prizadeti organ ali tkivo zelo počasi zdravi. Zato moramo skušatikonflikt čim prej prepoznati in rešiti. Nov čustveno obremenjujoč dogodek(DHS) in ekstremni stres, prav tako prekineta zdravljenje, saj vključujeta stanja strahu in panike.

  VISEČE ZDRAVLJENJE


  Slika prikazuje kako recidivi oz. ponovitve aktivne faze konflikta (zaradi ponovitve dogodka ali tirnice) onemogočajo dokončanje pokonfliktne faze zdravljenja oz. normalnega izteka krivulje smiselnega biološkega superprograma SBS. Vir slike: www.biologika.si

  • Če se ponovna aktivacija čustveno obremenjujočega stanja (DHS) ponovi po izteku SBS, bo prišlo do ponavljajočih se simptomov. Tudi pri obravnavi ponavljajočih se bolezni kot so ponavljajoči se prehladi, kožni izpuščaji, driska, alergije, hemoroidi, "okužbe" ali ponavljajoči se tumorji, je treba upoštevati recidive oz. tirnice. Vračanje simptomov je vedno znak, da so nekatere tirnice, ki so povezane z določenim konfliktom, še vedno pomembne, čeprav je bila faza zdravljenja zaključena. Postavitev na tirnico bo povzročila ponoven nastanek Hamerjevega žarišča, ki aktivira hitro ponovitev smiselnega posebnega biološkega programa SBS, z vsemi simptomi, ki se pojavijo v ozdravitveni fazi določenega konflikta, vključno s simptomi epileptične krize (napadi kašlja, napad astme, napad migrene itd.), ki bodo sledili. Tudi sanje lahko sprožijo ponovitve konfliktov!

   

  POLICIKLIČNI SMISELNI BIOLOŠKI SUPERPROGRAMI


  Slika prikazuje ponavljajoče se krivulje SBS. Vir slike: www.biologika.si

  • Zelo pogosta je tudinerešena oz. t. i. viseča konfliktna aktivnost, pri kateriprizadeta oseba dlje časa ne more rešiti čustveno intenzivnega konflikta, težav si ne more pregnati iz misli, ni se sposobna umiriti do te mere, da je ta stvar ne bi več prizadela. V takšnem stanju si različno intenzivna čustva kot so strah, groza, stiska, skrb, žalost, sekiranje in druga, sledijo eno za drugim in zato ne pride do zaključka aktivne faze konflikta oz. do rešitve konflikta (na slikah označena s CL oz. KM).Predmet biološkega konflikta je vedno nekaj takega, kar oseba doživlja čustveno zelo intenzivno, kar zelo resno ogrožanjeno preživetje ali mirno življenje oz. njen zanjo normalen obstoj. Okoliščine konflikta lahko povzročijo tudi  to, da se oseba počuti, kakor da je stisnjena v kot (multipla skleroza), izpostavljena, v nerodnem ali nevarnem položaju in se ne čuti sposobna, da bi odnehala, opustila nenehni stres, bojazen, grozo, stisko, sekiranje, skrb in obžalovanje. Oseba se lahko na stanje do neke mere "privadi", toda tudi takšno stanje predstavlja objektivno nevarnost, zaradi dolgega trajanja faze aktivnega konflikta, ki poveča konfliktno maso. Če se tak konflikt na koncu razreši, lahko pride najprej do končne zaostritve faze aktivnega konflikta (n. p. zaradi psihosomatske terapije, somatoemocionalne sprostitve ipd.), ki ji po razrešitvi lahko sledi zelo "močna" pokonfliktna faza vagotonije oz. parasimpatikotonije, ko nastopi faza zdravljenja z vsemi spremljajočimi simptomi.

   

  VISEČI KONFLIKT


  Slika prikazuje krivuljo visečega konflikta, ki jo imenujemo tudi zreducirana ali "udomačena" krivulja. Vir slike: www.bilogika.si

  SE NADALJUJE

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.learninggnm.com
 • www.biologika.si
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/2019062815544114

  No trackback comments for this entry.
  Pogled na tumor, rak z znanjem petih bioloških zakonov 2. del | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,44 seconds