NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 15-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 17-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 • petek 04-sep
 • Handicap turnirji - vsak petek v Biljardnici Kaval

 • nedelja 06-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 07-sep
 • Poletni potapljaški tabor

 • sreda 09-sep
 • Dr. Tomaž Grušovnik: Etika živali

 • petek 11-sep
 • Živa knjižnica v Črnučah

 • sobota 12-sep
 • Mala terasa sredi Ljubljane

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 8.del   
  torek, 18. junij 2019 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  V začetnih oblikah benignih tumorskih izkušenj se vsaj potrudimo, da se nas ne bo nič tako zelo dotaknilo, niti pogosta emocija v obliki aktivnega konflikta, kije v zadnjih letih krepko prevladovala in vznemirjala srce.

  Tudi iz polipa, mioma, fibroma, ciste se lahko razvije ali zraste maligni tumor, še posebno, če smo preveč občutljivi, študiozno budni in dosledni, pikolovski, če se pogostoin predvsem dolgotrajno nahajamo v enakih konfliktih, torej enakem stresno – emotivnem stanju. Saj veste, da se dejavniki tveganja lahko vsaj seštevajo, če že ne množijo.

  Včasih nas zdravniki ne želijo prestrašiti. Lahko se zgodi, da se preventivni pregledi ponesrečijo, da se preveč pozornosti namenja bolj pogostim obolenjem, kot je na primer kila, izpod nje pa se dobro skriva črevesni rak. Na žalost so nam nekatere dražje in bolj zahtevne preiskave včasih namenjene šele potem, ko so znaki raka že hudo očitni.

  Italijanski pregovor pravi: »Prav je zaupati, še bolje pa je ne povsem zaupati.« Le kdo se bo za vas bolj potrudil kot vi sami?

  Verjamem, da je tudi zdravniku težko zaupati zdravljencu, da si je prigaral raka, še posebno, če je zaznal, da ima pred seboj zelo občutljivo dušo, za katero bo seveda potrebno poiskati primernejše besede. Oba, zdravnik in človek – pacient, imata pojasnilno dolžnost in pravico obenem. V primeru, da smo pravočasni pri pojasnilu, še posebno, če ugotavljamo, da primer ni več v naši polnomočnosti, potem ne zadržujmo in ne omejujmo, temveč spodbujajmo k iskanju še kako potrebne učinkovite strategije vsestranske prenove. O tem, kolikšno možnost preživetja in kdaj bo nekomu ugasnilo življenje, nikakor ne more soditi, kaj šele odločati človeška majhnost.

  Upam, da smo prerasli prepričanja, da so za posledico, ki smo jo poimenovali tumor – rak odgovorni predvsem dedni zapis, virusi, prosti radikali, izpostavljanje raznoraznim sevanjem in da ne bomo tudi v prihodnosti želeli premoščati raka s cepivi, genskim inženiringom, čipi, celo s telesnimi organi ljudi – klonov. Za vse in ne le za nas navadne smrtnike pa tole priporočilo: »Če res ne zmoremo drugače, bomo šele potem, ko bomo zares zboleli, spoznali, da je življenje še vse kaj drugega kot le učenje, študij in delo, zato nikar ne dopustimo, da se bodo tega skozi naš primer učili le drugi.« Ali ne bi pričeli bolj ceniti zdravje in spoštovati življenje že danes, ko smo še dokaj zdravi!

  Sedaj smo razumeli, zakaj je priznana znanost–medicina najbolj zadovoljna, ko tumor ali rak izreže ali ga vsaj redno opazuje, obseva ali ubija, obdeluje s kemoterapevtiki in »zdravi« s hormoni. Če ji je uspelo v nekoč preveč živo cono naseliti čim več moči smrti, če se pravo in bujno eterskoživljenje tja ne bo vrnilo vsaj naslednjih sedem let, potem smo mnogo bolj varni, pa čeprav vzrokov nekontrolirane celične rasti nismo odpravili, in še manj, v omenjeno cono nismo vnesli harmonije.

  Na drugi strani pa mnogi goreči zagovorniki komplementarne medicine hočejo tumor ali bolj natančno,že kar pravi rak premagati popolnoma sami, brez operacije, brez pomoči zdravilca, zdravnika, temveč le s korenito odpravo vzrokov, mnogokrat tudi in le s postenjem,…

  In ponovno smo pri obeh skrajnostih, nevzajemnosti, nezaupanju in odrekanju vsakršne pomoči drugače mislečih. Cilj je resda eden, toda poti in resnic ozaveščanja je več, vsaj dve, če ne štiri. Kaj pravite na pregovor: »Bolje drži ga, kot lovi ga, ali, naj se reši, kdor se hoče in zna.« Nič ni stoodstotno, toda dvakrat ali dvojno, tudi komplementarno kotvzajemno in dopolnjujoče, je le bolje in bolj varno kot enkrat, enoplastno.

  Po morebitnem operativnem posegu vam bodo mnogi zdravilci, morda tudi zdravniki priporočali, da preizkusite katero izmed metod komplementarne medicine, kot so: akupunkturna masaža meridianov po Penzlu (APM), kranio sakralna terapija, nekaj mesecev pozneje pa morda tudi mobilizacijo notranjih telesnih organov. Povsem verjetno bo potrebno vzpostaviti energetski ali bolje eterski pretok skozi vse ali le nekatere akupunkturne meridiane, ki je bil vsaj delno, če ne povsem prekinjen zaradi novonastale brazgotine izpod kirurškega reza ali v njegovi bližini. Tudi ovojnice ali fascije mišic in telesnih organov bodo po operaciji poškodovane in skrčene, zakrčene, kar se bo kaj lahko odražalo tudi navzven v naši drži, premikanju.

  Veliko jih je bilo, ki jim le skozi enosmerno pot (uradna ali komplementarna medicina) ni uspelo premostiti raka. Včasih,še posebno v hudih zaskrbljujočih, strah vzbujajočih stanjih se bo modro posluževati tudi agresivnejših, čeprav le simptomatskih metod priznane znanosti. S pravim znanjem, poznavanjem in voljo se bomo pozneje ali celo vzporedno že zmogli razstrupiti in okrepiti, podpreti in obnoviti poškodovana ter oslabljena telesna tkiva, organe, pomiriti dušo in okrepiti duha. Verjamem, da se boste strinjali, da je dobro, če vsaj delno poznamo, kako se izvajalci, edukatorji obeh znanosti ali medicin gibljejo ali delujejo na vsaj štirih ravneh človeškega življenja. Tudi zato, da bomo nekoč, morda celo kot naturopatiali zdravilci postali podobno učinkoviti, kot je priznana medicina na fizični ravni bivanja, akupunkturolog ali bioenergetik na eterski dimenziji življenja, pravi jasnovidec na duševni ravni bivanja in resnični poznavalec človeka kot celote,morda že posvečenec na duhovni dimenziji življenja. Vsekakor vzajemno, dopolnjujoče skozi moči varovanja življenja in treh moralnih aspektov človeka: pravično, resnično in dobro.

  Ali ne bi bilo bolje, da bi si kdaj pa kdaj sami plačali pregled pri zdravniku ali posvet pri zdravilcu, morda tudi oddih v toplicah, na morju, kot da se hudujemo na prazne blagajne zdravstvenega zavarovanja, slabo gospodarjenje in dolge čakalne vrste? Oddih si tako in tako morate privoščiti, mar ne? Upam, da si ga lahko, v nasprotnem primeru se vam iskreno opravičujem. Bolje, da ne odpiramo drugih skušnjav današnje družbe, na primer porabe ali razporejanja denarnih sredstev državljanov kot sinov Matere Zemlje in Očeta Neba.

  Bi si zdaj že znali odgovoriti, zakaj je ravno danes rak kože, debelega črevesja, še posebno pa rak prostate in dojk na prvem mestu? Zakaj lahko tumor in rak izredno hitro rasteta v telesu mlade osebe in v ali neposredni bližini krvne ali limfne žile, žleze z notranjim ali zunanjim izločanjem? Zakaj je rak trebušne slinavke skorajda neozdravljiv, zakaj rak nikoli ne napade srca?

  Ali se metastaze resnično lahko pojavijo in razširijo v predele, kjer je imunski sitem dovolj prisoten? Ali ne bo ravno zaradi vsega povedanega mnogo bolj smiselno vzdrževati in/ali prinašati ravnovesje v nas kot celoto, kot pa loviti in se boriti proti mikroorganizmom, zasevkom? Vem, lahko je modrovati, toda vsaj poizkusimo lahko, in še škodilo nam ne bo.

  Harmoniziranje kot povrnitev zdravja

  Vsekakor je bolje preprečevati in sodelovati, kot pa zdraviti, ubijati in izgubljati, mar ne? Na tem področju imajo pomembno mesto organizacija Evropa donna, Zveza slovenskih društev za boj proti raku, Onkološki inštitut Ljubljana, Inštitut za varovanje zdravja in program Svit. Upam, da smo omenili vse, razen različnih smeri komplementarne medicine, ki pa imajo dovolj učinkovite prijeme vzdrževanja in prinašanja, ne le začasne harmonije v telesna tkiva in  organe, kar je pa že druga in mnogo bolj pomembna zgodba.

  Se še spomnite, kaj smo nekoč rekli glede jeter? Če so le-ta dobro organizirana, se bo rak v trebušno votlino izredno težko naselil. Zeliščarji, akupunkturologi,zdravniki homeopati ,… vam bodo glede poživljanja in obnavljanja jeter znali veliko povedati. Naj omenim vsaj dva: Victor Bott – Medicina antroposofica(Antropozofska medicina) in Walter Holtzapfel - Le connessionispirituali di fegato, polmone, rene, cuore (Duhovne povezave jeter, pljuč, ledvic, srca).

  Glede na to, da poznam nekaj zdravnikov homeopatov iz sosednje Italije, vam moram zaupati, kako se tumorja lotevajo oni. Nekateri prisegajo na bolj odločne tretmane, na primer s homeopatskim arzenom, drugi pa so mnenja, da je bolj pomembno odpravljati posledice ter preprečevati poslabšanje stanja in obenem podpreti delovanje organov čiščenja, izločanja, dreniranja, izničevanja tujkov in okrepiti imunski sistem v celotnem organizmu, še posebno pa v coni, kjer se je pojavil rak. V te in podobne namene predpisujejo uživanje aloje, in sicer aloe arborescens, kateri čisti pulpi so dodali nekaj medu in manjšo količino brandya, melatonina in mire. Še posebej pa prisegajo na kombiniranahomeopatska zdravila širšega spektra v obliki homeopatskih kapljic z imenom Belladonnahomacord, na ampule z imenom Mucosacompositum, Coenzimgermanium, poznan kot organski germanij 132, Galiumin Limphomyosot (Heel), Arnicacompositum in na belo omelo z oznako Viscumcompositum forte. Naročite in kupite jih lahko v vsaki lekarni brez recepta. Najprej pa se posvetujte z vašim zdravnikom homeopatom.

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20190503225420543

  No trackback comments for this entry.
  Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 8.del | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,80 seconds