NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 07-avg
 • Poletna vikend transformativna energijska delavnica Onkraj utvar

 • sobota 08-avg
 • Rudarski tek 2020

 • ponedeljek 10-avg
 • Poletni HITRI ZMENKI (30-45, 40-55 in 50-65 let)

 • torek 11-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • sreda 12-avg
 • POLETNI MATCH - iščemo ujemanja - Dogodki za Samske

 • petek 14-avg
 • Potepini

 • sobota 15-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 17-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 • petek 04-sep
 • Handicap turnirji - vsak petek v Biljardnici Kaval

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 3.del   
  petek, 31. maj 2019 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Nova germanska medicina

  Antropozofija nam omogoča pridobitev mnogoterih moči prepoznavanja in sprejemanja večplastnih vzrokov odmika od harmonije ter uresničitev procesov strategije prenove nas kot celote.

  Nova germanska medicina petih bioloških zakonov pa je bolj natančna glede tega, na katerih telesnih tkivih in na kakšen način ter v kakšnem časovnem obdobju se bodo zaradi določenega duševnega aktivnega konflikta izražale spremembe tkiv v dveh različnih in razločnih fazah, tako aktivnega konflikta, kot tudi razrešitve le tega.

  Vse ravnokar omenjeno se odvija, ali bolje, je pod nadzorom različnih možganskih relejev kot stikal, ki omogočajo, da se signal prenese v tkivo, ki ga določen rele nadzoruje. V možganski skorji so releji, ki nadzorujejo ektodermalna tkiva, možganska sredica vsebuje releje, ki nadzorujejo tkiva novega mezoderma, v malih možganih obstajajo releji, ki upravljajo tkiva antičnega mezoderma in v možganskem deblu delujejo releji, ki vodijo endodermalna tkiva. Izza relejev pa deluje naša notranja modrost, notranji zdravnik ali naš duh in njegova organizacija kot imunski sistem.

  Z namenom in v zaupanju, da bo branje lažje teklo, vas moram skorajda na samem začetku seznaniti še z nekaj pomembnimi dejstvi. V prvi fazi aktivnega soočanja z nekim konfliktom, ko na primer kot duša (svet uma, čustev in dejanj) doživljamo nepričakovan šok, ki je v našem primeru povezan s tkivi antičnega mezoderma (releji malih možgan) in tkivi endoderma, ki so pod nadzorom relejev možganskega debla, se bo v fazi aktivnega konflikta, če bo le ta trajal dlje časa, pojavil proces trenutnega povečanja dejavnosti v obliki funkcije in rasti celic (adenokarcinom). V naslednji fazi razrešitve konflikta z večjimi močmi duha v prevzgoji duše, ki se imenuje konfliktoliza, pa se bodo pojavili procesi zmanjšanja telesnih ali življenjskih funkcij zaradi kazeozne nekroze (bakterije in glivice razgrajujejo tkivo, ki je zraslo v prvi fazi dlje časa trajajočega konflikta ali duševne nesvobode (svet čustev, želja, simpatije, antipatije, poželenj, strasti, jeze, strahov, skrbi). Seznam tkiv, ki spadajo v endoderm in antični mezoderm, ki rastejo le v aktivni fazi konflikta ali v času nemoči nas kot duha v prevzgajanju določene duševne nesvobode ali stiske, bom kar prenesel iz knjige Bolezen je nekaj drugega, str.38:

  ENDODERM
  Submukozne sluznice ust, rektuma, nožnice in submukoza sečnega mehurja, gladke mišice, žlezni parenhim jeter, trebušna slinavka, adenohipofiza, solznice, obušesnice, žleze slinavke, ščitnica, itd., prostata, jajčnik (folikularni del) in modo (semenski del), sluznica cilindričnega epitelja želodčno-črevesnega (gastrointestinalnega) in pljučnega trakta, ledvične zbirne cevke.

  ANTIČNI MEZODERM
  Globlja plast povrhnjice ali globlji epitelj kože (derma), mlečne žleze, znojnice in lojnice, črevesne povrhnjice: trebušna mrena (peritonej), prsna mrena (pleura), osrčnik.

  Ne povsem nasprotno, pa vendar na telesnih tkivih, ki so pod nadzorom ektoderma (možganska skorja) in novejšega mezoderma (možganska sredica) se bodo v fazi aktivnega konflikta odvijali procesi ulceracij, postopnega upada funkcij, nekroze in mišične atrofije. V fazi razrešitve konflikta pa bomo priča procesom celične rasti ali bolje le množitve celic, ki nadomeščajo tiste celice, ki so se v aktivni fazi konflikta številčno redčile ali so nekrotizirale. Ravnokar omenjeno nikakor ne pomeni tumor ali rak kot nekontrolirana rast celic, temveč le popolnitev, zapolnitev poprejeulceriranega tkiva ali razjed iz predhodne faze konflikta.

  Zanimivo in obenem zaskrbljujoče predvsem zaradi same obravnave procesov rasti ali množenja celic, zaradi hipnoze, ki nas lahko dotolče ob prejeti preuranjeni in površni zastrašujoči diagnozi, prognozi, pomislekov namena in natančnosti glede izvajanja presejalnih testov,…

  Zaradi lažjega razumevanja moram našteti še telesna tkiva in organe, ki so pod okriljem moči ali zavesti, ki delujejo skozi ektoderm kot možgansko skorjo in novejši mezoderm ali možgansko sredico. Ponovno jih bom prepisal iz knjige z naslovom Bolezen je nekaj drugega, avtorjev Marca Pfistra in Simone Cella, Sanje 2017, str.38:

  EKTODERM
  Živčni sistem: motorika, čutno/senzibilno oživčevje, vid, sluh, voh itd.
  Zunanja luskasta povrhnjica ali zunanji ploščati epitelij in sluznice z občutljivostjo za zunanje dražljaje ali sluznice z zunanjo senzibilnostjo: grlo, bronhiji, mlečni vodi, ledvični meh, sečevod, mehur(sluznica), sečnica, maternični vrat, nožnica in danka.
  Sluznice luskaste povrhnjice ploščatega epitelija z občutljivostjo za notranje dražljaje ali sluznice ploščatega epitelija z notranjo  senzibilnostjo: ustna votlina, 2/3 zgornjega požiralnika, mala krivina želodca, dvanajstnik, žolčevodi in vodi trebušne slinavke, notranja plast žil, pokostnica.

  NOVEJŠI MEZODERM
  Vezivno tkivo in glialno tkivo, kosti, hrustanci, progaste mišice (trofika), kite, žile, limfni vodi in limfni gangliji. Parenhim ledvic (klobčič žil v ledvicah), modo in jajčnik (intersticijski del).

  Kot smo lahko ugotovili obstajata dva različna načina ali dve okoliščini celične rasti. Prva je povečana rast zaradi potrebe po povečanju funkcije (tkiva pod nadzorom možganskega debla – endoderm in malih možgan – antični mezoderm) v fazi doživljanja konfliktov zaradi duševnih stisk ali nenadnih dokaj močnih emocij.

  Na primer, mati doživlja stisko in skrb za svojega otroka, ki zaradi avtomobilske nesreče leži v bolnici v komi. Mati je nemočna, ne more jesti, spati, edino, kar trenutno lahko zanjo stori notranji zdravnik v obliki biologije ali tudi eterskega telesa je, da proizvaja še več hrane za svojega otroka. Začnejo ji rasti dodatne celice mlečnih žlez. V trenutku, ko bo mati obveščena, da se je otrok zbudil iz kome, bo vstopila v fazo razrešitve konflikta in TBC bakterije bodo pričele razgrajevati dodatne celice tkiva mlečnih žlez. V mnogih podobnih primerih ne govorimo o raku, temveč o nedolžni in nujni zaščiti ali potrebi po več hrane. Le v primeru, da bi neko čustvo ali/in konflikt kot na primer: grižljaj, napad, razvrednotenje, teritorij ali ločitev trajal daljše obdobje, bi lahko tako imenovani viseči konflikt omogočil nastanek malignega tumorja. In ponovno smo pri bistvu nas kot duhu in njegovi še kako pomembni življenjski filozofiji ter močeh prevzgoje duševnih nesvobod ali vzorcev, dvojnikov ega ali nižjega Jaza.

  SE NADALJUJE

  Franc Božjak

  Pojasnilo

  Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

  Opomba
  Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

  LITERATURA IN VIRI

  Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
  Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
  LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
  Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
  Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
  Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
  Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
  Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
  Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
  Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
  SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
  ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
  Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
  MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
  Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
  Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
  Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
  Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
  Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
  Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
  Lektoriranje: Rozalija Pečarič


  LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

  KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

  SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

  • Ustna votlina–zobje, ogledalo človeka kot celote
  • Rodila in spolovila kot instrument, ambient utelešanja in aktiviranja začetka spusta osebnosti
  • Skrivnosti dvanajstih svetih noči in prve novoletne minute
  • Žleze z notranjim in zunanjim izločanjem, 7 barv, čaker, ravni zavesti, notranjih gibanj, življenjskih procesov, stadijev življenja
  • Alergije in druga kožna neravnovesja
  • Rastlina–most med mikro in makrokozmosom
  • Kri kot organ in prenosnik eteričnih, duševnih in duhovnih moči, kvalitet in kreposti
  • Dednostni in duhovni tok
  • Resnično, dobro in pravično–trije moralni ideali človeštva
  • Marija – Zofija
  • Parusia–manifestacija Kristusa na ravni življenja
  • Nadangel Mihael kot obraz Kristusa-kako premagati »zmaja«
  • Skrivnost rojstva in skrivnost smrti
  • Delovanje Antikrista v današnjem času
  • Krščanski zakramenti v luči skrivnosti
  • Poglobljeno doživljanje Božiča
  • Hranjenje z močmi Svetlobe
  • Velika noč kot Posvečenstvo

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20190503222111970

  No trackback comments for this entry.
  Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 3.del | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,48 seconds