NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 12-avg
 • POLETNI MATCH - iščemo ujemanja - Dogodki za Samske

 • petek 14-avg
 • Potepini

 • sobota 15-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart

 • nedelja 16-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 17-avg
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • torek 18-avg
 • Torkove igrarije z Društvom šaleških likovnikov

 • petek 21-avg
 • Urbana umetnost ljubljanskih ulic

 • nedelja 23-avg
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • torek 25-avg
 • Torkove igrarije s Plesnim studiem N

 • četrtek 27-avg
 • Rekreatur- ekipno kolesarjenje po Sloveniji / 2020
 • Odvrzite očala in leče….Izboljšajte si vid po naravni poti - g. Leo Angart - delavnica za otroke

 • sobota 29-avg
 • 34. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

 • ponedeljek 31-avg
 • Leo Ivandič: Po poteh duhovne inteligence

 • torek 01-sep
 • Sončna delavnica

 • sreda 02-sep
 • Športno-zgodovinska Ljubljana z Esadom Babačićem

 • petek 04-sep
 • Handicap turnirji - vsak petek v Biljardnici Kaval

 • nedelja 06-sep
 • Javno vodstvo po razstavi Videnje 20/20: Skupnost

 • ponedeljek 07-sep
 • Poletni potapljaški tabor

 • sreda 09-sep
 • Dr. Tomaž Grušovnik: Etika živali

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Boginja v srcu   
  četrtek, 24. april 2008 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Anita Škof

  Boginja se razodeva znotraj tvojega srca. Tukaj in zdaj. Dotika se te skozi tišino in skozi izkušnjo, čedalje bolj intenzivno. Je tvoj najgloblji ženski princip, ki ti si, ne glede na to, v katerem telesu se nahajaš. A prišel je čas, da se tega začneš zavedati tudi skozi osebnost. Saj Boginja te znotraj nagovarja že dolgo.

  To je proces, ki časovno poteka linearno, sicer pa je to stanje zavesti, ki ga človeštvo počasi prevzema. Tako si moški in ženski princip zopet podajata roko znotraj posameznika in se tudi v snovnem svetu vladavina ognja umirja z vodo. Boginja zopet postaja sostvarnica sveta. Da se svet uravnoteži.

  Vladavina moškega principa

  Poglej svet okoli sebe s fizičnimi očmi. Vladavina razuma, tehnike, tehnologije, moškega principa v najbolj sprevrženi verziji. Tekmovalnost, uničevalnost, dominiranje, nasilje vseh vrst. Ogenj je moškim in tudi ženskam ušel izpod nadzora. Razobličenje moškega principa. Kje je v takšnem svetu sploh prostor za ženski princip, ki je že toliko tisočletij odrinjen od vloge tistega pola, ki vse drži v ravnotežju?

  Narava je v pomoč

  In poglej še z notranjimi očmi, z očmi duha. Narava ti pomaga, da bi tudi ti, tako kot ona, zmogel skozi milino, sprejemanje, čutenje, darovanje, bivanje samo samo biti to, kar od vedno si - del vsega. Še več - stvarnik in stvarnica vsega. Ko gledaš z duhovnimi očmi, vidiš, kako ti Boginja, mati Zemlja pomaga v tvojem ozaveščanju, da si tak kot ona. Ranljiv, a hkrati tako poln darov. Nebogljen, ko si prepuščen hladni vladavini razuma in uničevanju, a hkrati tako veličasten, ko lahko iz ljubezni do samega sebe in vsega, kar si ustvaril, tudi dvigneš svoj glas in s sebe streseš umazanijo tega, kar je skoval človeški ego.

  Ko se nesrečnih energij tudi v izkušnji in izbirah tvoje osebnosti nabere preveč, jih lahko otreseš s sebe kot odvečno navlako. Kot staro kožo, ki ti je premajhna in ti onemogoča biti, kar si v resnici. Kot narava sama lahko tudi ti takrat z vetrom, orkani, ognjenimi zublji, bruhanjem ognjenikov, poplavami in tresenjem tal zopet uravnavaš svoj svet, da bi ga spravil nazaj v ravnotežje.

  Pri ponovnem uravnotežanju tvojega notranjega sveta ti skozi vsa vesolja prihaja na pomoč ženski princip. Na tisoč in en način se pričenja tudi za tvoje zavedanje in zavedanje ljudi razodevati Boginja. Prihaja z vso svojo milino, nežnostjo, sprejemanjem, ljubeznijo, sočutjem in širino, ki nima meja. A hkrati mogočno in veličastno, saj se zaveda, da je prišel njen čas. Čas, ko bo svet zopet v ravnotežju. Čas, ki je stanje zavesti posameznika.

  Moč zavestne izbire

  Znotraj tebe sta moški in ženski princip, znotraj tebe Bog in Boginja. Ti sam si Bog-Boginja. A katere energije si izbiral za svoje delovanje, za bivanje tukaj in zdaj, v tem telesu, s to osebnostjo? Si tudi ti padel v privid, da je edini možni svet svet moškega principa, omejevanja, krčenja, hladnosti, sodbe, odločnosti, strogosti? Si ti, ne glede na to, ali bivaš v moškem ali ženskem telesu, na te energije pristal zato, ker so jih izbirali drugi, ali po lastni svobodni volji, da te zdaj dušijo in stiskajo za vrat? Tekmovalnost, uničevalnost, sprevrženost razuma, korupcija. Svet, v katerem štejeta surova moč in sila. Kjer šteje to, kdo je najglasnejši in se najbolj nasilno vsiljuje za vodenje vladavine razuma. Si to zavestno izbiral, da sedaj trpiš? Ne?

  Torej spremeni svoje izbire! V tebi je ta moč, z njo ustvarjaš! Si zavestno sodeloval v postavljanju takega sveta? Četudi nisi, njegove posledice doživljaš na lastni koži. Si zavestno pristal na to, da so ljubezen, milina, nežnost, sočutje, dobrota in sprejemanje energije, ki ne spadajo v ta svet? Seveda ne, ko pa je svet takšen, kot ga vidiš, iz ravnotežja.

  Boginja čaka, da jo začneš zavestno izbirati, da si skozi to odgovoren tvorec in stvarnik-stvarnica vsega. Kajti ne glede na to, ali so tvoje izbire zavestne ali nezavedne, posledice doživljaš tako in drugače. Torej začni zavestno in modro izbirati.

  Čas za Novo, za Boginjo

  Prišel je čas, da najprej zrušimo vladavino moškega principa in to se pravzaprav že kar nekaj časa dogaja, pa čeprav fizičnim očem še ni vidno. Da bi lahko na novih temeljih postavili nov svet, novo dobo, zlato dobo, ki pa se vedno začenja v posamezniku. Znotraj tebe. Ti ustvarjaš celoten svet, saj ga takega, kot ga izbiraš, tudi doživljaš. In če si pristal na vladavino moškega principa, lahko zdaj zavestno izbereš, da ne želiš več doživljati sveta takega, kot je. In, da ga spremeniš. Tako, da spremeniš sebe.

  Da se najprej zaveš, kje vse in na kakšne načine si se odrekel samemu sebi, lastni notranji polovici, ki te je držala v ravnotežju. Svojemu ženskemu principu, Boginji znotraj, ki je mnoga tisočletja vdano čakala, da se ogenj, moški princip izrazi v skrajnosti, v najbolj sprevrženi različici. Mnogokrat namreč šele takrat, ko te zaboli skozi samo izkušnjo, lahko prepoznaš, kaj se v resnici dogaja. Da to nisi ti, da so to samo energije, ki vladajo svetu. A tudi zato, ker jih ti izbiraš in pristajaš nanje.

  Svet v ravnotežju

  Dovolj je bilo tega. Kajti tako ti nisi bil cel in celosten, tako si bil iz ravnotežja. Čas je, da sprejmeš Boginjo v sebi in ji na stežaj odpreš vrata svojega srca in osebnosti. In tako začneš spreminjati svet. Najprej svoj notranji svet. Ko spremeniš sebe, se spremeni svet, kajti spremeni se tvoja reakcija na svet. Ko boš postal zopet odgovoren sostvarnik-sostvarnica sveta, ga boš na novo ustvarjal tako, da bo v ravnotežju.

  Da bosta moški in ženski princip zopet enakovredno izražena v svetu, ki ga želiš doživljati. Da bo svet zopet eno, ne dvoje. Da bo Boginja zopet živela skozi človeška srca. Da bosta Bog-Boginja zopet uravnoteženo živela skozi posameznika in se odražala tudi v snovnem svetu. Da bo svet zopet prijazno in prečudovito mesto, kjer bodo tudi ljubezen, milina, nežnost, sprejemanje, širjenje, sočutje in dobrota zaželjene in cenjene vrednote. Ko ne bo nikogar več ne sram ne strah jih izbirati, da ne bi bil ožigosan za mevžo, copato, homoseksualca, naivneža ali katerokoli nalepko že lahko izberemo …

  Da se bomo zopet zavestno poistovetili z Boginjo, jo začutili v srcih in sprejeli vse blagoslove, ki jih prinaša na pragu nove, zlate dobe. Da bomo tako zopet mi sami. Da bomo začutili moč, odločnost in silo, s katero lahko svetu vladamo skozi ljubezen, milino, nežnost in sočutje. Da se bomo zavedali, da samo eno brez drugega ne more biti. Da tako polovica manjka. In če polovica manjka, je svet iz ravnotežja.

  Živimo v času, ko se tega zavedamo. Ko se čedalje več posameznikov s svetom, kakršen je, ko mu še vlada moški princip, sooča na nov način. Z dobroto, razumevanjem, širino, sočutjem. Z močjo ženskega principa.

  Pokojni predsednik Drnovšek - Človek

  Tako, kot nam je to pokazal tudi pokojni predsednik države Janez Drnovšek. Ko je zmogel na najbolj prestižnem, močnem in mogočnem položaju, ki ga lahko uteleša moški princip, znotraj sebe in nato v delovanju navzven delovati tudi skozi ženski princip. Ko je tako z lastnim zgledom pokazal, da se oba principa ne izključujeta. Da zato nisi nič manj mogočen in močan, če si tudi ljubeč, nežen, pozoren, dobrosrčen, kot če si samo odločen, hladen in trd.

  Tako nam je vsem pokazal, kaj pomeni biti - Človek. Ne moški in ne ženska, ne eno ali drugo, ne Adam ali Eva, Bog ali Boginja, temveč oba hkrati. Šele v njuni sintezi je sinergijska moč, ki presega moči vsakega posebej. Eno, ne dva.

  Ženski in moški princip z roko v roki

  Šele združena sta moški in ženski princip resnično zmagovita kombinacija. Sta zopet eno, smo tako zopet eno mi sami. Ko znotraj sebe prepoznamo, sprejmemo in skozi vse svoje misli, besede in dejanja zaživimo oba principa, ju prelijemo v snovni svet iz lastnega srca, duše in duha. Iz prostranstev, kjer smo neomejeni.

  In tako lahko lastno neomejenost izkušamo tudi v zemeljski izkušnji. Ko se ne omejujemo z ničemer. Ko ne pristajamo več na vladavino ognja, moškega principa, temveč z enako mogočnostjo in veličastnostjo znotraj prepoznamo tudi ženski princip. In ko združimo oba, smo zopet celi. To je samouresničenje posameznika za zlato dobo.

  Ko nas bo to zavedanje zmoglo zavestno in odgovorno izbrati dovolj ljudi, bo svet zopet v ravnotežju. Bo kraj, kjer nam bo veličastno živeti, saj uravnoteženega smo si za izkušnjo zamislili na samem začetku vseh začetkov. Raj na Zemlji. Zlato dobo za vse ljudi. Torej je čas, da jo tudi uresničimo.

  ***

  Članek je bil objavljen v zadnji, 80. številki revije Karma plus.

  Anita Škof

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Anita Škof
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Boginja v srcu | 1 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Boginja v srcu

  Prispeval/a: titanic dne četrtek, 24. april 2008 @ 11:20 CEST
  To je ta harmonija v sebi, ki jo človek začuti, ko se moški in ženski princip uravnovesita. Moški razum, tekmovalnost, uloviti in ženska milina, sprejemanje, darovanje. Če pomislimo in na ta način rečemo, vidimo v svetu danes veliko žensk, ki jim prevladuje moški princip in veliko moških s prevladujočimi ženskimi značilnostmi. Ravno zato, ne glede ali smo rojeni v ženskem ali moškem telesu, je potrebno za začutenje božanskosti ustvariti harmonijo in ravnovesje obeh principov v sebi. Zaradi vzgoje, socializacije in vplivov okolja, pa smo zato danes taki, kot smo: vsak popačen del enega in drugega principa in le sami smo odgovorni, da uravnamo v sebi kar je potrebno in dosežemo ravnovesje. To je tudi namen bivanja, življenja, življenj.

  Razne odvisnosti od odnosa, katere danes zelo radi poudarjamo in imajo strokovnjaki, terapevti dober zaslužek (kar je tudi prav) je ravno to: ko imamo enega principa v sebi, ene energije, moške ali ženske preveč, jo iščemo v partnerju, si izbiramo take partnerje, ki imajo tega, kar imamo mi premalo, oni preveč. Tako nastane odvisnost, bergla, na katero se opiramo in jo imamo za rešitev, celo za ljubezen. Čutimo ljubezen, ko dobimo »od zunaj« ta drugi del (del sebe), del energije, ki bi jo sicer morali ustvariti v sebi, da bi bili v harmoniji.

  Prav zato je toliko nesrečnih ljubezni, ker se ljubezen na ta način išče v drugemu in ko nam »drugi« zapre pipco, ko nam ne izkazuje ljubezni dovolj oziroma na točno določen način, ko mislimo , da je potrebno za nas, se počutimo opeharjeni, kot bi vzel del nas.

  Tak je pogled velikega dela populacije, seveda o tem se »naglas« ne govori, a če smo odkriti, se to čuti, potem se maščujemo in smo žrtve, spet nesrečni in iščemo krivca izven sebe. Ostajamo pa vedno žrtev samih sebe, svojega nezavedanja, bežanja pred resnico, skrivanja svojih »napak«, namesto, da bi se z njimi soočili in jih presegli. Zgubljamo celo življenje, več življenj in se ne naučimo, ne spregledamo, da smo sami tisti, ki si krojimo ljubezen in živimo ljubezen.

  Zelo lepo napisano v članku, da bomo spet eno, da bo svet eno, ko bo posameznik spoznal harmonijo v sebi, kar je morda duhovni princip enakovrednosti med spoloma in še mnogih drugih razlaganj: kakor zgoraj, tako spodaj…

  Hvala za čudovit članek, mi je polepšal dan.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2020 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 1,39 seconds