NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 26-apr
 • VegaFriday v Mariboru

 • sobota 27-apr
 • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

 • torek 30-apr
 • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

 • sreda 01-maj
 • Med naravo in kulturo

 • petek 03-maj
 • Človek in čas

 • nedelja 05-maj
 • Razstava Interspace

 • sreda 08-maj
 • Razširjeni vid

 • nedelja 12-maj
 • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

 • torek 14-maj
 • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

 • sreda 15-maj
 • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

 • četrtek 23-maj
 • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Obiski iz vesolja   
  ponedeljek, 2. oktober 2006 @ 05:02 CEST
  Uporabnik: Pozitivke

  Piše: Vladimir Kaiser

  V začetku je Bog ustvaril nebo in zemljo...
  Bog je rekel:"Bodi oblok sredi voda in naj loči vode od voda!" ... Bog je imenoval oblok nebo.
  Bog je rekel: "Naj bodo luči na nebesnem obloku, da bodo ločile dan od noči ..."
  Bog je rekel: "Zemlja naj rodi živa bitja po njih vrstah, ..."
  Bog je rekel: "Naredimo človeka po svoji podobi, ..."
  Tako sta bila dovršena nebo in zemlja in vsa njuna vojska.
  (1 Mz 1, 1 - 31; 1 Mz 2, 1)

  Zemlja je bila središče vesolja. Nad zemljo se je razprostiral nebesni svod čez katerega je podnevi potovalo sonce, ponoči pa mesec, planeti in zvezde.

  Nekje v sferah za žive nedosegljivih so bila še nebesa, pekel in vice, kjer so duše pokojnikov prejemale plačilo za svoje tozemeljsko početje. Če k temu priključimo še stvarnika na nebeškem tronu, angelske zbore in demonske horde s samim bognasvari na čelu smo na kratko opisali vso stvarstvo. V takšnem zaprtem geocentričnem modelu vesolja seveda ni bilo prostora za civilizacije iz tujih ozvezdij, intergalaktična potovanja in bližnja srečanja tretje vrste. Svet je bil enostavno urejen in ljudje se niso mučili z vprašanji: "Ali obstajajo v vesolju še druga misleča bitja? Ali so nam podobna in ali so njihovi nameni miroljubni?"

  Potem se je začela renesansa z misleci kot so N. Koprenik, G. Galilei, G. Bruno in še drugi, ki so cel vesoljni red postavili na glavo. Ne samo, da se naenkrat sonce ni več vrtelo okoli zemlje, ampak so vlogi zamenjali. Tudi zvezde so se iz negibnih točk na eni od nebesnih sfer spremenile v oddaljena sonca podobna našemu okoli katerih so so vrteli planeti naseljeni z mislečimi bitji kot smo sami. In naenkrat so vprašanja o obstoju nezemeljskega življenja postala aktualna.

  Ali so nezemljani prišli z renesanso?

  Tudi Svetem pismu najdemo dele, ki nam dajo misliti o tem, da smo bili deležni obiskov iz vesolja že v časih ko o Koperniku in njegovih sodobnikih še ni bilo ne duha ne sluha. Dobro je poznana zgodba o preroku Eliji in njegovem vnebovzetju, ko so ga v viharju ognjeni voz in konji ponesli proti nebu (2 Kr 2, 11).
  Še posebej zanimiva pa je ognjena vizija preroka Ezekiela: "... vihar z velikim oblakom, polnim plapolajočega ognja... V njegovi notranjosti so bile postave, podobne štirim živim bitjem, ... Njih noge so bile ravne ... lesketale so se kakor likan bron... Ko sem bitja ogledoval sem videl kolo na zemlji poleg njih ... Ko so bitja hodila, so se vrtela kolesa z njimi; ko so stala so stala tudi ta; ko so se dvignila nad zemljo, so se dvignila tudi kolesa .".Ezk 1, 4 - 28)

  Seveda pa lahko najdemo tudi bolj prepričljive vire o obiskih nezemljanov, kot so simbolični biblijski zapisi. Tako bi pri poletu z letalom ali balonom nad perujsko puščavo Nazca uzrli v suha kamnita tla vdolbene podobe opice, ribe, pajka, ptice, prav tako pa še veliko drugih risb in geometrijskih likov (več kot 300), ki so jih pred več kot 2000 leti tamkajšnji prebivalci narisali na tla. Zanimivo je predvsem to, da so vse risbe vidne samo in zraka in jih njihovi stvarniki s tal sploh niso mogli videti. Okoli 50 risb živali in rastlin pa predstavlja le

  majhen del vseh talnih risb. Največ je ravnih črt, ki se križajo ali tečejo popolnoma vzporedno kilometre dolgo, nekatere tudi več kot 65 km.
  Prav zato tudi nekateri raziskovalci med njimi tudi Erich von Daniken trdijo, da so risbe v nazcini puščavi služile prišlekom iz vesolja za orientacijo, ko so se spuščali iz vesoljskih prostranstev na naš planet.

  Da je Južna Amerika kdaj že morda gostila nezemljane, nam da misliti tudi zlat model iz antične zbirke republike Kolumbije, ki so ga dolgo imeli za ptico, molja ali letečo ribo. Predmet so našli skupaj z drugimi najmanj 1800 let starimi predmeti v nekem predkolumbovskem grobu. Šele z razvojem sodobnih reaktivnih letal je postalo jasno, da gre verjetno za model zračnega plovila, saj je neverjetno podoben sodobnim reaktivnim vojaškim lovskim letalom z deltastimi krili.

  Ker južnoameriški indijanci iz predkolumbovskih časov še seveda niso poznali današnje letalske tehnologije se zdi razlaga, da so domačini kopirali zračno plovilo nezemeljske tehnologije prav verjetna. Zanimivo je tudi to, da so pozneje našli v grobovih Kolumbije še druge podobne primerke, nekatere celo z dvema vrstama kril.

  Do nenavadnih arheoloških odkritj, ki kažejo na možnost obiskov iz vesolja, so prišli tudi drugod po svetu. Abydosov tempelj v Egiptu je na nenaveden način sam razkril eno od svojih skrivnosti. Tempelj je bil namreč dolgo pod vodo in, ko so vode čez čas odtekle, je to povzročilo, da je del omehčanega ometa odpadel. Pri tem so prišli na plan do tedaj skriti hieroglifi. Del na novo razkritih hieroglifov prikazuje podobe, ki so še najbolj podobne današnjemu helikopterju, podmornici in nekakšnemu zračnemu plovilu - letečemu krožniku. Podobno, kot zlat kolumbijski model letala tudi skrivnostni egiptovski hieroglifi 'ne sodijo' v čas v katerem so nastali.

  Visoko v planinah BayanKara-Ula na meji med Kitajsko in Tibetom je skupina arheologov odkrila v votlinah grobove z okostji nenavadne rase 'ljudi'. Trupi so bili zelo drobni, medtem ko so bile glave prekomerno velike.

  Ob izkopavanju enega od okostnjakov so našli veliko okroglo kamnito ploščo z luknjo v sredini in spiralno vdolbino, ki je bila speljana proti robu. Podrobnejši pregled je pokazal, da gre za spiralno linijo iz drobnih gosto napisanih znakov. Takrat v letu 1938 nihče ni uspel razvozlati pomena sporočila na tej kamenodobni gramofonski plošči. Kasneje so v votlinah odkrili še nadaljnjih 716 kamnitih diskov z zapisi.

  Šele 1963 leta je profesor Dr. Tsum Um Nui dešifriral zapise. Dovoljenje za objavo je dobil čez dve leti. Neverjetna zgodba z diskov govori o vesoljski sondi nezemeljskih bitij, ki so se pred 12.000 leti spustila na Zemljo. Miroljubni nameni 'prišlekov' niso bili razumljeni s strani tamkajšnjega plemena Ham, ki je mnoge nezemljane brutalno pokončalo.
  Del zapisov pravi: "Dropasi so se spustili iz oblakov v zračnem plovilu. Naši možje žene in otroci so se skrili deset krat pred zoro. Ko so končno doumeli znakovno govorico prišlekov, so dojeli, da so njihovi nameni miroljubni."

  Nadalje govorijo zapisi o obžalovanju plemena Han, da ne morejo popraviti plovila prišlekom za povratek na domači planet.
  Kemijska analiza diskov je presenetljivo pokazala visoko vsebnost kobalta in drugih kovin. Ko so diske zavrteli s pomočjo naprave so začeli oddajati nenavadno vibracijo oziroma ritem, kot bi skoznje tekel električni tok.

  V letih po najdbi so znanstveniki prišli tudi do informacij o domačinih iz okolice planin BayanKara-Ula (pleme Ham!). Tako lokalna legenda govori o prišlekih iz vesolja pred davnimi časi, ki so imeli izbočene glave in drobcena telesa ter so bili tako grdi, da so jih domačini pobili.

  V letu 2002 je bila preko medijev posredovana iz Kitajske še ena fascinanatna novica o najdbi nezemeljskih relikvij. Kitajski znanstveniki so na skrajnem zahodu države v provinci Qinghai začeli z raziskavo nenavadne piramide, ki je bila po lokalni legendi izstrelišče vesoljskih plovil nezemljanov. Zgradba visoka 50 - 60 m je nameščena na vrhu gore Baigong. Na površini ima tri trikotne odprtine, ki vodijo v notranjost, kjer so nameščene železne rdeče obarvane cevi speljane v notranjost gore in povezane z bližnjim slanim jezerom. Zarjaveli železni ostanki, cevi in nenavadno oblikovani kamni so bili razmetani v okolici.

  Znanstvenik iz bližnjega observatorija, pravi, da je nezemeljsko poreklo piramide smiselna teorija. Sami pa lahko sklepamo, da bi to resnično znali biti ostanki izstrelišča ?raket? nezemljanov, ki je bilo opremljeno s hladilnim sistemom na jezersko vodo. V oči bode tudi dejstvo, da je tehnologija izdelave železnih cevi sorazmerno nova.
  Pri iskanju odgovora na vprašanje ali smo že bili deležni obiskov iz vesolja bi bilo odločilno, če bi se arheološkim najdbam dala natančno določiti starost, hkrati pa bi njihova struktura kazala nedvoumno 'časovno anomalijo'. In prav takšno je odkritje iz ruskega gorovja Ural.

  V letih 1991 - 1993 so iskalci zlata na majhni uralski reki Narada na vzhodu Uralskega gorovja našli majhne nenavadne večinoma spiralne predmete. Njihova velikost variira od maksimalno 3 cm do neverjetnih 0,003 mm. Do danes so na tisoče podobnih predmetov našli še v bližini rek Kozhim, Balbanyu, Vtvisty in Lapkhevozh večinoma na globini od 3 do 12 metrov, kar kaže, da je starost teh predmetov od 20.000 do 318.000 let.
  Kemijska analiza predmetov je pokazala, da so večji predmeti iz bakra manjši pa iz volframa (Tt = 3410 °C) ali molibdena (Tt = 2650 °C). Zaradi visokih tališč je obdelovanje volframa in molibdena precej zahtevno, še posebej pa obdelava volframa, ki poteka po posebnih postopkih praškovne metalurgije. Morda je zanimivo, da so molibden odkrili šele leta 1782 volfram pa 1783.
  Iz navedenega je vsekakor razvidno, da gre za produkte visoko razvite tehnologije, katere obstoj je nemogoče pojasniti na konvencionalen način, glede na dokazano starost najedenih predmetov. Zato se zdi razlaga o nezemeljskem izvoru predmetov precej verjetna.

  Sirij (tudi Alpha Canis Majoris ali Pasja zvezda) je najsvetlejša zvezda na nebu. Je dvojna zvezda oddaljena od sonca 8,6 svetlobnih let, kar pomeni, da je ena od najbližjih zvezd. Dejstvo, da je dvojna zvezda je prvič objavil nemški astronom F. W. Bessel leta 1844. Majhno dvojčico (Sirij B) velikega Sirija A pa so prvič videli v letu 1862. Sirij B je tudi prva zvezda beli pritlikavec, ki so jo odkrili. Beli pritlikavci so posebne zvezde, ki predstavljajo konec evolucije zvezd z majhno in srednje veliko maso. Imajo zelo šibko svetilnost in se jih vidi samo z velikimi teleskopi. Zaradi mase primerljive s sončevo in velikosti podobni zemljini, ima snov belih pritlikavcev zelo veliko gostoto (? 65 t/dm3). Imenujemo jo izrojeni plin. Izrojeni plin volumna škatlice vžigalic bi na Zemlji tehtal več kot eno tono.

  Dogoni so etnična skupina iz centralnega platoja afriške države Mali. Imajo poseben religiozno - duhovni sistem, ki temelji na prepričanju, da so jih pred približno 3000 leti obiskala bitja dvoživke iz osončja zvezde Sirij. Francoska antropologa Marcel Giraule in Germaine Dietrerlen sta prišla pri preučevanju plemena Dogon do fascinantnega odkritja, da poznajo člani plemena nekatera astronomska dejstva do katerih se je zahodna znanost dokopala šele v zadnjem času z razvojem sodobne astronomije ter velikih teleskopov.
  Dogoni mislijo, da je najvažnejša zvezda na nebu Sirij B, čeprav ga ne vidijo in priznavajo, da je nevidna. Imenujejo ga po tolo (po - drobno žitno zrno, tolo - zvezda). Vedo, da Sirij B kroži okoli Sirija A po elipsi z obhodno dobo 50 let in da je Sirij A v enem od gorišč elipse (Keplerovi zakoni).

  O lastnostih snovi belih pritlikavcev - izrojenega plina pa pravijo: "Po tolo je najmanjša stvar, ki obstaja. Je najtežja zvezda in je iz kovine sagal, ki je malo svetlejši od železa in tako težek, da ga ne morejo dvigniti vsi ljudje skupaj."

  Poznajo pa še nekatera druga astronomska dejstva, do katerih se je brez teleskopa nemogoče dokopati, med drugim štiri glavne Jupitrove lune in Saturnov obroč.
  Po dogonskem izročilu jim je to znanje prineslo bitje dvoživka Nommo iz osončja Sirija, ko se je spustilo na Zemljo v vesoljskem plovilu. Spust plovila Dogoni opisujejo: "Barka se je spustila na suha tla in z viharjem dvignila ogromno prahu. Od močnega trka so postala tla nabrazdana. Nommo je bil 'rdeč kot ogenj', ko pa je pristal je postal bel."
  Učitelj iz vesolja Nommo se je vrnil domov, ko je ljudem dal kulturo.

  Sodobna pričanja o obiskih iz vesolja

  Eden od najbolj poznanih sodobnih fenomenov povezanih z obiski iz vesolja so neznani leteči predmeti - NLP-ji ali 'leteči krožniki', ki so postali predmet širšega zanimanja javnosti z razvojem aeronavtike in astronavtike po II. svetovni vojni.

  Fenomen je pritegnil tudi pozornost oblasti in tako so v letu 1948 so zračne sile vojske ZDA začele s projektom Modra knjiga, ki bi naj odgovoril na vprašanje nenavadnih radarskih odsevov in srečanj pilotov z NLP-ji. Skupina znanstvenikov (inženirji, meteorologi, fiziki in astronomi) je prišla do spoznanja, da lahko 90 % vseh NLP razložimo na običajen način: planeti, meteorji, oblaki, letala, ptice, baloni in drugo. Majhen delež najbolj zanesljivih NLP poročil pa kaže nedvoumno prisotnost zunajzemeljskih bitij na našem planetu. Senzacionalni zaključek raziskave je povzročil močno nasprotovanje drugih znanstvenikov. Zato so kasneje hipotezo o zunajzemeljskih bitjih zavrgli, projekt Modra knjiga pa leta 1969 zaključili.

  Kljub temu pa fenomen NLP-jev ni pozabljen. Nenehno prihajajo poročila o videnih NLP-jih ali celo srečanji z nezemeljskimi bitji (bližnja srečanja tretje vrste) iz različnih koncev sveta.
  Eden od najbolj znamenitih je primer Roswell, ko naj bi prišlo leta 1947 v bližini kraja Roswell v Novi Mehiki, ZDA, do nesreče NLP-ja, pri čemer so našli njegove ostanke in še žive nezemljane. Vojska je področje nesreče zavarovala in kasneje izjavila, da je šlo za padec meteorološkega balona.

  Kljub nekaterim precej verodostojnim poročilom o NLP-jih, pa je verjetno tudi veliko potegavščin, ponarejenih slik, filmov in drugih spornih dokazov, ki vnašajo veliko megle v poskuse pojasnitve fenomena NLP.

  Poleg NLP-jev v zadnjih letih v povezavi z nezemljani buri duhove še pojav agriglifov ali žitnih likov. Gre za poležano žito na poljih, ki tvori lepe geometrijske oblike. V začetku smo bili priča enostavnim krogom premera le nekaj metrov, zato so nekateri poskušali pojasniti agriglife z nekakšnimi vrtinčastimi vetrovi. V zadnjih letih pa postajajo agriglifi vse lepši in kompleksnejši. Tako nekateri merijo v premeru tudi po več sto metrov in razlaga z vetrom ne zdrži več. Za avtentične agriglife je poleg kompleksnosti značilno tudi to, da je žito le poležano ne pa poškodovano in raste ter zori še naprej. Obstajajo pa tudi ponaredki, ki jih formirajo ljudje s teptanjem žita. Stebla so zlomljena in žito se čez čas posuši. Oblike ponaredkov so ponavadi preproste. Agriglifi nastajajo ponoči, tako da njihovega izvora v resnici ne poznamo. Jasno je samo, da še nobenemu ni uspelo pojasniti nastanka agriglifov na konvencionalen način. Še najbolj prepričljiva se zdi razlaga, da gre za delo nezemljanov, ki s pomočjo NLP-jev in napredne tehnologije ustvarjajo agriglife. NLP-je so namreč večkrat videli v bližini krajev, kjer so nato našli nov agriglif.

  Kako zadevo pojasnjuje ezoterika

  O življenju je poznanega veliko. Preučevana je anatomija, fiziologija, biokemija, molekularna biologija več kot milijon različnih živalskih in rastlinskih vrst. Vendar, ko se sprašujemo o obstoju življenja v vesolju si moramo najprej razčistiti vprašanje, kaj je življenje. Kljub velikemu znanju o živih bitjih, pa generalnega odgovora na osnovno vprašanje še ni. Ne obstaja namreč splošno sprejeta definicija pojma življenje. Ne glede na to ali življenje definiramo na fizioloških, genetskih, metabolnih, termodinamskih ali kakšnih drugih znanstvenih temeljih vedno naletimo na pomanjkljivosti definicije. Ezoterika definira življenje na osnovi duha - zavesti, ki se izraža skozi materialno obliko - telo. Oblika - telo pa ni omejena le na gosto fizično materijo, ampak je lahko zgrajena tudi iz finejših materialnih stanj, ki jih ezoterika opisuje kot etersko, astralno in druga. Na ta način se ezoterijski pogled izogne osnovnim zahtevam potrebnim za nastanek življenja, kot jih definira znanost in so povezani predvsem s pogoji v katerih tečejo kemijske reakcije in prenos snovi. Ti pogoji so predvsem: temperatura planeta, atmosfera, agregatna stanja materije (tekočine ali gosti plini) in drugo.

  Na tej osnovi ezoterika uči, da v našem sončnem sistemu ni živ le naš planet - Zemlja, temveč da so naseljeni tudi ostali planeti našega osončja, pri čemer se zavest na ostalih planetih izraža skozi oblike - telesa iz eterske materije, ki fizičnim očem ni vidna. V tem tiči razlog, da izgledajo ostali planeti našega osončja kljub svoji živosti pusto in nenaseljeno. Večina NLP-jev, ki jih videvamo na nebu, naj bi prihajala s sosednih planetov našega osončja še posebej pa iz bližnjega Marsa in Venere. Redkeje nas obiščejo tudi bitja iz drugih osončij.

  Sicer pa po ezoteriki vesolje kar kipi od življenja, ki se izraža na različne načine človeškemu umu dostikrat težko doumljive.

  Vir: www.cdk.si/du

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.cdk.si/du
 • Več od avtorja Pozitivke
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/20060923225912666

  No trackback comments for this entry.
  Obiski iz vesolja | 26 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne ponedeljek, 2. oktober 2006 @ 18:29 CEST
  BELI PRITLIKAVCI, PODOBNI KRVAVICAM SO OBISKALI PLANET ZEMLJO IN SE INFILTRIRALI V RAČUNALNIKE

  Zelo zanimiv članek, vendar bitja z drugega planeta so nas danes obiskala. Sirij B je res prva zvezda beli pritlikavec, ki so jo odkrili, a na njej bivajo zelo hudobni ljudje. Na tej zvezdi Sirij bivajo beli pritlikavci, ki predstavljajo konec evolucije živih bitij na majni masi zvezd, ki se bo vsaki čas razletela in se zdrobila v prah in pepel.

  Ti pritlikavci imajo zelo šibko svetilnost in se jih vidi samo z velikimi teleskopi in na računalniških ekranih. Te dni so se inflitrirali v računalnike po vsej Sloveniji. Zaradi mase primerljive s sončevimi pegami in velikosti podobni zemljinem gomolju krompirja, ima tkivo belih pritlikavcev zelo sluzasto gostoto, ki tvori njihovo telo. Možganov imajo komaj za 1 cm 3. Imenujemo jo izrojeni plin v kašastem sluzastem stanju. Na zunaj so podobni krvavicam. Organizirali so se v neko društvo za vzpostavljanje nereda na zemlji. Zaratustra je na treh temeljnih kamnih gradil nov svet onstran dobrega in zla, vendar se tedaj še ni zavedal, da spopad med dobrim in zlim še ni končan v prid dobremu, saj ni mogel predvideti, da človek še ni odrešen živali in se je podal na drugi planet v takšnem pomanjkljivem stanju ter kroži po vesolju kot tragiški junak atiške tragedije in krog nesreče je sklenjen.

  Moja jeza je izven območja belih pritlikavcev, ker sem danes zažgala v vseh štirih kotih svoje hiše dišeče sveče, da se njihov hudobni duh razkadi. Priklenjena sem nase, na svoje razmišljanje o revščini teh prilikavcev in njihovem duševnem dračju.

  To so mali negativci, ki pošiljajo ljudem strah v kosti, da se jim bo zgodila nesreča in poplesavajo svoj roj komarjev nad mlakužo gnilobe in razpadajočih trupel. Te dni imajo nevihto v krvi in polna usta strupa, saj so se izmislili celo strupene čebele na Primorskem, ki ljudi morijo. Danes so se zmislili spet novo pogruntavščino kako ustrahovati ljudi, da jim bodo svojci pomrli, če tega in tega po njihovem diktatu ne naredijo. Jaz pravim, da so hujši kot debele muhe na mesarjevem dvorišču. Vso jezo kipijo pod ženskimi arhitekturami in začela sem res verjeti, da hudiči iz grozljivk tudi zares obstajajo. Požirajo tudi drug drugega z odprtim gobcem, uročeni z vsemi mogočimi demonskimi silami. Preseči ali prelisičiti hudiča pa skoraj ni mogoče.

  Pa poglejte kaj so beli pritlikavci, na zunaj podobni krvavicam, naredili in kako so pomazali ekrane. Poslali so emaile z naslednjo vsebino:

  Argentinski predsednik, je ta mail zbrisal in čez 8 dni mu je umrl sin. Nek moški, ki je prejel ta mail, je sliko poslaal prijateljem in zadel na loteriji. Alberto Martinez je naročil tajnici, naj kopira to sliko in jo pošlje dalje. Ker je pozabila na kopije, je čez nekaj časa izgubila službo, on pa je ostal brez družine. To pismo je čudežno. Ne pozabi ga poslati dalje vsaj 20 osebam v roku 13 dni in doživel boš presenečenje.

  Na elektronsko pošto so se prejemniki različno odvzali, n. pr.:
  -----------------------------------------------------------------------
  Tatjana, tudi jaz sem dobila sliko kao matere božje in zraven grozilno sporočilo, da če ne bom poslala sporočila dalje vsaj 20 osebam, da se mi bo zgodilo nekaj groznega... in drug bla bla.

  Jasno, da sporočila nisem nikomur poslala naprej, ker se mi zdi brezčutno in skrajno nesramno pošiljati svojim prijateljem takšna sporočila, ki jih spravljajo v stres in strah. Svojim prijateljem vendar ne moreš delati takšnih stvari! A da ne boš mislila - to sporočilo sem potem dobila še od Igorja, se pravi kar dvakrat.

  Kateremu perverznemu umu koristi spravljanje ljudi v smrtni strah, da so ti potem primorani pošiljati te slaboumnosti dalje svojim prijateljem in še njih spravljati v smrtni strah - ne razumem. A svojih prijateljev jaz v smrtni strah oziroma v stres ne bom spravljala. Ali je to izraz ljubezni do sočloveka?

  Priporočim se svojemu angelu varuhu in živim dalje, srečna v zavesti, da nobenemu od svojih prijateljev nisem škodovala! Če mi je pa že namenjeno umreti, naj bo pa to z zavestjo, da sem storila dobro za svoje prijatelje, kot sem le mogla.

  Naj Igor na Pozitivkah objavi kaj v tem smislu, se pravi o pošiljanju grozilnih mejlov po elektronski pošti, ki sejejo med ljudi samo nemir in strah, produktivnega pa prav nič!

  Pa saj to ni res, kaj vse se dogaja po tem svetu!¨

  Lep dan ti želim, Tatjana

  Podpis
  -----------------------------------------------------------------------

  Spoštovana gospa Malec.

  Popolnoma se strinjam z vami. Prav nemoralno se mi zdi takšno pošiljanje pošte. Takole pošiljati nesrečo nekomu na vrata. Človek se mora zgroziti nad umom, ki je kaj takega začel.

  Podpis
  ---------------------------------
  Ne vem, kje ste dobili moj e-naslov, vsekakor Vas vljudno prosim, da mi ne pošiljate več e-sporočil.
  Hvala in LP,

  S spoštovanjem!
  Podpis
  --------------------------------------------------------------------
  To pismo ni čudežno, kajti pismo, ki preti uničenju sinov in družin je neslana šala, brez primere. Sporočilo iz skupine "Pravičnost in mir": iz Petropolisa so ravnokar sporočili, da bo moral Janez Krajnski (javnosti je znan kot Boris Krajnc krajncb@tele-cable.net) sam prehoditi svojo pot in najti kakšno bolj izvirno zabavo, kajti mnogi pred nami, ki so živeli to življenje, so zgradili težavne poti, po katerih moramo hoditi, obloženi z mnogovrstnimi bolečinami in napori, ki so naloženi Adamovim sinovom (Avguštin). Napovedovati, da bo komu umrl sin ali da bo izgubil družino, če te skaboumnosti ne pošlje naprej, je pa sila neokusna šala, ki jo narava lahko pošlje pošiljatelju direktno v njegovo hišo. Zlo rodi zlo! Ali morda kakšno noro društvo obljublja naivnežem presenečenje, če bodo pristopili na stran satanizma, takega ki maha z repom po miroljubni
  Sloveniji in kaže roge? Enačenje ateistov in verskih fundamentalistov dokazuje, da prvi resda niso nič manj versko blazni od drugih.

  Podpis

  -------------------------------------------------------------------

  Ali si zamislite, da bi takšno pismo dobil po emailu nekdo, ki mu v trpljenju umira kakšen član njegove družine? Tak obešenjaški humor ne sodi v pisma in vznemirjanje ter strašenje ljudi z najhujšim.  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne torek, 3. oktober 2006 @ 10:42 CEST
  ZANIMIVI ODZIVI NA ČRNO MAGIJO PRITLIKAVCEV Z DRUGEGA PLANETA


  Ali je pa kar kombinacija "trgovine" s črno magijo?

  Tovrstne pošte je kar veliko, učinek pa tudi ni slab. Če samo pomislim kako
  na široko se tovrstna pošta razpošilja, lahko ugotovim da ima efekt podoben
  virusu, le da prejemnike izbereš sam in ga razpošiljaš na lastno željo. (in
  že pošiljam pošto kar celemu naboru prejemnikov - ha)

  Neke vrste trgovina - tudi tam je potrebno maso navadit na nakupe vsemogočih
  neumnosti. In kdo je naročnik?

  Kar pri srcu me je zabolelo, ko sem dobivala pošto, ki je zvenela kot "klic
  na pomoč", starši, ki varčujejo denar za nujno operacijo svojega otroka in
  višina donacije naj bi bila odvisna od števila posredovanj tovrstne pošte.
  In reakcija - vsakdo se vpraša, če je res lahko tako brezsrčen, da nebi za
  trpečega storil tako malo kot je - razposlal pošto na čim več naslovov. In
  kako temu sledijo?
  In - kdo je naročnik?

  Kdo je naročnik virusov?

  Koda v njih je usmerjena mnogokrat na najbolj vitalne dele operacijskega
  sistema, pišejo pa jih mnogokrat strokovnjaki. In zaradi njih potrebuješ
  seveda vedno ažurno zaščito, pa seveda sodobno opremo, hitrost prenosa tudi
  ni zanemarljiva in še in še.

  Vsem kljub temu prav prijeten dan!

  Bolj ko dajete pozornost temu-več jim energije poklonite,kar je pa tudi bil
  njihov namen.-jaz to samo pobrišem.

  S spoštovanjem,

  To, kar si, zadostuje
  in je dovolj čudovito,
  če bi le znal vedno res
  biti ti - iskreno in odkrito.

  Pojdi pot odprtega Srca in vedno govori resnico,pa če je še tako boleča....

  --------------------------------------------------------------------
  Senzacionalno !

  Po pošti sem dobila članek, katerga mi je poslala frendica in v njem piše, da so v Piranu našli panj morilskih čebel... in mi je podrobno opisala člank iz Mladine:

  Pred dnevi so v piranski cerkvi po naključju odkrili ogromen panj "afrikaniziranih čebel", kateri piki so smrtonosno nevarni za ljudi.

  "Mellifera scutellata" oz. morilske čebele, izhajajo iz družine čebel mednic. Izhajajo iz Afike in so bile leta 1956 uvožene v Brazilijo, z namenom da bi jih križali z navadnimi, z namenom da bi, le-te pridelale več medu. Ob nekem poskusu so čebele pobegnile cca 100 milj daleč v Sam Paeulo, kjer so se začele razvijati divje. V 90 letih tega stoletja so se s to težavo že ubadali v ZDA in sedaj pa se je problem razširil tudi v Evropo. Prvič so jih opazili v Španiji, nato v Franciji, Nemčiji in na Hrvaškem. Prejšni teden pa je paret Miloš Frfolja odkril panj v velikosti 1,5 metra v zvoniku znane piranske cerkve v Piranu. Kasnejše raziskave so pokazale da so se morilske čebele že precej razširile po primorski regiji, našli pa so jih tudi drugod po Sloveniji. Največ panjev in prostih čebel pa so odkrili na območju Kopra natančneje v kraju Marezige.

  Ljudji prosimo k skrajni previdnosti, saj čebele napadajo v tropih in njihovi piki so smrtni tako za živali, kot za ljudi. V primeru, da ste napadeni imate 15 minut časa, da dobite inekcijo protistrupa, v nasprotnem primeru v 99% nastopi smrt zaradi zadušitve.

  Ali mislte da je to res?

  -----------------------------------------------------------------------

  PREBERITE, SE NASMEJTE IN BOG NE DAJ - NE POZABITE POSLATI NAPREJ. NAJ VAM BO PRIPIS NA KONCU SESTAVKA V PODUK.

  BLAZNO RESNO!

  Pravzaprav nisem nikoli razumel zakaj se seksualne potrebe moških in žensk tako razlikujejo. In nikoli nisem razumel vsega ostalega sranja v Zvezi z Venero in Marsom. Prav tako nisem nikoli razumel zakaj moški razmišljajo z glavo, ženske pa s srcem.

  Na primer: lepega večera prejšnji teden sva bila z ženo zvečer v postelji. Strast se je začela razplamtevati... Ko je ona naenkrat rekla: "Ne morem danes, nisem razpoložena... želela bi, da me samo malo držiš v naročju."

  Osupel sem rekel: "KAJ??... Kaj je zdaj pa to?"

  In nato je izrekla besede, ki se jih boji vsak normalen moški na planetu:
  "Ti enostavno ne razumeš mojih čustvenih potreb ki jih imam kot ženska, da bi zadovoljila tvoje fizične potrebe ki jih imaš kot moški." Na moj butasti pogled je odgovorila: "Mar me ne moreš ljubiti taksno kot sem in ne zaradi tega, kar počnem s tabo v postelji?"

  Glede na to, da sem ugotovil, da ta večer ne bo nič sem se obrnil na bok, parkrat silovito prdnil in zaspal.

  Naslednji dan sem poklical v službo in sporočil, da imam dopust in da bom cas preživel s svojo ženo. Najprej sem jo peljal na kosilo, nato pa se v velik nakupovalni center z velikim oddelkom za žensko garderobo. Poskusila je nekaj zelo dragih kompletov a ker se ni mogla odločiti katerega bi imela sem ji rekel, da ji bom kupil vse tri. Hotela je tudi čevlje, ki bi se skladali s kompleti, in rekel sem ji, da ji kupim po en par za vsak komplet. Nato sva sla se do oddelka z nakitom, kjer sem ji kupil par diamantnih uhanov. Da vam rečem ... bila je taakoo vzburjena. Ziher je pomislila, da sem tik na tem, da bankrotiram. Pomislil sem da me malo testira, ko si je zaželela se znojnice za tenis, čeprav se v življenju ni držala loparja v rokah. Mogoče si je začela misliti, da jo malo zafrkavam ko sem samo rekel: "Seveda, draga."

  Od silnega vznemirjenja je bila tik na tem, da doživi orgazem.Nasmejana je končno rekla: "Mislim, da bi to bilo vse, pojdiva do blagajne." Komaj sem se zadrževal, da nisem prasnil v smeh, ko sem ji
  rekel: "Ne morem danes, nisem razpoložen."

  Obraz ji je pobledel, spodnja čeljust pa se ji je spustila do kolen:"KAJ??" Nato sem ji rekel: "Samo sem hotel da DRZIS vse te stvari v naročju nekaj časa ... Ti enostavno ne razumeš mojih finančnih problemov ki jih imam kot moški, da bi zadovoljil tvoje potrebe po nakupovanju, ki jih imaš kot
  ženska."

  In ko je ravno bila na tem, da me ubije s pogledom sem ji rekel: "Mar me ne moreš ljubiti taksnega kot sem, ampak le zaradi stvari, ki ti jih kupujem ?"

  Očitno tudi nocoj ne bo nič ...

  Pozorno preberi in pošlji to sporočilo vsem, ki jih smatraš za prijatelje!! To je veriga ljubezni, ki neprekinjeno potuje po svetu že od leta 1998! Če jo pretrgaš te čaka nesreča v ljubezni. Kdo pa si upa ostati brez nje? Zato ne tvegaj in v naslednjih petih minutah predaj srečo. V naslednjih 48 urah se ti bo zgodilo nekaj, kar bo za vedno obrnilo tvoje življenje na bolje. :)))
  Zmago J. (54 let)ki je poslal to sporočilo vsem svojim prijateljem je že naslednje jutro ugotovil da je plemenite krvi. Spančeva Mici (99 let)je nemudoma posredovala sporočilo prijateljici Slavki.
  Čez dva dni je zadela doživljenjsko rento v vrednosti 100.000 sit mesečno.

  Misa M. (47 let)je prav tako izpolnila svojo nalogo in naslednji dan jo je v nabiralniku čakal paket za nego telesa lift'n'shape.

  Zlatko Z. (35 let)je verigo ljubezni poslal prijateljem in ž naslednji dan se mu je nasmehnila sreča - kupil si je Šmarno goro.

  George (58 let), teksaški kavboj, pa tega sporočila ni poslal naprej, in se isti dan so mu sesuli New York .

  Juana (16 let)se je sporočilu prezirljivo nasmehnila in naslednji dan so jo na ginekoloskem pregledu po nesreči oplodili s semenom bogataša Armanda. Do danes se ni priznal očetovstva.

  Natalija V. (27 let) tega sporocila ni posredovala naprej. Čez dva dni je navsezgodaj zjutraj tekla na Triglav in zaradi prevelike višinske razlike ji je razneslo oprsje.

  Steffanio (22 let)ki ni poslal sporočila svojima prijateljema Dennisu in Marku, se mu je cez 12 ur zgodila nesreča. O uporabi butterfly abbs-a ga je zaradi previsoke napetosti vrglo po tleh - od takrat je vodilni član fantovske skupine in zaradi opečenega lasišča se danes na glavi nosi najlonko.

  Milan K. (60 let) je sporočilo izbrisal in že naslednji trenutek je nehal rasti.

  ------------------------------------------------------------------
  Seveda tekst je čistokrvna črna magija. Slika sama pa nič drugega kot slika
  Artemide oz. Isis oz. Device Marije na polmesecu oz. luni. Poganski, magijski
  simbol ženskih "boginj", obilno čaščen še dandanes, tudi v naši državi.
  Lp Boris
  ----------------------------------------------------------------------

  Človek lahko samo strmi!

  Ugotavljam, da tu cariniki in miličniki ne opravljajo svojih nalog na svojih delovnih mestih, kjer bi bilo potrebno korajžno odreagirati. Še našega Igorja so nategnili.

  Nekateri nabirajo gobe in oblagajo z njimi zrezke, drugi ti pa kar pošiljajo mušnice kar na dom. Dober tek! Zares žalostno. In sedaj se oni z teroristi z drugega planeta čohajo po kurji vratovini in gnetijo svojee krvavrične zmesi.
  --------------------------------------------------------------------

  Jaz na moj e-mail nikoli ne dobim nič takšnega, kar se tiče takšnih znakov,
  črne magije in podobno razen pozitivnih sporočil pa želim, da se o tem
  pogovorite sami med seboj, ker to ni dobro niti slišati, kaj šele se o tem
  preveč pogovarjati...to je preprosto narobe obrnjena energija, ki je
  namenjena temu, da škoduje ljudem mentalno.

  Če v take stvari verjameš je možnost še toliko večja, da ti škodujejo kot
  vse ostalo če verjameš... In tisti, ki se stakšnimi zadevami ukvarjajo imajo
  pač svoje namene in najboljše je, da se jim pošlje energija naj jim posveti
  svetloba...Vsaj jaz tako naredim, ker ne želim nikomur nič slabega tudi tem
  ne, ki se gredo takšne štose...
  ----------------------------------------------------------------------

  Ukrotila sem mehur. Ponoči ne hodim več lulati, ker na hodniku kar naprej nekaj trka in straši. Zdržati do jutra je zelo pomembno, saj ni bojazni, ne bi počil mehur. Iščem moškega, ki bi me sunil iz črnogledosti in mi pomagal premagati strah, ki so mi ga pognali v kosti vesoljci z emaili.

  Lep pozdrav Tinca
  ----------------------------------------------------------------------

  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne torek, 3. oktober 2006 @ 14:21 CEST
  Spoštovani gospodje, gospodiči in zale gospodične!

  Kar nekam nerodno mi je, da sem sama oglašam na temo o obiskih iz vesolja, vendar sem ravnokar prebrala v medijih, da so vesoljci tukaj.

  Neznani leteči predmet, ki je padel v puščavo na severu Malija, je med prebivalci povzročil strah.

  NLP je ustrašil prebivalce nigerijskega mesta. Neznani leteči predmet (NLP), ki je padel v puščavo blizu mesta Gao na severu Malija, je med tamkajšnjimi prebivalci povzročil strah, je sporočila nigerijska policija. Nek strokovnjak meni, da bi lahko šlo za meteorološko sondo, vendar predmeta niso uradno identificirali. "Našli smo del naprave ovalne oblike in ga odnesli v Gao. Drugi del pa so verjetno vzeli okoliški prebivalci," je dejal policijski uslužbenec iz mesta Gao. Predmet je težak kakih 10 kilogramov. Človeček je pa izginil in se naglo razmnožil kot gobe po dežju.

  Lastnik parcele, ki je stopil v gozd v bližini Kranja, je na senožeti ob robu gozda ustavil avto. Ulegel se je v travo, ker iznanada zadana rana na glavi od neznanega predmeta ali osebe je bila sveža in boleča. Domov se je vrnil ves omotičen, temeljito skujšan in dogodek mu je narisal na obraz nekaj globokih gub. Svoje žene ni več spoznal, niti sosedov.

  Ta napad je bil posledica strašne nevoščljivosti in jeze Nezemljanov, ker je bila prekinjena krožna pot veleumnih emailov po Sloveniji. Počasi jih vrta neviden sveder.

  Na ministrsvu za finance pravijo, da so si Nezemljani nabasali poln NLP Evrov, ki so jih odnesli direkt v Zurichovo državno banko, vključno skupaj z davčno reformo. Pravijo, da bo v naslednjih letih hudo in da bodo morali zvišati davke in popraviti dohodninsko lestvico.

  To sršenje gnezdo, ki je kolovratilo po Sloveniji je spodil z emailov naš Igor in sicer s kolom, ki so se mu že ob prvem zamahu vse ostrine skrhale. Govori se, da so se marsikatera prijateljstva zaradi emailov zelo skrhala in da nobena psihiatrična bolnišnica v Sloveniji ne dopušča nočnih obiskov, ker so v njih Nezemljani na šok terapiji.

  In ta vesoljna vasica Slovenija je sedaj postala domovina Nezemljanov in mi si dovolimo, da nam pravijo prvincialci in da celo v Butalah imajo novo izvoljenega prisvitlega župana.

  Vsa spraševanja so ostala brez odgovorov. Školjko Slovenije bomo odslej imeli za odmevanje vesolja in pristajališče NLP-jev.

  To je zares naša moralna preizkušnja, saj niti Matere božje ne moremo ohraniti kot svetinje. Še iz nje se sedaj Nezemljani norčujejo. Vse je postalo del igre nasilja, meje niso več jasno začrtane, zato pa so globine pekla postale še bolj vsestransko požrešne.

  Pozitivke sedaj bolj razumem, čeprav se še vedno v marsičem ne strinjam z njimi, zlasti kadar se gostobesedno razgostoli butalski župan in tukaj so ljudje tako nabiti s teorijami, da hočejo imeti celo svojega klovna za prenapenjanje svoje vzvišene učenosti. Sami intelektualci na najvišjo potenco, okuženi s snobističnim sofizmom, se delajo sedaj fini kot, da se z emaili Pozitivkarjev ni prav ničesar zgodilo.

  Pa recimo, da je nespamet kot oblika higiene tudi pri nas doma. Kar priznajmo si! Sami pritegnjeni filozofi, ki svojih zmot ne priznajo, si pišejo takšne humunkuluse, da je za znoret. Zakaj si še naprej ne bi dopisovali in pošiljali kakšne pritegnjene nemunosti, o še nerojenih filmskih zvezdah pa o ljudeh, ki jih daje strahoten dolgčas, namesto da bi se udeležili tekmovanj prvakov svetvne neumnosti in zmagali. Sloveniji primanjkuje kolajn.

  Lep pozdrav
  Tatjana  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: sonceživljenja dne torek, 3. oktober 2006 @ 14:59 CEST
  Pozdravljena Tatjana,

  V naboru e-sporočil je tale del moj:

  »Ali je pa kar kombinacija "trgovine" s črno magijo?

  Tovrstne pošte je kar veliko, učinek pa tudi ni slab. Če samo pomislim kako
  na široko se tovrstna pošta razpošilja, lahko ugotovim da ima efekt podoben
  virusu, le da prejemnike izbereš sam in ga razpošiljaš na lastno željo. (in
  že pošiljam pošto kar celemu naboru prejemnikov - ha)

  Neke vrste trgovina - tudi tam je potrebno maso navadit na nakupe vsemogočih
  neumnosti. In kdo je naročnik?

  Kar pri srcu me je zabolelo, ko sem dobivala pošto, ki je zvenela kot "klic
  na pomoč", starši, ki varčujejo denar za nujno operacijo svojega otroka in
  višina donacije naj bi bila odvisna od števila posredovanj tovrstne pošte.
  In reakcija - vsakdo se vpraša, če je res lahko tako brezsrčen, da nebi za
  trpečega storil tako malo kot je - razposlal pošto na čim več naslovov. In
  kako temu sledijo?
  In - kdo je naročnik?

  Kdo je naročnik virusov?

  Koda v njih je usmerjena mnogokrat na najbolj vitalne dele operacijskega
  sistema, pišejo pa jih mnogokrat strokovnjaki. In zaradi njih potrebuješ
  seveda vedno ažurno zaščito, pa seveda sodobno opremo, hitrost prenosa tudi
  ni zanemarljiva in še in še.

  Vsem kljub temu prav prijeten dan! »  In kar sem napisala tudi mislim.
  Škoda je človeške inteligence, zato da ruši, kar je nekdo z veliko truda zgradil (virusi).
  In zakaj? Ko se poglobim, vedno znova ugotovim, da je to le igra moči in denarja. Pri gradnji česarkoli pa moraš imeti zelo dobro in čvrsto "delovno obleko".
  Pa ker so to pozitivke, rajši en pozitiven pozdrav!

  Vsem želim mnogo sonca!

  Darinka


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Miran Zupančič dne torek, 3. oktober 2006 @ 17:22 CEST
  Tudi sam dobivam ista el.sporočila, ki pa jih takoj zbrišem.
  Vse skupaj je to "astralni smetnjak", ki ima namen v ljudeh povzročiti strah, vezanost in škodo. Tako delujejo zatemenjene duše. Ne trzati na taka "sporočila" alias "rabim denar za zahtevno operacijo" ali "če pa ne boste poslali naprej 20 prijateljem, lahko pride do te ali one nesreče" Ja, "Knezi se borijo za duše!"
  lep pozdrav vsem in vse dobro,
  Miran.


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: en_bk dne sreda, 4. oktober 2006 @ 10:01 CEST
  Hojla

  Berem prispevek in berem komentarje in mi ni nič jasno.
  Prispevek mi deluje kot zelo zanimivo in korektno razmišljanje na temo "ali smo sami", brez agitiranja, brez groženj. Ni mi jasno, čemu taki posmehljivi komentarji in kaj imajo tam neka pisma z grožnjami, ki krožijo po netu, opraviti s prispevkom. Je mogoče, da se komentarji nanašajo na nek drug prispevek in je vse le pomota?

  en bk


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne sreda, 4. oktober 2006 @ 10:35 CEST
  En.bk, komentarji potrjujejo prispevku, da v vesolju nismo sami. Obiskali so nas Nezemljani, ki so delali tudi v žitu kroge in nam pošiljajo emaile, ki prinašajo hudičeva sporočila. V trenutku, ko sem dobila sporočilo in sem se odločila, da emailov ne bom poslala drugim naprej, ker ljudem pošiljam samo dobre novice, mi je nastal kratek stik med laserjem in računalnikom, da laser mi več ne dela, sedaj čakam serviserja in tudi v računalniku so nastale neke nepojasnjene motnje, brez infiltriranih virusov. Namesto datotek se mi prikazujejo črni listi, nato te iste datoteke pa dobim v Wordu spet normalno na ekranu. Takoj nato (po goržnji iz emaila) sem dobila novico, da mi določena osebna ne bo plačala dolga, ker je blokirana. Kaj lahko še čakam? Slabe novice reproducirajo slabo. Verjetno niso Nezemljani samo dobrohotna bitja, očitno da ne, kajti to kar dobivamo prizadeti prejemniki, je resnično in lahko povezujemo le z obiski hudiča iz vesolja. Kaj praviš ti En-bk? Jaz šopka invanščic res ne pričakujem, da mi ga bodo Nezemljani prinesli, prej kakšno "pegolo".

  LP Tatjana  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne sreda, 4. oktober 2006 @ 10:39 CEST
  Miran, sedaj si na potezi ti, da razkadiš te zatemnjene vesoljne duše in mračne sile ter počistiš Slovenijo te nadlege.

  LP Tatjana


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne sreda, 4. oktober 2006 @ 13:01 CEST
  Da je mera polna sem dobila ravnokar sporočilo, da se je danes dopoldan vozniku iz družine pripetila še prometna nezgoda, v kateri je avtomobil totalka, k sreči brez ponesrečenih in žrtev. Voznik tovornjaka je iz nepojasnjenih vzrokov zapeljal na drugo stran cestišča in voznik se je izognil čelnemu trčenju tako, da je zapeljal s ceste. Točnih podatkov še nimam, ker sem ravnokar sprejela sporočilo.

  T.


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: en_bk dne sreda, 4. oktober 2006 @ 13:44 CEST
  Pipi:
  Melhijad, kako naj se obvarujem pred napadi vesoljčkovih sporočil.
  Melhijad:
  Nič lažjega, Pipi. Na pošti nabiralnik daj nalepko "samo za pošto zemljanov".

  In odpujsala sta domov.

  en bk


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne sreda, 4. oktober 2006 @ 14:00 CEST
  Hojla En-bk,

  zelo lepo si povedal, vendar jaz poznam že drugo varianto, ki jo bom dosledno vsakič izbrala: "Delete".

  Ravnokar sem odprla denarnico in si kupila nov laserski printer in sedanjega vrgla v kanto za smeti, čeprav me je stal oko z glave.

  Moj stric se bo kupil nov avtomobil, ker starega totalko pelje na odpad.

  Skratka škoda ni majhna. Ne da bi bila privoščljiva, vendar sedaj je na vrsti tisti Nezemljan, ki so se mu hudobni prsti že osušili in prezračili od mešanja po strupenih tekočinah in sedaj polaga v emaile same dobre novice ter se verjetno bridko kesa, da je pošiljal "pegole" okrog.

  LP T.


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Ljuba dne sreda, 4. oktober 2006 @ 14:31 CEST

  Tudi meni se že četrti dan dogaja, da mi printer kar sam od sebe prične printati čisto prazne strani, odkar sem zbrisala tisto nagnusno pošto z devico Marijo, ker nisem hotela spravljati v šok svojih prijateljev.
  Starejšega sina kot zakleto ni doma, ker za 10 dni potuje po Italiji, tako da sem morala včeraj zvečer na pomoč poklicati mlajšega sina, ki pa ne živi več pri meni. Printerju sem namreč "spodmaknila" papir, da mi ga ni mogel vsega poprintati (kajti printal je kar naprej in naprej v neskončnost) potem mi je pa vsakih par minut na ekranu molil pod nos tisti kvadratek z napisom, da je zmanjkalo papirja.
  Sin mi je nato pokazal, kje in kako se izvleče kabel iz printerja in se ga nato znova vključi, in nekaj časa je printer normalno deloval. Danes zjutraj, ko sem se priklopila na Sončeve pozitivke, je pa spet pričel v prazno "printati" kot nor, da sem mu spet morala odvzeti papir, potegniti iz njega kabel in ga nato znova priklopiti.
  Zdajle sicer trenutno miruje, a se bojim, da se bo vsako jutro zgodbica znova in znova ponavljala.

  Lep dan
  Ljuba  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne sreda, 4. oktober 2006 @ 15:29 CEST
  Pozdravljena Ljuba,

  tvoja zgodba o printerju je enaka moji, točno to se je dogajalo meni in danes zjutraj mi je šel sin kupiti nov printer, ker mi je moj HP Laser metal ven prazne liste papirja in to je od takrat, ko sem dobila tisto pošto z grožnjami. Starega sploh ne vem če bom dala na servis, ker so te storitve drage in prej kupiš novega. Mislim si, da je bil v tistem sporočilu kodiran kakšen tak program, ki se infiltrira v računalnike in printerje. Če je še kakšen takšen primer je prav, da pove. Prvi pošiljatelj je pa itak znan in se lahko tudi policija z njim "pozabava". Mislim, da je bila to črna magija ali kar nesramno vgrajen virus v pošto, da je uročil tudi našega Igorja, saj njega poznam in on ne bi pošiljal takih sporočil naprej.

  Upam, da se bo tvoj sin iz Italije srečno vrnil. Moj stric je imel danes nesrečo pri Vrtovinu, ko je nek madžarski tovornjak zapeljal iz neznanega vzroka na njegovo cestišče , on je zapeljal iz cestišča, še dobro, da je reagiral 92-letni možakar in velika sreča je, da je ostal nepoškodovan in živ. Avto kot sem napisala je totalka. Nisem toliko vraževerna, vendar tu po stanovanju se kar naprej neke stvari premikajo in delajo hrup v škatli od novega printerja. Jaz sploh nisem šla danes iz hiše, da kje ne padem in se polomim.

  Mislim, da bo moral Miran tu nekaj narediti s svojimi sposobnostmi jasnovidca in duhovnega učitelja.
  Ljuba, vem, da ti v vraže ne verjameš, saj tudi jaz nisem, vendar po vsem tem, kar se dogaja je to veliko vprašanje??

  To je res nekaj nepopisnega, da nam želijo ljudje tako slabe stvari.

  LP Tatjana


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Miran Zupančič dne sreda, 4. oktober 2006 @ 15:52 CEST
  Pozdravljena Tatjana in Ljuba.
  Ja, treba je, da pogledate članek "Delovanje hudega duha" in od tam narediti čiščenje prostorov(tako kot je to opisano) v vaših sobah, tako se bodo onostranci umaknili iz vaših prostorov. Tudi meni se je to že dogajalo in sem moral temeljito počistiti prostore. Tudi v moji bližini pri sosednjih firmah so redno "crkavali" računalniki, po čiščenju se je to nehalo.
  lep pozdrav in vsed dobro,
  Miran.


  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Ljuba dne sreda, 4. oktober 2006 @ 16:16 CEST

  Pa še marsikaj se dogaja.
  Včeraj sem od Luninega neta dobila obvestilo, da sem bila izžrebana v neki nagradni igri, in da bom dobila neko knjigo o zdravju, če bom kliknila na dodani link, a mi je nekaj reklo, naj tega ne storim, ker preprosto na netu nisem sodelovala v nobeni nagradni igri. Povprašala sem nekaj prijateljev in prijateljic, za katere vem, da so uporabniki Luninega neta, in vsi so mi odgovorili, da so tudi oni dobili to sporočilo. Svetovala sem jim, naj ne klikajo na noben link, in vsi so me ubogali.

  Nakar je danes prišlo še sporočilo z Luninega neta (navajam kopirano sporočilo spodaj):

  Če ste slučajno prejeli email sporočilo od admin@lunin.net z naslovom Čestitamo in naslednjo vsebino:

  " Dragi-a uporabnik LUNIN.net !
  Lunin.net vas obvešča, da ste bili izžrebani
  v naši nagradni igri. Vaša nagrada je knjiga
  z naslovom Živimo zdravo. Za potrditev prejema
  nagrade kliknite tukaj, ter sledite navodilom.
  Vse čestitke!
  Vaš LUNIN. net "

  potem vas opozarjamo, da tega ne pošiljamo z Luninega neta ampak da nekdo zlorablja naše podatke.
  Poslano je sicer z našega email naslova, vendar z nekega avstrijskega serverja, in v resnici nima nič z nami
  NIKAKOR NE KLIKAJTE NA LINK, saj gre za virus!!!!!!!!!

  Za vse morebitne težave se oproščava

  Marsa & Mitja

  -------------------------------------
  Forum: http://www.lunin.net/forum/index.php
  Prijava: http://www.lunin.net/forum/index.php?act=Login&CODE=00
  Pozabljeno geslo: http://www.lunin.net/forum/index.php?act=Reg&CODE=10
  ------------------------------------

  Evo, kaj vse se dogaja v deželi kranjski!
  Ne razumem pa, kdo je lahko tako skrajno zlobno perverzen, da drugim ljudem, ki mu niso pod ljubim soncem nič hudega storili, pošilja takšna škodljiva sporočila, ki jim lahko celo uničijo računalnike.
  Upam, da se bo to zlo vrnilo nazaj v svoje izhodišče z velikim rompom in pompom! Kajti - vse se vrača, vse se plača!

  Lep dan
  Ljuba  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne sreda, 4. oktober 2006 @ 20:53 CEST
  Pozdravljena Marja,

  praviš:In okradejo te celo takrat, kot je dobrodelna predstavitev Sončne osebnosti....No še nikoli me niso toliko okradli, virusu so prava malenkost, virusi so hudobni ljudje, drugi me ne zanimajo...ali pa tisti, ki znajo take duhe "do tebe spustiti" -

  - vse to mi je še kako jasno.

  Na prireditvi kot jaz vem, ni bilo nobene kraje. Če bi kateri udeleženki ukradli torbico, denarnico, nakit, avto, bi o tem kaj govorili, pisali in tudi policija bi prišla na prireditev in krajo raziskala. Prireditev je potekala v mirnem, prijetnem in sproščenem vzdušju. Nič kaj takega ni bilo opaziti o čemer ti govoriš. Kot sem imela priliko opaziti so se prireditve udeležili sami miroljubni in pozitivni ljudje, ki so kaj zapeli, zaigrali, recitirali ali kaj zanimivega povedali. Če se ti je kaj naprijetnega zgodilo na poti domov pa ne smeš povezovati s Pozitivkami in prireditvijo o Sončni osebnosti.

  Lep pozdrav
  Tatjana  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne sreda, 4. oktober 2006 @ 21:04 CEST
  Pozdravljena Ljuba,

  moram povedati, da sem zadnje čase dobivala vsaki dan serijo virusov z germanskega območja in od poznanih iz Slovenije, ki so povezani z dobro poznano osebo, ki prebiva na germanskem območju. To nikakor ni bilo naključje, saj indici govorijo iz katerega gnezda to načrtno prihaja. Tudi zadnja pošta s krščanskim simbolom in goržnjo, če ne pošljemo grožnje naprej, ki ima najverjetneje vgrajen tudi virus, ki napada printerje in jim uniči sofwer, naj bi bila od tam. Jaz sem danes bila primorana kupiti nov printer.

  Toliko o tem! Naj povedo še drugi svoje.

  LP Tatjana  Obiski iz vesolja

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne sreda, 4. oktober 2006 @ 22:21 CEST
  Marja, pa saj to skoraj ni mogoče, pa to ni res! Na prireditvi je verjetno bil nekdo, ki ni prišel zaradi prireditve, temveč s tem namenom, da si prisvoji tuji denar. Ko sem bila lansko leto v bolnišnici, so me sestre prav posebno opozorile, naj ne puščam denarja v nočni omarici ali kakšnih vrednih stvari, ker prihajajo določene skupine po dva, kot da so obiski in kradejo po nočnih omaricah, žepih, itd. Po mojem mnenju niso bili to bralci ali avtorji Pozitivk, temveč nekdo, ki je prišel tja z določenim namenom, da koga okrade. To so tudi takšni, ki potrebujejo denar za drogo. Seveda je to neprijetna izkušnja, ki ne prizadene samo materialno, temveč tudi rani človeka. Mi je žal, da se ti je to zgodilo, vendar tega ne smeš povzovati s prireditvijo. Taki primeri so tudi poleti na plaži in danes je treba biti previdni, ker nepridipravov ne manjka.

  Te pozdravljam in želim vse dobro
  Tatjana


  Pozitivkarji

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne četrtek, 5. oktober 2006 @ 11:54 CEST
  Marja, sumičenje in dvom predstavljata nižjo stopnjo prepričanja. Še dobro, da nisem bila zdraven tako se kot Pozitivkarica, vsaj ne čutim vpletena. Ne vem kako se počutijo ostali Pozitivkarji ob takšni trditvi. Iz tvojega odnosa, ki ga kar večkrat izražaš, bi lahko sklepela, da ob takšnih "pozitivnih bedarijah" kot se objavljajo in s "Pozitivkarji" ki kradejo ne želiš imeti stikov.

  Če človek doživi eno slabo izkušnjo ne sme vseh ljudi metati v isti koš. Vsi smo imeli na Pozitivkah kdaj tudi kakšno nevšečnost, ki je bila tudi narobe razumljena, vendar zaradi tega ne mislim istovetiti vseh ljudi . n. pr. po enem primeru in še ta primer ima svojo zgodbo, ki jo drugi tako ne poznajo,
  da bi lahko sodili.

  To bi bilo krivično.

  Razmišljam v smislu, da so bodalo, moč, sekira, top, pištola, bombe,učinkoviti in preizkušene priprave. Toda "preprosta stvar" se takoj zaplete, če preidemo od "izvedbe" k "vrednotenju", od "tehnike" k ljudem. Kdor ubija ali krade iz osebnih pobud, na svojo lastno pest, kot privatnik je morilec ali tat.

  Kdor ubija ali krade po višjem zaupanju v korist koga drugega, n.pr. države, ni morilec ali tat.

  Ker je izvrševanje dejanja orodje svoje lastne namere ali svoje strasti, ali svoje potrebe, zagreši zločin ali kaznivo dejanje.

  Kjer je pa izvrševalec dejanja golo orodje, ni treba, da gre za zločin. Če naj ubijem človeka sam od sebe, me je lahko strah lastnega dejanja in se lahko umaknem ter namere ne izvedem; v tej opustitvi dejanja ni nič strahopetnega ali nečastnega. Če pa ubijem na "višji ukaz", na ukaz Naroda,
  ideologije, zgodovinske nujnosti ipd., ne morem odstopiti od svojega dejanja, če nočem veljati za strahopetca. Moje dejanje ni umor, temveč odkup, sodba, zadostitev pravičnosti, državljanska dolžnost, junaštvo. Toda resnice so vedno mnogodimenzionalne in resnica je v tem, da so lahko ista dejanja umor in junaštvo hkrati, da lahko izkažemo umor za junaštvo in da lahko junaštvo degradiramo na umor.

  S tem primerom sem hotela povedati, da so sodbe lahko zelo relativne. Kaj če ti je denar vzel (se sposodil nekdo, ki tisti dan ni imel kaj jesti? ali ni imel dati kaj jesti svojemu otroku?) pa ga je bilo sram, da bi te vprašal in je svojo stisko tako rešil, morda tudi z namenom, da ti enkrat pove in denar vrne. Lahko je imel trenutek slabosti in je to plačal s svojo vestjo, ki jo odtlej nima več mirne in s kesanjem, neprespanimi nočmi. Kdo bi vedel?

  Spominjam se nekih tvojih komentarjev Marja, ko si bila zelo vehementna v sodbah, ne da bi kaj bolj poznala ozadje.
  S tem hočem povedati, da nobena stvar ni samo črna, niti samo bela. Življenje je lahko zelo pisano.
  Ne vidim nobenih pametnih razlogov, da obtožuješ Pozitivkarje, ker se ljudje lahko počutijo po krivem obdolženi in užaljeni. Intuicija je samo intuicija, torej nižja stopnja prepričanja. Če je bila storjena tebi krivica ni prav, da krivico delaš ti sedaj Pozitivkarjem. Samo to sem ti hotela povedati.

  LP Tatjana


  Pozitivkarji

  Prispeval/a: titanic dne četrtek, 5. oktober 2006 @ 12:48 CEST
  vse je mogoče, vse se dogaja, z mislimi in besedami pa spodbujamo energije, da se zgostijo tam, kamor jih pošiljamo.
  Če izberemo lepe situacije, pošiljamo lepe misli, če dvomimo, nas je strah ali sovražimo, pošiljamo negativne misli, ki se materializirajo. Torej, ne dajajmo moči stvarim, ki so neprijetne, škodljive, nemoralne in sovražne. Le tako ne bodo imele moči, da preživijo in se ohranijo. Enostavno izginile bodo.

  lp Titanic  Žrtve sleparskih šarlatanov

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne četrtek, 5. oktober 2006 @ 18:47 CEST
  Pozdravljena Titanic,

  zelo lepo si povedala. Predvsem si se izrazila kot dobronamerno in pozitivno naravnan človek. Vsakdo lahko razume pomen tvojega sporočila, da dobro rodi dobro, zlo pa prinaša zlo, neumnost pa reproducira neumnost. To je temeljni zakon narave in vgrajeno tudi v človeka, kot izbira.

  Problem je v tem, da nekateri ljudje težijo s svojimi problemi drugim iz preprostega razloga, ker jim je v nekem obdobju življenja primanjkovalo zrelosti in modrosti, pa so si nakopali nepotrebne slabe izkušnje. Podredili so se močnejši volji drugih, ki so z njimi manipulirali, najverjetneje zaradi materialnih koristi ali drugih osebnih razlogov, ki naj ne bi imeli zdravih človeških temeljev v medsebojnih odnosih.

  To svojo trditev bom ponazorila s svojo lastno izkušnjo. Ko sem začela objavljati na Pozitivkah, sem imela zelo malo vedenja o t.i. duhovnih učiteljih, vzhodnjaških religijah in tehnikah, meditacijah, ipd. Celo življenje sem morala resno delati, da sem preživela in ohranila sebe in družino. Poklicno delo je zahtevalo strokovnost, stalno dopolnilno izobraževanje, resnost, preudarnost in temeljitost. Sedaj, ko sem upokojena, si včasih dovolim tudi mozeg na pašo, vendar v službi, kakršno sem opravljala, to ni bilo mogoče.

  Pa preidimo k stvari. Najprej mi je nekdo hotel dopovedati, da nisem dovolj srečen človek in da sploh ne vem kaj je prava sreča. Jaz sem debelo gledala in sploh nisem vedela o čem človek govori. Mislila sem si, morda pa res v življenju obstaja kakšen eliksir, ki ga ne poznam, nekaj kot sladkor v kavi, ki ti bogati in lepša življenje. Pomislila sem, da sreča ni postavljena v vesolje, temveč da jo ustvarja človek sam. Vse je mogoče. Vprašala sem se, ali je sploh možno, da kdo problematizira mene kot osebo in mojo srečo, kakšno vedenje in nadzor pa ima lahko neka tuja oseba nad mano?

  Nato je tekla beseda o duhovnosti. No, to je pa filozofska problematika, sem si mislila, ki me je vedno pritegnila. Človek že po svoji naravi antropomorfizira vse, s čemer pride praktično ali teoretično v stik. To je njegova narava. Nato sem si temeljito razčlenila znana Kantova vprašanja: Kaj lahko vem? Kaj naj delam? V kaj smem upati? In seveda vprašanje: Kdo sem? Ko sem si vse to razčlenila, sem prišla do zaključka, da sem s svojimi odgovori še kar zadovoljna in da bom pustila vsa ta vprašanje celo življenje še odprta in si bom počasi odgovarjala nanje. Pa vendar, me je žulilo, kaj pa če sem res kaj zamudila? Zamislila sem se nad toliko opevano besedo: duhovnost.

  Tudi duhovnost sem imela priliko spoznavati v vsej njeni veličini v dobrih knjigah, razmišljanju in poglabljanju o življenjskih resnicah in v vsej nujeni bedi v slabih, šarlatanskih prispevkih zaslužkarjev in nakladanju, ki ga ne manjka.

  No, pa pustimo to, ker meni je jasno, kaj pomeni duhovnost. N.pr. da preberem dobrega avtorja in kvalitetno knjigo; da srečam nekoga, s katerim se lahko pogovorim tako kot želim in pričakujem, po določenem argumentu, na določeni ravni; da napišem pesem, izdam pesniško zbirko, da sem svobodna in da lahko svobodno razmišljam, itd. Duhovnost zajema zelo široka področja človekovega delovana in je mnogoznačna.

  Zame je zgoraj našteto dovolj oprejemljiva duhovnost in takšne, kakršno ponujejo razni mojstri ne potrebujem, ni za mojo kodo, za moj razum in moje dojemanje sveta. Do diletantskega, amaterskega in nestrokovnega razčlenjevanja problemov, ki jih je že stroka in doktrina obdelala, pa enostavno nimam ne posluha in volje, ker ob prebiranju takoj vidim, kaj drži in kaj je za lase privlečeno. Nekatere stvari pa tudi človeka zabavajo, vendar to je že druga stvar. Nekateri verjamejo v vse in kupujejo vse za suho zlato. Ljudje smo si različni.

  Bila sem samo enkrat na neki predstavitvi nekega indijskega mojstra. Radovednost mi je gnala kaj bo povedal. V Ljubljano sem šla, ker sem prejela povabilo in zgolj iz radovednosti. Ime indijskega mojstra, niti ni pomembno, saj njemu podobnih je na stotine in tisoče. Vsi pa imajo skupen imenovalec: zavajanje in služenje denarja na lahek način.

  Opazovala sem množico ljudi, ki je drla v dvorano in ko so ugasnile luči, so udeleženci z odprtimi usti gledali in poslušali neko zelo teatralično kreaturo, ki je mahala z rokami ter kričala in govorila besede in nepovezane stavke, ki sem jim pozorno sledila in moram reci, da te besede in stavki niso popolnoma nič pomenili, ničesar konkretnega, nobenega nauka, nobene vrednote ali vrednostne misli ni bilo slišati, ki bi človeku služila v njegovem življenju in na katero bi se lahko oprl. Moram zaključiti, da je bilo predavanje eno samo pleve, brez zrna žita. Že po nekaj minutah sem ugotovila, kako se lahko manipulira z množico ljudi.

  Nato sem se vprašala kakšni so pravzaprav ti ljudje, kakšna je njiova osebnostna struktura, da jih lahko tako nizka raven predavanja njihovega učitelja zadovoljuje. Kako si to dopustijo? Ali to potrebujejo? Ali jih takšna plitka raven nastopa zadovolji? Kdo so sploh ti ljudje v tako veliki množici. Ali so to votli ljudje, nagačeni ljudje, prazni ljudje, kakršne opisuje pesnik Eliot v svoji pesmi, ki je obšla svet?

  Odgovor je bil sila preprost: to so ljudje, ki jim življenjske razmere niso dopustile ali se sami niso dovolj zavzeli in potrudili, da bi dosegli tisto za življenje potrebno modrost, ki so ji včasih rekli "zdrava kmečka pamet".

  Ti ljudje, ki so lahko to poslušali in gledali, so za moje pojme življenjsko nezreli, obremenjeni s kompleksi, omejeni, nerazgledani, neizobraženi in razumsko na nizki ravni ali pa v težkem stanju obupa in nihelizma, da sebe ne najdejo več, da nimajo več upanja in zaupanja vase.

  Le kako more človek takšni teatralnosti brez vsebine, takšnim nadomestkom prave sreče (ki je lahko samo v kakovsti) sploh verjeti in jih sprejemati kot nek smisel, kot neko nadomestilo tistega temeljnega, kar potrebuje in mu odgovarja na probleme. Kakšno čustveno inteligenco ima tak človek, da mu lahko neke brezvezne floskle nadomestijo tisto, kar resnično potrebuje za življenje. Kakšen kičast dodatek je to k njihovi življenjski vsebini.

  Kako ljudem ti šarlatani popačijo predstavo resničnega življenja in jim krepijo njihov lastni ego, da se počutijo pomembne, kako jim vcepljajo lažno samozavest. V resnici so ti ljudje žrtve.

  Vprašam se kako lahko nekdo obiskuje več let nek tak ali podoben "duhovni" seminar, kjer ponižujejo in ubijajo njegovo osebnost in se tega ne zaveda, da se iz krempljev takih šarlatanov takoj ne izvije, da nima te moči. S takim človekom, ki se za takšno reševanje sebe in za reševanje svoje osebne problematike odloči tako, kot se, mislim da je že v temelju nekaj hudo narobe z njim.

  Kaj ustvarja človek v življenju? Napredek svobode? Načrt previdnosti? Tok nujnosti? V življenju človek realizira samega sebe. Ne samo, da človek v mladosti pred vstopom v zrelo življenje in neodvisnost nima potrebnega zagona in moči, temveč absurd je da od drugih, ki hočejo škodljivo posegati v njegovo življenje tega ne ve in se tega ne zave, kdo je on sam in kdo je tisti, ki z njim manipulira, pri tem niti ne presodi kdo bo, če bo..... tako nadaljeval. Toda šele v življenju in ob spoznanju ve kdo sploh je in kaj je bil. To pa ni dovolj, človek mora vedeti kaj je in kaj si želi biti oziroma postati. Človek se kozi vse življenje počlovečuje in zori.

  Pri tem pa bi moral človek vedeti, da nečloveško ravna s človekom samo človek. Kakor hitro je renesansa odkrila, da je človek tvorec samega sebe, in da lahko to kar ustvari iz sebe, da je lahko angel ali zver, človeški lev in človeški medved, poneumljen antropološki dodatek človeku ali pravi človek, ali karkoli drugega, mu postane hitro očitno, da je človekovo življenje ena sama možnost v času.

  V življenju se realizira človek in samo človek v vsej njegovi razsežnosti. Smešno je, da nekateri odigravajo iz življenja komedije. Življenje samo na sebi na tragično, ampak tragičen je človek v življenju.

  V življenju si slede določene etape dozorevanja, ki ne pridejo nikoli do definitivnega vrha. Vedno se presegamo in prehajamo k drugemu stanju. Človek je zasidran v sedanjosti, vendar v svojih predpostavkah sega tudi v preteklost, s svojimi posledicami življenja pa meri tudi v prihodnost. Ta kontiuiteta pa ne more obstajati samo iz nenehnega ponavljanja začetka, s tem se človek vrti v začaranem krogu na istem mestu in ni v življenju naredil nič, čeprav se sklicuje na izkušnjo. Nič mu izkušnja ni pomagala, če ne more preseči svoje krhke individualne eksistence. Brala sem neko izpoved, ki mi je dala misliti in sama situacija izraža tisto, kar sem zgoraj napisala. Izkušnja ni dovolj, treba se je spremeniti in gledati na svet s pozitivnimi čustvi in potrebno previdnostjo.

  LP Tatjana


  Žrtve sleparskih šarlatanov

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne četrtek, 5. oktober 2006 @ 23:15 CEST
  Lepo te prosim Marja, ne posploševati. Ne govorimo o tistih Indijcih, ki spijo na cesti, o tisih ki prosjačijo in se kopajo v reki Ganges, da si očistijo dušo in telo in pojdeo nekaj žlic riža in koruze in s tem preživijo. Umrejo pa zelo mladi od malarije, pikov insektov. infekcijskih bolezni, kolere, aidsa in podobno.

  Govorimo o tistih Indijcih, ki se vozijo okrog s svojimi letali, ki ne vedo kam bi z denarjem in izkoriščajo milijone ljudi svoje sekte. Njihova imena so objavljena po vseh spletnih straneh, kjer si delajo reklamo in tudi tudi na Pozitivkah niso neznana. Ne bi rada navajala njihovih imen, ker jih vsi itak poznate. Ti imajo razpredeno mrežo po celem svetu. V vsakem evropskem mestu imajo svoje sedeže, svojo piramido in svoje sledljivce, ki jim organizirajo TV prenose, spletne strani v vsej jezikih in poskrbijo za tiskanje dragih publikacij in skrbijo, da se člani - sledniki številčno množijo in poneumljajo, da je kaj. Tu se odvija na zelo prefinjen način tudi finančna plat medalje. Vsi pa izkoriščajo materialno in duhovno svoje žrtve.

  Poznani so mi primeri, da se v tujini celo osebni tajniki predsednikov vlad ukvarjajo s to trgovino, ki jim dobro nese, saj to vse spada v sklop mafije, ki tudi pristavi svoj pisker zraven.

  So ljudje, ki so zaradi svoje odvisnosti in pranja možgan izgubili vse svoje prihranke in premoženje, ker znosijo vse kar imajo v blagajne teh pokvarjencev. Ti sleparski šarlatani so napolnili prostor povsod tam, kjer ni Kristusove zavesti, kjer je zazijala prazna lisa na področju morale in etike in cvetijo možnosti za vse mogoče.

  Slovenije je postala za takšne velike in male šarlatane (po piramidi organizacije) prava Meka zanje. Delajo na različnih nivojih vse do prodajanje kvazi duhovnosti, večina pa brez sleherne strokovnosti in znanja tudi na področju raznih vzhodnjaških sprostitvenih tehnik, ki naj bi bile prej zasužnjevalske tehnike. Ali je to način, da se nekdo uleže na človeka, nanj kriči in ga moralno ubija?

  Ti sledljivci in njihovi lakaji pri nas so male ribe in oni se zadovoljijo z veliko manjšim denarjem, glavnino odvajajo šefom. To je tretja veja mafije, organizirani so podobno kot mafija na jugu Italije, v Čikagu, itd.

  Znane so številne sekte, tudi najbolj zloglasne, kot jih v zadnjem času omenjajo, n.pr. sekto Kabalah Rabija Jehude Berga, indijsko kriminalno sekto Thugon, ki pozna obredni umor, sekto Ku Klux Klan. Ti uporabljajo obred iniciacije, da naredijo na žrtev močan vtis (orodje psihološke sugestije). Sledijo rituali, besede, simboli, znaki, skrivnosti itd., zbudijo čustva, da žrtve začutijo pripadnost skupini. To so skupine, ki se poslužujejo obrednih umorov z davljenjem in na najrazičnejše načine tudi do skupinskega umora sekte.

  Zato Marja mi ne govori neumnosti. Guruji so trenutno najbolj vnovčljivo blago povsod po svetu. Žrtev in neumnih ljudi je pa čedalje več, se štejejo v milijonih in milijonih.

  Ne bom več dolgovezila o tem, saj vsak osveščen človek ve kaj so sekte in da vse sekte, brez izjeme samo služijo, ljudje pa jim plačujejo davek za svojo neumnost.

  LP Tatjana

  Žrtve sleparskih šarlatanov

  Prispeval/a: titanic dne četrtek, 5. oktober 2006 @ 23:23 CEST
  Draga Tatjana in Marja,
  Zdrava kmečka pamet, ki je najbolj enostavna, danes pojmujemo »duhovnost«. Pa kaj se gremo? Pač, je že tako. Naučila sem se sprejeti ljudi, ki jih ne razumem, saj itak ne morem vsega razumeti – ne kritiziram. Naučila sem se poslušati sebe, biti odgovorna za posledice svojih dejanj – saj sem odrasla. Ker živim po notranjemu glasu-intuiciji, mi je dobro tu, kjer sem se rodila. Ne vidim razloga, da bi častila neke druge kulture, saj bi se verjetno drugače tam rodila. Smo različni, kar je tudi prav, da lahko vsak najde svoje ogledalo v človeku, pri kateremu ga kaj moti. Takrat se je treba le zamisliti: kaj delam narobe, da me ta oseba ali dejanja te osebe motijo in povzročajo nerazpoloženje, nestrinjanje ali celo kakšno negativno čustvo.
  Želela sem le povedati, kako delujem sama, vendar ne vidim življenje črno-belo, da bi materializirala stvari jaz, vendar s svojim odnosom do stvari in ljudi le prispevam delček tega, kar se v prihodnosti zgodi. Nisem pa noben strokovnjak, naučen šarlatan ali kaj podobnega, svoje znanje prenašam zastonj na tiste, ki želijo sprejeti to informacijo zase in se zavedati sposobnosti, ki jo ima prav vsak.

  Pozdrav Titanic

  Žrtve sleparskih šarlatanov

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne petek, 6. oktober 2006 @ 00:00 CEST
  Titanic, očitno nisi razumela mojega komentarja. Še pomislila nisem nate, saj se nisem niti več spomnila, da imaš svoje spletne strani in da morebiti tudi organiziraš kakšne seminarje in kaj predavaš. Si dovolj razgledana in pametna (univerzitetna dipl. sociologinja), da svoje delo, kjer koli že koga učiš, opravljaš strokovno, dobro, študijsko in krektno. Še na kraj pameti mi ni prišlo, da bi tebe povezovala s šarlatanstvom kakšnega kvazi guruja.

  Glede "visoke duhovnosti" pa še vedno dam na "kmečko pamet", simbolično povedano, kar z drugimi besedami pomeni zdrav razum. Preberi si mojo pesem na to temo Unikum Friki in prof. Slavoj, kjer se iz visoke filozofije in visoke duhovnosti ponorčujem.

  Na Pozitivkah se je zelo težko odkrito pogovarjati, ker te vedno drugače razumejo.

  Lep pozdrav in vse dobro
  Tatjana


  Žrtve sleparskih šarlatanov

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne petek, 6. oktober 2006 @ 09:34 CEST
  Marja, s teboj se povsem strinjam, kar si napisala, razen glede indijskih gurujev, ki so zelo "prefrigani", kakor tudi njihovi sledljivci (gurujčki v malem), vendar ta komentar ni namenjen njim, temveč nam, da se ji obvarujemo in da ohranjamo zdravo kmečko pamet.

  Glede tistih številk 090, ki jih omenjaš pa izberi si človek,številko 090, ki te bo spravila v odvisnost s finančnim polomom in vedi, da je tisti na drugi strani žice bolj pameten kot si ti in da si zasluži tvoje breme s plačilom davka na tvojo neumno pamet!

  Tatjana  Spet na delu prilikavci nezemljani

  Prispeval/a: Tatjana Malec dne petek, 6. oktober 2006 @ 18:55 CEST
  Obvestilo

  Spet kroži po emailih film podoben tistemu senzacionalnemu, ko so neznani teroristi pozivali k porotestu proti mučenju mačk, ki naj bi jih stlačili majhne v stekleničke, ki naj bi jih hranili skozi cevko po epruveti. Izkazalo se je, da se je nekdo to izmislil in lansiral v svet to grozovito novico.

  Nezemljani spet pritiskajo s senzacionalnimi novicami na planet Zemljo in pošiljajo novice o demoniziranem in grozovitem obnašanju človeka z namenom, da drug drugega pobijemo in jim sprostimo planet, na katerega naj bi se beli pritilkavci, nezemljani s planeta Sirij B, naselili. Bodite oprezni, kajti zgodi se lahko, da zjutraj ko se zbudite, dobite Nezemljana v svoji postelji, ki vam bo pil po cevki kri.

  Dobila sem obvestilo z naslednjo vsebino:

  Film je dokaz skrajne perverznosti in sprijenosti nekaterih delov človeštva!

  Hujše grozljivke še nisem videla! Danes ponoči sploh ne bom mogla spati!

  A film je potrebno videti! Morda se bo vendarle dotaknil zavesti tistih, ki raje pogledajo stran!

  Sporočam vsem, da filma, ki kaže kako so dveletnega otroka razmesarili in mu odvzeli notranje organe ter na našopali s kokainom, nisem pogledala in ga tudi ne bom pogledala, ker enostavno ne verjamem, da se je kaj takega tudi zgodilo (prebrala sem zgodbo, ko sem odpla svoj predal na spletu). Zgodba tudi objektivno ni mogoča. Ne želim sprejemati v svojo zavest ali podzavest zmontiranih slik, ki me impresionirajo, ker so s tem namenom tudi računalniško skupaj dane, da poženejo prebivalcem planeta Zemlja strah v kosti in vzbudijo ogorčenje ter negativna čustva in gorzo.

  Ne nasedajte takim novicam in na tkšne emaile kliknite Delate.

  LP Tatjana


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2024 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 2,10 seconds