Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Osebna in duhovna rast Nov topic Pošlji odgovor
     Psihomentalna kibernetika - 3 del
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Yoda
     september 01 2015 06:32  (Prebrano 2363 krat)  
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    Pred nadaljevanjem z besedilom "Psihomentalna kibernetika – 3 del" bi morebitne zainteresirane usmeril še na ažurno kompletno besedilo vseh 3 delov, ki je na Scribd.
    Ažurirano in dopolnjeno združeno besedilo vseh 3 delov "Psihomentalni kibernetiki_zd" (1, 2 in 3 del) si bralec lahko prenese v obliki datoteke s spodnjega linka. Datoteka vsebuje 'žive' linke in v Wordu oblikovano besedilo. Zapis na tem linku ima ažuriran tudi 1 in 2 del in bo po potrebi nadalje posodobljen z novimi aktualnimi podatki, ter morebitnimi spremembami obstoječih zapisanih.

    "Psihomentalna kibernetika_zd"

    https://www.scribd.com/doc/57290450/Psihomentalna-kibernetika-zd

    https://www.scribd.com/doc/57290450/Psihomentalna-kibernetika-zd

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


    PSIHOMENTALNA KIBERNETIKA – 3 DEL


    1. Uvod

    Psihomentalna kibernetika (PMK v nadaljevanju) je pripomoček samousmerjanja, samonadzora in samorazvoja na življenski poti. V 1. in 2. delu PMK so že vključeni nekateri koristni praktični napotki vzeti iz ezoterične prakse in podane so vsporednice. Duhovni aspekt ezoterike pri tem pomeni razširitev naše zavesti, pozornosti in zaznavanja od čisto materialnega nivoja, preko psihičnega in mentalnega do duhovnega plana. Tu v globini polnosti niča, ki je izvor vsega, je duh, natančneje pramati vsega, akaša, eter, Nuit….polje čiste zavesti. V 3. delu PMK je tako dan povdarek predvsem duhovnim aspektom ezoterike na področju PMK.. Dodane pa so še nekatere revidirane in razširjene predhodne vsebine.
    3. del PMK je tako nadaljevanje, revizija, povzetek in nadgradnja predhodno objavljenih člankov: »Psihomentalna kibernetika«(1. del) in »Psihomentalna kibernetika _ dopolnitve«(2.del).
    http://www.pozitivke.net/article.php/Svoboda-Sreca-Psihomentalna-Kibernetika#comments
    »Psihomentalna kibernetika _ dopolnitve«(2.del).
    http://www.pozitivke.net/article.php/Psihomentalna-Kibernetika-Ayurveda

    1. in 2. del PMK imata predvsem namen priprave in discipliniranja za moder način življenja. Skozi tako prakso in način življenja iskalci pridejo do mnogih uvidov, zaključkov, pa tudi do novih vprašanj. Mnoga vprašanja imajo edini možen odgovor v duhovnih učenjih raznih ezoteričnih tradicij, kultur, izročil, prakse. Najboljši odgovori pa so tisti na osnovi pravilne interpretacije lastnih izkušenj. Za to je seveda potrebno določeno znanje.
    Da bi iskalec lahko sprejemal in prakticiral ezoterična (duhovna) učenja mora biti na to pripravljen. PMK 1. in 2. del je lahko tudi eden od načinov priprave.
    V 3. delu PMK so zajete nekatere eksplicitno duhovne teme, ki se navezujejo na določen predhodno dosežen ezoteričen razvoj, prečiščenje in uravnoteženje psihe in mentala.
    A razvoj ne gre čez noč, zato sta potrebni potrpežljivost in vstrajnost, koristna in nujna pa je tudi pravilna usmeritev.

    V okvir prvih dveh delov želim naknadno dodati dopolnitev še z nekatererimi besedili za boljše razumevanje kako funkcionirajo naša čustva, zaznave, ter odzivi, kaj nam lahko pomaga, kaj olajša življenje. V ta namen podajam spodnje naslove in linke:
    Čustva - kako jih lahko reguliramo?
    http://www.pozitivke.net/article.php/20080326195337767
    Spremeni sebe in spremenil se bo svet
    http://www.pozitivke.net/article.php/Mir-Dusa-Ponos-Iskrica-Lucka-Svet
    Od pasivnega opazovalca do kreatorja svoje usode
    http://www.pozitivke.net/article.php/Feng-Suia-Zivljenje-Onsran-Neznano-Okolj
    Nenavezanost in nepogojenost v življenju
    http://www.pozitivke.net/article.php?story=Nenavezanost-Nepogojenost-Mirnost&query=Nenavezanost
    Nenavezanost_skan (skaniran star članek iz revije Aura)
    https://www.scribd.com/doc/250913572/Nenavezanost-skan
    Uravnava psihomentalnega stanja
    https://www.scribd.com/doc/228276033/Uravnava-psihomentalnega-stanja
    Zadnji link prinaša star skaniran rokopis z barvno tabelo karakteristik izbranih psihomentalnih stanj. Žal manjkata v tabeli jeza in strah za katera pa velja enak pristop kot za ostala možna prevladujoča stanja. Preprosta uporaba je opisana pod skanirano sliko.

    Morda velja omeniti še to, da se je v zahodnem pragmatično usmerjenem svetu uveljavil pristop tako imenovane nevrolingvistike. Ta je še posebej dobrodošla med poslovneži. Delno je nevrolingvistika primerljiva s tu podanimi principi psihomentalne kibernetike (PMK). Menim pa, da je nevrolingvistika bolj profana, manj celostna, manjka ji duhovna dimenzija. Potrebni so dragi tečaji za usposabljanje nevrolingvističnih programerjev (NLP). Tečaji niso namenjeni toliko usposabljanju za samostojen in celovit osebni razvoj, samousmerjanje in samokontrolo, ampak bolj ciljajo na instant učinke znanj za kontrolo okolice iz profanih - poslovnih razlogov.

    Na spodaj podanem linku pa je ( eden redkih ) referenčnih primerov za psihomentalno kibernetiko. V bistvu je to edina meni znana referenca, na katero pa so me opozorili šele nedavno. Spletni naslov pove, da vsebuje informacije o esenski psihokibernetiki.
    Gordana Kudrikova_ Esenska psihokibernetika: http://www.psihokibernetika-esena.info/
    Z vsebino zgoraj podane spletne strani gospe Kudrikove nisem seznanjen več, kot informativno, zato bi bila primerjava in komentar nesmiselna. Psihomentalna kibernetika, ki jo tu sam predstavljam ima svoje neodvisne začetke pred kakimi 30 leti. Osnovo so mi predstavljale teorije operacijskih raziskav, kibernetike, dialektike, servosistemske regulacije, psihoanalize in pa lastne izkušnje ter eksperimenti, ter modeli kontrole – regulacije svojega psihomentalnega stanja. Precej kasneje sem ideje in ugotovitve začel urejeno zbirati, zapisovati in postopno sem vključil še ezoterične vsebine, osnove kvantne fizike, ter novejše izsledke znanstvenih raziskav, ki potrjujejo zdravilstvo in ezoteriko. Še kasneje pa so sledile prve objave.
    Zainteresirani bodo sami primerjali obe 'ponudbi' tako vsebinsko, kot 'cenovno'. Vsekakor bi tudi mene zanimalo če znanje gospe Kudrikove izhaja iz neposredne povezave z notranjim transčasovnim krogom esenov in če so njeni morebitni učenci bili deležni mističnih doživetij nastajanja vibutija, pojavljanja stigem in čudežnih ozdravitev, videnj, itd.. Sam spadam med take učence, zato omemba misterijev. Ti ne rabijo in nimajo nobenih 'etiket', še celo esenske ne. Kakorkoli že, naj cveti tisočero raznih čudovitih rož… Sam pa se bom posvetil svoji nameri dokončanja tega zapisa


    2. Pomen zdravilstva za duhovni razvoj

    Pomemben in skorajda nujen sopotnik vsakega raziskovalca globin neznanega, ki hrepeni po najvišjih spoznanjih je tudi zdravilstvo. Skozi zdravilstvo lahko izkusi zakone Narave, kar mu pomaga poglobiti in širiti dojemanje Stvarstva. Učenec zdravilstva pa razvija tudi sočutje, brezpogojno ljubezen, poštenost ter odgovornost.
    Čeravno se 3. del PMK ukvarja z duhovnostjo le-to izkušamo preko psihe, mentala in fizičnih energij. To pa je obenem tudi področje zdravja, oziroma ravnovesja in harmonije, kar tudi odpira, ali zapira poti k duhovnim izkustvom.

    Glede zdravilstva bi rad opozoril na določene pogosto prisotno zablodo, da lahko, ali naj bi posamezna zdravilska metoda zdravila (skoraj) vse bolezni. Različne metode namreč delujejo na različnih nivojih energij, oziroma sistemov. Kvantni entraintment (QE), ali kvantno zdravljenje je po vsej verjetnosti najvišji javno opisan in dostopen nivo zdravljenja. Dobro izveden postopek QE nas bo v mnogih primerih pripeljal do metod nižjih nivojev, pa tudi do skritih pogojev, ki jih bo treba izpolniti za dosego željenih rezultatov. Dober zdravilec bo v nekaterih primerih takoj pristopil z ustreznimi metodami, saj bi mu QE kvečjemu pokazal isto pot. Včasih je potrebno kombinirati več različnih metod. Naprimer blokade, neravnovesja in neharmonije v psihičnem in mentalnem telesu bomo najbolje rešili z metodo uravnovešanja elektromagnetnega polja psihe in mentala (EMF), po domače bi rekli temu mahanje po auri.
    Oslabljena in razpršena motnja se utegne potem spustiti (transformirati) in sprostiti na nivoju fizičnih energij. Tu pa jo lahko učinkovito rešimo z metodo tapkanja za čustveno osvobajanje (EFT). Velikokrat pa je potrebno uporabiti za zdravljenje in lajšanje na posledičnem nivoju razna zelišča, kremice,, čajčke, masaže, kristale in še veliko drugih sredstev. Zgoraj omenjeni primeri alternativnega zdravljenja so samo nekateri izmed mnogih in zgolj v ilustracijo.

    Na tem mestu pa bi tudi dodal komentar EMF tehnike oziroma (psiho)(bio)energoterapije.
    V sistemu je govor o svetlobnih nitih, ki so nosilci naših zapisov. Lana govori o zlatih laskih. Carlos Castaneda pa v svoji literature govori o strunah. Ti viri se medsebojno podpirajo. Obstaja tudi sodobna fizikalna teorija strun. Dr. Emil Kušec je med drugim učil okultno anatomijo človeka s specifičnimi EM fluidi posameznih telesnih delov.
    Terapevtski postopek je v osnovi podoben (psiho) (bio) energoterapiji, kjer terapevt s svojima rokama 'maha' po energijskem polju pacienta. S tem doseže pozitivne učinke tako v lastnem, kot v pacientovem EM polju. Informacije EMF in (psiho)(bio)energoterapije se medsebojno dopolnjujejo. Domnevam, da gre v osnovi za isti princip oziroma metodo, ki je v Sloveniji poznan in v uporabi že nekaj desetletij.

    V mnogih primerih težav neznanega izvora in razloga so nam lahko v pomoč izsledki ameriške zdravilke Luise Hay. Napisala je vrsto knjig in nam v njih prikazala povezave med psihično bolečino, ali neharmonijo in težavami v raznih delih telesa. To je često zelo koristna informacija, saj psihične težave naš ego rad cenzurira, ali potlači in potem se manifestirajo fizično vse dokler ne odpravimo psihičnega vzroka. Tipičen primer je tenzijski miozitis.

    Določeno zmedo glede verodostojnosti raznih zdravilskih metod predstavljata tudi placebo in nocebo učinek. Nujno je tudi poudariti, da nobeno prenagljeno, enostransko, skrajno ter izključujoče stališče ni dobro. Vsekakor v mnogih primerih ne gre ignorirati možne pomoči in znanja šolske medicine. Zdravilstvo tudi ni samo po sebi cilj ampak sestavni del Poti. Slaba je profana uporaba zdravilstva izključno zaradi zaslužka. Taka izbira utegne imeti negativne posledice za izvajalca.

    Tradicionalno zdravilstvo se je v pogojih cvetočih starodavnih duhovnih kultur Indije, Kitajske, Tibeta razvilo v obsežne kompleksne in celovite sisteme medicinske znanosti. Večini sta znana Ayurveda in tradicionalna kitajska medicina (TKM). Slednjo delno vključuje tudi že zahodna medicina. Ti sistemi se ne izključujejo in zahodni razvoj bo na svoj način spoznal ter potrdil starodavna, a tudi večna znanja o človekovi Naravi. V ezoterični in zdravilski praksi pa nam že sedaj lahko koristijo mnoga spoznanja teh tradicionalnih znanosti.


    3. Izbrane duhovne teme

    Izhajajoč iz gradiv in znanj dostopnih vsakemu zainteresiranemu bralcu bom v nadaljevanju podal nekaj znanih ter uveljavljenih sporočil in praks, ki vpeljujejo značilne pomembne duhovne teme. Skoznje bi želel približati tudi mistično dimenzijo možnih doživetij. Še prej pa bi vpeljal določeno pojmovno 'posodobitev'. Magika je starožiten pojem, ki označuje povzročanje sprememb z voljo. Vedno bolj izginja celo iz ezoterične literature. Zadeva skrita, ali okultna področja. Magiko, ki presega delitev na belo in črno bi tako morda še najbolje nadomestili s pojmom kvantni učinki zavesti. Volja je precizno opredeljena s kabalističnim drevesom življenja. Sposodil si bom definicijo energije iz Ayurvede dr. Emila Kušca. To je volja do dela.

    Kvantni entraintment (QE) po F. Kinslow-u je popularna zdravilska metoda, pa tudi ezoterična praksa, kjer lahko doživimo in spoznamo resnično stanje duhovne blaženosti skozi posledično čustveno evforijo. V takem stanju z oblikovanjem namere povzročimo spremembo z najvišje dostopnega nivoja. Sprememba je lahko naprimer ozdravitev. Duhovna blaženost in postopki so dobbro in natančno opisani v Kinslow-ih knjigah o QE. Izhodišče prakse QE je čista zavest, ki je sicer pomemben element večine ezoteričnih šol. Bistvo je kako doseči čisto zavest, v kateri projiciramo namero. Vse ostalo je prepuščeno inteligenci polja čiste zavesti.
    Čista zavest se navezuje na afirmacijo Jaz sem, pa tudi na našo prisotnost tu in zdaj. Mojstri modrosti smatrajo vsak posamezen korak, ki ga izvajamo v naši popolni prisotnosti za edino realnost, ki nas povezuje z Enostjo vsega kar je, z Najvišjim. V življenju je težko doseči čisto zavest, ker moramo v ta namen biti sposobni umiriti naš um do stanja nepogojenosti. A poti obstajajo in trud ter vstrajnost za obvladovanje misli so na koncu poplačane.

    Praksa 11 spoznanja Celestinske prerokbe temelji na doseganju visokih vibracij vseprisotne univerzalne življenske energije v praktikantu. Na tej osnovi se vspostavlja polje pričakovanj, ali tudi molilno polje. Ti izrazi pa zelo spominjajo na kvantno fiziko. Znano je, da lahko življensko energijo akumuliramo, projiciramo na daljavo drugim, pa tudi programiramo za učinkovanje po naših željah. Življenska energija je tudi najboljši varuh zdravja. V pomoč pri dvigu človekovega energijskega polja se uporablja opazovanje in zaznavanje lepote ter harmonije, naprimer cvetja, rastlin. Zunanja lepota in harmonija pa sta odraz našega notranjega stanja, oziroma kvalite, ter kvantitete vibracij naše življenske energije. Spodaj je podan link do uporabnega tovrstnega zapisa.
    James Redfield _ Skrivnost Šambale _ povzetek
    http://www.tomazflegar.si/index.php?option=com_content&view=article&id=162:skrivnost-sabmale&catid=51:knjige&Itemid=59
    Na koncu teksta je omenjena tudi stopnja, ko nam lahko pomagajo angeli. Tema angelov je izjemno kompleksna in zahtevna in bi terjala obsežno samostojno obdelavo. Vseeno pa bom spodaj navrgel kratek komentar, ki utegne morda komu odpreti oči, morda komu tudi srce….

    Nekateri (padli) angeli so lahko utelešeni v človeški podobi in živijo med ljudmi, večinoma pa si jih predstavljamo, kot nefizična bitja. Nekateri so celo duhovni učitelji, ki demonstrirajo Božje misterije in usmerjajo učence, ter jih poučujejo iz lastnih visokih notranjih sporočil in nezemeljskih izkušenj, predvsem pa z demonstracijo prilik, preizkušenj, dela na sebi. Večina ljudem všečnih duhovnih učiteljev sicer podaja le omejeno znanje iz literature.
    Ljudje učeteljem angelske vrste ne zaupajo, ker so obremenjeni s svojimi prepričanji in stereotipi o tem kakšen naj bi bil duhovni učitelj, kakšen pa ne more biti. Res se utegnejo sledniki soočiti z velikimi problemi pa tudi nepričakovanimi negativnostmi, o katerih sodijo na prenagljen, neprosvetljen in pristranski način. Vendar so dodane preizkušnje in bremena praviloma uravnovešena s pozitivnimi nasprotji, ki jih ljudje spregledajo, ali nočejo videti, ali pa ne razumejo. A Stvarstvo in Življenje sestavlja ravnovesje nasprotij. In morda se je najtežje učiti zaupanja v Boga in prosvetljenega sprejemanja neprijetnosti, težav in sprememb, vključno z neželjenimi, ter nepričakovanimi. V starih svetopisemskih zgodbah najdemo veliko primerov težkih preizkušenj vere v Boga. Ni jasno ali so ti načini še v veljavi ……
    V teozofski literaturi so angeli omenjeni kot problematična bitja 6 nivoja. Teozofsko literaturo najdemo na povezavi http://www.teozofija.info/Knjige.htm
    Angeli so starejši bratranci človeka, ki pa ima višji evolutivni potencial od njih (večinoma še latenten). Najdemo jih v svetopisemskih zgodbah, naprimer tisti o Sodomi in Gomori. V širšem smislu lahko med ta bitja štejemo tudi kentavre, pa samoroge in podobna mitološka bitja. Astrološka interpretacija kentavra Hiron je zanimiva in dobro obdelana tudi na spletu.
    Pri poskusu dojemanja in sprejemanja angelov je nujna nepristranskost in preseganje bipolarnih zaključkov kolikor je le možno. Med ljudmi in angeli obstajajo velike razlike v načinu razmišljanja in delovanja, zato tudi veliko nerazumevanje in težavno sodelovanje med obema vrstama. Načelno angeli človeku lahko pomagajo pri njegovem razvoju, a to ni nujno po naših predstavah. Angeli so tudi medij za povezavo na astral ter k mističnim dimenzijam..
    Nekatere človeku pozitivne lastnosti angelov bi utegnile biti moč, ljubezen, pogum, (strast), intuicija, pomoč človeku in predanost komur, ali čemur služijo, oziroma so naklonjeni. V nekaterih primerih njihovo služenje lahko vključuje tudi voljno samožrtvovanje. Praviloma naj bi služili Bogu in udejanjali njegovo voljo. Ali je neposlušnost vzrok padcu ni jasno. Človeku negativne, neprilagojene in neželene lastnosti angelov pa so lahko naprimer netoleranca do narejenosti, prikrivanja, sprenevedanja, strahopetnosti, njihova možna grobost, konfliktnost, premočrtnost, zaničevanje in ignoranca človeških pravil igre ter (relativnih) civilizacijskih norm, nelogičnost (neracionalnost), svojeglavost, nepredvidljivost, samovoljnost, nepodredljivost, neprilagodljivost, varljivost.

    O blagoslovu in blagoslavljanju podaja čudovito in prepričljivo interpretacijo Gregg Braden v enem od svojih videov. Srbohrvaški prevod v obliki spletnega besedila in tudi podnaslovljen video najdemo na spletni strani Bebe Mur.
    http://www.bebamur.com/greg-brejden.html
    Blagoslov učinkuje v polni meri le če smo prišli vsaj za trenutek v posvečeno stanje predanosti Najvišjemu. Do tega pridemo po spontanem notranjem preobratu kesanja ali pa predaje in priznanja nemoči, oziroma s prizadevanjem po eni od ezoteričnih praks. Morda nam Greggova razlaga lahko pomaga da se v dani situaciji spomnimo odrešilne možnosti blagoslova.
    Blagoslov je mistično dejanje s potenco najvišjega reda. Čudeži blagoslavljanja obstajajo, a redko, če sploh jih opazimo. Blagoslavljanje bi si zaslužilo večjo našo pozornost, zanesljivo je to prava pot transformacije navidez nerešljivih nasprotij in težko sprejemljivih mukotrpnih težav. Blagoslov je univerzalen in najvišji način možne trenutne mistične notranje preobrazbe, ki prinaša duhovno odrešitev od bremen in udarcev usode, razrešuje konflikte, osvobaja nas trpljenja, sovraštva, žalosti, strahu.

    Na zgoraj podanem spletnem naslovu Gregg Braden podaja tudi svoj vidik možne povezave duhovnosti in znanosti. V prvem primeru navaja navodila preroka Izaije o načinu molitve, ki možno korespondirajo s kvantnimi principi zavesti. Govor je o esenski kodi. Ob tej oznaki pa je treba vedeti, da gre za zelo širok pojem. Morda bo v javnost (kmalu) prišel tudi esenski preporod ozdravljenja, z dosedaj neznanimi 'kodami' esenskih molilnih besedil. Bistvo temelji na globoki veri ter osebnem misterioznem odnosu do živega absolutnega Boga JHVH.
    Pri starodavnih esenih, kamor spada Izaija je bil tudi znan princip, da je bila molitev dovoljena le v skupini najmanj 10 ljudi. Pri tem so se izničila neravnovesja in nepopolnosti posameznika, lahko je prišlo do skupinskega povzdignjenja, odpiranja kanala navzgor. To pa se popolnoma sklada z navodili Izaije o molitvi, da moramo željeno občutiti tudi sami.

    Glede tega kako pravilno molimo je iz nekoliko drugega zornega kota pisal tudi Antony De Mello. On pravi, podobno Izaiji, da mora biti naše notranje stanje za molitev primerno očiščeno in povzdignjeno. Barvno slep opazovalec ne bo 'opazil' različnih barv, ampak samo črno in belo in morda sivo. Trdosrčen in brezčuten mikrokozmični egič ne bo soustvaril usmiljenja in milostljivosti niti za sebe, niti za druge. Dodal sem eksplicitna opisa kvantnih vsporednic k starodavnim, a tudi večnim modrostim.

    Na sodobno interpretacijo preroka Izaije Greg Braden naveže še možna pojasnila prerokb v luči sodobne znanosti. V ta namen Gregg navaja znanstvene utemeljitve vsporednih tokov realnosti, oziroma svetov v povezavi s prerokbami in možne kvantne skoke, oziroma prehode med vsporednimi potmi. Ta del se močno navezuje tudi na našo skupinsko stvarnost človeštva in planeta. Za nekatere bralce utegne biti to zelo spodbudno, ohrabrujoče in optimistično doživetje, pa tudi globoko spoznanje. Črnogledim vernikom usode lahko Greggova sporočila temeljito spreobrnejo njihovo predstavo o človeku in človeštvu kot pasivni žrtvi usode…..

    Nekateri Bradnu pripisujejo špekulativno kvazi znanost. Tega zagotovo ne morejo v primeru dr. Liptona. In če nadaljujem z vsporednicami znanosti ter ezoterike ne morem mimo dognanj dr. Liptona, ameriškega znanstvenika s področja genetske biologije. Zelo poučen je njegov pogled na to kako se je gibal razvoj znanosti v odnosu do transcendentnih področij, oziroma do Boga. Dr. Lipton zelo jasno pove, da so mnogi obtičali v Newtonovi mehaniki, čeravno je kvantno fiziko Max Planck, oče kvantne teorije zasnoval že pred 100 leti. Ugodno sporočilo je tudi to, da nismo dokončno determinirani z našimi podedovanimi geni, ampak so ti le potencialne možnosti, ki bodo sprožene, ali ne odvisno tudi od nas. Na spodnji povezavi najdemo slovensko besedilo o dr. Liptonu in njegovem videu s hrvaškimi podnapisi.
    Dr. Lipton - vpliv uma na telo oz. tista prava Skrivnost
    http://alternativno-zdravljenje.si/clanki/dr-lipton-vpliv-uma-na-telo-oz-tista-prava-skrivnost.html
    Nikola Tesla je poseben primer znanstvenega izumitelja ter duhovno razvitega in prosvetljenega bitja. S svojimi tehničnimi izumi je bil daleč pred svojim časom, pa tudi globoko povezan z duhovnostjo. Za mnoge njegove izume šele sedaj odkrivamo pojasnilo in pravi širši pomen. Dokaj interdisciplinarno poučen video, ki vključuje duhovnost iin zdravilstvo najdemo npr. preko linka spodaj.
    Skrivnost Teslinih valov.
    http://www.youtube.com/watch?v=ghUbYlQRP0Q&feature=share

    Večina duhovnih izročil priporoča, da si iskalec izbere eno osnovno pot in se jo pretežno drži, lahko z učiteljem, ali brez, s skupino, ali brez. Nobeno ezoterično učenje, ali tradicija ni slabo, le načini in pristopi so različni. Izbiro poti osebnega in duhovnega razvoja lahko pogojujejo različne okoliščine, od dosežene stopnje razvitosti do objektivnih možnosti in osebnih ambicij, interesov. Pred ustalitvijo so česta iskanja, preizkušanje. Na trdno osnovo neke šole lahko učenec kasneje dodaja drugačne aspekte istih spoznanj v kolikor mu to pomaga k razjasnitvi in poglobitvi zaznave, spoznanja.

    Med najbolj znane pa tudi najpopolnejše ezoterične sisteme spada indijska Joga, ki je celovit in kompleksen sistem zapisov iz zakladnice starodavne indijske duhovne tradicije. Večini je joga znana le, kot telesna vadba s telesnimi pozami, a beseda v prevodu pomeni spajanje ter celoto telesa, duše in duha. Tako celovita pa je tudi vsebina sistema Joge. Jogijska telesna vadba je vsekakor koristna in priporočljiva za vsakogar, ne glede kateri poti sledi.
    Mojstri lahko za svoje učence skombinirajo dele različnih sistemov od joga asan in tai čija, či gonga, pa do delov Kabale, itd. Na spletu najdemo obilo ponudbe za telesno jogijsko vadbo, pa tudi tai čija, manj pa za študij židovske Kabale. Zato resnim, delovnim in ambicioznim aspirantom lahko spletna stran s spodaj podanega linka ponudi veliko koristnih informacij in znanj o Kabali in Tarotu. Študij Kabale je zahteven vendar prinaša urejenost ter skladen in celovit razvoj učenca. Ti kriteriji pa spadajo med najresnejša priporočila pri izbiri poti osebnega in duhovnega razvoja.
    Kabala in tarot
    http://kabala-tarot.com/sitemap.html

    Ezoterična praksa prinaša širjenje zavesti, zaznav, dojemanja. To nam med drugim narekuje, da naš mali ego podredimo tudi v korist drugih ljudi in širšim interesom. Tovrstno prakso predstavljajo duhovne skupine, organizacije, inštitucije, Vključitev pa prinaša določeno vezanost in razne druge posledice, pozitivne in negativne. Lahko pa se vključimo, pridružimo, če nam je tako ljubše popolnoma nevezano, individualno raznim svetovnim, ali lokalnim internetno organiziranim množičnim akcijam, kampanjam, projektom, molitvam, meditacijam za dobro sveta. Znani tovrstni organizatorji in pobudniki so naprimer: Deepak Chopra, Gregg Braden, Avaaz in mnogi drugi. Ne smemo in ne moremo pozabiti pri tem tudi naših Sončevih pozitivk.

    Nobeno ezoterično znanje, praksa, disciplina, drugi ljudje, inštitucije nam na koncu ne morejo pomagati, ko se moramo soočiti z neprijetnostmi določenih težkih življenskih situacij. Nima smisla naštevati vseh možnih težkih in lažjih preizkušenj, ki nas lahko doletijo. Pomembno pa je kako smo jih pripravljeni sprejeti. Ezoterično učenje in praksa sta sicer pot in način prečiščevanja in rasti naše duše, toda v prisotnosti našega malega ega ostajamo navezani na njegove omejujoče koncepte, ki so glavni vzrok trpljenja. Edini način odrešitve v mukotrpnih razmerah je predaja Bogu, ponižno priznanje nemoči, spoštljivo, ponižno in hvaležno sprejetje Njegovega načrta za nas in njegove Volje kaj se naj zgodi. Potrebna je vera in zaupanje v Najvišjega, kar nas odveže od naše duševne zataknjenosti in odmrtja v neki težki situaciji. Odreši pa nas tudi nepotrebnega trpljenja. Pokaže se da je pojem nenavezanosti mnogoplasten in v spodaj predlaganem preko dodanega linka dostopnem besedilu se dotaknemo najglobjih vidikov nenavezanosti in nepogojenosti v življenju.
    Nenavezanost in nepogojenost v življenju_ kaj lahko pomaga do tega http://www.pozitivke.net/article.php/Nenavezanost-Nepogojenost-Mirnost
    S sodobnim izrazom bi temu rekli duhovni kvantni skoki zavesti, kamor spada tudi blagoslavljanje in globoka vera v živo Enost Boga in vsega obstoječega. Po dr. Emilu Kušcu je edina dobra navezanost tista na Boga.


    4. Delo z nezavednim

    Če hočemo, ali nočemo je naš stalni spremljevalec ogromno temno skladišče podzavesti. Količina podatkov je nepojemljiva in ti podatki obsegajo tudi zapise prejšnjih življenj. Obstoječim vsebinam se dodajajo vedno novi zapisi. Poleg individualne podzavesti obstaja še kolektivna, itd. Morda trije črni agenti v filmu 'Matrica' predstavljajo prav to kolektivno nezavedno, ko delujejo v funkciji zaščite matrice kolektivnega uma.

    Večinoma so podzavestni zapisi neaktivni, ob določenih pogojih pa se nekateri lahko aktivirajo in manifestirajo na razne načine v našem zavednem delu življenja. Kdaj in na kakšen način je smiselno posegati v podzavest z namenom čiščenja in kdaj ne? Kako ravnati z aktiviranimi vsebinami podzavesti ? Na to najdemo delno odgovor v 5. točki, več pa v nadaljevanju te točke.

    Jasno nam mora biti da bi bil poskus očiščenja celotne podzavesti Sizifovo delo. Ob tem bi se morali spopadati še z podoživljanjem izjemno bolečih in travmatičnih spominov in simptomatskih bolečin. Spomine, ki so namenjeni našemu razvoju, prečiščenju bomo pač ozavestili in odpustili, ostalo pa pustimo pri miru.

    Nekatere neusklajene, podzavestne vsebine nam jemljejo energijo, povzročajo slabo razpoloženje, itd. Te bomo uravnovesili in sprostili naprimer z metodo 'Amepši' – link spodaj:
    Amepši
    http://www.pozitivke.net/forum/viewtopic.php?showtopic=8867

    Slabih in škodljivih navad se bomo lotili z afirmacijami, autogenim treningom, še bolje z nasprotno impregnacijo podzavesti. To bi bilo uporabno tudi za spremebo napačnih prepričanj. O avtogenem treningu najdemo več informacij preko spodnje povezave.
    Avtogeni trening
    http://www.avtogeni-trening.si

    V nekaterih trdovratnih in zahtevnih primerih bi se poslužili hipnoze in avtohipnoze, morda tudi avdiovizuelne uravnave leve in desne možganske poloble, itd.

    Omenimo lahko še delo z nezavednim po metodah psihološke kineziologije, nihala in bajalice, kjer je podzavest vir informacij. Mnenja o zanesljivosti teh metod pa so deljena.

    Za nekatere bo morda privlačno odkrivanje podzavesti po metodi budnega sanjanja. Ta metoda ima lahko neslutene učinke. Lahko dobimo koristne informacije in opozorila, ali pa celo spremenimo potek dogodkov preden se zgodijo, lahko pa nas samo po nepotrebnem obremenijo sanjski občutki. Sicer pa doseganje budnega sanjanja terja vstrajnost in disciplino.

    A na koncu je morda najvažnejša vsak trenutek naša prisotnost tu in zdaj, ki razgrajuje podzavestne vplive. Tako se tudi izognemo včasih mukotrpnemu premlevanju in odločanju glede prihodnosti. O tem več v članku 'Notranji smisel življenskega potovanja' – link spodaj. .
    Notranji smisel življenskega potovanja
    http://www.pozitivke.net/article.php/Zivljensko-Potovanje-Zamisli-Koraki


    5. V iskanju resnice

    Mnogi si žele preprostega in enoumnega odgovora o tem kaj je resnica v posameznem primeru. A takega odgovora preprosto ni možno dati. Omejitev je že v pristranskosti in omejenosti posameznika, četudi obstaja relativno ustrezen odgovor.

    Relativno pomeni, da vedno obstaja več vidikov neke okoliščine. Pri tem se moramo že na začetku sprijazniti tudi s tem, da nobeno stanje ni dokončno in trajno razen spremembe.

    Ena od običajnih in morda najpogostejših ovir pri iskanju resnice pa je takoimenovana psihološka racionalizacija. Človek ustvari mentalni konstrukt dvomljive verodostojnosti in pristnosti, da bi sebe, ali neželen dogodek predstavil sebi in drugim v bolj pozitivni luči.

    Nesmiselno je iskati eksaktno in dobesedno izraženo resnico naprimer v smerokazih in simbolih. Ti so pogojeni z mentalno podlago tistih, katerim so namenjeni, pa tudi z dogovori v omejenih okvirih. Prav tako pa je nesmiselno iskati eksaktna sporočila v umetniškem izražanju.

    Svoje trenutne poglede in zaključke glede iskanja resnice sem strnil v besedilu 'Resnica o resnici', ki je objavljen na spodnjem linku. Zapis prej ruši pogled urejenega, afirmiranega, konsistentnega in preglednega sistema dejstev, kot pa ga gradi. Tako pač izpade iskanje 'resnice'. To sem hotel pokazati in pretirano rigidni bodo to nejevoljno odklonili, dokler to ne postane del njihovih izkušenj in zavedanja. Nekateri z omejeno podlago znanja in razumevanja, ter ozkim zornim kotom pa bodo vsebino 'z vso ljubeznijo' videli, kot balast.
    Resnica o resnici
    http://www.pozitivke.net/article.php?story=Resnica-Klon-Programiranost&query=Resnica%2Bo%2Bresnici


    6. Cilji, smisel in namen poti – zaključek tretjega dela

    Vsak iskalcev si enkrat zastavi vprašanje kaj je namen njegovega življenja, kaj je cilj in smisel življenske in duhovne poti. Temu pa mnogi pridodajo še radovednost kaj so bili v prejšnjih življenjih. Glede tega pa bi bralca usmeril na prevod rokopisnega sporočila svojega učitelja z naslovom 'Notranji smisel življenskega potovanja'. Vsebina tega osebnega, a tudi univerzalno veljavnega besedila ustreza naslovu te točke in je podan na linku v točki 4..






    Yoda

    Ljubljana, 31.8.2015



    Profil
    Quote
    Yoda
     september 17 2015 06:01   
    Forum Rimska cesta
    Rimska cesta

    Status: neprijavljen

    Registriran: 03/26/09
    Posts: 848

    ZDRAVILSTVO LUISE HAY IN GRIGORIJA GRABOVOJA


    Luise Hay je genialna v pojasnitvi vzročno -posledičnih povezav med psiho in fizičnim telesom. Neverjetne pa so tudi možnosti uporabe Grabovojevih zdravilnih kod, ki pa mi jih žal še ni uspelo preizkusiti z evidentnim rezultatom. Pač pa sem se že velikokrat prepričal o koristnosti tabele povezav med fizičnimi tegobami in psihičnimi vzroki, ki jo je ustvarila Luise Hay. Njen seznam je zanesljiva osnova učinkovitega reševanja celega spektra simptomov tenzijskega miozitisa, pa tudi mnogih drugih zdravstvenih tegob.

    Spletna stran Janija Pravsta pa je res darežljiva z prevedenim gradivom te Američanke. Tam pa najdemo tudi tabelo Grabovojevih numeričnih zdravilnih kod. Vse v barvah, lepo urejeno, prevedeno, celo v 3 jezike. Zanimivo, da hrvaška verzija navodil vsebije precej več od slovenske.
    Spletni naslov Janija Pravsta je spodaj.
    http://samospoznanje.johnymas.info/?id=52


    Tabela Luise Hay je izjemno uporabna v kombinaciji z EFT tehniko. Uporaba predlaganih afirmacij je predolgotrajna, zato je bolje iti takoj na EFT. Vsekakor pa je Luise Hay zaslužna v odkritju in popisu povezav med mentalnimi vzroki in fizičnimi posledicami. Ne vem kako jih je določila, ampak sem se že velikokrat prepričal, da vse drži. Brez teh skritih vzrokov nam EFT nič ne koristi, ker moramo točno poznati vzroke.

    Iz seznamu Luise Hay poiščemo svojo težavo v levem stolpcu in preberemo možni vzrok ter afirmacijo. Oboje skupaj s svojo specifiko skombiniramo v vzorec za EFT postopek. Potem izvedemo EFT namesto afirmacij, ker je EFT veliko hitrejši in učinkovitejši.

    Luise Hay - Seznam fizičnih težav, mentalnih vzrokov, ter zdravilnih afirmacij
    V osnovnem meniju levo kliknemo vrstico 'Bolezni misli – seznam'

    Grigorij Grabovoj - Zdravilne kode
    V osnovnem meniju levo kliknemo vrstico 'Zdravljenje s številkami'


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 3,12 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 02:13

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 3,61 seconds