Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zjutraj-Zbujeni-Lepi-Zdrav-Spanec
Nasveti, da se boste zjutraj zbudili lepi

ponedeljek, 3. december 2018 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

V postelji skozi življenje v povprečju preživimo več kot 24 let. S pomočjo teh šestih nasvetov pa lahko "lepotni spanec" izkoristite do potankosti.

Spnite lase 
Spletite lase v kito ali čop, da vam lasje med spanjem ne bodo padali na obraz. Umazanija in olja, ki se čez dan primejo na vaše lase tako ne bodo prišla v stik s kožo na vašem obrazu.

Spite na hrbtu 
Kadar spite na boku ali trebuhu, je vaš obraz obrnjen v vzglavnik, zaradi česar nastajajo gube in gubice, zato, če se le da, raje spite na hrbtu.

Investirajte v kakovostno posteljnino 
Morda so svilene posteljne preobleke res dražje, a so vredne vsakega evra, saj se boste zjutraj zbudili bolj sveži. Svila je namreč bolj gladka od bombaža, kar pomeni, da se obraz med spanjem manj guba, lasje so mehkejši in se manj lomijo, svila pa tudi odlično regulira toploto.

Poskrbite za dovolj vlage 
Vlažilec prostora bo preprečil, da se vaša koža ponoči izsuši, sploh pozimi, ko je zrak zaradi ogrevanja bolj suh. Poleg tega je ob postelji vedno priporočljivo imeti kozarec vode, da se ponoči lahko odžejate.

Redno menjajte posteljnino 
Posteljne preobleke je treba menjati enkrat na teden, saj se umazanija iz las prenaša na vzglavnik in od tam na vaš obraz.

Spite na dveh vzglavnikih 
Se zbujate s podočnjaki? Spite tako, da boste imeli glavo višje kot telo, lahko si pomagate z dvema vzglavnikoma. Ta položaj stimulira limfno drenažo in zmanjša zabuhlost.

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zjutraj-Zbujeni-Lepi-Zdrav-SpanecDomov
Powered By GeekLog