Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravje-Gibanje-Hoja-Vitka-Postava-Sport
Z hojo do vitke postave

petek, 18. avgust 2017 @ 15:04 CEST

Uporabnik: Sonce

Hoja je idealna in najpreprostejša oblika vzdržljivostnega športa za vse, ki želijo narediti nekaj več za svojo postavo in boljše počutje. Preberite ostale benefite hoje, kako hoditi na pravilen način in kdaj je najprimernejši čas za hojo.

S hojo proti maščobam
Hoja je idealna in najpreprostejša oblika vzdržljivostnega športa za vse, ki želijo narediti nekaj več za svojo postavo in boljše počutje.

Pravilen način hoje
Kot pri vseh športnih zvrsteh je tudi pri hoji zelo pomembna pravilna tehnika, saj boste le tako dosegli zaželeni cilj. 1. Začetni položaj: stojite vzravnano, izbočite prsi, povesite in sprostite ramena, lopatici potisnite rahlo skupaj. Napnite trebušne mišice. 2. Roke v komolcih pokrčite, tako da je kot v komolcu okrog 90 stopinj, prste stisnite v rahlo pest. Hrbet roke je obrnjen navzven. 3. Začnite hoditi z normalno dolgimi koraki.

Stopala postavljajte na tla vzporedno, v nasprotju s položajem noge pri teku je ena noga vedno v stiku s podlago. Noga naj pristane na tla s peto, telesno težo prenesite zatem prek stopala na prste. Glejte predse, ne v tla, in pazite na dihanje, ki ga prilagodite hitrosti hoje. 4. Pokrčene roke naj spremljajo gibanje nog. Ko postavite naprej levo nogo, zanihajte naprej z desno roko, leva roka naj ostane zadaj. Desno nogo spremlja leva roka in tako naprej. Časovni načrt

Med tritedenskim programom vadite šestkrat na teden. Pozneje zadostuje, če hodite dvakrat do trikrat na teden.

Najprimernejši čas za hojo
Hodite lahko kadarkoli, zato vadbo prilagodite svojim željam in drugim obveznostim.

Minimalni čas vadbe

Vir: www.liveactive.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravje-Gibanje-Hoja-Vitka-Postava-SportDomov
Powered By GeekLog