Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Soncna-Osebnost-Leta-2009-Priznanje
Sončna osebnost leta 2009 je...

četrtek, 11. februar 2010 @ 10:28 CET

Uporabnik: Pozitivke

Priznanja za Sončno osebnost oz. skupino leta 2009, Priznanja za najbolj sončno knjigo 2009 in Priznanje za življenjsko delo so podeljena.

Po izboru bralcev in strokovne komisije, smo na slavnostni podelitvi podelili sledeča priznanja:

Sončna osebnost oz. skupina leta 2009 je Sabina Šilc

za projekt Medvedek Zdravko

Sončni knjigi leta 2009 sta tokrat dve in sicer:
Angel pod masko Avtor: Adrian Kezele, prevod v slovenščino Nataša Šalaja in
BOG - Navodila za uporabo Avtor: Nara Petrovič

Častno priznanje strokovne žirije za življenjsko delo je prejel FRANJO TROJNAR
Več desetletij že deluje na področju osebne rasti. Je dolgoletni in vztrajni povezovalec duhovnega in materialnega sveta.

Čestitamo!

SONČNA OSEBNOST LETA 2009 SABINA ŠILC:
Pred leti je začela z uvajanjem energijskih tehnik v svoji psihoterapevtski praksi, kasneje pa za laično(delavnice, pisanje) in strokovno javnost(pridobiva druge terapevte, zdravnike ).

Ugotovila je, da je treba začeti na začetku, otrokom omogočiti srečnejše otroštvo , občutek samo(po)moči v smislu preventive psihofizičnih motenj. Zato je lani za novo leto štartala z Medvedom Zdravkom in TipTapom, ki je popolnoma  njena inovacija.
V šolah in vrtcih so začeli preizkušati Zdravka in so bili navdušeni, ponj pa pridejo tudi starši otrok s težavami.

Prva etapa (šole, vrtci) lani je bila zelo uspešna, letos so na vrsti bolnice in zavodi, ki so bolj zaprti za take reči in pa Medvedov kombi, (skupina prostovoljcev ima kratko predavanje za odrasle, pa predstavitev za otroke, ali pa kar obisk konkretnega otroka v stiski, pridejo tudi na dom .
Sedaj sodelujejo z Ministrstvom za šolstvo, ki jim je projekt všeč, je še v zapredku, ampak verjamemo, da jim bo uspelo, kot vse do sedaj!

Sedaj zna Zdravka uporabljati že ogromno otrok in njihovih odraslih, na internetu bodo imeli Zdravkovo posvetovalnico (tipa, kako naj rešim konkretno težavo, kjer bodo svetovali prostovoljci...Več o Medvedu Zdravku najdete na sabinasilc.com/medved_zdravko


SONČNA KNJIGA LETA 2009:
BOG - Navodila za uporabo Avtor: Nara Petrovič
Knjiga »BOG – navodila za uporabo« govori o "popularizaciji nereligioznega svetništva", poziva k praktičnemu doživetju božanskega in svetega v vsakdanjih stvareh, k čudenju in prizemljeni modrosti…

Nara Petrovič je samostojni raziskovalec škodljivih navad, soustvarjalec lepšega sveta, pisatelj, (so)prevajalec (zbirke Anastazija, Bhagavad-gite itd.), predavatelj, sonaravni kuhar, priložnostni maser, predvsem pa ljubitelj življenja. Mojster ni v ničemer, je pa dober v marsičem. Kar je najpomembneje: to zna dobro opisati, zato je njegove knjige in članke užitek brati.


SONČNA KNJIGA LETA 2009:

Angel pod masko Avtor: Adrian Kezele, prevod v slovenščino Nataša Šalaja

Angel pod masko je zgodba o življenju zelo posebnega otroka. To je zgodba o dozorevanju njegovih staršev, njegovih najbližjih in vseh tistih srečnežev, ki so ga poznali. To je neverjetna zgodba o njihovi duhovni preobrazbi in Edvardu, njihovem duhovnem vodniku.

Nataša Šalaja, je pred nekaj meseci prevedla in v samozaložbi izdala knjigo Angel pod masko, hrvaškega avtorja Adriana Predraga Kezeleta.

"O preoblečenih angelih…
Verjamem, da smo na ta svet prišli, da bi se od drug drugega učili in drug drugega poučevali. Nekateri pa so se odločili roditi se tako težko prizadeti, da se enostavno ne morejo učiti. Preostane jim samo poučevanje." - A. P. Kezele


Nagrado za življenjsko delo je prejel Franjo Trojnar:
Franjo Trojnar je dolgoletni in vztrajni povezovalec duhovnega in materialnega sveta. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani inženir strojništva.

Je samostojni podjetnik ter človek prakse in akcije. Njegova osnovna dejavnost je podjetniško svetovanje in vodenje seminarjev.

Za podjetja vodi seminarje "Učeča se organizacija za poslovno odličnost".
Specializiral se je za delo s poslovneži in podjetniki. Osebni svetovalec je tako samostojnih podjetnikov kot direktorjev velikih slovenskih firm.

Dela s skupinami in individualno - odvisno od želja in potreb strank.

Njegovo vodilo je podjetniku ponuditi "total solution" -celotno ponudbo na enem mestu: kako osebno rasti, poslovno uspeti, uživati v življenju ter mirno spati.

Napisal je knjige, Zaživite strastno, Moč osebne rasti, Vizija uspeha

Že več kot dvajset let pa vodi »vroče« delavnice Hoje po žerjavici in je v tem času popeljal čez žarečo preprogo preko 2500 ljudi. Franjo si je z veliko mere kreativnosti in pomirjujočim pristopom med ljudmi ustvaril izjemno zaupanje, kar je pri takšnem obredu še posebej pomembno. Franjo Trojnar je med drugim tudi mojster reikija.

O sončni osebnosti leta in nominirancih

Izbor Sončne osebnosti oz. skupine poteka že od leta 2003, ko smo v Ljubljani prvič izbrali najbolj pozitivno osebnost leta. Iz leta v leto se je prireditev širila in Sloveniji postajala vedno bolj prepoznavna in domača. Vsako leto je videti in slišati kaj novega. Tudi letos ni smelo biti drugače.

Tako se je letos za Sončno osebnopst oz. skupino leta 2009 potegovalo 29 nominiranih posameznikov oz. skupin. Nominirancev za Sončno knjigo leta 2009 je bilo 12. Seveda je bila podeljena tudi nagrada za življenjsko delo. Svečana podelitev je potekala v sredo, 10.2.2010 ob 19. uri v prostorih ZRC Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Vsi našteti so že s samo nominacijo postali Sončki leta, pa vendar je vedno tako, da je eden največji Sonček.

Prireditev je potekala v sproščujočem ozračju atrija SAZU-ja. Za glasbo sta pokrbeli Glasbeno meditacijska skupina Šambala in Vokalni duo Kontrastra. Vsi nominiranci so lahko predstavili svoje projekte in povedali nekaj o svojem delu. Prireditev sta odlično povezovala Ljubica Mlinar in Aleš Pevc.

Glasovanje je potekalo od 29.12.2009 do 25.1.2010 na spletni strani www.soncnaosebnost.si. Sončno osebnost oz. skupino in Sončno knjigo leta 2009 smo izbrali tako, da smo sešteli glasove s strani bralcev in glasove s strani strokovne komisije, sestavljene iz uredništev revij Pozitivke.net, Svet-je-lep.com, Karma Plus, Skupaj za zdravje človeka in narave in Vive.

Igor Petek
www.pozitivke.net

Nominiranci za sončno osebnost leta 2009 (po abecednem redu) so bili:

Sončna knjiga leta

Sončna knjiga leta je knjiga, ki se dotika duhovno vzgojnega vidika ozirom vidika zdravega načina življenja. Nominirane so bile tako knjige slovenskih avtorjev, kot tudi prevodi tujih del, ki so pomembno vplivali na ta področja v letu 2009.

Nominiranci za Sončno knjigo leta 2009 (po abecednem redu):


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Soncna-Osebnost-Leta-2009-PriznanjeDomov
Powered By GeekLog