Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Izgovor-Trening-Pravila-Telesna-Vadba
Najpogostejši izgovori, da se izognete treningu in kako jih boste premagali!

torek, 10. april 2018 @ 23:57 CEST

Uporabnik: Sonce

Kadar je potrebno najti izgovor, da nebi trenirali, ljudje postanemo zelo iznajdljivi in predvsem kreativni. To v hladnejših mesecih niti ni tako čudno in nenavadno, saj zelo težko izstopimo iz svoje cone udobja  ali da bi morali početi nekaj, kar bi morali pa nam to res ni po godu. V članku boste tako našli venček najpogostejših izgovorov in odgovore nanje. Za konec pa si boste lahko prebrali nekaj najbolj zabavnih izgovorov, ob katerih se upravičeno vprašamo, kako se jih lahko ljudje spomnijo.

1. »Nimam časa.«
Koliko časa preživite pred televizijskim ekranom? Kaj pa na socialnih omrežjih? Če vam oboje predstavlja velik del dneva, je ta izgovor enostavno brez realne osnove. V primeru, da imate družino in se vaš delovnik pogosto zavleče dolgo v noč, je zgodba popolnoma drugačna. Tukaj se držite pravila, da je nekaj vadbe boljše kot nič. Že nekaj hoje, sklec, zgibov ali poskokov je bolj koristnih kot nič aktivnosti.

2. »Preutrujen/a sem.«
Zmerna telesna vadba dokazano povečuje nivo dobrega počutja in energije ter pripomore k izločanju hormonov sreče. Vadite v tistem delu dneva, kadar ste najbolj dovzetni za vadbo. Pred vadbo si (če je to možno) privoščite dremež in poglejte motivacijski video, saj se boste zbudili precej bolj sveži in polni energije. Zakaj torej nebi vadili, če vas bo le-to dodatno osrečilo?

3. »Vadba je dolgočasna.«
Poiščite tisti tip vadbe, ki vam je  zanimiv. Smo v 21. stoletju in izbire in informacij je res ogromno. Ravno zato ne more biti nobenega dvoma, da nebi našli kaj zase. Crossfit, hokej na rolerjih, skakanje s kolebnico, sprehajanje psa in kolesarjenje na sobnem kolesu, medtem ko gledate film, so le nekatere izmed aktivnosti.

4. »Otroci mi vzamejo preveč časa.«
Vzemite jih s seboj. Medtem ko se le-ti igrajo, skačite s kolebnico ali odtecite krog ali dva okrog igrišča. Z otroki igrajte nogomet, badminton ali pa se odpravite na družinsko kolesarjenje ali planinarjenje. Med drugim so vam na izbiro tudi videoigre, ob igranju katerih se lahko dodobra razmigate, npr. Wii.

5. »Nisem pretežek/a. Ne potrebujem telesne vadbe.«

Prvo je potrebno razčistiti, kaj pomeni biti ne pretežek. Ljudje si zlahka »umetno« odvzamemo kak kilogram ali dva, kadar se gledamo v ogledalo. Po drugi strani tudi telesni videz in »zunanje« maščobne obloge niso vse. Obloge se nahajajo tudi v ožilju in telesnih organih, kar je lahko smrtno nevarno.

Telesna vadba tako poleg telesnega videza in počutja pozitivno vpliva tudi na naše zdravje in preprečuje pojav bolezni kot so rak in diabetes ter hipertenzija.

6. »Strah me je.«

Prav vsi, tudi fitnes modeli iz naslovnic in/ali najboljši nogometaši sveta, so enkrat začeli in so morali za svoj uspeh zelo trdo delati. Tudi oni so bili enkrat na začetku svoje poti in se počutili nemočne in prestrašene, kjer so trenirali. Ne bojte se izziva, kajti delo in vztrajnost se v športu še kako poplačata.

7. »Sem brezupen primer.«
Tu gre za zelo podoben odgovor in motivacijo kot v primeru prejšnjega izgovora. Mnogi športni trenerji in psihologi hujšanje ponazorijo s primerom letala. Le-to ima dve krili, v našem primeru prehrano in vadbo. Brez obeh kril letalo ne more vzleteti, kakor brez teh dveh faktorjev ljudje ne moremo shujšati.

8. »Nisem jutranji tip človeka.«
Nič hudega, marsikdo ni jutranji tip človeka. Vadba v za vas nemogočih urah lahko zaradi neprevidnosti in »z glavo skozi zid« mentalitete vodi tudi do poškodbe. Vadite v tistem obdobju dneva, ko se lahko skoncentrirate in motivirate.

Za konec pa še nekaj bolj duhovitih izgovorov:

Vir: www.wellneo.si

2 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Izgovor-Trening-Pravila-Telesna-VadbaDomov
Powered By GeekLog