Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Imeti-Rad-Sebe-Ucenje
Kako se naučiti imeti rad sebe

nedelja, 6. januar 2019 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Zakaj je ljubezen do sebe tako pomembna.
Še zlasti v situacijah, ki nosijo težke življenjske izkušnje, nam mnogi svetujejo, da moramo na prvo mesto postaviti sebe in se imeti radi. Čeprav se s tem vsi strinjamo, pa je ta nasvet zelo težko upoštevati. Za to je mnogokrat kriva vzgoja in tudi družba, v kateri prevečkrat velja, da več, kot imaš, več veljaš. 

V idealnem svetu bi se vsi zavedali, da smo enakovredni in da nas družbeni status, videz in debelina denarnice ne definirajo. 
Tega se ne bi le zavedali, ampak bi to tudi globoko v sebi čutili in s to miselnostjo živeli. V tej konkurenčni družbi, ki preveč poudarja pomen videza in uspeha, pa to uspe le redkim.

Vsak je svoje sreče kovač in srečni smo lahko le, če imamo sebe radi. Le tako bomo namreč lahko uživali v svojih uspehih, pokazali sočutje in vstopali v zdrave odnose.

Zakaj se je tako težko imeti rad?
Za razliko od negativnih čustev, ki nastanejo spontano, je ljubezen do sebe občutek, ki se ga moramo priučiti. Gre za proces, ki ga zavestno sprožimo in se ne zgodi sam od sebe. Pri tem moramo biti pozorni na načine, na katere se spopadamo s čustvi, na svoje zaznave in na navade ter dejanja. 

Nekaj napotkov za začetek 
Mnogi pravijo, da jim zelo pomagajo vodene meditacije na temo ljubezni do sebe. Teh je na spletu ogromno in z rednim ponavljanjem afirmacij boste dvignili svojo samozavest in začeli na svet gledati bolj pozitivno. 

Še nekaj trikov: 

S sabo ravnajte kot s prijateljem 
Če je vaš prijatelj žalosten, ga boste potolažili, kajne? Enako naklonjenost in razumevanje morate pokazati tudi v odnosu do sebe. Ne bodite preveč strogi do sebe! 

Vsak dan najdite nekaj, s čimer ste zadovoljni 
V vsakem koraku poskusite najti nekaj, za kar ste hvaležni oziroma na kar ste ponosni. To bo dvignilo vašo energijo. 

Naredite nekaj dobrega zase 
Privoščite si oddih, vzemite si čas za telesno aktivnost, branje, kavo s prijatelji … Ukvarjajte se z rečmi, ki vas osrečujejo. 

Izražajte svoje želje in mnenje 
Nihče ne zna brati misli, zato je treba svoja pričakovanja jasno izraziti. Brez skrbi, niste egoist, če boste povedali, česa si želite, ali odklonili kakšno prošnjo. 

Veselite se sreče in uspeha 
Pohvalite se in veselite se svojih uspehov. 

Ne primerjajte se z drugimi 
Za začetek se na družbenih omrežjih znebite stikov, katerih objave v vas vzbujajo slabo voljo ali slabo vest. Zavedajte se, da večina od nas na spletu objavlja le vrhunce svojega življenja, bedo pa skrivamo … V svojem življenju ste pomembni le vi, zato se morate osredotočati nase in ne na druge. 

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Imeti-Rad-Sebe-UcenjeDomov
Powered By GeekLog