Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503222111970
Tumor, rak - Skrivnost minulega stoletja 3.del

petek, 31. maj 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Nova germanska medicina

Antropozofija nam omogoča pridobitev mnogoterih moči prepoznavanja in sprejemanja večplastnih vzrokov odmika od harmonije ter uresničitev procesov strategije prenove nas kot celote.

Nova germanska medicina petih bioloških zakonov pa je bolj natančna glede tega, na katerih telesnih tkivih in na kakšen način ter v kakšnem časovnem obdobju se bodo zaradi določenega duševnega aktivnega konflikta izražale spremembe tkiv v dveh različnih in razločnih fazah, tako aktivnega konflikta, kot tudi razrešitve le tega.

Vse ravnokar omenjeno se odvija, ali bolje, je pod nadzorom različnih možganskih relejev kot stikal, ki omogočajo, da se signal prenese v tkivo, ki ga določen rele nadzoruje. V možganski skorji so releji, ki nadzorujejo ektodermalna tkiva, možganska sredica vsebuje releje, ki nadzorujejo tkiva novega mezoderma, v malih možganih obstajajo releji, ki upravljajo tkiva antičnega mezoderma in v možganskem deblu delujejo releji, ki vodijo endodermalna tkiva. Izza relejev pa deluje naša notranja modrost, notranji zdravnik ali naš duh in njegova organizacija kot imunski sistem.

Z namenom in v zaupanju, da bo branje lažje teklo, vas moram skorajda na samem začetku seznaniti še z nekaj pomembnimi dejstvi. V prvi fazi aktivnega soočanja z nekim konfliktom, ko na primer kot duša (svet uma, čustev in dejanj) doživljamo nepričakovan šok, ki je v našem primeru povezan s tkivi antičnega mezoderma (releji malih možgan) in tkivi endoderma, ki so pod nadzorom relejev možganskega debla, se bo v fazi aktivnega konflikta, če bo le ta trajal dlje časa, pojavil proces trenutnega povečanja dejavnosti v obliki funkcije in rasti celic (adenokarcinom). V naslednji fazi razrešitve konflikta z večjimi močmi duha v prevzgoji duše, ki se imenuje konfliktoliza, pa se bodo pojavili procesi zmanjšanja telesnih ali življenjskih funkcij zaradi kazeozne nekroze (bakterije in glivice razgrajujejo tkivo, ki je zraslo v prvi fazi dlje časa trajajočega konflikta ali duševne nesvobode (svet čustev, želja, simpatije, antipatije, poželenj, strasti, jeze, strahov, skrbi). Seznam tkiv, ki spadajo v endoderm in antični mezoderm, ki rastejo le v aktivni fazi konflikta ali v času nemoči nas kot duha v prevzgajanju določene duševne nesvobode ali stiske, bom kar prenesel iz knjige Bolezen je nekaj drugega, str.38:

ENDODERM
Submukozne sluznice ust, rektuma, nožnice in submukoza sečnega mehurja, gladke mišice, žlezni parenhim jeter, trebušna slinavka, adenohipofiza, solznice, obušesnice, žleze slinavke, ščitnica, itd., prostata, jajčnik (folikularni del) in modo (semenski del), sluznica cilindričnega epitelja želodčno-črevesnega (gastrointestinalnega) in pljučnega trakta, ledvične zbirne cevke.

ANTIČNI MEZODERM
Globlja plast povrhnjice ali globlji epitelj kože (derma), mlečne žleze, znojnice in lojnice, črevesne povrhnjice: trebušna mrena (peritonej), prsna mrena (pleura), osrčnik.

Ne povsem nasprotno, pa vendar na telesnih tkivih, ki so pod nadzorom ektoderma (možganska skorja) in novejšega mezoderma (možganska sredica) se bodo v fazi aktivnega konflikta odvijali procesi ulceracij, postopnega upada funkcij, nekroze in mišične atrofije. V fazi razrešitve konflikta pa bomo priča procesom celične rasti ali bolje le množitve celic, ki nadomeščajo tiste celice, ki so se v aktivni fazi konflikta številčno redčile ali so nekrotizirale. Ravnokar omenjeno nikakor ne pomeni tumor ali rak kot nekontrolirana rast celic, temveč le popolnitev, zapolnitev poprejeulceriranega tkiva ali razjed iz predhodne faze konflikta.

Zanimivo in obenem zaskrbljujoče predvsem zaradi same obravnave procesov rasti ali množenja celic, zaradi hipnoze, ki nas lahko dotolče ob prejeti preuranjeni in površni zastrašujoči diagnozi, prognozi, pomislekov namena in natančnosti glede izvajanja presejalnih testov,…

Zaradi lažjega razumevanja moram našteti še telesna tkiva in organe, ki so pod okriljem moči ali zavesti, ki delujejo skozi ektoderm kot možgansko skorjo in novejši mezoderm ali možgansko sredico. Ponovno jih bom prepisal iz knjige z naslovom Bolezen je nekaj drugega, avtorjev Marca Pfistra in Simone Cella, Sanje 2017, str.38:

EKTODERM
Živčni sistem: motorika, čutno/senzibilno oživčevje, vid, sluh, voh itd.
Zunanja luskasta povrhnjica ali zunanji ploščati epitelij in sluznice z občutljivostjo za zunanje dražljaje ali sluznice z zunanjo senzibilnostjo: grlo, bronhiji, mlečni vodi, ledvični meh, sečevod, mehur(sluznica), sečnica, maternični vrat, nožnica in danka.
Sluznice luskaste povrhnjice ploščatega epitelija z občutljivostjo za notranje dražljaje ali sluznice ploščatega epitelija z notranjo  senzibilnostjo: ustna votlina, 2/3 zgornjega požiralnika, mala krivina želodca, dvanajstnik, žolčevodi in vodi trebušne slinavke, notranja plast žil, pokostnica.

NOVEJŠI MEZODERM
Vezivno tkivo in glialno tkivo, kosti, hrustanci, progaste mišice (trofika), kite, žile, limfni vodi in limfni gangliji. Parenhim ledvic (klobčič žil v ledvicah), modo in jajčnik (intersticijski del).

Kot smo lahko ugotovili obstajata dva različna načina ali dve okoliščini celične rasti. Prva je povečana rast zaradi potrebe po povečanju funkcije (tkiva pod nadzorom možganskega debla – endoderm in malih možgan – antični mezoderm) v fazi doživljanja konfliktov zaradi duševnih stisk ali nenadnih dokaj močnih emocij.

Na primer, mati doživlja stisko in skrb za svojega otroka, ki zaradi avtomobilske nesreče leži v bolnici v komi. Mati je nemočna, ne more jesti, spati, edino, kar trenutno lahko zanjo stori notranji zdravnik v obliki biologije ali tudi eterskega telesa je, da proizvaja še več hrane za svojega otroka. Začnejo ji rasti dodatne celice mlečnih žlez. V trenutku, ko bo mati obveščena, da se je otrok zbudil iz kome, bo vstopila v fazo razrešitve konflikta in TBC bakterije bodo pričele razgrajevati dodatne celice tkiva mlečnih žlez. V mnogih podobnih primerih ne govorimo o raku, temveč o nedolžni in nujni zaščiti ali potrebi po več hrane. Le v primeru, da bi neko čustvo ali/in konflikt kot na primer: grižljaj, napad, razvrednotenje, teritorij ali ločitev trajal daljše obdobje, bi lahko tako imenovani viseči konflikt omogočil nastanek malignega tumorja. In ponovno smo pri bistvu nas kot duhu in njegovi še kako pomembni življenjski filozofiji ter močeh prevzgoje duševnih nesvobod ali vzorcev, dvojnikov ega ali nižjega Jaza.

SE NADALJUJE

Franc Božjak

Pojasnilo

Prijemi ali različne tehnike harmoniziranja in razlage nastanka neravnovesij, ki so navedene, predstavljajo le možnosti, ki bi vam jih morda razložili in priporočili zdravniki in/ali različni profili zdravilcev, poznavalcev določenih filozofij, miselnosti, zato za morebitne neuspehe, upam, da se razumemo, ne morem prevzemati odgovornosti. Vsebina je namreč polna večplastnih razlag, zatorej izbiro prepuščam Vam. Vseeno pa se ob raznih dilemah posvetujte z vašim zdravnikom ali zdravilcem.

Opomba
Spoštovani bralci, če se nam je morda kje v besedilo prikradel tiskarski škrat, se vam vljudno opravičujemo!

LITERATURA IN VIRI

Victor Bott, Medicina antroposofica, IPSA EDITORE, marec, 1992
Mark Pfister in Simona Cella, Bolezen je nekaj drugega, Sanje, 2017
LuigiCostacurta, Vivi con gli agenti naturali, Copyright byLuigiCostacurta, 1984
Sergio Maria Francardo, Medicina antroposoficafamiliare, Edilibri, 2004
Dr. Phil JohannesZwiaver, Antropozofska medicina, Založba Ajda, Vrzdenec
Sveto pismo Stare in Nove zaveze, slovenski standardni prevod iz izvirnih jezikov, Svetopisemska družba Slovenije, Ljubljana, 2006
Leon Chaitow, Cepljenje in imunizacija – nevarnosti, zablode in alternative, En založba Maribor, 1998
Rudolf Steiner, Alcool e nicotina, Editriceantroposofica, Milano, 1998
Udo Renzenbrink, Alimentazione e scienzaspirituale, CooperativaeditriceAlassio (SV), 4. EdizioniItaliana, 1990
Walter Holtzapfel le connessionispiriturali di fegatopolmone, rene, cuore, Natura e Culturaeditrice, 1995 Alassio
SvenSommer, Homeopatija, Mladinska knjiga
ChristofJänicke/dr Jörg Grünwald, Alternativna medicina, Modrijan, Ljubljana, 2009
Louise L. Hay, Življenje je tvoje, Iskanja, 1994
MechthildScheffer, Bachova cvetna zdravila v teoriji in praksi, DZS, 1994
Dr. med. Josef H. Kaiser, Novi veliki Kneippov priročnik, ZTT, EST, CZ, 1975, München
Nekajletna redna predavanja EnzaNastatija, Trst; Smeri področja: antropozofska medicina, homeopatija, pedagogika, arhitektura, biodinamično kmetijstvo
Predavanja Maria Jannarellia: Antropozofija 2016
Predlogi: Jože Medle in Romina Salvi
Franc Božjak, Klic k spremembi, bolezen ni poraz, 2009
Dr. MarkusWiesenauer, AnnetteKerckhoff, Homeopatija za dušo, Mladinska knjiga 2005
Lektoriranje: Rozalija Pečarič


LITERATURA FRANCA BOŽJAKA

KNJIGE

  1. PREHRANJEVANJE TELESA, DUŠE IN DUHA, Dobre in vprašljive moči ločevalne diete, veganstva, presnojedstva in posta
  2. KLIC K SPREMEMBI, BOLEZEN NI PORAZ
  3. KAKŠNA BO NAŠA PRIHODNOST, Smo pripravljeni
  4. POT LJUBEZNI K NESKONČNI ENOSTI
  5. KAPLJE MODROSTI, O človeku, Naravi, Zemlji in Vesolju
  6. JAZ SEM, SaintGermain

SKRIPTA (brezplačna v elektronski obliki)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20190503222111970Domov
Powered By GeekLog