Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/20060521200620222
Kaj potrebuje svet? In zakaj ravno Savitra?

ponedeljek, 22. maj 2006 @ 06:06 CEST

Uporabnik: savitrahome

Kaj potrebuje svet? Še en nakupovalni center? Še boljše pomivalne praške ali pa morda še eno znamko oblek...? Kaj nam prinaša potrošniški način življenja? Morda to, da imamo vse ampak nimamo ničesar. Kakšen občutek se nam porodi, če osrečimo človeka z iskrenim namenom in vidimo v njegovih očeh žar hvaležnosti in radosti? Vas je je kdaj navdušil s takšnim veseljem avto ali nov pulover ki ste si ga kupili? Vprašanj je dosti, zakaj živeti, kaj nas naredi resnično srečne, kaj je namen človeštva?

Nedavno sem gledal film Davincijeva koda in se spet zgrozil (ne me razumeti narobe, film je enkraten), kaj smo pripavljeni narediti in plačati za skrivnosti, moč, nadvlado. Življenje je tako enostavno –lahko. Ponudi bratu roko, pomagaj sosedu, glej na sovražnika kot na prijatelja, spoznaj preden obsojaš... Ko bomo začeli razmišljati v tej smeri, vam zagotavljam, da bo postopoma začela revščina, vojne, lakota, depresije...vse vrste negativnosti počasi izginjati. Mislite si, da je to iluzija. Vprašam vas, ste kdaj resnčno poskusili? Sam sebi sem rekel »Matjaž, imaš to življenje in ko boš na smrtni postelji, si boš lahko rekel, zdaj sem resnično vse poskusil«. Če bom še takrat nesrečen in nezadovoljen s svojm življenjem, potem bom odkrito rekel, da prej naštete stvari ne delujejo. Toda sedaj imam 27 let in nekje od 16 leta naprej (takrat sem bil na svoji najnižji točki življenja, kjer so me izdali prijatelji, v šoli je šlo vse narobe, s starši se nikakor nismo razumeli...), sem se začel zavestno truditi svoje življenje spremeniti v pozitivno smer. Lahko vam rečem samo, da sem našel nebesa, ja, prava resnična nebesa. Vsakdo jih ima, skrita čakajo v naših nedrih, da jih poiščemo. Odprejo se vsakomur, ki vztraja na poti resnice, dobrote, ljubezni ter odkrito in konkretno udejstvuje v svojem življenju principe humanosti, ekologije in globjih vrednot. Vse to nam lahko uspe. Podajmo si roke in zgradimo skupaj novo prihodnost. Nebo šlo čez noč, toda saj imamo kar nekaj časa na razpolago, haha.
Zato, da nam bo šlo hitreje, sem naredil Savitro. Ali bolje rečeno, se je naredila z mojo pomočjo. Jedro te institucije je umetnost. Smo profesionalni glasbeniki, ki sestavljamo več umetniških skupin, s katerimi preko naših projektov ozaveščamo omenjene vrednote ter ustvarjamo glasbo za vas in za nas. Naš cilj je, da z vašo pomočjo sestavimo profesionalen svetovni simfonični orkester, ki bo s svojo močjo in visoko ravnjo kakovosti začel prenašati to sporočilo po svetu. Center tega orkestra bomo naredili v Sloveniji, s postavitvijo umetniškega mesta – Art Village Savitra. Najpomembnejši del pa je Savitra Trust Sistem – Savitrin sistem zaupanja, ki vam ga bom razložil naslednjič.

Prvič v zgodovini pa polagamo tako velik projekt vam ljudem, bratom in sestram v naročje. Nočemo, da se zgodi, ker bodo videli sponzorji v tem genijalno priliko svoje promocije, nočemo, da postane to projekt države ali kakšne druge organizacije. Prvi ste vi, vam ponujamo možnost, da to zgradimo skupaj. Zanimajo nas posamezniki in majhna podjetja. En po en, da se odločite za majhne prispevke, ki jih lahko daste na mesečni trajnik. Želimo, da se povdarja moč posameznika, pomembnost odločitve in podpore prav vsakega posamičnega človeka. To je naš namen. Vi.

Upam, da se kmalu srečamo dragi ljudje, da začnemo pisati zgodovino z otroškim zanosom in modrostjo preteklosti. Tukaj sem za vas in čakam, da se odzovete povabilu.

Vaš Matjaž

Naslednji koncert komornega orkestra Savitra bo 6. julija v cerkvi svetega Jakoba – Ljubljana ob 20.00

Članki Savitre so objavljeni ob ponedeljkih na straneh www.gibanje.org ter www.pozitivke.net, same strani Savitre pa so na www.savitra.org ter www.savitrahome.com
kontakt – savitrahome@gmail.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/20060521200620222Domov
Powered By GeekLog