Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  • četrtek 23-maj
  • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Okolju prijazno, eko & bio... Nov topic Pošlji odgovor
     Holtzer je trgovec ne pa kmet
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     maj 06 2009 07:47  (Prebrano 1607 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290

    Matr me je zjezil tale članek na pozitivkah:
    http://www.pozitivke.net/article.php/Kmetovanje-Hrana-Uporni-Kmet-Znanost


    Pa nisem hotel komentirat takrat, ko sem bil na njegovem predavanju v Tržiču tega, ker sem rekel ok no pustmo vsak ma svojo pot, ampak ko sem danes spet prebral te hvalnice o njem si ne morem kaj da ne bi povedal tega kaj on v resnici počne:


    Torej, zadnjič sem bil na predavanju od Holtzerja v Tržiču, in moram reči, da je stvar sicer zanimiva in verjamem, da se z vidika kmetijstva, dalo mariskatero rešitev, (ki so izvorno iz Avstralije) uporabiti tudi marsikje drugje.

    Moram pa hkrati pojasniti eno trditev, ki jo je avtor navedel v začetku sestavka. Ni res, da bi Holtzer plačal 10x višji davek zato ker pridela 10x več. Niti ni res da bi pridelal 10x več na enoto zemlje, kot sosedje, poleg tega pa oni tudi niso izsekal gozda in posadil sadnih dreves, kot jih je on. Ko to vidiš lahko potegneš vsporednice z nasadi palmovih dreves v indoneziji, ko so tudi izsekal velik del gozda in pozabil na vse kar je v tem gozdu prej živelo. Če bi vsi sosedje to naredil bi bla avstriska sibirija taka kot tisti otoki, same terase in nobene smreke.
    Da razjasnimo še nekaj tak davek plačuje zato, ker so avstrijski dacarji jasno prepoznali kaj on v resnici dela in to od samega začetka, s tem se je hvalali tudi v Tržiču.

    Holtzer je v bistvu res permakulturni kmet, kot jih je tudi v Sloveniji veliko, ampak on večino zaslužka ustvari z vodenjem ogladov po svoji kmetiji in to ni kmetijska dejavnost ampak turistična in zato je davek pač višji.

    Da si boste lažje predstavljali njegov način poslovanja, bom povedal kar z njegovimi besedami, v osnovni šoli je naredil ribnik, in v njem so se naselile žabe in ličinke... okoli njega pa je zasadil raslinice. In čez nekaj časa je svojim sošolcem prodajal oglede tega ribnika. ???
    No pa tukaj se je šele začelo, nekega dne so s sošolci ugotovili, da je v ribnik zašel krokodil in ni bilo večje sreče za Holtzerja, saj so zdaj vsi hotli viditi krokodila in on je veselo računal. Potem so ugotovili, da je krokodilov več in je začel prodajati tudi krokodile in to za precej visok znesek. En njegov prijatelj, ki si je seveda zelo želel tega krokodila, pa v določenem času ni prinesel denarja za krokodila, zato mu je zaračunal obresti in ko še nekaj časa, ni prinesel denarja, mislil je da mu ga bo dal dedek, ga je Holtzar v šoli potem oklofutal in to je videla učitelica. Seveda so vso stvar raziskali in ugotovili da Holtzer nima krokodilov ampak navadne močerade. No Holtzerja to seveda ni ustavilo, prav je rekel pa nimam krokodilov imam pač močerade, ampak stali bodo enako kot krokodili in jih je vesleo prodajal naprej.
    Verjetno boste lahko sami uganili, model ima sedaj že 7 jezerc Wink

    In to je direktno napisana njegova zgodba z začetka predavanja v Tržiču, sori men se je kar obrnilo. Ni začel z kmetijstvom in ljubeznijo do zemlje, ne začel je s prodajo in o tem tudi govoril večino časa, delovalo je tko kot da bi prišel poslušat kakšen mrežni marketing.
    Vse kar lahko rečem je da je on zame nula in to čista pohlepna nula, isti kot vsi ti finančni čudodelniki, ki so ustvarjali bajne dobičke, tam kjer se jih sicer ne ustvarja in hkrati nategovali druge ljudi. Ob tem pa so se čudili zakaj jim država pobere toliko davka in nato selili svoje prihodke v davčne oaze.

    In zato odločno podpiram avstrijske dacarje, on ni kmetovalec v pravem pomenu besede ampak predvsem trgovec in in turistični vodič(prodajalec zgodb), in če se hočte učit permakulture in ostalih metod ekološkega kmetijstva pojdite raje h kakšnemu res predanemu kmetu v Slovenijo, ki res kmetuje s srcem in zemljo, ne pa z denarnico in jezikom.


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Gost: tadeja
     maj 13 2009 13:54   


    Zanimivo, da sem pa jaz Holzerja čisto drugače občutila. Bila sem na predavanju v Tržiču in njegova profitabilnost me sploh ni zmotila. Nasprotno, dobro se mi zdi, da nekdo zna prodat to kar ljubi in v čemer je dober. No in predavanje je bilo brezplačno!
    Tudi njegovo knjigo sem prebrala in moram reči, da sem kar nekaj odnesla od vsega skupaj.
    Vsake oči imajo svojega malarja, pravijo, in vsaka resnica je prava.


    Quote
    Gost: Barbara
     maj 13 2009 20:11   


    Jaz se strinjam z obema, on ljubi naravo, jo pozna bolj kot kdorkoli, in zna to tudi finančno izkoristit. Znajdel se je, bolj kot vsi ostali, če mene vprašate. Res je, veliko je na denarju, vendar on govori za povprečnega človeka, to je pa ta, ki mu po glavi hodi samo to, kje bo dobil denar za preživetje... Isto sem prebrala knjigo, tudi na tem predavanju sem bila in mi je oboje zelo zanimivo, ker ti predstavi stvari v drugačni luči. Saj ni treba vse posnemati, kar on dela in reče, pač premisliš in sam pri sebi potem ugotoviš, kaj ti sploh paše v življenju. To je samo moje skromno mnenje javascript:emoticon('Big Grin'Wink


    Quote
    Forum generiran v : 0,84 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 04:41

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 1,28 seconds