Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zitni-Krogi-Aurigo-Dolenjska
Se je pojavil prvi žitni krog na Dolenjskem?

sreda, 27. junij 2018 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Piše: Aurigo

Jok moškega, je odpuščanje samemu sebi! Za vse kar si storil. In za vse kar nisi. (Aurigo)

Dolgo časa sem čakal, da sem kaj takšnega opazil v Sloveniji. Prekmurske žitne kroge sem nekako zamudil (zadnji krog v letu 2014, bilo je do leta 2014 13 žitnih krogov), ti pa so se na dolenjskem koncu pojavili po viharnem vremenu po majskem petku in soboti. Ni še rečeno, da gre 100 % zares za žitne kroge, ker manjka posnetek iz zraka, kjer bo razvidno, za kakšen piktogam gre. Ali so delo neurja, morda kakšnega šaljivca ali pa gre za resnične prave žitne kroge bo pokazal čas.

Ti žitni krogi so me presenetili med samo vožnjo. Lokacija naj ostane za zdaj še skrivnost. V kolikor bi šlo za prave žitne kroge, pa priporočam lastniku, da pobira prostovoljne prispevke za obisk v žitnem krogu (1 euro otroci, 2 eura odrasli). S tem si bo povrnil vse stroške in še morda kaj zaslužil. Žitni krogi so nastali ob cesti in ni bilo trenutno kakšne višje točke, vmes so začele pršiti še škraplje dežja, zato je lahko le opis na podlagi narejenih fotografij. Na pšeničnem zelenem polju so štiri večje poležane formacije na polju, ki je dolžine kakšnih 200 metrov, kar pa ne daje kakšnega zaključka. (S fotoaparatom tudi nisem zajel celotnega polja). Bilke pšenice niso bile videti polomljene, ampak poležane. Iz teh štirih ne-pravokotnikov poležanosti bi težko kaj sklepal, seveda bodo fotografije iz zraka marsikaj razjasnile. Vendar je bil še peti, bistveno manjši lik, ki se nahaja na severovzhodni strani polja, ki mi je dal kar veliko upanje, da gre res za tako imenovani žitni krog. Gre v bistvu za črko U ali čašo, ki je prikazan na zadnji fotografiji-zk4. Ko sem fotografiral ob zahodni strani, sem dobil občutek vznesenosti ali temu bi lahko rekli tudi vnebovzetja. Nekaj podobnega sem občutil ob obisku žitnega kroga na Bavarskem v Nemčiji, le da je bila tam energija veliko močnejša, res pa je, da nisem vstopal v dolenjski žitni krog. Kajti energije so v piktogramu zelo močne. (Tekst o tem nemškem žitnem krogu je bil objavljen v reviji: Blaženost v žitnem krogu Misteriji 255- oktober 2014, stran 18, Aurigo.)

Žitni krog se je pojavil ob določeni točki, kjer ocenjujem, da poteka zmajeva črta, ki jo bom v nadaljevanju tudi pojasnil. Vendar je ta zgodba tragična. Za zdaj je trenutno najvažnejše, da ni prevelikega obiska tega kraja, da bo dozorela pšenica (manjka še dobra 2 meseca) in da se polje fotografira iz zraka. Za avtentičnost dokazovanja žitnega kroga se v prihodnosti ne bojim. Kajti iz moje izkušnje obiska Anglije, naj bralce seznanim, da se na mestu avtentičnega žitnega kroga ohranijo energije oziroma vtis, ki je viden tudi v naslednjem letu. Ostane kakor nekakšen tatu oziroma brazgotina na Materi Zemlji. Kaj več o prvem dolenjskem žitnem krogu morda v prihodnjem prispevku.

3 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zitni-Krogi-Aurigo-DolenjskaDomov
Powered By GeekLog