Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zelja-Seks-Zadrzanost
Kaj storiti, če si ne želi toliko seksa kot vi?

nedelja, 28. avgust 2016 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Drugačne spolne želje so pogosta težava v razmerju. Kaj storiti, če je eden od partnerjev vedno pripravljen na akcijo, medtem ko bi drugi raje ležal na kavču in gledal televizijo?

Tega ne jemljite osebno. Razlike v seksualnih željah med partnerjema niso redek problem. Tudi, če vas partner odbije večkrat, ni potrebe, da bi se slabo počutilo, saj to verjetno nima veze s tem, da mu niste več privlačni. Morda so krivi hormoni ali pa to, kako se sam počuti v svoji koži.

Posvetite mu pozornost. Pot v ženske hlačke se začne z majhnimi pozornostmi, ki ji dajo vedeti, da vam je pomembna. Prav tako so ljubljeni radi moški. Če mu ni do seksa, ga večkrat pohvalite in mu dajte vedeti, da ga cenite.

Spremenite pristop. Partnerja prenehajte nagovarjati na seks in ne pritiskajte nanj. Pravzaprav povsem prenehajte s pogovori o seksu. Včasih oseba z nizkim libidom potrebuje le malo prostora in časa. Ta čas se posvetite drugim stvarem in predlagajte kakšne skupne nove hobije, ki niso seksualno obarvani.

Do svojega partnerja ne bodite nežni le takrat, ko si kaj zaželite od njega. Mnoge nato že vsak dotik odbije, saj mislijo, da boste v zameno takoj želeli kaj bolj konkretnega.

Pomislite, kaj deluje. Vrnite se v čas, ko so stvari med rjuhami štimale. Pomislite, kako ste se takrat počutili, kaj ste radi počeli in poskušajte te občutke ponovno obuditi. Tako pri sebi kot pri partnerju.

Masturbirajte. Če nimata enakih seksualnih potreb, za to pač poskrbite sami in to brez slabe vesti.

Prilagodite se. Zagotovo veste, kateri del dneva je vaš partner bolj seksualno razpoložen, katere poze mu ustrezajo in v katerem prostoru se počuti najbolj sproščeno. Prisluhnite mu. Ženske so za te stvari načeloma najbolj odprte zvečer, medtem ko moški obožujejo jutranji seks.

Igrajte na odprte karte. Če nič od naštetega ne zaleže, je čas za odkrit pogovor. Partnerju razložite, da vam je seks pomemben. Ne jezite se, ne obtožujte in ne kritizirajte, le opišite svoje občutke. Lahko mu predlagate tudi, da skupaj obiščeta terapevta, če te težave ne uspeta rešiti sama.

Vir: zurnal24.si/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zelja-Seks-ZadrzanostDomov
Powered By GeekLog