Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdruzenje-Slovensko-Korejskega-Prijatelj
Obisk Severne Koreje

torek, 19. junij 2018 @ 19:49 CEST

Uporabnik: Sonce

Javni poziv za sodelovanje v prvi tovrstni slovenski odpravi v Severno Korejo

V Združenju Slovensko Korejskega Prijateljstva smo ponosni, da smo v letu 2017 zasadili potomki najstarejše trte na svetu tako v Seulu, kot v Pjongjangu v znamenju miru in zbliževanja na korejskem polotoku.

Ideja je nastala in bila izvedena v času, ko smo različni razumniki iz vsega sveta pozivali k umiritvi razmer in sodelovanju ter tudi uradnemu končanju korejske vojne, kjer je orožje sicer utihnilo poleti 1953, mirovni sporazum pa še ni podpisan.

Danes, ko ves svet spremlja zgodovinsko srečanje voditeljev DLR Koreje in ZDA s ponosom ugotavljamo, da so naša prizadevanja obrodila sadove, o katerih smo upali le sanjati.

Še zmerom pa marsikdo ugiba, kakšna je sploh Severna Koreja in selektivno sprejema novice o dogajanju v povezavi s to, še zmerom precej zaprto, državo.

Prav zaradi tega smo se s partnerji v Severni Koreji, s katerimi smo izvedli projekt "Najstarejša trta za mir in sožitje na korejskem polotoku", dogovorili, da za konec avgusta organiziramo delegacijo za 5-dnevni obist Severne Koreje in to po programu, ki smo ga pripravili v Sloveniji.

S tem javnim pozivom vabim vse, ki bi se želeli priključiti slovenski delegaciji, da do srede, 20.6.2018 junija sporočite vašo namero po sodelovanju v prvi slovenski odpravi v Severno Korejo v skupni organizaciji Združenja Slovensko Korejskega Prijateljstva in Zavoda za mladinsko popotništvo, ki bo na neprofitni osnovi poskrbel za vse potrebno (od nakupa letalskih vozovnic, vize ter namestitve in hrane v Severni Koreji). Okvirna višina vseh stroškov bo znašala 2.150 EUR.

Kontaktni elektronski naslov je
igor@jurisic.si, telefonska številka pa 041-738094.

Skupina, ki bo obiskala Severno Korejo med 28.8. in 1.9. 2018 je omejena na 14 oseb, zato si v Združenju Slovensko Korejskega Prijateljstva pridržujemo pravico izbire sodelujočih.

Igor Jurišič, predsednik Združenja Slovensko Korejskega Prijateljstva

Fotografija predaje v Pjongjangu

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdruzenje-Slovensko-Korejskega-PrijateljDomov
Powered By GeekLog