Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravo-Prehranjevanje-Veliko-Denarja
Zdravo prehranjevanje zahteva ogromno časa in denarja?

petek, 13. januar 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Vzemite si en obrok, ki vam je klasčen in potem si vzemite alternativo: zelenjavno različico in preračunajte koliko ste za oba obroka porabili. Naprimer rižota s piščanecem, ali zelenjavna rižota. Po zelenjavni rižoti ste lačni? Količinsko je lahko pojeste več kot navadne to je prvo, drugo vam je sigurno ostal še kakšen evro(glede na mesno rayličico) za bučno juico za predjed.

Danes je vsega preveč tudi v prehrani, preveč jemo, preveč mesa, preveč mlečnih izdelkov, preveč mok, da o sladkorju sploh ne govorim. Če mi jemo toliko kot naše telo resnično potrebuje in hrano ki jo telo potrebuje: ne bomo zapravili več denarja , kvečjemu manj.

Na internetu se najde na tisoče receptov zdravih obrokov: pokukajte malo na veganske in vegeterjanske strani in idej ne bo zmanjkalo. Zelenjava se tudi hitro pripravi, idej je nešteto in priprava obrokov, ko se jih navadimo je načeloma krajša kot klasično prehranjevanje.

Ja še vedno nam ni čisto jasno, da si bolezni, ki niso prirojene, pridelamo sami z napačno prehrano, kajne? Če smo si bolezen pridelali z napačno prehrano, si še vedno lahko pomagamo (seveda pravočasno) s pravilno in uravnoteženo prehrano- recimo temu z neko dieto. Izraz dieta mi sicer ni ljub, ker ima pri nas kar negativni prizvok, kajne? Na dieti so tisti, ki so zelo bolni ali tisi, ki hujšajo ( ne dolgoročno, temveč kratkoročno). Ja vendar če si leta in leta grešil, se boš moral potem tudi določen čas paziti pri prehrani in določena živila izpustit oz. se ravnati po našem notranjem bioritmu in jesti pravilne stvari ob pravem času. Naše telo nam samo pove katera hrana je dobra za nas in katera ne, samo poslušati ga je potrebno. Simptomi, ki jih zaznamo najprej so znak, da je v našem telesu nek energetski zastoj, da nekaj ne “štima” pri naši prehrani. Ne ignorirajmo teh znakov, za trenutek se zaustavimo v tem hitrem tempu in si vzemimo čas zase, za svoje zdravje in naredimo korak vstran, poiščimo pravo, boljšo pot.

Kaj se zgodi ko zbolimo? Najraje bi vsi imeli hiter recept za zdravljenje, lahko v obliki tablete , ni važno, samo da bomo zopet nazaj v starih tirih in bomo lahko garali nemoteno dalje. Vendar obstaja še druga pot, ki je sicer cenejša a zahteva na začetku našo voljo in malce discipline, a so učinki toliko boljši in dolgoročni. Vzemimo naprimer celulit: kaj je to? Znak simptom, da naša zemlja – Vranica ni dobro hranjena. Obstaja ogromno krem, terapij takih in drugačnih za odpravo te pomarančne kože, lahko zapravimo goro denarja, če se bomo še naprej napačno hranili, bo ta težava vedno z nami. Zato jaz priporočam najprej pravilno prehrano, potem pa si lahko pomagamo za hitrejše rezultate kremce in ventuza terapije, ki jih lahko izvajamo vsak dan tudi sami doma ( 10 -15 min na dan).

Pravilna prehrana, ki ti postane del življenja in ne razne kratkotrajne diete, je prava pot za dolgo gorčicazdravo življenje brez tablet. Zdravje nam je tako samoumevno in se ga zavemo šele ko zbolimo, pa je vendarle naš največji dar, zato ga spoštujmo, spoštujmo sebe, svojo telo in ga ne mučimo z vsemi aditivi, konzervansi in umetnimi sestavinami.

Potem pa je tu še en pogled, ki ga tudi ni za zanemariti: ni vsaka zdrava hrana, zdrava za vsakega posameznika. Zame je lahko brokoli odličen, drugemu pa škodi, zato je individualen pristop ( in poslušanje sebe- svojega telesa!) prava pot za vse nas.

Nasvet: november je čas pljuč, vreme zunaj postaja turobno, megleno, pljuča ne marajo suše, v stanovanjih pa kurimo in imamo suh zrak....Pljuča so povezana z žalostjo, melanholijo zato moramo pravilno jesti , da ne postanemo depresivni, utrujeni... če smo utrujeni jejmo pikantno hhrano, saj pikanten okus gre v vse smeri in nam da nov zagon, nas ogreje.... v tem času jejmo naprimer: j orehe in mandeljen(v dop. Času), gorčica, oves, proso, čičerika,paprika, repa, kokošja juha , poper, ingver, žafran, kutine.... jejmo zelenjavne (npr, bučne) juhice za večerjo......

Hvala, ker ste

Ostanite zdravi in imejte vedno čas zase, za svoje zdravje.

Apolonija Kurent Lebar
Vir:  www.mychi.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravo-Prehranjevanje-Veliko-DenarjaDomov
Powered By GeekLog