Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravilne-Energijske-Tocke-Nihalo-SLO
Z nihalom po Sloveniji

nedelja, 3. februar 2019 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Piše: Taja Vetrovec v novih Misterijih, www.misteriji.si

Bioenergija in radiestezija (3): Umik v naravo
Zdravilne energijske točke najdemo v vseh kotičkih naše dežele. Ponekod zemlja seva posebno energijo visokih vibracij. Na teh mestih so predniki opravljali svete obrede. Danes so tu ostanki svetišč, cerkve, kapele in razna znamenja. Ti centri moči so staroselcem služili za povezovanje s silami Narave. Ko se povezujemo z naravo prek zemlje, kamnov, dreves, rek, gora in neba, se hranimo z elementi narave, katere neločljivi del smo.

V preteklih letih smo se »iskalci in raziskovalci bio­energije« redno srečevali na tečajih bioenergije in radiestezije pod pokroviteljstvom revije Misteriji in vodstvom radiestezistke Brede Šuštar. Večkrat smo se umaknili v naravo, da preklopimo možganske valove na »alfa pogon« in se tako bolj celostno povežemo s seboj in sporočili iz narave. Vsak umik nam je prinesel nova znanja in spoznanja.

PROSTOR NAD NAMI
Na Jezerskem smo želeli preizkusiti energijske točke, ki jih je tam pred desetletjem postavil radiestezist Igor Ziernfeld, a so jih medtem odstranili. Naša raziskovalna strast pa je priklicala drugo darilo narave. Pokazala se nam je mavrica in nas presenetila z intenzivnostjo svojih barv. Še bolj pa nas je navdihnilo, da se je nad njo bočil še en, nekoliko nežnejši odsev. Ni nenavaden pojav, kot znajo povedati izkušeni radiestezisti, da zemeljski izviri zdravilnih sevanj na takih mestih nase prikličejo še kozmične snope in na takih območjih nastanejo večja ali manjša »energijska srca«, ki blagodejno vplivajo na ljudi.

ZRAK
Poleg zraka vdihavamo tudi vitalno energijo, ki ustvarja gibanje življenja. Z dihom prihajajo v nas tudi informacije. Vsak del narave diha v svojem vzorcu. Če se znamo uskladiti z njimi, lahko ustvarjamo tudi notranje energijsko ravnovesje. Drevesa so bitja narave, ki nas celostno povezujejo z njeno širšo dimenzijo, saj se vzpenjajo iz Zemlje in se dotikajo Neba.

V Beli krajini nas je prehitel čas in nismo prišli do brezovega gaja, mogoče ga takrat nismo potrebovali, kdo ve? Smo se pa pomudili nekoliko dlje ob stari lipi pri Treh farah v bližini Metlike. Nekaj časa smo z nihali krožili okoli nje, se je dotikali, vonjali njeno cvetje, opazovali lubje in liste, potem pa smo se posedli v njeno senco. Energija te lipe dobro vpliva na srčno in grlno čakro. Je drevo, ki s svojo energijo spodbuja srčnost, komunikacijo, dobre stike in povezovanje. Več o energijah dreves najdemo v knjigi Ara Založbe Vsakdanja pomoč dreves.

OGENJ
Mitraizem je verovanje, ki časti Mitro, boga Sonca, in temelji na načelih cikličnega menjavanja življenja in smrti, dobrega in zlega, svetlobe in teme. V izmenjavi te polarnosti, sil Sonca in sil Lune, svetlobe in teme, je skrita sila manifestacije. Če poznamo njihovo delovanje, se lahko uskladimo s temi ritmi in vnašamo v svoje energijsko polje zdravilne frekvence.

Mitrej, svetišče boga Sonca v Rožancu pri Črnomlju, nam je na zanimiv način pokazalo to »igro narave«. Po skupni meditaciji v krogu smo vstopili skozi skalnati portal v plitko kraško vrtačo, »Sončno svetišče«. Naslednjo uro smo se prepustili tišini in vsak zase doživljali energijo prostora. Sčasoma se je pokazal zanimiv prizor. Desna stran jame je bila osvetljena s soncem, tam je bila zbrana ena skupina udeležencev.

Leva stran jame je bila v senci, samo nekaj snopov žarkov je pronicalo skozi veje dreves; tam je bila druga skupina. Na senčni strani so bili pretežno moški, na sončni strani pa so bile same ženske. Različne energije so nas potegnile na različna mesta. Tudi meritve z nihalom so nam pokazale različne stopnje energijskih sevanj.

ZEMLJA
Merili smo čebelnjak v Škofijah, kjer čebele dobro uspevajo. Meritve jeseni so pokazale, da ima zemeljsko sevanje na mestu čebelnjaka energijsko vrednost 4000 enot po Bovisu, čebele pa so imele 3500 bovisov. Ko smo merili čebele poleti, se je njihova energija dvignila in približala optimalno ugodni vrednosti za človeka 6500 bovisov. Meritve so potrdile, da se človekova in čebelja energija najbolje ujemata poleti, ko bližina čebel deluje na človeka zdravilno.

Vrednost med 6200 in 7000 bovisi - izražena v frekvencah od 550 do 675 MHz in v valovni dolžini od 45 do 55 cm - je optimalna energija za človeka, za čebele pa je nekoliko nižja. Če odstopa v plus in ustvarja »vročo energijo«, to povzroča določene bolezni; če odstopa navzdol, pa ustvarja »hladno energijo« in povzroča drug tip bolezni.

VODA
Izvir v Božakovem pri Metliki nam ponuja visoko energetizirano studenčnico, ki priteka neposredno iz hriba v manjšo votlino. Voda ima že sama po sebi visoko vibracijo, da pa bi jo še požlahtnili, so v spodmol, kjer izvira studenec, postavili Marijin kipec, ki oddaja v prostor okoli izvira in v vodo, ki priteka iz žive skale, še dodatne informacije brezpogojne ljubezni in zdravljenja. Iz tega »Studenca brezpogojne ljubezni« smo si privoščili zdravilni napitek, potem pa smo se na jasi ob njem prepustili še sončnim žarkom.

Taja Vetrovec

Vsak umik v naravo na tečajih bioenergije in radiestezije nam je prinesel nova znanja in spoznanja.

Na nove dogodivščine vabljeni vsi željni raziskovanja pestrosti energijskih pojavnih oblik.

Začnemo 13. oktobra s 1. modulom Šole bioenergije in radiestezije. Več o tem lahko preberete v Munay učilnici na www.munay.si.

Vrtača1 in 2
V »Sončnem svetišču« so se moški in ženske spontano razvrstili na mesta z različnimi energijami. (Foto T. Vetrovec)

Breda Šuštar
V Mitreju, sončnem svetišču nad Rožancem pri Črnomlju, se je voditeljici Bredi Šuštar nihalo takoj živahno odzvalo. (Foto T. Vetrovec)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravilne-Energijske-Tocke-Nihalo-SLODomov
Powered By GeekLog