Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zavest-Danes-Mir-Odlocitev-Sedanjost
Danes sem ZA mir

petek, 29. december 2017 @ 05:02 CET

Uporabnik: MyraX

Za današnji dan sem se odločila, da mislim o miru.

O vseobsegajočem miru v nas in okrog nas. Morda zato, ker ga nikoli ni dovolj in si vedno želimo, da bi obstajal, tako v naši zavesti, ob vseh stikih z ostalimi ljudmi in navsezadnje tudi na celotnem svetu.

Zato sem danes ZA mir.

Vedno se je potrebno osredotočati na pozitivno v smeri besede, misli, dejanja miru, ki ga nameravamo tisti dan izvesti, torej, da ne rečemo nisem sovražna/sovražen..temveč sem za mir, sem mirna, miren...NE sem proti vojni, temveč sem ZA mir.

Mir v sebi, mir v vseh nas, tudi moralni mir. Karkoli ta beseda za nas osebno pomeni, mora biti vpeljana v dobrobit sebi in ljudem okrog nas ter celotnemu planetu.

Ob našem razmišljanju bodo mnogokrat prišle na plan druge misli, ki se nam bodo želele vsiliti. Morda bodo misli o naših preteklih dejanjih, morda nekaj, kar moramo postoriti v prihodnosti. Čisto brez napora jih moramo nežno odsloviti iz svoje glave. Povemo jim, da jih odslavljamo, ker se v tem trenutku, torej v sedanjosti, ukvarjamo z mirom.

Čeprav nas bo mnogokrat želel notranji glas preusmeriti na druge misli, je pomembno, da vztrajamo pri svojih mislih. Da se ob tem ne razburjamo, ampak samo usmerjamo pozornost našim mislim o miru.

Pomembno je, da se pred začetkom uvajanja misli o miru udobno namestimo v sebi. Lahko sedimo, se uležemo, lahko celo opravljamo kakšno lažje delo, kot je likanje, pospravljanje, pranje, itd.

Pri takšnih aktivnostih, kjer lahko spremljamo delovanje svojih misli, kjer jim lahko sledimo.

Najprej se osredotočimo na mir v sebi z besedami, v mislih ali na glas - v sebi sem mirna/miren, obdaja me mir, v sebi komuniciram z mirom, vsa moja dejanja izhajajo iz miru, odprta/odprt sem za mir v sebi....

Nato polagoma prehajamo v povezavo z drugimi osebami, s katerimi smo vsakodnevno v stiku- z ljudmi v moji ožji okolici komuniciram v miru, moji dragi so mirni, z mojim partnerjem komuniciram v miru, s svojimi otroci se sporazumevam v miru, vsi pogovori z mojimi sosedi potekajo v miru, z nadrejenimi, podrejenimi se razumem v miru, pri svojem delovnem procesu se osredotočam na mir...

Naslednji korak je širjenje miru na širšo okolico - na vsakega posameznega človeka, ki nam pride na našo pot. Z ljudmi, ki pridejo na mojo pot komuniciram v miru, vsako dejanje je mirno, v ljudeh, ki jih srečujem vzpodbujam mir, vsa širša okolica je mirna, ves krog ljudi v tej okolici je miren....ni se potrebno omejevati samo s temi stavki, s temi besedami.

Izbor besed je neomejen, potrebno je paziti le na to, da so besede usmerjene v pozitivno delovanje miru.

Nazadnje se usmerimo z mislimi o miru še na celoten svet. Naše svet je obdan z mirom, vsi ljudje na tem planetu komuniciramo v miru, ves planet je obdan z mirom,...

S takšnim razmišljanjem in s temi mislimi zavedno širimo miselnost o miru, ne samo v sebi, tudi v drugih.

Ves planet vibrira na energijah, ki jih ne moremo videti. Tudi misel je ena izmed takih energij.

In več misli ustvarja nevidni vrtinec, ki privlači vedno več enakega.

Naj danes privlači mir.

Dokler ne bomo vzpostavili ravnovesja v svetu v miru, se bodo ponavljali nemiri.

Dokler se ne bomo zavedali, da lahko tudi sami nekaj storimo za to, bodo vedno zmagovale tiste misli, ki težijo k nemirom, sovražnosti.

Najlažje in hkrati najtežje je kontrolirati svoje misli. Naj bo mir v mislih vsakodnevno, poleg vsakdanjih obveznosti, vsak si lahko na dan vzame 5-10 minut časa ZA mir, ZA sebe.

Jutri bomo razmišljali o svobodi.

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zavest-Danes-Mir-Odlocitev-SedanjostDomov
Powered By GeekLog