Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zanositev-Nosecnost-Prehrana
Zanositev, nosečnost in prehrana

četrtek, 27. september 2018 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Če te vprašam: koliko si pripravljen-a narediti za svoje zdravje? Kakšen bo tvoj odgovor iz srca?

Ponavadi ko zbolimo in nas pestijo hude težave smo pripravljeni narediti veliko, a dokler naše telo tolerira naše napake, na preventivo, na zdrav način življenja kar pozabimo. Vse rešitve bi imeli takoj in hitro izvršljive. A na žalost narava ne deluje tako. Če smo leta in leta grešili in nismo dovolili svojemu telesu da se regenerira, če jemo nepravilne kombinacije, hitro pripravljeno hrano, če jemo pozne večerje itd, telo potrebuje toliko mesecev kolikor let smo grešili, da si opomore.

Zanositev danes ni tako samo po sebi umevna, žal ima vse več žensk in moških težave z zanositvijo. Vzroki za te težave so različni in jih je seveda več, od toksinov (v zraku, zemlji, hrani.....), do stresa, hitrega življenjskega tempa, čustev...... zelo veliko ima pri tem tudi nepravilna prehrana. Nepravilna prehrana in nespoštovanje našega bioritma telesa in organov, ki pomenijo praktično nespoštovanje narave. Vsi smo del narave in če je ne spoštujemo in ne upoštevamo njenih ciklov potem nosimo tudi posledice. Tu gre tudi za spoštovanje samega sebe. Preventiva je sigurno prava pot, a kaj ko na zdravje velikokrat pozabimo, dokler ne zbolimo oz. nimamo kakšnih težav npr. z zanositvijo.

Zaradi dnevno hitrega življenjskega ritma nimamo časa zase in za pripravo jedi doma in uživamo preveč predelane in vnaprej pripravljene hrane, ki vsebuje konzervanse, barvila, palmino olje, sladkorje..... Pojemo preveč in preveč nezdravih živil, ne upoštevamo naše prehranjevalne kode, kar pomeni ne uživamo hrane, ki so jo naši predniki uživali in kupujemo »zdrava« uvožena živila, za katera nimamo encima in za nas niso tako blagodejna. Z nepravilno prehrano in neupoštevanjem našega bioritma pridelamo v sebi zakisanost in zasluzenost, ki povzroča bolečine, vnetja, raznorazne bolezni, v zakisanem okolju se ne more roditi novo življenje. Zato je najprej potrebno poskrbeti za pravilno prehrano in okrepiti ledvica, ki so odgovorna za vse hormone in za reprodukcijo. Iz prehrane je potrebno izločit hrano , ki ledvicam škodi in jih oslabi: mleko in mlečne izdelke, sladkorje in vso hladno pijačo in hrano. To so neke osnovne smernice seveda pa je odvisno tudi od posameznika, kako se prehranjuje in kako živi, kje ima nek energetski zastoj, da potem lahko pravilno ukrepamo.

Tradicionalna kitajska medicina pravi: Če se nismo bolni rodili, si bolezen sami pridelamo z našim načinom življenja. Tu je v prvi vrsti prehrana, potem stres, čustva, razmišljanje.... Torej je zelo pomembno kako se ženska prehranjuje pred zanositvijo, (in partner seveda, ker oba dajeta gene svojemu otročku) in med samo nosečnostjo, saj je to popotnica svojemu otročku za naprej. Namreč otrok od svojih staršev »pobere« genetski zapis (kar pomeni, da bo z istim načinom življenja kot starši nagnjen k istim boleznim) in tudi prehransko kodo, ki sega več generacij nazaj. Ta prehranska koda nas krepi, imamo dobre encime za njeno razgradnjo in nas podpira. Zato drage ženske, ki želite zanositi pomislite kaj in kako jeste, s pravim načinom zdravega prehranjevanja in omejitvijo stresa boste lažje zanosile in boste svojemu otročku dale dobro popotnico za življenje.

Za lažjo zanositev ima tradicionalna kitajska medicina še kar pripomočkov oz pomagal: lahko si pomagamo z moxa terapijo in si s tem krepimo in segrejemo ledvica in urogenitalni del, z moxo potegnemo iz telesa vlago, sluz in hlad in dvignemo biopotencial ledvic. Ledvica so odgovorna za naše reprodukcijske organe., če so le ta v deficitu, imamo težave z zanositvijo. Ledvica ne marajo mraza in moxa jih lepo segreje v globino in je zelo blagodejna. V tem času je priporočljivo tudi piti limonado s soljo v pomoč ledvicam.

Tudi ventuze - terapija na abdonmu in na ledvičnem predelu pomagajo odpraviti zastale energije: saj veste energija Či mora teči nemoteno po telesu tako kot naša kri, ki je naša energija. Abdomen tu je doma zdravje in s terapijami tu si lahko vsakdo pomaga tudi preventivno za dolgoročno zdravje, vitalnost in dolgo življenje. Vsaka ženska, bi morala (tako kot je bilo v starih časih) poznati skrivnost terapije na abdomnu, znati delati masažo svoje maternice, njenega templja in jo prenašati naprej na svoje hčere iz roda v rod.

Ženska vagina naj bi bila sicer kisla , njen PH bi moral biti okrog 4 . V ženskem spolnem organu živijo številne bakterije, prevladujejo laktobacili, ki pomagajo preprečiti razmah škodljivih bakterij. Kislo okolje s prenizkim Ph pa je neugodno za razmnoževanje škodljivih bakterij. Presežek kisline, ki je prisoten v vagini onemogoča spermijem, da bi preživeli v tem neugodnem zakisanem okolju. Vzrok pa je stres in nepravilna hrana. Zato je za uspešno zanositev poleg uravnotežene zdrave prehrane in upoštevanja našega bioritma za nevtraliziranje presežka kisline v vagini priporočljivo narediti tudi vaginalna izpiranja. Za vsako žensko je priporočljivo narediti občasno vaginalno izpiranje, da vzpostavimo pravilen PH v vagini, če pa hočemo zanositi pa najprej naredimo izpiranje v treh tednih (prvi teden 3x, drugi teden 2x in tretji teden 1x) , potem pa enkrat mesečno. Vaginalno izpiranje je priporočljivo tudi če imamo vaginalno kandido.

Tudi z refleksoterapijo stopala si lahko pomagamo za zanositev. Hipofiza z izločanjem hormonov uravnava in nadzorjuje druge žleze v telesu. Hipofizo stimuliramo tako, da si na palcu na stopalu pritiskamo točko hipofize po 2 minuti izmenično, v ritmu na vsaka dva dni(48 ur) do zanositve. Na stopalu si lahko stimuliramo tudi ščitnico, ledvica in sečni mehur. Ko zanosimo si stopalo nehamo stimulirati.

Kaj pa ko enkrat zanosimo? Prve tri mesece mora nosečnica predvsem dovolj počivati, saj hitro pozabi, ker telo še ne kaže večjih znakov nosečnosti, da nosi v sebi živo bitje, ki rabi umirjenost. Poslušati svoje telo , samo sebe je zelo ključnega pomena. Kaj pa hrana? Zdrava polnovredna rastlinska prehrana, če smo mesojedi čimbolj biološko lažje meso, občasno (1-2x tedensko).... Najbolj je potrebno paziti in se izogniti vnaprej pripravljeni hrani: palmino maščobo, kokosovo maščobo, sladkor, sire, salame, pohanje..... saj veste, vaša prehrana drage matere bo popotnica vašemu otroku za celo življenje.

Skozi celo nosečnost se poslušajte in ve izbirate hrano, počitek, razvajajte se, uživajte v času, ko v vas raste novo življenje. To je zelo lep, enkraten in nepozaben čas v vašem življenju. Naj bo res čudovit!

Stari rek tudi pravi, da katero hrano si nosečnica zelo zaželi jo mora pojesti. To je seveda prav in potrebno se je znati poslušati - a vedno se lahko odločimo za bolj zdravo sladico in zdravo različico npr: pohanja. (pozor na sladila, namesto drobtin uporabimo »polento«, biološke sestavine itd).

Med nosečnostjo si privoščite tudi kakšno lažjo vadbo oz. masažo vaših stopal, nog, hrbta, lahko si pomagate tudi z ventuzo, bolečine hitro izginejo.

Tradicionalna kitajska medicina nam daje kar nekaj vzvodov, da si lahko sami pomagamo, najprej pa je potrebno urediti našo prehrano, saj je ponavadi tu vzrok za vse težave. Rade se imejte.

(P)Ostanite zdravi in hvala, ker ste

Apolonija Kurent Lebar

Vir: www.mychi.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zanositev-Nosecnost-PrehranaDomov
Powered By GeekLog