Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Vulkan-Domislija-Lava
Domišljija

ponedeljek, 17. april 2017 @ 05:01 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Šolski inšpektor je obiskoval šole, da bi predaval o vulkanih. V višjih razredih je prikazoval diapozitive, kako bruha vulkan. Med zanimivimi slikami je na eni bilo videti, kako vulkan bruha lavo in para se je dvigala kilometer visoko. Otroke so podobe prevzele in so poslušali tako pozorno, da bi slišal iglo, ki bi padla na tla.

Ob koncu predavanja je učitelj poslal po razredu košček lave, da bi jo učenci videli in jo prijeli v roke. Košček lave je potoval iz roke v roko. Zadnji učenec pa jo je prijel, potem pa odnesel k učitelju. Navdušen mu jo je izročil ter dejal: "Gospod profesor, še vedno je vroča!"

Kako močna je lahko domišljija. Domišljija je sposobnost, da si ustvarimo podobe in misli, ki ne ustrezajo resničnosti. Nekateri imajo bujno domišljijo, drugi pa revno, čeprav so sicer zelo bistri. Nekdo je človeka brez domišljije primerjal observatoriju brez teleskopa.

Ljudje, ki so uspešni na kateremkoli področju ustvarjanja - znanosti, umetnosti, gospodarstva, politike - pričujejo, da so si vse najprej načrtovali v domišljiji, potem pa to uresničili v življenju.

Vse, kar je v življenju storjeno, mora biti najprej zasnovano v domišljiji.

Božo Rustja: Zgodbo ti povem, str.128-129

Vir: www.sinaj.si

8 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Vulkan-Domislija-LavaDomov
Powered By GeekLog