Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Vsakodnevni-Orgazem-Seks-Sproscanje
8 prednosti vsakodnevnih orgazmov

nedelja, 17. september 2023 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

1. Vsakodnevni orgazmi te ohranjajo mladostno/-ega

Pozabi na plastične operacije. Dr. David Weeks, klinični psiholog, je v svoji študiji ugotovil, da so ženske in moški v srednjih letih, ki doživljajo redne orgazme, videti bolje in mlajši od vrstnikov, ki ne doživljajo rednih orgazmov.

2. Orgazmi stimulirajo možgane

Seks požene kri po telesu, tudi v možgane. Raziskovalci na Rutgersu so opravili raziskavo, v kateri so ugotovili, da ženske, ko doživijo orgazem, poženejo še več krvi v svoje možgane in jim s tem omogočijo večjo količino prejetega kisika in hranil. Zato so njihovi možgani bolj zdravi in delujejo bolje!

3. Zaradi orgazmov živiš dlje

Leta 1997 so raziskovalci iz Velike Britanije preučevali povezavo med smrtnostjo in orgazmi.

Preučevali so 918 moških, starih med 45 in 59 let, in ugotovili, da so tisti, ki so umrli zaradi srčnih obolenj, imeli drastično manj orgazmov v svojem življenju. Povzeli so, da ima spolna aktivnost neposreden vpliv na moško zdravje.

4. Orgazmi lajšajo bolečino

5.  Moški orgazem lahko zmanjša žensko depresijo

V raziskavi, ki so jo opravili na državni univerzi New York v Albanyju, so ugotovili, da so ženske, ki imajo spolni odnos brez kondomov, manj depresivne kot tiste, ki se zaščitijo s kondomom, saj ima moško razlitje blagodejne učinke na žensko telo in psiho.

6. Orgazmi lajšajo težave s spanjem

Raziskovalci trdijo, da je doživljanje orgazma učinkovitejše od jemanja tablet, če imamo težave s spanjem. Med spolnim odnosom in doživetjem orgazma se namreč sprosti velika količina endorfinov, ki pospešujejo sprostitev in spanec. Poskusite naslednjič namesto štetja ovčk! 

7. Orgazmi lajšajo stres in nas sproščajo

Stres je tihi ubijalec in orgazmi so najboljša in najnaravnejša zaščita. Študije so razkrile, da doživljanje orgazma sprosti hormon oksitocin, ki ga poznamo tudi pod imenom ubijalec stresa.

8. Zaradi rednih orgazmov ste bolj povezani s svojim partnerjem 

Študija iz Nemčije potrjuje, da moškega veliko bolj privlači partnerica, s katero doživlja redne orgazme ali ki ga ne obsoja, če si pomaga sam (če ona ni pri volji). Za takšnega moškega je tudi zelo malo verjetno, da bo varal, saj je s svojo partnerico globoko intimno povezan.

Vir: Karma plus

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Vsakodnevni-Orgazem-Seks-SproscanjeDomov
Powered By GeekLog