Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Vnuki-Stari-Starsi-Koristni-Nasveti
Koristni nasveti za stare starše

torek, 15. avgust 2017 @ 05:02 CEST

Uporabnik: drustvoizziv

Na kakšen način najbolj pomagati tako svojim otrokom kot vnukom in pri tem uživati v vlogi starih staršev?

Stari starši imajo posebno mesto v življenju svojih vnukov
Že stara ljudstva so imela rek: »Otroka vzgaja cela vas«. Sporočilo reka še vedno drži, saj je tudi danes v življenju otroka veliko ljudi, ki niso njegovi starši, pa vendar pomembno prispevajo k njegovi vzgoji. To so tete, strici, prijatelji, sosedje…

Daleč najpomembnejše mesto pa zasedajo stari starši, saj so vezi med starimi starši in vnuki že od nekdaj nekaj posebnega. Otroci v slovenskih družinah imajo pogoste stike s svojimi starimi starši, saj imajo oboji na razpolago veliko časa, ki ga primanjkuje srednji generaciji.

V odsotnosti staršev so tako prav stari starši tisti, ki poskrbijo za otroke. Dedek in babica si zmeraj vzameta čas za vnuka, kadar ju le-ta potrebuje. Otrokom je všeč, da so jim stari starši na razpolagajo z obilico izkušenj, znanja in neobremenjenostjo.

Kakšno vlogo imajo stari starši?
Trenutek, ko vaši otroci dobijo svoje otroke, je zelo velik dogodek. Zraven tega, da ste navdušeni ter veseli zanje in zase, vas lahko spreletijo tudi mešani občutki. Tukaj si lahko preberete nekaj osnovnih nasvetov, ki jih je dobro upoštevati, da se izognete konfliktnim situacijam med vami in vašimi otroci.

Spletna svetovalnica za starše www.nezasvojen.si

4 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Vnuki-Stari-Starsi-Koristni-NasvetiDomov
Powered By GeekLog