Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Uporabniki-Osebni-Profil-Facebook-Podatk
Začetek konca za Facebook?

torek, 3. april 2018 @ 11:55 CEST

Uporabnik: Sonce

Verjetno bi moralo biti vsem jasno, da podjetje Facebook o nas ve več, kot si lahko sploh predstavljamo, kar velja tako za uporabnike, kot tiste, ki profila sploh nimajo. To se je jasno pokazalo v okviru nedavne afere, kjer je bilo razkrito, da so bili leta 2014 zlorabljeni podatki 50 milijonov uporabnikov.

V to afero sta bili vključeni podjetji Facebook in Cambridge Analytica, pri čemer naj bi slednje celo vplivalo na izid ameriških predsedniških volitev in referenduma ob Brexitu. Prvi mož Facebooka se je za neljubi dogodek že opravičil, a škoda je bila žal že storjena.

Zaradi zlorabe osebnih podatkov več kot 50 milijonov uporabnikov, se je pred kratkim v preiskovanje vključila celo ameriška zvezna komisija za trgovino (Federal Trade Commission). Ta bo preverila, kako je pred časom in kako zdaj podjetje Facebook varuje naše osebne podatke. Če bo komisiji uspelo dokazati, da je Facebook zlorabil osebne podatke uporabnikov, bi to lahko zanj pomenilo začetek konca.

Trenutno se namreč govori o tem, da bi lahko Facebook za vsako osebo, katere osebni podatki so bili zlorabljeni, plačal globo v višini okoli 32.000 evrov. To bi pri 50 milijonih uporabnikih pomenilo kazen v višini preračunanih 1.615 milijard evrov, kar je prevelik finančni zalogaj celo za najbolj priljubljeno družbeno omrežje. Poleg tega podjetje Facebook že zapuščajo tudi vlagatelji in oglaševalci, zato ne preseneča, da se je vrednost podjetja Facebook v zadnjih nekaj tednih močno zmanjšala.

Vir: www.racunalniske-novice.com

6 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Uporabniki-Osebni-Profil-Facebook-PodatkDomov
Powered By GeekLog