Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sumerci-Sumeri-Zgodovina-Stari-Zapisi
Zgodba o Sumerih 3.del

sobota, 20. julij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Kako do pravih informacij?
Informacije, da je temu tako, boste med uradnimi viri zaman iskali, a brez težav jih najdete v starodavnih zapisih. V zgodovini človeških izročil, mitov, legend in folklore je v resnici dovolj materiala, iz katerega je moč izluščiti resnična zgodovinska dogajanja.

Nekateri raziskovalci, ki so zmogli dovolj poguma, da so se zoperstavili znanosti, so se že davno lotili raziskovanja starih materialov. Da so zadeli v črno, je zelo verjetno takrat, kadar znanost njihove izsledke podpre le deloma in z obotavljanjem.

Najpomembnejše vprašanje je seveda: ali je človeku, katerega življenjska doba je le slabih 100 let, življenjski vek civilizacije pa le nekaj tisoč let, moč spoznati in dojeti zgodovino vesolja, ki šteje preko 4 milijarde let, in zgodovino človeštva, ki obstaja kakih 300.000 let?

Čeprav se zdi, da je odgovor negativen, obstajajo viri, ki govorijo o vsem tem, in to precej izčrpno. Kako je to mogoče? Informacije so zapisovalcem posredovali viri - očitno ne običajni ljudje - ki niso omejeni s časom tako kot človek.

Ključ je torej v zelo starih originalnih, avtentičnih zgodovinskih virih. Naslonimo se lahko predvsem na dva: na prastare Vedske spisein sumerske zapise na glinastih ploščicah. Starodavne indijske spise Vede (100.000 stihov), ki so se prenašali z ustnim izročilom, naj bi pripravili "bogovi". Zapisali pa so jih ljudje, precej pozno, ko se je marsikaj že pozabilo. Pri sumerskih glinastih tablicah, ki so jih v tisočih našli v knjižnici asirskega kralja Asurbanipala v Ninivah, ki datirajo v obdobje do šest tisoč let pred našim štetjem, pozabljanja ni bilo. Pač pa obstaja nevarnost kasnejšega "popravljanja zgodovine" s spreminjanjem tekstov, ali pa morda v zadnjem času (manj verjetno) falsificiranje ploščic.

Pri iskanju pravih virov seveda marsikdo najprej pomisli na Biblijo, a ta nam pri sedanjem načinu tolmačenja ne more povedati kaj novega. Postavlja se tudi vprašanje, ali je Sveto pismo vir, vreden polnega zaupanja?

Podroben vpogled pove, da so zgodbe v bibliji predelane in skrajšane verzije sumerskih besedil. Sumerske ploščice obširno govorijo tudi o nastanku sveta. Geneza (stvarjenje) na primer povzema iz več tisoč let starejšega (!) sumerskega epa Enuma Eliš.Posamezni deli biblije se s temi teksti, napisanimi v babilonskem dialektu (odkril George Smith iz Britanskega muzeja, 1902 do 1914),ujemajo od besede do besede! Obstaja sedem plošč, šest od njih govori o stvarjenju, sedma pa bogu Marduku. Gre za znanje, pridobljeno od "bogov", ki niso bili nihče drug kot - vesoljski kolonizatorji Zemlje.

Židje so pravzaprav zgodbo o stvarjenju prvi povzeli po Sumercih, kristjani in muslimani pa po Židih. Vse religije so črpale iz prastarih izvorov zato, ker so se ti pokazali za neverjetno bogate in domišljene. Izmisliti si kako zelo domišljeno in konsistentno pravljico bi bilo silno težko. Vendar pa so pri uporabi sumerskega vira zagrešili številne prevajalske napake in izvršili določene manipulacije, kar vrednost tako nastalih tekstov postavlja pod vprašaj. Mnogo modreje je piti pri izviru kot niže, kjer so vode že skaljene.

Naša znanost še zdaj zavrača znanstveno vrednost sumerskih tekstov, ki združujejo znanost in religijo, češ da takšne informacije "ne morejo biti rezultat spominjanja človeka". Treba je razumeti, da gre za informacije, ki ne izhajajo od Asircev in Babiloncev oz. Sumercev, temveč od nezemljanov, Anunnakijev, ki niso podvrženi omejitvam časa tako kot ljudje.

Besedila na glinenih ploščicah so nam čitljiva po zaslugi nekaterih raziskovalcev, ki dobro obvladajo prastare pisave in jezik. Avtor, ki je največ naredil za razkritje teh informacij, je židovski akademik, raziskovalec in specialist za orientalske jezike in prastare kulture Sumerov, Asircev, Babiloncev in Egipčanov, Zecharija Sitchin, ki je z zbirko Zemeljska kronika pred človeštvom razgrnil neprecenljivo bogastvo informacij. Njegova avtorska dela so pravi intelektualni zaklad in nas osupnejo s svojo globino, celovitostjo in prepričljivostjo. Kdor želi odkriti drugo plat zgodovinske medalje, si mora prebrati vsaj knjigo Dvanajsti planet. V tem besedilu črpamo predvsem iz njegovih virov (/82/, /83/). Nekateri avtorji seveda oporekajo Sitchinovim trditvam in marsikateri argument morda drži, a teorija kot celota je nedvomno vredna pozornosti. Koliko je resnice v vsem tem, mora v vsakem primeru presoditi vsak sam.

Zakamuflirani drobci resnice v zadnjih desetletjih prihajajo v javnost tudi skozi znanstveno fantastične, pustolovske in druge filme: Conan, Highlander, Frankestein, Dracula, Star Trek, War of the Worlds, Planet of Apes, The Time Machine, Things to Come, Star Wars, Fifth Element, Independence Day, Fallen, Moonraker...

Pravijo, da z doseženo dovolj visoko ravnjo duhovnega razvoja spoznamo duhovne razsežnosti ter ugotovimo, da sta čas in prostor le iluzija. Takrat naj bi dobili dostop do velebogate knjižnica znanja, ki jo imenujejo "akaša"; v njej je zapisano prav vse. Kaže, ta bo za to marsikomu potrebno še malce počakati...

SE NADALJUJE

Zoran Železnikar
www.prisluhni.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sumerci-Sumeri-Zgodovina-Stari-ZapisiDomov
Powered By GeekLog