Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sumerci-Sumeri-Bogovi-Vesolje-Popotnik
Zgodba o Sumerih 6.del

torek, 30. julij 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Bogovi - vesoljski popotniki
V zapisih starih ljudstev, tudi afriških in ameriških, mrgoli zgodb o »bogovih«, ki so se - brez izjeme - spustili z neba na Zemljo. Bogovi so bili vselej vešči premikanja po nebu.

Tudi Sumeri in drugi narodi bližnjega vzhoda so verovali, da se bogovi lahko dvignejo z Zemlje v nebo in po volji potujejo po nebu. Celo redki ljudje so imeli privilegij, da so lahko potovali v "nebo". To so bili Henok in ElijaAdapa (prototip človeka) ter kasneje Utnapištim, junak Potopa.

Bog Šamaš je bil "vladar ognjenih raket". Kdor je hotel v nebo (kot npr. Gilgameš), je moral pri njem dobiti "shem" ali "MU"  in soglasje za pot. Sumerski izraz MU je pomenil "vesoljsko plovilo" ali »ognjena raketa«, pa tudi "ime". Sestavljalci biblije so uporabili slednjega, saj izraz "raketa" ljudem nekoč ni bil ravno razumljiv.

Dokazov o letalnih napravah pri Sumerih kar mrgoli. Zelo zanimiv je npr. velik kip boginje Ištar (grške Afrodite), ki ima na hrbet pripeto 7-delno napravo za letenje, s čelado in usmerjevalnimi raketami. Čelade z zaščitnimi očali so na glavah kipov bogov nekaj običajnega, prav tako rogovi (antene?). Določene zgradbe ("božja vrata") so bile videti natanko tako kot raketni silosi. Te visoke zgradbe so bile dobro varovane in so morale biti narejene iz posebnih materialov. V njih so hranili shem-e, plovila bogov. Ali menite, da je podobnost cerkvenih zvonikov raketam naključna?

Tudi ljudje so se v mestu Babilon (Babili pomeni "vrata bogov") naučili graditi domove za "shem" (babilonski stolp je bil raketni silos!), ki so bili potrebni za vesoljska potovanja k bogovom. To slednjim ni bilo všeč, zato so problem previsoke ravni znanja preprosto rešili tako, da so znanje razdrobili - strokovnjake so razselili po svetu. Tako so bogovi ljudem v Babilonu "zmešali jezike".

Med najzanimivejšimi najdbami Sumerov je edinstvena, okrogla glinena ploščica (vse druge so pravokotne), najdena med ruševinami Kraljevske knjižnice v Ninivah. Gre za "najzagonetnejši mezopotamski dokument". Ko so ga naposled dešifrirali, so ugotovili, da gre za priročnik za pilote oz. astronavte: plan letenja z Nibiruja do Zemlje, za načrt poti, s pomembnimi podatki in napotki za usmerjanje plovila.

SE NADALJUJE

Zoran Železnikar
www.prisluhni.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sumerci-Sumeri-Bogovi-Vesolje-PopotnikDomov
Powered By GeekLog