Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Slikopleskarji-Humanitarno-Novo-Mesto
14. tekmovanje slikopleskarjev v novomeški porodnišnici s samimi presežki

ponedeljek, 3. december 2012 @ 14:07 CET

Uporabnik: Sonce

V Splošni bolnišnici Novo mesto so v soboto humanitarni slikopleskarji končali z delom. V enem dnevu so prebarvali celotno drugo nadstropje porodnišnice in mlade mamice se bodo v toplih in pastelnih odtenkih barv v prenovljenih prostorih zagotovo dobro počutile. Dobrodelnost slikopleskarjev so toplo pozdravili direktorica bolnišnice Mira Retelj, podžupan Občine Novo mesto Franc Bačar in predstavnik Ministrstva za zdravje Robert Golob. Direktorica Mira Retelj je v družbi Branka Goričana, predsednika organizacijskega odbora in idejnega vodje tekmovanja, po tiskovni konferenci simbolično tudi prepleskala del hodnika porodnišnice.

Slikopleskarji, ki so v Novo mesto prišli iz vse Slovenije, so po začetnem žrebanju začeli z delom ob 7.30 uri in s kratkimi pavzami delali praktično vsak po 10 ur. Skupaj so v porodnišnici člani sekcije slikopleskarjev in črkoslikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije humanitarno opravili 1.100 delovnih ur, prepleskali 5.000 m² zidnih površin in pri tem porabili 2.000 kg barv, ki sta jih prispevala zlata sponzorja HELIOS in JUB. Potrebna delovna orodja in materiale so darovali še Žima, Tesa tape in Rigips, Mercator pa je poskrbel za prehrano udeležencev.

Po oceni Obrtno-podjetniške zbornice, ki je tekmovanje vodila in organizirala, znaša vrednost tega humanitarnega projekta 62.000 evrov. Pavel Sedovnik, namestnik generalnega sekretarja v OZS, je na srečanju z novinarji še poudaril, da mojstri slikopleskarji v tej največji humanitarni akciji prenašajo svoje izkušnje na mlade, ki se za ta poklic šele izobražujejo in toplo pozdravil udeležbo dijakov iz kranjske in mariborske srednje šole na dogodku.

Tekmovalna komisija je takoj začela z ocenjevanjem in ga zaključila ob 17.45, zatem pa si je v družbi predstavnikov OZS in novomeškega župana Alojza Muhiča prenovljene prostore ogledal tudi dr. Žiga Turk, minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport. Kot častni pokrovitelj akcije je na sklepni slovesnosti ob 18.30 tudi nagovoril vse udeležence in jim čestital za njihov dosežek: «Bolnišnici v Novem mestu ste s svojo solidarnostjo veliko pomagali, obenem pa promovirali poklic in obrt. Kot minister ugotavljam, kako pomembno je, da je v državi razvito vse, od vrhunske znanosti do tega, da znamo svoje bivalno okolje tudi primerno urediti.

Tudi v prihodnosti bomo morali nekaj narediti zato, da se bodo mladi raje odločali za take poklice in kariero. Pomembno sporočilo današnjega dne je, da ste zavihali rokave in naredili nekaj dobrega, ob tem pa še tekmovali. Pokazali ste, da gre za dejavnost, ki terja veliko znanja, spretnosti in profesionalnosti ter izkazali svoj odnos do poklica. Čestitam vsem, ki ste zmagali in vsem, ki ste sodelovali in pokazali svoje srce. Vesel sem, da sem bil lahko danes tukaj z vami in vesel sem, da sem bil lahko pokrovitelj.«

Razglasitev rezultatov, ki jo je popestril tudi pevec Marko Vozelj, je potekala v prisotnosti podpredsednika skupščine OZS Simona Slokana in predsednika sekcije slikopleskarjev in črkoslikarjev Ernesta Bransbergerja, ki sta vsem sodelujočim izrazila zahvalo za velik odziv in pripravljenost za sodelovanje pri tem zahtevnem projektu.

Podelitev priznanj in nagrad sta vodila Branko Goričan, predsednik organizacijskega odbora tekmovanja in Igor Pipan, sekretar sekcije, ki sta razglasila tudi zmagovalce. Ti so:

Prvo mesto: Pleskarstvo in soboslikarstvo Jože Voljkar, Zgornji Tuhinj 38a, 1219 Laze v Tuhinju (Jože Voljkar in Janez Jeglič)

Drugo mesto: Dekor plesk d.o.o. Aleš Grabušnik, Jadranska cesta 35, 2000 Maribor (Aleš Rožič in Janez Vollmeier)

Tretje mesto: Slikopleskarstvo Andrej, Miran Roškarič, Stantetova 19, 3000 Celje (Miran Roškarič in Tomaž Roškarič)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Slikopleskarji-Humanitarno-Novo-MestoDomov
Powered By GeekLog