Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Prehranjevanje_Hrana_Telo_Vpliv_Misli
Vpliv misli in hrane na telo

torek, 23. februar 2021 @ 05:02 CET

Uporabnik: Anonymous

Kaj ima večji vpliv na telo – misli ali hrana, ki jo uživamo? 
Nekateri trdijo, da je, ne glede na to, kaj vnesemo v telo, pomembno samo, kaj mislimo in v kaj verjamemo. To trditev podpira mnogo dokazil. Tudi dr. Deepak Chopra piše o tem, kako misli in namere lahko spremenijo fiziologijo na subatomskem nivoju.

Da je to mogoče, rodi vprašanje o vrednosti načina prehranjevanja nasploh, predvsem določenih diet, ki napadajo številne fiziološke procese. Prav tako se postavlja vprašanje o vrednosti naravne medicine (zeliščarstva), če se resnično zdravljenje zgodi hitreje na nivoju misli.

Kal Sellers, avtor pričujočega članka, je preizkusil moč misli s pomočjo testnega traku za testiranje pH. Piše: »Testni trak sem položil na jezik in čez nekaj sekund se je pokazal nevtralen rezultat sline (ki domnevno pokaže pH v krvi).« Po 45 sekundah je test ponovil. »

V teh 45 sekundah sem izražal hvaležnost svojemu višjemu Jazu, Zemlji, rastlinam, živalim in ljudem, ki so prispevali k mojim življenjskim izkušnjam. Testni trak je pokazal, da je v 45 sekundah, postala moja slina bolj bazična (štiri krat bolj, vsaj glede na prikazovalni stolpec na pH testu).

Jasno so v umu in čustvih  zbrane velike količine moči, da spontano spremenijo fiziologijo. Potemtakem so misli tiste, ki imajo velik, če ne celo večji vpliv na telo kot zaužita hrana. Po drugi strani pa obstajajo številni dokazi, da ni vseeno, kaj vnesemo v telo na prehrambeni ravni.

Dr. John R. Christopher je zapisal naslednjo zgodbo:
”Bolniška sestra je nekega dne prišla v mojo pisarno, močno udarila po mizi in rekla, 'Kaj lahko storite zame?' Dr. Christopher jo je vprašal: 'Gospa, kdaj ste šli nazadnje na veliko potrebo? Pred desetimi dnevi,' se je glasil odgovor. Dr. Christopher ji je nato predal neko čudežno formulo in povedal, naj se oglasi čez deset dni.

Ko je prišla nazaj, je bila najbolj prijazna ženska, ki jo je kadar koli videl, je zaključil  dr. Christopher. Morala zgodbe je, da zaprti in s strupi v jetrih obremenjeni ljudje ne morejo imeti zdravih misli. Dogajanje poteka na fizični, kemični in energetski ravni. Zaprti ljudje dobesedno obtičijo v svojih težavah, nezmožni, da jih spustijo in živijo življenje ter ljubijo druge, vse dokler ne spustijo blokad.

Dr. David Pesek je izvedel poskus, v katerem je testirancem najprej pokazal fotografijo proizvodnega razdelka (klavnice inp.) in nato oddelka za meso in mlečne izdelke v trgovini. Testirancem je pustil, da so občutili energijo. Opazil je, da je izredno težko dvigniti nivo zavesti, medtem ko jemo zgolj mrtvo in predelano hrano živalskega izvora.

David Wolfe, znano ime med presnojedci, močno nasprotuje dr. Chopri in teoriji vpliva misli na telo. V soavtorskem delu Nature’s First Law, lahko preberemo: “Bolezen ni psihosomatskega izvora…težave se začnejo v debelem črevesu z zadrgnitvijo…”

Moč očiščenja strupenih starih vzorcev je resnična in moč surove hrane, da nekoga pritegnemo v radost sedanjosti (namesto skrbi, želja in bojazni preteklosti in prihodnosti), je resnično preobražajoča. Po drugi strani pa ne moremo prezreti odnos uma do telesa, lahko bi rekli, da oba povzročata bolezen in oba skupaj jo lahko pozdravita.

Resnično zdravljenje, kot pravi dr. Richard Schulze, vključuje razsvetljenje. Nekaj se morate naučiti iz samega procesa. Kar koli drugega je zgolj potiskanje simptomov na stran.

Torej tretja opcija, ki se trdno drži starega (in pogosto napačnega) reka da “leži resnica nekje vmes” naznanja, da resnično gledamo dve strani ene in iste medalje.

Lahko bi zaključili, da je najbolje uporabljati polovico odnosa um-telo in polovico telo-um. Kajti odnos med umom in telesom spominja na nihajoča vrata. Stvari gredo v obe smeri. Telo govori toliko umu kot um telesu.

Res pa je, da vernim osebam, osebam čistih misli (razsvetljenim) ne škodi nič. Če pa v vašem srcu ležijo bolečina, strah, skrbi, jeza, nečiste misli, je pomembno, kaj na fizični ravni vnesete vase. Oseba, ki uživa polnovredno, živo hrano in zelišča, ne zdravi zgolj simptomov, temveč dolgoročno blagodejno vpliva na zavest, ki ima nadalje velik in globok vpliv na zdravje in dolgoživost.

Prevod in priredba: Valerija Hozjan
Kal Sellers; www.naturalnews.com/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Prehranjevanje_Hrana_Telo_Vpliv_MisliDomov
Powered By GeekLog