Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pomoc-Pozitivke-Registracija
Pomoč pri registraciji na Pozitivkah

nedelja, 13. september 2009 @ 20:36 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Spoštovani bralci in obiskovalci Pozitivk.

Ker na Pozitivke zahajajo različni ljudje z različnim računalniškim znanjem, mlajši, ki so vse prednosti interneta osvojili že v šolah in univerzah, pa do starejših, ki do sedaj še niso imeli možnost izobraževanja internetnih in računalniških znanj, smo za vse pripravili VODIČ po Pozitivkah, da vsem omogočimo lažje brskanje in sodelovanje v naši ogromni bazi člankov in dogodkov.

Ko prvič kliknete na www.pozitivke.net ste vstopili na Pozitivke. S tem lahko prebirate članke, si oglejujete koledar dogodkov in vse, kar vam Pozitivke ponujajo.

Zdaj pa gremo po korakih, da bo brskanje po Pozitivkah res enostavno za vsakogar.

1. Prvič vstopimo na Pozitivke in vidimo osnovno stran.

2. Pozitivke so razdeljene v tri bloke in sicer levi blok, srednji glavni blok in desni blok. V levem bloku zgoraj najdemo gumbe rubrik, ki so razdeljene po temah. S klikom na gumb posamezne rubrike, se nam na prvi, osnovni strani v srednjem glavnem bloku odprejo samo članki iz rubrike, ki smo jo želeli videti.

3. V kolikor želimo pri članku napisati komentar, moramo biti registrirani. Prav tako moramo biti registrirani, če želimo oddati članek ali objaviti dogodek v koledarju.

4. Registracijo opravimo na zelo enostaven način in sicer kliknemo zgoraj desno na besedico Registrirajte se....

.....ko smo kliknili na Registriraj se, se nam je odprlo okno za registracijo.....

.....kjer izpolnimo polja in sicer vpišemo uporabniško ime, ki ga želimo, svoj e-mail naslov, kamor bomo prejeli geslo(če vpišemo lažni e-mail, seveda gesla ne bomo prejeli), potem še enkrat ponovimo e-mail in nato še v zadnjem okencu črke, ki jih vidimo na levi strani, vpošemo v okence in nato spodaj kliknemo gumb Registriraj se.....E mail, ki ste ga vpisali, drugim uporabnikom ni viden. Registracija in brskanje po Pozitivkah sta popolnoma brezplačna. Marsikdo se ustraši, ko kje naleti na pojem, naj si ustvari uporabniški račun, ampak to je splošen pojem, zato brez strahu, na Pozitivkah ni potrebno nobenega plačila za ustvarjanje uporabniškega računa.

5. Ko smo dobili geslo na svoj e-mail naslov, se lahko skupaj z uporabniškim imenom in geslom prijavimo v sistem tako da vpišemo uporabniško ime in geslo v polja, kjer se opravi prijava....

....in nato kliknemo gumb Prijava.

6. Ko smo v sistem prijavljeni, lahko svoj uporabniški profil spreminjamo v okencu, ki se nam odpre, če zgoraj desno kliknemo na Podatki o uporabniškem računu....

7. Članke in vpis dogodkov naredimo tako, da kliknemo na vrhu Pozitivk, tik pod logotipom, gumb Objavi članek ali Objavi dogodek. Članek komentiramo tako, da kliknemo pod vsakim člankom na besedico Dodaj komentar. Če članek že ima komentarje in hočemo komu odgovoriti ali replicirati, pritisnemo na besedico Odgovori na to pod komentarjem, kateremu želite odgovoriti oz. replicirati.

8. Če niste prijavljeni in želite oddati komentar, se vam prikaže naslednje sporočilo:

9. Ko smo prijavljeni kot uporabnik in želimo komentirati članek z osnovne strani, ko članek še nima komentarja, kliknemo na besedico Dodaj komentar...

10. Če želimo članek, ki ga vidimo na prvi strani in nas zanima v celoti, kliknemo besedico Beri dalje...

11. Ko smo kliknili na Beri dalje in smo članek prebrali, lahko oddamo komentar tako, da potujemo do konca članka in čisto spodaj najdemo gumb Dodaj komentar

12. Če članek že ima komentarje in želite oddati nov samostojen komentar, kliknete Dodaj komentar (A), če želite oddati repliko na že oddan komentar, kliknete Odgovori na to (B), če vam kdo na vaš kometar odgovori žaljivo ali če ste avtor članka in nekdo odda žaljiv komentar, lahko tak žaljiv komentar prijavite uredništvu s tem, da kliknete Prijavi zlorabo (C) in uredništvo bo komentar pregledalo in ga po potrebi izbrisalo.

Upamo, da smo vam z napotki vsaj malo pomagali. Če imate še kakšna vprašanja in težave, pa kar pogumno pišite na info€pozitivke.net in z veseljem vam bomo pomagali.

Verjamemo, da ima marsikdo žilico za pisanje člankov in veseli bomo, če jih boste na Pozitivkah delili z drugimi.

Ta navodila bomo še dopolnjevali z vašimi predlogi in vprašanji.

Želimo vam obilico dobrega branja in upamo, da boste na Pozitivkah vedno našli kaj zase.

Za dodatne informacije in vprašanja nam lahko pišete na info@pozitivke.net ali pokličete na:
041 515 922 - Igor
041 389 500 - Aleš
041 454 125 - Tomaž

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Pomoc-Pozitivke-RegistracijaDomov
Powered By GeekLog