Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Podnebna-Politika-ZDA-Kanada-Pogajanje
ZDA in Kanada izrabljata pogajanja za oslabitev podnebnezakonodaje EU

petek, 18. julij 2014 @ 22:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Današnje poročilo [1] mednarodnih nevladnih organizacij Friends of the Earth Europe, Transport & Environment, Sierra Club and Greenpeace razkriva, da vladi Združenih držav Amerike in Kanade izkoriščata potekajoča trgovinska pogajanja za pritiske nad Evropsko unijo, da bi le-ta uničujočim katranskim peskom dovolila neoviran dostop do trga.

Pogajanja med EU in ZDA glede Čezatlantskega trgovinskega in naložbenega partnerstva (TTIP) se v tem tednu nadaljujejo, medtem ko raziskava evropskih in severnoameriških okoljskih organizacij razkriva, kako sta Kanada in ZDA izrabljali pogajanja za pritisk na Evropo, da bi oslabila svojo podnebno politiko.

Pod pritiski naftne industrije so namreč uspešno oslabili ključno zakonodajo EU, katere cilj je zmanjšanje toplogrednih plinov iz goriv za transport. Kljub uradnemu zanikanju ugovarjanja predlaganim predpisom EU, je dostop do zaprošenih dokumentov razkril, da je ameriška vlada poskušala oslabiti evropske politike za 'očiščenje' transportnih goriv, ki bi učinkovito zmanjšala uvoz katranskega peska in drugih umazanih goriv v Evropo.

Več: http://www.foeeurope.org/dirty_deals_170714

[1] Dirty Deals: How Trade talks threaten to undermine EU climate policies and bring tar sands to Europe is online at: https://www.foeeurope.org/dirty_deals_170714

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Podnebna-Politika-ZDA-Kanada-PogajanjeDomov
Powered By GeekLog