Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Pes_Clovek_Krivica_Pravica
Ko črnobeli pes zacvili

sreda, 14. avgust 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: *Marja*

Ko pes zacvili, se večina obrne in se zagleda vanj. Nekaterim se zasmili, ker tako nedolžno obrne oči, zato mu vržejo kaj za pod zob, če imajo kaj pri sebi. Drugi se razjezijo nanj, vrnejo mu milo za drago, enako zatulijo, toda nekateri ostanejo ob psu, ki cvili, povsem nevtralni.

Prvim se pes tako zasmili, da ga začnejo na vse načine pomilovati zaradi njihovih notranjih občutkov. Dobro vedo, kako je, če se človek samemu sebi smili in žaluje za svetom, ki jim ni dal tistega, česar so si želeli.

Drugim pa je vseeno, izognejo se mu z veliko dozo lastne nezmotljivosti. So neustrašni bojevniki, vedno pripravljeni, da si izborijo svoj prav, oziroma tisto, za kar se jim zdi, da neizpodbitno drži. Glede krivic so glasni, glede pravičnosti pa optimalni in tudi pristranski. Koliko so pošteni ali nepošteni, jih zanima le toliko, v kolikor so vestni sebe.

In še nekateri so, ki se zgolj navidezno ne postavijo ne na eno, ne na drugo stran. Verjamejo v sebe, svet okrog njih jih zanima samo toliko, da ga ošvrknejo s pogledom, ker se jim več ne zdi vreden. Za medijsko revolucijo se ne zmenijo, ker takoj zaznajo črno – bele domine. Njim pa ni za črno-belo, ker vedo, da črno ni belo in belo ni črno, zato se črno-belemu rajši umaknejo z razlago, kaj je črno in kaj belo. Slednji so prepričani, da je samo ena resnica resnična – ta pa je božja ali mojstrska pravičnost. Zato je za takšne ljudi, pa karkoli se že dogaja, vse prav.

In še eni so. Zaradi njih se svet spreminja, kadar ga prepoznajo s svojimi očmi in s svojim razumom. Slednji verjamejo v Boga z geslom »Pamet je boljša, kot žamet«. Zanimivo, da je ta rek zelo blizu navadnim kmetom. Radi te postrežejo, brez misli na to, da te hočejo zastrupiti z lastnim egom in neinteligentno duhovno energijo, ki še ni dovolj visoko. Pametnega poslušajo, politika pa jim je blizu v toliko, da jo takoj »razdelajo« z enim samim stavkom »Vrana vrani, nikoli ne izkoplji oči«, »bluzenje« pa takoj zaznajo s svojim smislom za kmečki humor. Verjetno se pozna moja genska zasnova, ki pripada povsem navadnim hribovskim kmetom.

Marja Turniški

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Pes_Clovek_Krivica_PravicaDomov
Powered By GeekLog