Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Otrok-Sluzenje-Denarja
Ti otroci bodo zaslužili več denarja

ponedeljek, 22. april 2019 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Otroci, ki so bolj družabni, bodo v odrasli dobi zaslužili več.
Tisti otroci, ki imajo v starosti pet do šest let težave s pozornostjo, bodo imeli v povprečju v odrasli dobi po približno tridesetih letih nižje dohodke. Nasprotno pa bodo več zaslužili tisti odrasli, ki so bili kot otroci bolj družabni, so radi sodelovali z drugimi in jim pomagali. 

To so izsledki raziskave, ki jo je izvedla Sylvana Côté z Université de Montreal v Kanadi, ki so jo objavili v reviji Jama Pediatrics.

Ocenjevali so jih učitelji
Študija je vključevala 920 fantov starih od pet do šest let. Njihovo zmožnost po pozornosti in osebnostne lastnosti, kot so agresivnost ali družabnost, so ocenili njihovi učitelji v vrtcu. Trideset let pozneje je povprečni dohodek vzorca znašal 29.000 dolarjev na leto.

Otroci, pri katerih so učitelji opazili težave s pozornostjo, so imeli nižji dohodek, povprečno za 1.300 dolarjev manj.

Namesto tega so boljše ocene na področju družabnosti ustrezale višjemu dohodku od povprečnega. Ti so imeli v povprečji višji zaslužek za 400 dolarjev.

Avtorji poudarjajo, da je to samo študija opazovanja, ki ne zadostuje za ugotovitev obstoja vzročno-posledičnih odnosov med otroškim vedenjem in dohodkom odraslih.

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Otrok-Sluzenje-DenarjaDomov
Powered By GeekLog