Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Osebni-Energetski-Prostor-Clovek
Osebni energetski prostor posameznika

petek, 1. december 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Ste že slišali? Vam je znano? Ljudje imamo svoj energetski prostor okoli telesa, nekateri ga imenujejo tudi aura. Tisti, ki zmorejo, vidijo ta energetski prostor, vidijo barve, ki nas obdajajo. Nekateri lahko vidijo tudi, kje je ranjena naša aura, kjer nastane temen prostor. To pomeni, da smo v tem delu ranljivi, do nas lažje dostopajo bolezni in slabe energije.

Ste vedeli, da se je Tesla, ki je zagovarjal naše energetsko telo, zdravil z elektriko. Menil je celo, da se vse bolezni lahko pozdravi s tem.

Sama še vedno menim, da smo skupek tako energije, uma, ter duše. Verjamem v nevidne niti na telesu, katerim vzhodne kulture rečejo meridiani. Verjamem v osnovno či enerijo, ki se izčrpa in jo z različnimi terapevtskimi prijemi lahko obnovimo ali podpremo.

Znanja, ki jih premore človek, so široka, samo razumeti bi morali, da gre alternativa z roko v roki z uradno medicino. Še kaj bi lahko dodali in bi nam bilo veliko lažje razumeti naš obstoj.

Obstaja knjiga PREPROSTE REŠITVE ZA 108 BOLEZNI. Pa najbrž še kakšna. Vse pa združujejo, kaj vse povzroči bolezni, od razdirajočih čustev, do prehrane, vedenja ter slabih odnosov, ljudi, ki jim nekateri rečejo čustveni vampirji, vse do misli, ki nam rušijo naš dober vsakdan.

Vsak človek ima različno širok ta pas, kamor lahko kdo vstopi. Prav tako imamo razdeljene pasove za najbližje, za tujce in prijatelje. Če nekdo, ki ni povabljen v prostor, pristopi preblizu, nas zmoti. V nas povzroči nemir, za katerega ne prepoznamo vzroka, samo doživimo ga.

Osebni prostor je pojem, katerega meje postavljamo posamezniki sami. Nanje običajno vplivajo nauki družine in družbe, v kateri odraščamo. Ker smo si ljudje različni in ker povsod po svetu obstajajo različne meje osebnega prostora, ki jim je vsak posameznik različno dovzeten, ni natančno začrtanega kroga. Uporabljamo jih ves čas in jih spremenimo šele, ko druge posameznike dobro spoznamo. Nato se ta zunanja meja umakne oziroma izgine. Ostane le še osebni prostor posameznika in naše nezavedno vedenje, da se te meje ne prestopi, razen v ekstremnih primerih ali z dovoljenjem dotičnega posameznika.
Med komunikacijo običajno sprva stojimo okoli 1,5 metra stran od sogovornika. Kaj bližje se že lahko smatra kot vdor v osebni prostor posameznika, kar lahko izzove odpor.
Ko osebo dodobra spoznamo, se te meje pričnejo krčiti in prilagajati spreminjajoči situaciji. Te meje niso vedno le fizičnega smisla, temveč tudi psihološkega. Ko se osebi približamo na 15 – 50 cm, smo stopili v njeno intimno cono.
Intimna cona ni cona, v katero vstopa kdorkoli. Vanjo lahko vstopi le nekdo, ki je tej osebi blizu in med pogovori osebne narave. Občasno so med osebama v intimni coni vključeni tudi dotiki.

Osebni prostor je povezan s predvsem energijo druge čakre. S pomočjo le-te ustvarjamo nekakšen občutek osebnosti, svoje posamezne osebnosti, ki ima tudi obrambno funkcijo. Tako nastanejo psihološke meje, med katere spadajo meje osebnega prostora in intimne cone.

Pasovi v osebnem prostoru so tudi dokazani in merljivi.
Polmer zračnega oboda predmestnega pripadnika bele rase iz srednjega sloja je v glavnem povsod enak. Delimo ga na štiri skupine:
1) Intimni pas ( med 15 in 45 cm): to je prostor, ki ga človek varuje kot svojo lastnino, zato mejo intimnega pasu smejo prestopiti le ljudje, na katere so čustveno navezani- ljubimci, starši, otroci, zakonski partner, dobri prijatelji in sorodniki.
2) Osebni pas ( med 46 in 122 cm): to je razdalja, v kateri se pogovarjamo z ljudmi na popoldanskem družabnem srečanju, službenih ali družabnih zabavah ali prijateljskih srečanjih.
3) Socialni pas( med 122 in 360 cm): je oddaljenost, ki jo ohranimo pri srečanjih z neznanimi ljudmi, npr. pri mizarju, poštarju, prodajalcu...
4) Javni pas( nad 360 cm): je razdalja, ki si jo izberemo ob nagovoru večje skupine ljudi.

Na to sem postala pozorna, ko sem videla, da imajo že otroci izdelane pasove. Ko je hčeri nekdo preveč posegel v prostor, mu je z besedami to objasnila. Jaz sem samo opazovala. Kot odrasla se umaknem, če me zmoti, se pa velikokrat zgodi, da se še naprej približujejo. Zato tudi včasih po prostorih krožimo in se prestavljamo, saj ščitimo svoje počutje. Hči pa je glasno povedala, da je pristopil preblizu in se ne počuti dobro.

Še eno znanje več, da si lahko objasnimo, zakaj se v kakšni skupini, klubu ali na zabavi ne počutimo dobro.

Mi je pa znanka povedala, da je zelo dovzetna za energije, zato tudi, ko imajo v svojem domu obiske, kamor veliko ljudi vnese svojo energijo, ki je lahko ali žalostna, vesela, ali kakršnegakoli odtenka, ki pa ni nujno najboljši za naše počutje, za njimi vedno prezrači prostor in ga prečisti s kadili, da se njena družina lahko mirno pripravi na svoje rituale.

Pomislite, če energije, ki vas iritirajo pustite v svojih prostorih, se morda počutite neudobno, a ne najdete racionalne razlage.

Bodite pozorni na vse to, predvsem pa najdite rešitev, sproščanje ali čiščenje primerno za vas in vašo družino. Brez slabe vesti pa lahko sogovornike tudi obvestite o svojem pčutju, če preveč posegajo v vaš prostor.

Stalna je samo sprememba.

Sonja Mušič

Vir: www.mychi.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Osebni-Energetski-Prostor-ClovekDomov
Powered By GeekLog