Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Oklep-Ego-Izguba-Svet-Smisel-Ljudje
V labirintu časa 9.del

sreda, 20. november 2019 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Priložnosti za širitev zavesti
Velik del človeštva je nezaveden zato lahko trdi oklep ega razbije in prisili k predaji le mejna situacija v obliki neke velike nesreče, drastične spremembe, strašne izgube, smrt in podobno. Takrat se ves svet zruši in izgubi smisel. Egoistični um, tvorec tega sveta, se ob tem sesuje. Ob tem lahko iz pepela starega sveta vstane nov svet. Lahko pa se odpor še naprej povečuje in življenje pretvarja v pekel.

Mejne situacije so pripeljale do mnogih čudes. Ko so ljudje sprejeli navidez nesprejemljivo, so postali sposobni stopiti v stanje milosti, v katerem se zgodi osvoboditev preteklosti. Seveda tisto, kar odpre pot do čudeža, ni mejna situacija temveč dejanje predaje.

Kakovost vaše zavesti je v tem trenutku odločilen faktor, ko gre za primernejšo pot v prihodnost, zato je predaja najpomembnejša stvar, ki omogoči to spremembo. Vsaka akcija je sekundarnega pomena. Nobena resnično pozitivna akcija se ne more roditi iz stanja zavesti, ki ne ve za predajo. Skozi predajo duhovna energija pride v ta svet. Za razliko od energije uma ta ne onesnažuje sveta in ni porejena zakonu polarnosti, ki nalaga, da nič ne more obstajati brez svojega nasprotja.

Duhovna energija pripada drugačni stopnji realnosti in bo ustvarila drugačen svet takrat, ko bo dovolj ljudi sposobno predaje. Če bo Zemlja obstala, bodo na njej ljudje z duhovno energijo.

Kristus je dejal: "Blagoslovljeni so tisti, ki popuščajo; zemlja bo njihova last."

Ne želimo reči, da boste s predajo postali srečni. Ne boste. A strah in bolečina se bosta spremenila v notranji mir in spokojnost, ki izhajata iz nečesa globoko v vas - iz duhovnega sveta. Božji mir. V primerjavi z notranjim mirom je sreča le površna stvar. S tem mirom prihaja tudi spoznanje, ne na nivoju uma temveč bitja, da ste neuničljivi, nesmrtni. Gre za absolutno prepričanje, ki ne potrebuje zunanjih dokazov ali potrdil zunanjega izvora.

Ob vsaki hudi preizkušnji se spomnite, da ta vsebuje tudi svojo drugo plat, da ste le korak oddaljeni od nečesa neverjetnega, od alkimije, ki omogoči čudež. In ta korak je predaja.

Pod lepoto zunanjih oblik obstaja še nekaj. Nekaj, kar ne morete poimenovati, nekaj nepopisnega, nekakšno globoko sveto bistvo. To se odkrije le, ko ste prisotni. Ali je možno, da sta to neimenovano bistvo in vaša prisotnost eno in isto? Ali bi obstajalo brez vaše prisotnosti? Premislite!

KONEC

Zoran Železnikar
Vir: www.prisluhni.si

4 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Oklep-Ego-Izguba-Svet-Smisel-LjudjeDomov
Powered By GeekLog